9.5.11

Νέα από την Κύπρο!

ΕΝΑΣ ΓΕΝΝΑΙΟΣ ΔΑΣΚΑΛΟΣ.

T/Κ εφημερίδα Αφρίκα 30-4-2011.΄

O Γενικός Γραμματέας του Συνδικάτου Τουρκοκυπρίων Δασκάλων (KTÖS) Σενέρ Ελτσίλ άσκησε κριτική στην ανακοίνωση του Τούρκου πρεσβευτή Χαλίλ Ιμπραήμ Ακτσά.Ο Ελτσίλ στην γραπτή ανακοίνωση που έκανε κατηγορεί τον Ακτσά πως κινείται σαν νομάρχης και αναφέρει πως «Αποφεύγει να δει την πραγματικότητα στον βορά του νησιού και με τις ανακοινώσεις του προσπαθεί να τις αποκρύψει……. Ο εξουσιοδοτηθείς ως πρεσβευτής Χαλίλ Ιμπραήμ Ακτσά συνεχίζει να δίνει εντολές και να βγάζει ανακοινώσεις σαν νομάρχης.

……………
Επιθυμούμε να θυμίσουμε στον κύριο Ακτσά πως εσείς είστε που ιδρύσατε αυτήν τη διασπαστική δυσκίνητη δομή. Έτσι χάρη σε αυτό, εγκαταλείποντας τις αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας στους Ελληνοκύπριους, φέρατε την επιβολή εμπάργκο σε βάρος μας. Εσείς ήσασταν πάλι που μετά την τελωνειακή ένωση με την Τουρκία βάλατε εμπάργκο σε εμάς. Εσείς ήσασταν που κλείσατε τα καζίνο στην Τουρκία και τα φέρατε στον βορά του νησιού. Εσείς είστε που κάνατε τη χώρα μας παράδεισο των νυχτερινών κλαμπ και χώρο ξεκαθαρίσματος λογαριασμών της μαφίας.
…………….
Εσείς δεν είστε που με τα οικονομικά πακέτα σας υποχρεώνετε σε μετανάστευση τους Τουρκοκύπριους, ενώ την ίδια στιγμή φορτώνετε στις πλάτες τους τα έξοδα υγείας, δουλειάς, εκπαίδευσης κ.λ.π. του ¨μεγάλου πληθυσμού¨ που ήρθε στον βορά ; Και τώρα βγαίνετε από πάνω και μας δίνετε και μυαλό. Το ότι σε κάθε οικισμό ενώ δεν υπάρχουν χρήματα για την παιδεία, την υγεία και την οικονομία, αντί για σχολεία κατασκευάζονται συνεχώς τζαμιά, είναι μήπως έργο των Τουρκοκυπρίων ;
……………
Αν το καθήκον σας είναι να λειτουργείτε ως πρεσβευτής κάντε το, εάν είναι να είστε νομάρχης, τότε σας παρακαλούμε ανακοινώστε το. Αναρωτιόμαστε για ένα θέμα ακόμη. Άραγε οι πρεσβευτές της T.C. στις άλλες χώρες λειτουργούνε σαν εσάς ; »


Επαναλαμβάνουμε ο φον Δημητράκης σε ποιά δεξίωση βρίσκεται;

ΣΣΣΣΣΣΣΣ…. ΤΟ ΥΠΕΞ ΚΟΙΜΑΤΑΙ!

Εφ. Αντιφωνητής 1-5-2011.

Κι ὅμως, στήν ἑλληνική Θράκη εἶναι δυνατόν!
Εἶναι δυνατόν 60 τελειόφοιτοι διπλωμάτες τῆς Τουρκίας νά περιοδεύουν στή Θράκη; Εἶναι δυνατόν νά ἁλωνίζουν τήν περιοχή μέ μοναδική τους συνοδεία τόν …Τοῦρκο Πρόξενο Κομοτηνῆς καί τούς ὑποπροξένους του (ἄντε καί κανένα αὐτοκίνητο τῆς Ἀσφάλειας); Εἶναι δυνατόν νά ἐπισκέπτονται ἐπισήμως τούς συλλόγους ἀκριβῶς (Τουρκική Ἕνωση Ξάνθης – Τουρκική Νεολαία Κομοτηνῆς) πού διέλυσε ἡ ἑλληνική Δικαιοσύνη μέ ἀμετάκλητες ἀποφάσεις της; Τί μήνυμα παίρνουν ὅλοι αὐτοί οἱ ἐκκολαπτόμενοι διπλωμάτες, τί εἴδους κράτος διαπιστώνουν πώς ὑφίσταται στά δυτικά τους σύνορα;

Εἶναι δυνατόν οἱ θρησκευτικές δῆθεν τελετές, ὅπως τά μεβλήτ, νά μετατρέπονται ἀνοικτά σέ ἐθνικιστικές γιορτές, παρουσίᾳ τοῦ ἴδιου τοῦ Τούρκου Προξένου; Εἶναι δυνατόν νά γίνεται σέ οἰκισμό Ρομά (Δροσερό Ξάνθης) ὁμαδικό σουνέτ μέ Τούρκους γιατρούς καί ἰμάμηδες; Εἶναι δυνατόν νά ἔχουν καθιερωθεῖ τά φασιστικά «ποιήματα» καί τά στρατιωτικά ἐμβατήρια στό ρεπερτόριο τῶν μικρῶν μαθητῶν; Εἶναι δυνατόν νά γιορτάζεται ἡ νίκη τῶν Τούρκων κατά τῆς Ἀντάντ στό Τσανάκαλε μέσα στήν Κομοτηνή ἀπό τήν «τουρκική μειονότητα τῆς Θράκης»; Εἶναι δυνατόν νά παρίστανται σέ τέτοια παράτα πάνω ἀπό 80 (!) μουφτῆδες καί ἰμάμηδες ἀπό τήν Ἀνατολική Θράκη;Τί διάκριση ἐθνικῆς συνείδησης καί θρησκείας θά ἔχουν μετά κατά νοῦ παιδιά κι ἐνήλικες;

Εἶναι δυνατόν νά ἔχει πιά πλημμυρίσει ἀπό τουρκο-σύλλογους ἡ Θράκη, πού μέ πλήρη ἀδιαφάνεια νά μετέχουν σέ κάθε ἐκδήλωση τουρκισμοῦ; Παράδειγμα ὁ «Μειονοτικός Μορφωτικός καί Πολιτιστικός Σύλλογος Χίλια» τοῦ Ἀλῆ Πεντζάλ, καί τό «Ἵδρυμα τοῦ Τεκκέ Σαϊντ Ἀλή Σουλτάν» τοῦ Ἀχμέτ Καραχουσεΐν, οἱ ὁποῖοι συνόδεψαν 49 ἀκόμη κατοίκους τῶν ἀλεβίτικων χωριῶν στό μαυσωλεῖο τοῦ Κεμάλ στήν Ἄγκυρα. Εἶναι δυνατόν νά τιμοῦν τόσο προκλητικά τόν σφαγέα τῶν προγόνων μας καί νά μήν μποροῦμε νά ποῦμε λέξη; Εἶναι δυνατόν νά βλέπουμε τό καπέλωμα τῶν ἐν Ἑλλάδι ἀλεβιτῶν ἀπό τά καθεστωτικά ἱδρύματα τῆς Τουρκίας (Γκιουβέντζ Ἀμπντάλ) καί οὐδείς νά μπορεῖ νά ἀλλάξει κάτι; Τί σκατά χώρα εἶναι αὐτή πού δέν μπορεῖ οὔτε νά παρακολουθήσει τίς ἐξελίξεις στό ἐσωτερικό της;

ΛΕΖΑΝΤΑ ΣΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ:
Ἄλλο ἕνα χάτιµ (τελετή ἀποφοίτησης ἀπό µαθήµατα Κορανίου τῆς ψευτοµουφτείας), στό χωριό Λύκειο τῆς Ροδόπης, µέ 23 παιδιά καί ἑκατοντάδες γονεῖς παρόντες. Πάλι µασκάρεµα µέ τούρκικο κίτς, πάλι δίπλα στά θρησκευτικά ποιήµατα τά ἐθνικιστικά στιχουργήµατα, πάλι µαζί µέ τίς προσευχές τά …στρατιωτικά ἐµβατήρια (mehter marsi). Τί νά πεῖς καί σέ ποιόν; Κανείς δέν βλέπει τί γενιές ἀνατρέφει τό κοπάδι τῶν προξενόσκυλων;


Ηρωϊκή έξοδος του ΓΑΠ αλλά Καραμανλή;

Η Γερμανία πιέζει αφόρητα την Ελλάδα να πάει σε εκλογές – Αύριο ο Παπανδρέου στον Παπούλια!



Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό.
Όπως έγινε γνωστό πριν από λίγο, ο πρωθυπουργός θα μεταβεί αύριο, Τρίτη στις 13:30 στο Μέγαρο Μαξίμου προκειμένου να επισκεφθεί τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.
Σήμερα ο πρόεδρος της Δημοκρατίας είδε τον πρόεδρο της ΤτΕ Γιώργο Προβόπουλο, από τον οποίο ζήτησε πανεθνική ενότητα για έξοδο της χώρας από την κρίση.
Ωστόσο, οι ραγδαίες εξελίξεις δεν σταματούν εδώ.
Αποκλειστικές πληροφορίες του olympia αναφέρουν ότι η Γερμανία πιέζει αφόρητα την ελληνική κυβέρνηση να πάει σε εκλογές!
Αυτή η είδηση ενισχύεται από πολλούς παράγοντες: Δεν είναι τυχαίο που στις κυριακάτικες εφημερίδες είχαμε νέες δημοσκοπήσεις, ενώ αύριο συγκαλείται και έκτακτο Υπουργικό Συμβούλιο, μετά τη βόμβα Λοβέρδου, ο οποίος έθεσε εαυτόν στη διάθεση του πρωθυπουργού.
Μην ξεχνάμε επίσης, ότι η τρόϊκα έχει κλείσει ήδη ραντεβού με τον Αντώνη Σαμαρά για την ερχόμενη Παρασκευή, μια μέρα μετά την ανακοίνωση των οικονομικών θέσεων της παράταξης, το Ζάππειο ΙΙ.
Αναρτήθηκε από τον/την economikos στο Μαΐου 9, 2011


Οι εκπολιτιστές που θέλουν και Ευρώπη!

ΧΗΜΙΚΑ ΟΠΛΑ ΣΤΟ ΝΤΕΡΣΙΜ.

Κουρδικό πρακτορείο Ειδήσεων Φιράτ 7-5-2011.

HPG : Ο τουρκικός στρατός στο Ντέρσιμ χρησιμοποίησε δηλητηριώδη αέρια.
Ο ΗPG (στρατιωτικό σκέλος του ΠΚΚ) ανακοίνωσε πως ο τουρκικός στρατός κατά τις επιχειρήσεις που κάνει τους τελευταίους δύο μήνες χρησιμοποιεί ¨δηλητηριώδη αέρια που μυρίζουν μέντα, ανακατεύουν το στομάχι και προκαλεί εγκαύματα στον φάρυγγα. Στο Ντέρσιμ τον Μάρτιο και τον Απρίλιο έχασαν τη ζωή τους 11 αντάρτες.
Το κέντρο τύπου του HPG -HPG BİM- προέβη σε ανακοίνωση σχετικά με τις τελευταίες επιχειρήσεις που άρχισε ο τουρκικός στρατός. Αναφέρει ότι παρά την απόφαση του HPG να μην κάνει επιθέσεις, συνεχίζονται οι επιχειρήσεις με σκοπό την εξολόθρευση, ενώ άρχισαν και νέες στρατιωτικές επιχειρήσεις στις περιοχές Μπίνγκιολ, Ντέρσιμ και Μάρντιν.
ΣΤΟ ΝΤΕΡΣΙΜ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΔΗΛΗΤΗΡΙΩΔΗ ΑΕΡΙΑ
Με βάση την ανακοίνωση του HPG BİM ο τουρκικός στρατός στις 4 Απριλίου άρχισε μια νέα στρατιωτική επιχείρηση σε περιοχές ανάμεσα στο Ντέρσιμ και στο Μπίνγκιολ. Αναφέρει επίσης πως η επιχείρηση έγινε με την στήριξη επιθετικών ελικοπτέρων Κόμπρα, ενώ ελικόπτερα Σικόρσκι κατέβαζαν στρατιώτες σε στρατηγικής σημασίας υψώματα.
Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως ¨Ενώ γινόταν πολλές ενέδρες στα στενά Κεβότ και Τιρσίκ, κατά την διάρκεια των αεραποβάσεων ελικόπτερα τύπου Κόμπρα έριξαν πολλές ρουκέτες. Στο τέλος των ρουκετών που πέταξαν τα Κόμπρα, ρίφθηκε υλικό που μυρίζει μέντα, ανακατεύει το στομάχι και προκαλεί εγκαύματα στον φάρυγγα. Κατά του μήνες Μάρτιο και Απρίλιο, 11 αντάρτες μας μαρτύρησαν, ως αποτέλεσμα των συγκρούσεων σε αυτήν την περιοχή. Και σε αυτές τις περιοχές χρησιμοποιήθηκαν παρόμοια υλικά¨
Η Τουρκία παρά το ότι έχει υπογράψει την συνθήκη της 12ης Μαΐου 1997 για τα χημικά όπλα, την συνθήκη των Ηνωμένων Εθνών του 1974 για τα βιολογικά όπλα, και παρά το ότι τα χημικά όπλα απαγορεύονται από την συνθήκη της Γενεύης, συνεχίζει να χρησιμοποιεί αυτά τα όπλα ενάντια στους Κούρδους αντάρτες της ελευθερίας.


Και η κυβέρνηση της πράσινης συμφοράς απλός θεατής...

Γνώριζαν από το πρωί την υποβάθμιση της Ελλάδας και κερδοσκοπούσαν ασύστολα στο ελληνικό χρηματιστήριο! Τι λένε οι 3 οίκοι αξιολόγησης!


Γνώριζαν από το πρωί την υποβάθμιση που ανακοινώθηκε λίγο πριν τις 4 το απόγευμα! Αγόραζαν και πουλούσαν μετοχές όλη τη μέρα!
Του Βασίλη Τσεκούρα.
Η σημερινή νέα υποβάθμιση της Ελλάδας από τον οίκο S&P αν μη τι άλλο μας προβλημάτισε όλους για μια ακόμα φορά.
Οι κινήσεις που γίνονται για την ελληνική οικονομία, παραμένουν άγνωστες, ενώ αν συνδυάσουμε και την έκτακτη μυστική σύσκεψη των ευρωπαίων στο Λουξεμβούργο την περασμένη Παρασκευή, τότε είναι βέβαιο ότι οι διαπραγματεύσεις για την Ελλάδα είναι σε πλήρη εξέλιξη.
Συνεπώς, ένα χρόνο και κάτι μέρες μετά την είσοδο της χώρας μας στο μνημόνιο, πλέον μιλάμε για ένα ακόμα κρίσιμο κεφάλαιο της ελληνικής ιστορίας που διαγράφεται αυτές τις μέρες και τις επόμενες εβδομάδες.
Σήμερα πάντως, ξύπνησαν μνήμες άλλων εποχών. Το χρηματιστήριο ενδοσυνεδριακά κατέγραψε χαμηλά έτους, καθώς σε όλη τη συνεδρίαση δεχόταν έντονες πιέσεις, χωρίς να μπορεί να καταλάβει που οφείλεται αυτό. Η απάντηση ήρθε λίγα λεπτά πριν τις 4 το μεσημέρι, με την ανακοίνωση για την υποβάθμιση της ελληνικής οικονομίας.
Αυτό που έκανε εντύπωση σε όλους, ήταν η αντίστροφη πορεία του χρηματιστηρίου που θα περίμενε κανείς. Ενώ ο γενικός δείκτης υποχωρούσε έως και 2%, τελικά μετά την ανακοίνωση βρέθηκε έως και το -0,4%. Το λογικό της υπόθεσης ήταν να καταγραφούν περαιτέρω απώλειες, πολύ πάνω από το 2%, καθώς η είδηση ήταν άκρως αρνητική.
Η απάντηση όμως είναι απλή, αλλά ταυτόχρονα ιδιαίτερα περίεργη!
Η είδηση της υποβάθμισης δεν ήταν άγνωστη σε όλους. Γραφεία του Λονδίνου γνώριζαν τις εξελίξεις από το πρωί, δίνοντας την ευκαιρία σε κάποιους να κερδοσκοπήσουν σε βάρος της ελληνικής οικονομίας, για μια ακόμα φορά.
Χαρακτηριστικό είναι ότι ακόμα και άνθρωποι από την Ελλάδα που προφανέστετα γνώριζαν τις επικείμενες ανακοινώσεις “έπαιζαν” από το πρωί στο Χ.Α. ανοίγοντας θέσεις κυρίως σε τραπεζικές μετοχές!
Το πάρτι όμως, δεν τελείωσε εκεί, καθώς αργότερα ο γενικός δείκτης βρέθηκε να χάνει εκ νέου πάνω από 1%, με τον τζίρο να ξεπερνά τα συνηθισμένα των τελευταίων εβδομάδων και να ξεπερνά τα 100 εκατ. ευρώ, κλείνοντας στις 1.350 μονάδες.
Mετά την νέα υποβάθμιση εκδηλώθηκαν κερδοσκοπικές κινήσεις με αγοραπωλησίες  από τους αμερικανικούς επενδυτικούς οίκους, οι οποίοι μάλιστα, αρχικά πωλούσαν και μετά την υποβάθμιση αγόραζαν και πάλι τραπεζικές μετοχές για να τις πουλήσουν στη συνέχεια ξανά!
Χαρακτηριστικές είναι οι τοποθετήσεις οίκων αξιολόγησης σε τραπεζικές μετοχές, σύμφωνα με το bankingnews.gr: Στην Εθνική Τράπεζα η Morgan Stanley διακίνησε 650 χιλιάδες μετοχές, η Cheuvreux 250 χιλιάδες, η Societe Generale 150 χιλιάδες, και η Deutsche bank 150.000.
Στην Alpha Bank η Credit Suisse πούλησε 100.000 μετοχές και η Bank of America αγόρασε 240.000 μετοχές!
Στην Τράπεζα Πειραιώς η Cheuvreux διακίνησε 100.000 μετοχές, η Morgan Stanley 180.000 και 100.000 μετοχές η Citigroup.

Οι απίστευτες κερδοσκοπικές κινήσεις όμως δεν θα έχουν τέλος.
Ο οίκος Fitch διατηρεί την αξιολόγηση “ΒΒ+” για την Ελλάδα, με αρνητικό όμως outlook, ενώ η Moody’s προειδοποιεί με νέα σημαντική υποβάθμιση!
Tην ίδια ώρα, η κατάσταση στην αγορά ομολόγων είναι ενδεικτική της κατάστασης: το spread των ελληνικών 10ετών ομολόγων έναντι των γερμανικών αυξήθηκε και πάλι στις 1.290 μονάδες βάσης, ενώ και τα ασφάλιστρα κινδύνου έναντι χρεοκοπίας κινούνται σε επίπεδα ρεκόρ στις 1.440 μονάδες βάσης!


Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More