9.5.11

Οι εκπολιτιστές που θέλουν και Ευρώπη!

ΧΗΜΙΚΑ ΟΠΛΑ ΣΤΟ ΝΤΕΡΣΙΜ.

Κουρδικό πρακτορείο Ειδήσεων Φιράτ 7-5-2011.

HPG : Ο τουρκικός στρατός στο Ντέρσιμ χρησιμοποίησε δηλητηριώδη αέρια.
Ο ΗPG (στρατιωτικό σκέλος του ΠΚΚ) ανακοίνωσε πως ο τουρκικός στρατός κατά τις επιχειρήσεις που κάνει τους τελευταίους δύο μήνες χρησιμοποιεί ¨δηλητηριώδη αέρια που μυρίζουν μέντα, ανακατεύουν το στομάχι και προκαλεί εγκαύματα στον φάρυγγα. Στο Ντέρσιμ τον Μάρτιο και τον Απρίλιο έχασαν τη ζωή τους 11 αντάρτες.
Το κέντρο τύπου του HPG -HPG BİM- προέβη σε ανακοίνωση σχετικά με τις τελευταίες επιχειρήσεις που άρχισε ο τουρκικός στρατός. Αναφέρει ότι παρά την απόφαση του HPG να μην κάνει επιθέσεις, συνεχίζονται οι επιχειρήσεις με σκοπό την εξολόθρευση, ενώ άρχισαν και νέες στρατιωτικές επιχειρήσεις στις περιοχές Μπίνγκιολ, Ντέρσιμ και Μάρντιν.
ΣΤΟ ΝΤΕΡΣΙΜ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΔΗΛΗΤΗΡΙΩΔΗ ΑΕΡΙΑ
Με βάση την ανακοίνωση του HPG BİM ο τουρκικός στρατός στις 4 Απριλίου άρχισε μια νέα στρατιωτική επιχείρηση σε περιοχές ανάμεσα στο Ντέρσιμ και στο Μπίνγκιολ. Αναφέρει επίσης πως η επιχείρηση έγινε με την στήριξη επιθετικών ελικοπτέρων Κόμπρα, ενώ ελικόπτερα Σικόρσκι κατέβαζαν στρατιώτες σε στρατηγικής σημασίας υψώματα.
Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως ¨Ενώ γινόταν πολλές ενέδρες στα στενά Κεβότ και Τιρσίκ, κατά την διάρκεια των αεραποβάσεων ελικόπτερα τύπου Κόμπρα έριξαν πολλές ρουκέτες. Στο τέλος των ρουκετών που πέταξαν τα Κόμπρα, ρίφθηκε υλικό που μυρίζει μέντα, ανακατεύει το στομάχι και προκαλεί εγκαύματα στον φάρυγγα. Κατά του μήνες Μάρτιο και Απρίλιο, 11 αντάρτες μας μαρτύρησαν, ως αποτέλεσμα των συγκρούσεων σε αυτήν την περιοχή. Και σε αυτές τις περιοχές χρησιμοποιήθηκαν παρόμοια υλικά¨
Η Τουρκία παρά το ότι έχει υπογράψει την συνθήκη της 12ης Μαΐου 1997 για τα χημικά όπλα, την συνθήκη των Ηνωμένων Εθνών του 1974 για τα βιολογικά όπλα, και παρά το ότι τα χημικά όπλα απαγορεύονται από την συνθήκη της Γενεύης, συνεχίζει να χρησιμοποιεί αυτά τα όπλα ενάντια στους Κούρδους αντάρτες της ελευθερίας.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More