9.6.11

Άντε Γιωργάκη σε περιμένουν!

ΠΕΣ ΤΑ ΡΕ ΑΡΙΝΤΣ !

Εφ. Ραντικάλ 9-6-2011.

O Αρίντς θα εκνευρίσει τους γείτονες.
Ο αντιπρόεδρος Μπουλέντ Αρίντς, δήλωσε πως αν η Ελλάδα τώρα με την κρίση βγάλει προς πώληση νησιά της, μυαλωμένοι άνθρωποι από την Τουρκία θα τα αγοράσουν.

ΠΡΟΥΣΑ –Ο Αρίντς τρώγοντας στην Προύσα μαζί με τους εργάτες της Τουρκικής εταιρίας Ermaksan A.Ş , έκανε σχόλια για την οικονομική κατάσταση της Τουρκίας.
Ο Αρίντς τόνισε πως έζησε την κρίση του 2000-2001, και θύμισε πως το τουρκικό νόμισμα τότε είχε χάσει την αξία του. Θύμισε πως καθώς τότε τυπώνονταν χρήματα χωρίς αντίκρισμα, υπήρξαν περίοδοι που ακόμη και για να πάρεις ψωμί έδινες εξαψήφιο ποσό.
Ο Αρίντς περιέγραψε πως ενώ τότε το τουρκικό νόμισμα δεν περνούσε στον κόσμο, σήμερα είναι γνωστό παντού και είναι αξιόπιστο.
Είπε πως αυτές οι στενάχωρες μέρες πλέον έχουν μείνει πίσω και πως « Ανά πάσα στιγμή υπάρχει στοκ 100 δις $ στην Κεντρική Τράπεζα της Τουρκικής Δημοκρατίας. Με το ΔΝΤ κόψαμε τις σχέσεις 3 χρόνια πριν.¨.
Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ
Ο Αρίντς υπενθυμίζοντας την άσχημη κατάσταση της Ελλάδας είπε : ¨Δεν μπορούν να πληρωθούνε οι μισθοί των εργατών και των υπαλλήλων. Οι μισθοί του προέδρου της Δημοκρατίας, των βουλευτών και των υπουργών πάγωσαν. Χρέη έχουν. Ελπίζοντας στην Ε.Ε. για βοήθεια, βγάζουν κραυγές SOS. Και όλοι είναι στην ίδια κατάσταση. Πορτογαλία, Ισπανία, Ιρλανδία και Ισλανδία έτσι είναι¨.
¨ΜΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΝΑ ΠΟΥΛΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΣ ΤΗ ΠΑΤΡΙΔΑ ;¨
Ο Αρίντς αναφερόμενος στην σχετική αγγελία που έβγαλε η Ισλανδία στο διαδίκτυο είπε : ¨Μα είναι δυνατόν μια χώρα να πουλά την ίδια της την πατρίδα ; Η Ελλάδα λέει πως ¨Πάρτε όποια νησιά θέλετε τα πουλάω, όποια βιομηχανία θέλετε πάρτε την κοψοχρονιά¨. Οι έξυπνοι άνθρωποι στην Τουρκία άρχισαν να τα παίρνουν. Εμείς είμαστε σε καλό σημείο¨.
Σχόλιο : Μια χαρά τα λέει ! Κι όμως Μπουλέντ, κι όμως αυτοί οι απάτριδες μπορούνε και αυτό να το κάνουν ! Aferim sana !


Τι θα κάνει ο Φον Δημητράκης;

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΕΠΙΔΡΟΜΕΙΣ !

Ιστοσελίδα ¨burasibatitrakya¨ 8-6-2011.


Τα ¨40 Κουρμπάνια¨ οργανώνονται την Κυριακή.
Τα ¨40 Κουρμπάνια¨ μια από τις σημαντικές παραδόσεις των Τούρκων των Βαλκανίων οργανώνεται στις 12 Ιουνίου ημέρα Κυριακή.
Κατά την τελετή ¨40 Κουρμπάνια¨ που θα πραγματοποιηθεί κοντά στο χωριό Χλόη σε απόσταση 2 χιλ. από τα σύνορα με τη Βουλγαρία, θα μοιρασθεί στους μετέχοντες το γνωστό φαγητό μπακιρλαμά. Στα ¨40 Κουρμπάνια¨ μπορούνε να μετέχουν όλοι.
Από πότε έμειναν τα ¨40 Κουρμπάνια¨ ;
Ο τουρκικός στρατός μετά την κατάληψη της Αδριανούπολης και του Διδυμοτείχου συνέχισαν την πορεία τους προς τα δυτικά, και στην περιοχή Τανριντάγ υπήρξαν σφοδρές συγκρούσεις. Οι Τούρκοι επιδρομείς είχαν επικεφαλής τους 40 στρατιώτες από την περιοχή του Χορασάν, είχαν εκατοντάδες θύματα-μάρτυρες αλλά τελικά κέρδισαν μεγάλες νίκες και κατέκτησαν την περιοχή. Αυτή η σύγκρουση λοιπόν λέγεται ¨40 Πολεμιστές¨ επειδή σε αυτήν πέθαναν οι 40 πολεμιστές που είχαν έρθει από το Χορασάν. Ο εορτασμός λοιπόν της νίκης των 40 πολεμιστών λεγόταν ¨Γιορτή των Πολεμιστών¨, ¨Θυσία Πολεμιστών¨ και τέλος στις μέρες μας ¨40 Κουρμπάνια¨.

Από τους ήρωες αυτούς στις μέρες μας έχουν μείνει μόνο πέντε τάφοι. Οι υπόλοιποι βρίσκονται σε απόσταση 10 χλμ μέσα στη Βουλγαρία. Εκείνοι οι τάφοι που βρίσκονται κοντά στα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα λέγονται ¨Σωστοί Πολεμιστές¨.
Πριν τον καθορισμό των Ελληνοβουλγαρικών συνόρων στην τελετή μετείχαν και ομογενείς από την Βουλγαρία. Μετά τον καθορισμό των συνόρων το 1920 η τελετή καθορίστηκε να γίνεται σε περιοχή της Χλόης.
Είναι μια εκδήλωση που κάνει ο λαός της περιοχής για να τιμήσει τους 40 Τούρκους επιδρομείς που κατέλαβαν την περιοχή ¨40 Κουρμπάνια¨ και μια έκφραση ευχαριστίας για την νίκη τους.
Με βάση την παράδοση τα ¨40 Κουρμπάνια¨ αιώνες τώρα γιορτάζονταν κατά την πρώτη Πέμπτη και 40 μέρες από το Χιντρελλέζ (6- Μαΐου). Στις μέρες μας όμως για να είναι μεγαλύτερη η συμμετοχή μεταφέρθηκε την Κυριακή.
Σχόλιο :  Είναι δυνατόν να ανεχόμαστε το προξενείο να οργανώνει τέτοια γιορτή στην Ελληνική Θράκη. Διότι εννοείται πως θα έχει -όπως κάθε χρόνο- πρωταγωνιστικό ρόλο.
Για να δούμε θα τολμήσει να πατήσει το πόδι του κανένας κολοέλληνας επίσημος ; Γιατί αν πάει, τότε με την ίδια λογική ας πάει και στους εορτασμούς για την κατάληψη της Κωνσταντινούπολης στις 29 Μαΐου !


Ποιός θα το πάρει;

H Γερμανοί φεύγουν από το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος!


Θα μπουν στο αεροπλάνο της γραμμής, μαζί με τα μπογαλάκια τους και θα τραβήξουν για άλλους προορισμούς.
Η Γερμανική εταιρεία Hochtief που διαχειρίζεται τον εθνικό αερολιμένα, αποφάσισε να εγκαταλείψει πλήρως τις δραστηριότητές της στην Ελλάδα και σε άλλα 5 αεροδρόμια του κόσμου.
Έτσι, βάζει πωλητήριο στα μειοψηφικά μερίδιά της σε αυτά τα αεροδρόμια.
Στόχος της γερμανικής εταιρείας υποδομών είναι να επικεντρωθεί στις βασικές δραστηριότητές της, με απώτερο στόχο να βελτιώσει το επενδυτικό προφίλ της, σημειώνουν σε δημοσίευμά τους οι Financial Times.
Από την πώληση των εν λόγω δραστηριοτήτων, η Hochtief αναμένεται να αντλήσει έως και 1,6 δισ. ευρώ.
Οι υποψήφιοι αγοραστές, μεταξύ των οποίων είναι ο γαλλικός κατασκευαστικός όμιλος Vinci, η Global Infrastructure Partners, η Fraport και το αεροδρόμιο Changi της Σιγκαπούρης, φέρονται να έχουν ενημερωθεί σχετικά στα τέλη του περασμένου μήνα και αναμένεται να καταθέσουν τις πρώτες προσφορές τους πριν από το τέλος του Ιουνίου.
Η Hochtief κατέχει επίσης μειοψηφικά μερίδια στα αεροδρόμια του Αμβούργου, του Ντίσελντορφ, των Τιράνων και της Βουδαπέστης.
Η Hochtief φέρεται ακόμη να έχει ζητήσει από τους συμβούλους της στη συγκεκριμένη διαδικασία, τη Royal Bank of Scotland και την Deutsche Bank, να της ετοιμάσουν και μια αρχική δημόσια προσφορά για το σύνολο των δραστηριοτήτων της στον συγκεκριμένο κλάδο.
Η διπλή αυτή διαδικασία σημαίνει ότι η Hochtief θα αναβάλει ενδεχομένως την απόφασή της για τη μέθοδο αποεπένδυσης που θα ακολουθήσει, μέχρι να αποφασίσει ποια οδός θα της αποδώσει περισσότερο.


Ξεπουλήστε όλη την Ελλάδα. Το Γουδί περιμένει!

Kαι τα ΕΛΠΕ στη λίστα των αποκρατικοποιήσεων το 2012 σύμφωνα με το Reuters!



Τα Ελληνικά Πετρέλαια συμπεριλαμβάνονται στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων της κυβέρνησης, σύμφωνα με έγγραφο της τρόικας που έχει στα χέρια του το Reuters.
Όπως αναφέρει το πρακτορείο, η Ελλάδα θα προχωρήσει στην πώληση του ποσοστού 35,5% που κατέχει στα ΕΛΠΕ το πρώτο τρίμηνο του 2012, όπως φαίνεται στη λίστα των περιουσιακών στοιχείων προς αποκρατικοποίηση, η οποία επισυνάπτεται στο σχετικό έγγραφο.
Η εισηγμένη στο ΧΑ εταιρεία διαθέτει κεφαλαιοποίηση 2,06 δισ. ευρώ και λειτουργεί διυλιστήρια στην Ελλάδα, την ΠΓΔΜ και πρατήρια υγρών καυσίμων στην ΝΑ Ευρώπη και την Κύπρο.
Ο μεγαλύτερος μέτοχος των ΕΛΠΕ είναι η POIH Investment (συμφερόντων ομίλου Λάτση), με ποσοστό 41%.


Τι λέτε αυτός τα ξέρει όλα...

Μέχρι και η Σενεγάλη διαπραγματεύθηκε με αξιοπρέπεια το μνημόνιο


Να πάτε στην Σενεγάλη κ. Παπακωνσταντίνου, να δείτε πως φτιάχνουν μνημόνια ..
Έχει δανειστεί και η Σενεγάλη από το ΔΝΤ και φυσικά έχει υπογράψει μνημόνια, όπως και εμείς…
Διαβάστε τι αναφέρει το πρόσφατο μνημόνιο της Σενεγάλης  με το ΔΝΤ (19/5/2011) για το χρέος..
Ορισμός χρέους:
Το χρέος μπορεί να λάβει διάφορες μορφές, κυριότερες των οποίων είναι οι εξής:
iii. Mισθώσεις, δηλαδή, ρυθμίσεις βάσει των οποίων η ιδιοκτησία-περιουσία παρέχεται για την οποία ο μισθωτής έχει το δικαίωμα χρήσης για ένα ή περισσότερα συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα, που είναι συνήθως μικρότερα από την
αναμενόμενη συνολική διάρκεια ζωής της ιδιοκτησίας, ενώ ο εκμισθωτής διατηρεί τον τίτλο της ιδιοκτησίας. Για τους σκοπούς των κατευθυντήριων γραμμών, το χρέος είναι η παρούσα αξία (με την έναρξη της μίσθωσης) όλων των αναμενόμενων μισθωμάτων που αναμένεται να γίνουν κατά τη διάρκεια της περιόδου της συμφωνίας, με εξαίρεση τις πληρωμές που καλύπτει τη λειτουργία, την επισκευή ή τη συντήρηση του περιουσιακού στοιχείου.
Προσέξτε το Μνημόνιο της Σενεγάλης προβλέπει προσωρινό, για συγκεκριμένο διάστημα, δικαίωμα χρήσης περιουσιακών στοιχείων του…
Αλλά η Σενεγάλη κατά το διάστημα αυτό θα διατηρεί τον τίτλο της ιδιοκτησίας !!
Φυσικά και δεν υπάρχει τέτοια ρύθμιση-πρόβλεψη στο δικό μας αποικιοκρατικό μνημόνιο.
 “Ο οφειλέτης δια της παρούσης αμετακλήτως και άνευ όρων παραιτείται από κάθε ασυλία τίτλων που έχει ή μπορεί να αποκτήσει, σε σχέση με τον ίδιο ή στοιχείων του ενεργητικού του, από κάθε νομική διαδικασία σε σχέση με την παρούσα συμφωνία..”
Υπάρχουν όμως για να σας θυμίσουμε αυτές οι απίστευτες και προδοτικές προβλέψεις.
“Με την παρούσα ο Δανειολήπτης αμετάκλητα και άνευ όρων παραιτείται από κάθε ασυλία που έχει ή πρόκειται να αποκτήσει, όσον αφορά τον ίδιο ή τα περιουσιακά του στοιχεία, από νομικές διαδικασίες σε σχέση με την παρούσα Σύμβαση, περιλαμβανομένων, χωρίς περιορισμούς, της ασυλίας όσον αφορά την άσκηση αγωγής, δικαστική απόφαση ή άλλη διαταγή, κατάσχεση, αναστολή εκτέλεσης δικαστικής απόφασης ή προσωρινή διαταγή, και όσον αφορά την εκτέλεση και επιβολή κατά των περιουσιακών στοιχείων του στο βαθμό που δεν το απαγορεύει αναγκαστικός νόμος”

http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2011/06/blog-post_5449.html


Το μόνο που σκέπτονται είναι η λεηλασία των εισοδημάτων μας!

Απομακρύνεται η αλλαγή του αφορολόγητου, πλησιάζει η "μόνιμη" έκτακτη εισφορά!

  αύξηση του μεγέθους γραμματοσειράς

Περί τις 20 Ιουνίου αναμένεται και η κατάθεση στη Βουλή των εφαρμοστικών νόμων, οι οποίοι θα ψηφιστούν μέχρι τις 8 Ιουλίου, καθώς η ψήφιση του μεσοπρόθεσμου και των εφαρμοστικών νόμων έχει τεθεί ως προαπαιτούμενο από το ΔΝΤ για την εκταμίευση της πέμπτης δόσης του δανείου, η οποία αναμένεται να γίνει στις 15 Ιουλίου. Στους εφαρμοστικούς νόμους θα περιλαμβάνονται τα βασικά μέτρα για το 2011, η δημιουργία ταμείου δημόσιας περιουσίας αλλά και οι αποκρατικοποιήσεις.
Το ΔΝΤ θέτει επίσης δύο προϋποθέσεις για την έγκρισή της: Τη βιωσιμότητα του χρέους και τη διασφάλιση της συνέχισης της χρηματοδότησης της Ελλάδας και το 2012.
Ο κ. Παπακωνσταντίνου, κατά τις ίδιες πληροφορίες, ανέφερε ότι οι διαπραγματεύσεις, που συνεχίζονται, είναι δύσκολες, ενώ σημείωσε ότι την επόμενη εβδομάδα θα συνεδριάσει εκτάκτως το «Eurogroup». Η ελληνική κυβέρνηση επιδιώκει οι διαπραγματεύσεις να ολοκληρωθούν μέχρι τις 20 Ιουνίου, έχοντας και τη συμπαράσταση του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Μεγάλες δυσκολίες ανακύπτουν για όλα αυτά από τη διαφορά απόψεων που υπάρχει με την ΕΚΤ. Είναι, όπως αναφερόταν από υψηλόβαθμο κομματικό στέλεχος, σαν να γίνεται προσπάθεια να βρεθεί ένα μονοπάτι ανάμεσα σε κάτι απολύτως εθελοντικό και σε κάτι που να πιέζει τους ιδιώτες να πάρουν μέρος.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η νέα δανειακή στήριξη της Ελλάδας μπορεί να φθάσει και στο ύψος των 100 δισ. ευρώ, αλλά δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα από πού θα δοθεί. Επίσης δεν έχει αποφασιστεί αν θα συμμετέχουν σε αυτή και ιδιώτες ή όχι.
Από το τελικό κείμενο του μεσοπρόθεσμου μάλλον θα απουσιάζει η μείωση των αφορολογήτων ορίων, που θα αντικατασταθεί από έκτακτη εισφορά η οποία θα επιβληθεί κλιμακωτά στα εισοδήματα και θα ισχύσει για «κάποια χρόνια». Εξετάζεται επίσης αν αυτό θα γίνει μέσω της παρακράτησης φόρου.
Εξάλλου φαίνεται να απομακρύνεται η εξίσωση του φόρου πετρελαίου θέρμανσης με του αντίστοιχου φόρου του πετρελαίου κίνησης.
Ο κ. Παπακωνσταντίνου αναφέρθηκε και στις συνομιλίες που είχε ο Πρόεδρος της ΝΔ σε Βρυξέλλες και Παρίσι, τονίζοντας ότι σε αυτές τις συναντήσεις αποδομήθηκαν πλήρως οι προτάσεις Σαμαρά, οι οποίες χαρακτηρίσθηκαν μη ρεαλιστικές από την τρόικα.
Εντός των ημερών, πάντως, ο κ. Παπακωνσταντίνου αναμένεται να καλέσει το οικονομικό επιτελείο της ΝΔ σε συζήτηση για τα φορολογικά.
Ο υπουργός Οικονομικών ενημέρωσε τα μέλη του Π.Σ και για τη σημερινή τηλεδιάσκεψη του «Eurogroup» την οποία συγκάλεσε ο κ. Γιούνκερ και συζητήθηκε αποκλειστικά το θέμα της Ελλάδας. Εκεί εκφράστηκαν κάποιες επιφυλάξεις από Γερμανούς, Ολλανδούς και Φινλανδούς, οι οποίοι έχουν κάποιες δυσκολίες να πείσουν τα κοινοβούλιά τους.
Ενημέρωσε επίσης ότι ενόψει της επίσκεψης της Α. Μέρκελ στις ΗΠΑ και της συνάντησής της με τον πρόεδρο Μπ. Ομπάμα, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ Τίμοθι Γκάϊτνερ, την ώρα της άτυπης συνεδρίασης του υπουργικού Συμβουλίου. Ο Αμερικανός υπουργός ζήτησε να μάθει την κατάσταση και ο κ. Παπακωνσταντίνου του εξήγησε πώς έχουν οι ισορροπίες στην ευρωζώνη. Ο Αμερικανός υπουργός ρώτησε αν θα βοηθούσε κάτι στη λήψη αποφάσεων και ο Έλληνας ομόλογός του, απάντησε υπενθυμίζοντάς του προηγούμενη πρωτοβουλία του Προέδρου Ομπάμα, η οποία είχε θετικά αποτελέσματα.

Δημοσιεύθηκε στην Οικονομία Ελλάδα


Συνεχώς εμπαίζουν τον Ελληνικό λαό!

Με "μαιμού" ΑΟΖ και στην μισή περιοχή ξεκινούν οι έρευνες υδρογονανθράκων

exomatiakaivlepo | Ιουνίου 9, 2011 at 7:50 πμ | Κατηγορίες: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ | URL: http://wp.me/pbW97-iPs
Από τις 7 Ιουν.2011 το ΥΠΕΚΑ ανάρτησε για διαβούλευση , το σχέδιο διεθνούς πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη διενέργεια σεισμικών ερευνών, μη αποκλειστικής χρήσης, στην ευρύτερη περιοχή του Ιονίου Πελάγους, της Δυτικής Ελλάδας και Νότια της Κρήτης.
Η επιλεγμένη ΕΤΑΙΡΕΙΑ θα πρέπει να συγκεντρώσει, να επεξεργαστεί και να ερμηνεύσει τουλάχιστον  …. .. χλμ. 2D σεισμικών δεδομένων στην υπεράκτια περιοχή της Δυτικής και Νότιας  Ελλάδος στο χάρτη της εικόνας.
Ανάγνωση του υπολοίπου άρθρου


Σιγά μην στεναχωρηθούνε.

ANTΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΣ Ο ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ!

 
Του Χρήστου Ηλιόπουλου.

Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω, Master of Laws

Πολλές συζητήσεις προκάλεσε στην Ελλάδα ο πρόσφατος νόμος που

α) δίνει την δυνατότητα σε δεκάδες χιλιάδες αλλοδαπούς, που δεν ανήκουν ουσιαστικώς στο ελληνικό έθνος, να αποκτήσουν ελληνική υπηκοότητα και διαβατήριο, άρα και να ψηφίζουν στις βουλευτικές εκλογές και

β) σε ακόμη περισσότερους αλλοδαπούς, που δεν έχουν καν την ελληνική υπηκοότητα και παρά ταύτα δικαιούνται να ψηφίζουν, και ήδη ψήφισαν στις δημοτικές εκλογές του 2010 στην Ελλάδα.

Ο νόμος αυτός προσεβλήθη με αίτηση ακυρώσεως στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) και ήδη το ανώτατο διοικητικό δικαστήριο της χώρας εξέδωσε απόφαση με την οποία πράγματι ο νόμος αυτός κρίνεται ότι αντίκειται στο σύνταγμα και άρα ότι δεν πρέπει να εφαρμοσθεί. 
Επειδή το ζήτημα είναι μείζονος σημασίας, η υπόθεση θα ξαναδικασθεί από την Ολομέλεια του ΣτΕ. 
Ωστόσο, η σημασία της εκδοθείσης αποφάσεως περί αντισυνταγματικότητος είναι μεγάλη.

Το ΣτΕ στην απόφασή του αρχίζει με αναφορά στο θεμέλιο του πολιτεύματος, που είναι η λαϊκή κυριαρχία και στο ότι όλες οι εξουσίες πηγάζουν από τον λαό και υπάρχουν υπέρ αυτού και του Έθνους.

Έλληνες είναι όσοι έχουν τα τυπικά προσόντα.

Η παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Κράτους.

Η οικογένεια είναι θεμέλιο της συντήρησης και της προαγωγής του Έθνους.

Το Κράτος μεριμνά για τη ζωή του αποδήμου Ελληνισμού και τη διατήρηση των δεσμών του με την Πατρίδα.

Μερικά από τα σημαντικά σημεία της αποφάσεως του ΣτΕ έχουν ως εξής:

Η νομιμοποίηση της κρατικής εξουσίας βασίζεται μεν στην βούληση του λαού, αλλά υπάρχει και ασκείται προς το συμφέρον του έθνους, οντότητος υπερβαίνουσας χρονικά την εν ζωή κοινότητα των ανθρώπων και τα γεωγραφικά όρια του ελληνικού κράτους.

Το έθνος αναφέρεται τόσο στις παρελθούσες, όσο και στις μέλλουσες γενεές, τα συμφέροντα των οποίων πρέπει να υπηρετεί η κρατική πολιτική.

Το ΣτΕ συνεχίζει ότι ο νόμος δεν πρέπει να επιτρέπει την είσοδο στην λαϊκή κοινότητα (λαός) αλλοδαπών προσώπων χωρίς ουσιαστικό πραγματικό δεσμό με αυτή – ιδίως με την πρόβλεψη αθρόων πολιτογραφήσεων ώστε να συγκροτείται αυθαιρέτως ο λαός (εκλογικό σώμα) και να αποσυντίθεται η έννοια του έθνους.

Ο Έλληνας νομοθέτης μεριμνά για την διαφύλαξη της εθνικής ομοιογένειας του Κράτους με την θέσπιση δικαίου ιθαγενείας βασιζομένου στο κριτήριο του δικαίου του αίματος (jus sanguinis), δηλαδή στην καταγωγή από Έλληνες γονείς, οπουδήποτε στον κόσμο κι αν έχει γεννηθεί το παιδί, σε αντίθεση με το δίκαιο του τόπου (jus soli), που κριτήριο έχει την γέννηση στην Ελλάδα, ανεξαρτήτως ιθαγενείας των γονέων του παιδιού, που δεν προκρίνεται από το ελληνικό δίκαιο.

Την βασική αυτή από δεκαετιών επιλογή υπέρ του δικαίου του αίματος επιχειρεί να αλλάξει ο πρόσφατος νόμος που ήδη κρίθηκε αντισυνταγματικός, επιτρέποντας στα τέκνα των αλλοδαπών που γεννιούνται στην Ελλάδα να λαμβάνουν την ελληνική ιθαγένεια.

Το ΣτΕ συνεχίζει ότι ο Έλληνας νομοθέτης ακριβώς λόγω της σημασίας που απέδωσε στον θεσμό της ιθαγενείας, ερρύθμισε πάντοτε με ευνοϊκό τρόπο την απονομή της ιθαγενείας στους αλλοδαπούς ομογενείς.

Ειδικώς για τους ομογενείς η παλαιότερη νομοθεσία όριζε ότι για να λάβει ως αλλοδαπός μεν, αλλά ομογενής την ελληνική υπηκοότητα, θα έπρεπε να έχει την ελληνική εθνικότητα, δηλ. να ανήκει στο ελληνικό έθνος.

Η έννοια του ομογενούς οριζόταν ως «… ο συνδεόμενος με το Έθνος διά της κοινής γλώσσης, (ουχί απαραιτήτως) θρησκείας, κοινών παραδόσεων, αλλά κυρίως διά της συνειδήσεως των κοινών ιστορικών πεπρωμένων, ήτοι διά της ελληνικής συνειδήσεως».

Τα δικαστήρια υιοθέτησαν την έννοια αυτή του ομογενούς, κρίνοντας ότι « … διά του όρου ομογενής νοείται ο ανήκων εις το ελληνικόν γένος ή έθνος, ήτοι ο κεκτημένος ελληνικήν εθνικήν συνείδησιν, συναγομένην κυρίως εκ των συνδεόντων αυτόν στοιχείων και χαρακτηριστικών της προσωπικότητός του, των αναφερομένων ιδία εις την καταγωγήν του (εκ πατρός ή μητρός ή απωτέρων προγόνων), την γλώσσαν, την θρησκείαν, τα εθνικάς παραδόσεις και εν γένει την κοινήν συνείδησιν των ιστορικών πεπρωμένων του έθνους». (ΣτΕ 2756/1983, 275/1999).

Σε επόμενο άρθρο, θα συνεχίσουμε την εν περιλήψει αναφορά μας στην σημαντική απόφαση του ΣτΕ με την οποία εκρίθη αντισυνταγματικός ο νόμος 3838/2010, με τον οποίο παρέχεται η δυνατότητα αθρόας αποδόσεως της ελληνικής ιθαγενείας σε αλλοδαπούς που δεν ανήκουν ουσιαστικώς στο ελληννικό έθνος, καθώς και η δυνατότητα σε ακόμη περισσότερους αλλοδαπούς να ψηφίζουν και να εκλέγονται στις δημοτικές/περιφερειακές εκλογές (όχι όμως Δήμαρχοι), παρά το γεγονός ότι δεν έχουν καν την ελληνική υπηκοότητα!

ΠΗΓΗ: ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

Greek National Pride
/eoniaellhnikhpisti.blogspot.com


Μεγάλε Παπακωνσταντίνου....

“Μπλόκο” στις αγοραπωλησίες όσων χρωστούν στο δημόσιο βάζει το Υπουργείο Οικονομικών!


Tην ώρα που το δημόσιο έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές πρις τους ιδιώτες 6,1 δις ευρώ …

«μπλόκο» σε οφειλέτες του δημοσίου στην περίπτωση που προχωρούν σε αγοραπωλησίες ακινήτων τους, δωρεές, γονικές παροχές κ.α., επιχειρεί το υπουργείο Οικονομικών.
Σε απόφαση του στυλ “τα δικά μου δικά μου και τα δικά σας δικά μου(!)” το Υπουργείο Οικονομικών αναφέρει ότι στις περιπτώσεις φορολογουμένων με οφειλές προς το δημόσιο για τις οποίες δεν μπορεί να εκδοθεί πιστοποιητικό φορολογικής ενημερότητας, ούτε υπάρχει δυνατότητα συμψηφισμού, θα εκδίδεται από την αρμόδια φορολογική αρχή βεβαίωση οφειλής προς το δημόσιο.
Η βεβαίωση θα κατατίθεται στην υπηρεσία ή οργανισμό (τράπεζα κτλ) πληρωμής, η οποία με τη σειρά της θα παρακρατεί το ποσό της οφειλής προς το δημόσιο.
Αν π.χ. οφειλέτης πρόκειται να πάρει δάνειο τότε η τράπεζα με τη βεβαίωση οφειλής θα παρακρατεί και θα αποδίδει στο δημόσιο το ποσό του χρέους του και θα καταβάλει σ’ αυτόν το υπόλοιπο ποσό.
Το ίδιο θα συμβαίνει και με το τίμημα από την πώληση ακινήτου του οφειλέτη.


Αυτή η κ. Φραγκουδάκη πότε θα σταματήσει να εκνευρίζει τον Ελληνικό λαό;

Ιδού ο ‘Δούρειος Ίππος για τον Εκτουρκισμό της Θράκης!


ΠΡΟΒΟΛΗ ΝΤΟΚΥΜΑΝΤΑΙΡ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΦΡΑΓΚΟΥΔΑΚΗ. ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΕΘΟΔΟΙ ΥΠΟΒΟΗΘΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΚΤΟΥΡΚΙΣΜΟΥ
Στις 11.05.11 προβλήθηκε στην Κομοτηνή, στον κινηματογράφο ODEON, το ντοκυμανταίρ «Πρόσθεση, όχι αφαίρεση, πολλαπλασιασμός, όχι διαίρεση» του Προγράμματος Φραγκουδάκη. Ήταν μια προβολή που είχε επίσημο χαρακτήρα μιας και ήταν παρούσες οι Φραγκουδάκη και Δραγώνα. Το παρόν και το «κλίμα» έδωσαν με την παρουσία τους ο μεταφραστής του Τούρκου προξένου καθώς και εκπρόσωποι του Συλλόγου Δασκάλων Ε.Π.Α.Θ., οι οποίοι αν και
πομακικής καταγωγής (Κέχρος, Χλόη κτλ), έχουν προσχωρήσει πλήρως στους μηχανισμούς του τουρκικού εθνικισμού. Επίσης, με το καλημέρα διαβάστηκε από την Φραγκουδάκη χαιρετισμός του βουλευτή ΠΑΣΟΚ Αμέτ Χατζηοσμάν ο οποίος μιλούσε για κατάθεση νομοσχεδίου σύμφωνα με το οποίο καταργείται η Ε.Π.Α.Θ. Με το που διάβασε το συγκεκριμένο απόσπασμα η Φραγκουδάκη, ακούστηκαν ενθουσιώδη χειροκροτήματα από τους επισήμους (μουσουλμάνους και … χριστιανούς!). Στη συνέχεια, προβλήθηκε το ντοκυμανταίρ στο οποίο διαπιστώνει κανείς τους άξονες του Προγράμματος που κλίνουν απροκάλυπτα προς την τουρκική πλευρά συμφερόντων. 1. Το κυρίαρχο στοιχείο για το Πρόγραμμα είναι η διγλωσσία: ελληνικά και τουρκικά. Τα παιδιά θεωρούνται τουρκόφωνα ανεξαρτήτως καταγωγής. Όλες οι δραστηριότητες που υποστηρίζουν την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας έχουν στήριξη από την τουρκική γλώσσα. Η πομακική γλώσσα παρουσιάζεται στο ντοκυμανταίρ ως …φολκλόρ, ως κάτι το …γραφικό. Ενώ η ρωμανί αγνοείται προκλητικά. 2. Ιδιαίτερο βάρος έχει δοθεί στα ΚΕΣΠΕΜ. Εκεί έγιναν σεμινάρια ξένων γλωσσών για τους εκπαιδευτικούς που θα συμμετείχαν στο Πρόγραμμα (βλ. και άρθρο στο φ. 48), με σκοπό οι εκπαιδευτικοί να γνωρίζουν την μητρική γλώσσα των παιδιών. Η μόνη γλώσσα που διδάχθηκε μέχρι σήμερα είναι ΜΟΝΟ τα τουρκικά. Ούτε λόγος για τα πομακικά ή την ρωμανί. 3. Επιμορφωτικά παιχνίδια: τα μουσουλμανάκια στα πλαίσια του Προγράμματος έπαιζαν επιμορφωτικά παιχνίδια στους υπολογιστές με κυρίαρχες γλώσσες τα τουρκικά και τα ελληνικά. 4. Κινητές μονάδες του ΚΕΣΠΕΜ: Οι καθηγήτριες που πήγαν με τα βανάκια στα ορεινά Πομακοχώρια συνοδεύονταν από οδηγούς, οι οποίοι έπαιζαν και το ρόλο «διαμεσολαβητών» μεταξύ των εκπαιδευτικών και των παιδιών. Αυτοί οι οδηγοί και διαμεσολαβητές ήταν εκτουρκισμένοι Πομάκοι. Με έκπληξη είδαμε οδηγούς από την τουρκόφωνη Οργάνη ή άτομα με σπουδές στην Τουρκία να ανεβαίνουν στα Πομακοχώρια και να συνεννοούνται στα τουρκικά με τα παιδιά. Πού να τολμήσουν τα καημένα Πομακόπουλα να εκφραστούν στα πομακικά; Ο φόβος του Τούρκου παραμονεύει. 5. Νηπιαγωγεία (δημόσια): εκτός από την νηπιαγωγό που συνεννοείται με τα παιδιά στα ελληνικά, επιλέχθηκαν και μουσουλμάνες νηπιαγωγοί που μιλούσαν με τα παιδιά στα τουρκικά. Δεν είδαμε στο ντοκυμανταίρ καμία νηπιαγωγό να μιλάει στα πομακικά ή στην ρωμανί. Άλλωστε, είναι γνωστή η πρόθεση της Δραγώνα από τη θέση που είχε παλιά ως Γραμματέας Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης να μετατρέψει τα δημόσια νηπιαγωγεία σε δίγλωσσα (δηλαδή σε μειονοτικά)! Και καθόλου τυχαίο όπως γράψαμε και στο φ.50 ότι πλέον και τουρκόφωνοι νηπιαγωγοί αναλαμβάνουν μόνοι τους δημόσιο νηπιαγωγείο (όπως έγινε π.χ. φέτος με την Άνω Βυρσίνη)! Χαρακτηριστικό του κλίματος φιλοτουρκισμού του ντοκυμανταίρ και του Προγράμματος ήταν και η απαράδεκτη παρουσία σε αυτό του γιατρού Ιμπράμ Ονσούνογλου (!) ο οποίος δήλωσε ότι είναι …Τούρκος. Παντελώς άσχετη η παρουσία του με την εκπαίδευση, αλλά σχετική με τον τουρκισμό, που όπως φαίνεται έλκει ως χρυσοφόρος μαγνήτης το δίδυμο Φραγκο-Δραγώνα. Δεν είδαμε να φιλοξενείται όμως ούτε ένας μουσουλμάνος που να δήλωνε Πομάκος ή Ρωμ. Αν όλα αυτά συνδυαστούν με το ότι στα δημοτικά και στα γυμνάσια – λύκεια έχουν δοθεί λεξικά τουρκικής γλώσσας και ότι σε εγχειρίδια που χρησιμοποιούν οι εκπαιδευτικοί υπάρχουν ως ύλη τουρκικά ποιήματα, συμπληρώνεται το παζλ και πέφτουν οι μάσκες. (τεύχος 53, Μάιος 2011)
http://www.zagalisa.gr/content/proboli-ntokymantair-toy-programmatos-fragkoydaki-oloi-oi-methodoi-ypoboithisis-toy-ektoyrki


Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More