7.2.10

Τιμή για τους πατριώτες τα κάγκελα της Δημοκρατίας !



                                                           Νίκος Αγαπηνός


Θα πληρώσουν για όσα κάνουν !!!!!

Του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη

Στα «ΝΕΑ» της 5/2/10 το πρωτοσέλιδο, με τίτλο «Κατατέθηκε στη Βουλή το σχέδιο τομή. Νόμος διαβατήριο για 500.000 μετανάστες», συνοδευόταν από δυο φωτογραφίες κλειστού και ανοικτού ελληνικού διαβατηρίου που απεικόνιζε μουσουλμάνο με το φεσάκι του, που τον λέγανε …«Γεώργιο Έλληνα». Όταν ο Χατζηαβάτης έχει κέφια τι σκέφτεται, ε; Σου λέει, άμα δουν το εξώφυλλο τ’ αδέρφια μας απ’ τη Λαχώρη και την Τόρα Μπόρα, μπορεί να πουλήσουμε και κάνα φύλλο παραπάνω σήμερα που δεν είχαμε προσφορές.

Μέσα ενθουσιώδεις συντάκτες της καθεστωτικής «προόδου» επέχαιραν κι ανησυχούσαν μήπως τα ειδικά τεστ ελληνικής γλώσσας γίνουν τροχοπέδη στην ελληνοποίηση του «Γιώργου του «Έλληνα», που τον λένε Αμπντουλχαλήμ και ήρθε με τις Τουρκικές Δουλεμπορικές Ακτοπλοϊκές Γραμμές.

Η είδηση όμως ήταν στη σελίδα 55. Η Μεντινέ Μεμί, 16 χρονών, σαν την μεγάλη κόρη μου, από την επαρχία Ταχτά της Μαλάτιας θάφτηκε ζωντανή από την οικογένεια της μέσα στο κοτέτσι, γιατί ..μιλούσε με άντρες. Ο ιατροδικαστής βρήκε χώμα στους πνεύμονες και στο στομάχι της, αποδείξεις της τρομακτικής αγωνιώδους προσπάθειας που έκανε το δύστυχο κοριτσάκι για να σωθεί. Πριν από λίγο καιρό η Μεντινέ είχε το θάρρος να προσφύγει στην Αστυνομία γιατί η οικογένεια της την κακοποιούσε. Το καθίκι που υποδυόταν τον πατέρα είπε τότε στους αστυνομικούς ότι «έχει φίλους, αυτό μ’ ενοχλεί..». Μάλιστα την είχαν δηλώσει αγνοούμενη από τα τέλη Δεκεμβρίου, υποκρινόμενοι ότι δεν ξέρουν. «Πατέρας», «μάνα», «αδέρφια».

Μεμονωμένο περιστατικό; Έρευνες λέει δείχνουν ότι 40% των Τούρκων εγκρίνει τέτοια «εγκλήματα τιμής» κι είναι συνήθη και πολλά!

Η απάντηση στο ερώτημα, γιατί; Ισλάμ.


Οι μουσουλμάνοι, πολλοί από αυτούς Τούρκοι, όχι μόνον στις χώρες καταγωγής τους αλλά και στην Δυτική Ευρώπη, συχνά σκοτώνουν τις κόρες ή τις αδελφές τους γιατί δημιούργησαν κάποια σχέση ή γιατί τόλμησαν να διαλύσουν τον αρραβώνα τους με τον κωλόγερο ή τον λιγδιάρη εύπορο στον οποίο της «πούλησε» ο πατέρας τους.




Δημήτρη όλοι είμαστε δίπλα σου !!!!!

Δηλώσεις συμπαράστασης στον Δημήτρη Παπαγεωργίου



Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, νομάρχης Θεσσαλονίκης. Ο Νίκος Νικολόπουλος, βουλευτής Αχαΐας.
Κώστας Ζουράρις, Σπύρος Χατζάρας, Αντώνης Ναξάκης.
Παναγιώτης Ψωμιάδης: «Η δημοσιογραφία δεν φυλακίζεται. Όχι δύο μέτρα και δύο σταθμά στην αντιμετώπιση των πολιτών. Οι πολίτες μας κρίνουν όλους. Έχω εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη».
Νίκος Νικολόπουλος: «Είναι πραγματικά πρωτοφανές και σαφέστατα εκτός του γράμματος και του πνεύματος του Νόμου να προφυλακίζεται ένας δημοσιογράφος, με γνωστή διαμονή στη χώρα και χωρίς την παραμικρή υπόνοια ότι είναι ύποπτος φυγής. Η προφυλάκιση στον δημοσιογράφο κατά απόλυτη παραβίαση του τεκμηρίου αθωότητας, αποδεικνύει ότι στο στόχαστρο δεν βρίσκεται η καταπολέμηση της διάπραξης αδικημάτων, αλλά το δικαίωμα στην ελεύθερη πληροφόρηση και αποτελεί στίγμα για την ελληνική Πολιτεία και την ελληνική δικαιοσύνη να τιμωρούνται με «προκαταβολική έκτιση ποινής» οι δημοσιογραφικές απόψεις».
Κώστας Ζουράρις: «Την εν γένει ανακολουθία και δομική αναξιοπιστία των διωκτικών και δικαστικών αρχών της χώρας, την διαπίστωσα ήδη προσωπικά, όταν υπήρξα μάρτυρας υπεράσπισης για τον Αλέκο Γιωτόπουλο στην δίκη της 17Ν. Την διαπίστωσα, επίσης, επί επταετίας, στο Βραχάτι Κρήτης, όπου η κατευθυνόμενη Αστυνομία και Δικαιοσύνη έχριζε ως παρόντες δράστες, αθώους αγρότες, οι οποίοι βρίσκονταν δεκάδες χιλιομέτρων από τα γεγονότα. Κατά λογική και πολιτική συνεπαγωγή, κρίνω ότι είναι εντελώς αναξιόπιστη η σύλληψη ενός επαγγελματία δημοσιογράφου, στον τόπο και χρόνο ασκήσεως του λειτουργήματός του και απαιτώ ως κατ’ εξακολούθηση διωκόμενος πολίτης αυτού του ψευδοκαθεστώτος της χώρας μου την άμεση αποφυλάκιση του κρατούμενου δημοσιογράφου».
Αντώνης Ναξάκης: «Όταν στην Ελλάδα τα κανάλια και οι δημοσιογράφοι προωθούν με άνωθεν εντολές τις εθνομηδενιστικές γραμμές της Δραγώνα και της Ρεπούση, κάθε άλλη φωνή στον τόπο πρέπει να γίνει προσπάθεια να τρομοκρατηθεί και να σβήσει. Ο Δημήτρης Παπαγεωργίου, όμως, δεν τρομοκρατήθηκε και η δίωξη και φυλάκισή του γίνεται μπούμερανγκ στα κεφάλια των εθνομηδενιστών Χρυσοχοΐδη και Βούγια. Με νέα παιδιά, πατριώτες σαν τον Δημήτρη Παπαγεωργίου μπορεί ακόμη να ελπίζει».
Σπύρος Χατζάρας: «O Δημήτρης Παπαγεωργίου βρίσκεται στην φυλακή με εντολή των χορηγών του Indymedia στον κύριο υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ. Προφυλακίστηκε επειδή είναι εθνικιστής και δεξιός. Δηλαδή, για τις ιδέες του και όχι για τις πράξεις του. Είναι επομένως πολιτικός κρατούμενος της πράσινης διακυβέρνησης. Είναι ντροπή που η Συριζοκρατούμενη ΕΣΗΕΑ δεν έχει κηρύξει απεργία σε όλα τα Μέσα, με αίτημα την άμεση απελευθέρωση του. Έχουμε δημοσιογράφο πολιτικό κρατούμενο και ο Νταβανέλος με την Νταουντάκη και τον Μουλόπουλο ασχολούνται πώς θα φάνε τα λεφτά των δημοσιογραφικών Ταμείων».


Δεν υπάρχει σάλιο κε Πρωθυπουργέ;;;;;

ΤΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΤΟΥ ΡΑΓΚΟΥΣΗ


ΩΡΑΙΟΣ....
Κατέφθασαν 54 νομάρχες και 400 παρατρεχάμενοι με τιμή δωματίου 185¤ τη βραδιά και όλα τα έξοδα πληρωμένα...

Την ώρα που ο πρωθυπουργός σημαίνει εθνικό συναγερμό για τα οικονομικά της χώρας και ετοιμάζεται να 'σφάξει' όλο τον κόσμο, η Ένωση Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδας - ΕΝΑΕ καλεί όλους τους νομάρχες, τους νομαρχιακούς συμβούλους μαζί με τους οδηγούς και τις φαμίλιες τους σε ξενοδοχείο 5 αστέρων της Αθήνας για...
.

...ένα τριήμερο συνέδριο με όλα τα έξοδα πληρωμένα...

Περίπου 260 νομάρχες, αντινομάρχες και νομαρχιακοί σύμβουλοι και άλλα 200 σχεδόν άτομα ως συνοδεία κατέφθασαν στο ...
Caravel, με φυσικά τις απαραίτητες Mercedes, BMW και Audi με τις πορτοκαλί πινακίδες, παρά τις μεγαλοστομίες του υπουργού για υβριδικά αυτοκίνητα και περιορισμό του κόστους.

Το αποτέλεσμα του 14ου Τακτικού Συνεδρίου της ΕΝΑΕ με θέμα Διοικητική Μεταρρύθμιση που πραγματοποιήθηκε στις 4,5,6 Φεβρουαρίου κόστισε περισσότερο από 60000¤.

Έτσι γίνονται οι μεταρρυθμίσεις...

HEAVYCHARGE


Δεν θα γίνουν Έλληνες ποτέ .

Η αισχρή Αλβανική προπαγάνδα και η απόπειρα διαστρέβλωσης της ελληνικότητας των Αρβανιτών

Επειδή παρατηρείται μια πολύ εντονη αμφισβήτηση της Ελληνικότητας καθαρών ελληνικών φυλών οφείλουμε να δώσουμε τις απαραίτητες εξηγήσεις και απαντήσεις σε σημαντικά ερωτήματα.
Κάποιοι έφθασαν στο σημείο να αμφισβητήσουν την Ελληνικότητα των Αρβανιτών! Υιοθετούν δηλαδή την αλβανική προπαγάνδα!
Ποιοί είναι οι Αρβανίτες; Ποιά είναι η σχέση τους με τους Αλβανούς;
Επί Τουρκοκρατίας ο πληθυσμός της Αλβανίας ήταν μερικές εκατοντάδες χιλιάδες. Και οι μισοί από αυτούς να είχαν μεταναστεύσει στην Ελλάδα δεν θα είχαν αλλοιώσει τον ελληνικό λαό, ο οποίος ήταν αρκετά εκατομμύρια.
Η μεγάλη αύξηση του Αλβανικού πληθυσμού έγινε τον 20ο αιώνα (800.000 το 1912, 1.000.000 το 1938) και πήρε μεγάλες διαστάσεις στα 45 χρόνια του Μαοϊκού καθεστώτος, όπου πλησίασε τα 3.000.000. Αλλά στο χρονικό αυτό διάστημα οι Αλβανοί δεν είχαν την δυνατότητα να εγκατασταθούν στο ελληνικό έδαφος. Οι Αλβανοί Μουσουλμάνοι, οι οποίοι αποτελούν την πλειονότητα του Αλβανικού πληθυσμού εγκατέλειψαν το 1923 μαζί με τους Τούρκους την Ελλάδα.


Ακόμη δεν είδατε τίποτα ......

Ένα μήνυμα για την χτεσινή πορεία...


Λάο Τσέ

"Το ταξίδι των χιλίων μιλίων αρχίζει με ένα βήμα"


Τι φωνάζουν οι πράκτορες της Παγκοσμιοποίησης...

 

 

Όλη η φιλοσοφία των προοδευτικών είναι μέσα σε αυτά τα συνθήματα


«Το πάθος για τη λευτεριά είναι δυνατότερο απ’ όλα τα κελιά», μπάτσοι TV νεοναζί, όλα τα καθάρματα δουλεύουνε μαζί».

«Στα μυαλά σας έχετε σκατά πώς να καταλάβετε από λευτεριά»


«Αλήτες είναι τα ΜΑΤ κι οι ασφαλίτες»


«Ελλάς Ελλήνων αστυνομικών ρουφιάνων δολοφόνων και βασανιστών»


«Και τώρα ένα σύνθημα που όλους μας ενώνει μπάτσοι γουρούνια δολοφόνοι»



«η αστυνομοκρατία δε μας σταματά στο δρόμο της εξέγερσης βαδίζουμε ξανά»


«στο δρόμο, στο δρόμο, να σπάσουμε τον τρόμο»

«Στα μάτια βιτριόλι και σφαίρες στο ψαχνό τον πόλεμο τον ζούμε κάθε μέρα εδώ»


«Αστυνομοκρατία δε μας σταματά στο δρόμο της εξέγερσης βαδίζουμε ξανά» 



«Το κράτος τους αγωνιστές τους αποκαλεί αλήτες. Αλήτες είναι τα ΜΑΤ κι οι ασφαλίτες».


Τι συμβαίνει με τα παπαγαλάκια ;;;;;

Ξαφνικά τα "παπαγαλάκια" σταμάτησαν να χτυπάνε την Ε.Υ.Π.!

Ποιοι τρέμουν τον πραγματικό ρόλο και την εθνική δράση της ΕΥΠ; Ποιοι απογυμνώνουν την υπηρεσία που είναι υπεύθυνη για την συλλογή πληροφοριών ύψιστης εθνικής σημασίας; Γιατί αποδομείται και οδηγείται σε αποσύνθεση ο μηχανισμός της εθνικής ασφάλειας και που οδηγεί η αποστέρηση εθνικά κρίσιμων πληροφοριών;
Το σύνολο σχεδόν των ΜΜΕ, ειδικά ο έντυπος τύπος, μεγάλες εκδόσεις καθημερινές, επί 5 έτη, συχνά-πυκνά, συκοφαντούσαν την ΕΥΠ και είχαμε μια άνευ προηγουμένου, συντονισμένη και σχεδιασμένη προσπάθεια, απαξίωσης, ανοιχτής αμφισβήτησης του ρόλου της ΕΥΠ και μίας γενικότερης “δαιμονοποίησής” της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών…
Ξαφνικά και μετά την ανάληψη της εξουσίας της διακυβέρνησης της Χώρας από το ΠΑΣΟΚ, σταμάτησαν όλα τα σχόλια… Γιατί; Συνέβη κάτι που «ηρέμησε» τους «διαφωνούντες» ή σταμάτησαν να ανησυχούν κάποιοι για την «καταγραφή» των «δραστηριοτήτων» τους;
Είδαμε δηλώσεις του κ. Χρυσοχοΐδη στην εφημερίδα “ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ” μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, να κάνει λόγο για “συνδιοίκηση” συνδικαλιστών της ΕΥΠ με την Διοίκηση, με απαξιωτικό ύφος… και ίσως ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη πρέπει –τουλάχιστον- σήμερα να εξηγήσει όχι μόνο το ύφος του, αλλά και τον γενικότερο και ειδικότερο ρόλο που έχει πλέον η ΕΥΠ… Η εν λόγο εφημερίδα, πρωτοστατούσε στο “αγώνα” κατασυκοφάντησης της ΕΥΠ, ειδικά μετά τις αποκαλύψεις για τα αγνώστου προέλευσης 5 εκ. ευρώ…
Η συνολική εικόνα που αποκομίζουν οι πολίτες με απλή αναφορά στα ως άνω, οδηγεί στο συμπέρασμα πως επίκειται δραματική υποβάθμιση της ΕΥΠ, ανεξάρτητα με το εάν “αστυνομικοποιηθεί” ή όχι…
Η δημόσιες δηλώσεις του τέως Αρχηγού της ΕΥΠ και τα τάχιστα αντανακλαστικά του προς τους συκοφάντες όλα αυτά τα χρόνια, αποτέλεσαν “ασπίδα προστασίας” για την ΕΥΠ και του αξίζουν θερμά συγχαρητήρια για την στάση του αυτή! Οπόταν όμως είδαν, πως ο Κοραντής δεν δέχεται απειλές, παρεμβάσεις, δεν σηκώνει τηλέφωνα στους Βουλευτές και δεν διστάζει να τα βάλει με όλους, χωρίς κανένα λόγο και μάλιστα μετά από σημαντική επιτυχία τον απομάκρυναν με πολύ άσχημο τρόπο…
Ακολούθησε για πολύ μικρό διάστημα ένας δικαστής και τώρα βλέπουμε “διάφορα τρελά”… όπως για παράδειγμα την πλήρη “αποστρατικοποίηση” της ΕΥΠ…Τι και ποιόν εξυπηρετεί αλήθεια αυτή η αφαίρεση αρμοδιοτήτων;
Συνοψίζοντας, μπορούμε να καταγράψουμε αλλά και να υποθέσουμε πως:
- Πήραν “δρόμο” τα “εμπόδια”…
- Ακολούθησαν “μαϊντανοί”…
- Πήραν “δρόμο” οι στρατιωτικοί…
- Ήρθαν οι αστυνομικοί… και ίσως μόνο ο Θεός μπορεί να ξέρει τι θα ακολουθήσει και που θα οδηγήσει η (επί του πρακτέου και επί του αποτελέσματος) κυβερνητική απαξίωση της Ε.Υ.Π.
Υπάρχει μια αλληλουχία γεγονότων σε όλα αυτά;
Μήπως κάτι “βρωμάει” στην υπόθεση και μάλιστα πολύ;
Αναγνώστης

Οι θέσεις του πρώην αρχηγού της Ε.Υ.Π. κ. Κοραντή για την Αστυνομικοποίηση της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών
Κάτωθι, σχόλιο του τέως Αρχηγού της ΕΥΠ και νυν Βουλευτή του ΛΑ.ΟΣ. κ. Ιωάννη Κοραντή, σχετικά με πιθανή «αστυνομικοποίηση της ΕΥΠ» η οποία προβληματίζει αναγνώστες του ιστολογίου μας.
Ο σχολιασμός του κ. Ι. Κοραντή, έχει μεγάλο «ειδικό βάρος», καθώς η πρόσφατη λίαν επιτυχημένη, πανθομολογουμένως, πενταετής παρουσία του στην Ηγεσία της ΕΥΠ και η σημερινή ιδιότητά του ως Βουλευτού, προσδίδουν βαρυσήμαντο χαρακτήρα στις δηλώσεις του, οι οποίες θα πρέπει να προβληματίσουν σοβαρά, όλους τους ενεργούς ΄Ελληνες πολίτες.
«Πράγματι,υπάρχει ασυμφωνία μεταξύ όσων λέει και όσων κάνει ο κ.Χρυσοχοίδης.
Τόσο κατά την συζήτηση του Προϋπολογισμού στην Ολομέλεια της Βουλής όσο και στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης και Δικαιοσύνης (15.12.09) είχα επισημάνει την ανάγκη να αποφευχθεί η αστυνομικοποίηση της ΕΥΠ.
Και τούτο συμβαίνει όχι μόνο με την τοποθέτηση απόστρατων αστυνομικών σε ηγετικές θέσεις της, αλλά και με την μετατροπή της, προοδευτικά, σε μία "δορυφορική" Αστυνομία, σε μία "αστυνομία δις", όπως την αποκάλεσα.
Ουδείς αντιλέγει ότι πρέπει να υπάρχει,και άλλωστε υπάρχει,καλή συνεργασία μεταξύ των δύο αυτών Σωμάτων -οι θεσμικοί δίαυλοι άλλωστε υφίστανται και λειτουργούν εδώ και δεκαετίες- η οποία όμως εξαρτάται κατά πολύ, κακά τα ψέμματα, από την καλή επικοινωνία και προσωπική "χημεία" μεταξύ των αντίστοιχων ανωτέρων και ανωτάτων στελεχών τους.
Η προσπάθεια όμως, που έχω την αίσθηση ότι έχει ήδη ξεκινήσει,παρά τους περί του αντιθέτου ισχυρισμούς του κ. Χρυσοχοΐδη,να αποτελέσει η ΕΥΠ μια απλή προέκταση της ΕΛΑΣ, θα οδηγήσει σε επικίνδυνα αδιέξοδα.
Η ΕΥΠ ΔΕΝ είναι ΕΛΑΣ. Εχει άλλη αποστολή, άλλο νομικό πλαίσιο,άλλη φιλοσοφία και προσανατολισμό, άλλη μέθοδο δουλειάς. Διερωτώμαι εάν ο σημερινός Υπουργός Προστασίας του Πολίτη αντιλαμβάνεται αυτή την απλή πραγματικότητα.
Σε κάθε περίπτωση, εδώ θα είμαστε...»


Σημασία δεν δίνουν ........

Ανοικτή επιστολή προς τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και έκκληση προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Ανοικτή επιστολή προς τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ για την τροποποίηση του κώδικα ελληνικής ιθαγένειας Έκκληση προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας
Γεώργιος Ι. Μάτσος
Δ.Ν., Δικηγόρος
Κυρίες και κύριοι βουλευτές,
Ο Πρωθυπουργός διακήρυξε ότι πρέπει να δοθεί ελληνική ιθαγένεια σε όσους μετανάστες δεν γνωρίζουν άλλη πατρίδα εκτός από την Ελλάδα. Είναι βέβαια ορθή η πρωθυπουργική ρήση. Υλοποιείται, όμως, στο νομοσχέδιο τροποποίησης του κώδικα ελληνικής ιθαγένειας;
Οι υπό ψήφιση διατάξεις πολιτογράφησης ενηλίκων θέτουν κάποιες προϋποθέσεις εξελληνισμού, όχι όμως τη βασικότερη: την προηγούμενη απόκτηση ελληνικής συνείδησης. Η γνωσιολογική πρόσκτηση της ελληνικής γλώσσας και της ελληνικής ιστορίας, η συμμετοχή στην κοινωνική και πολιτική ζωή, δεν συνεπάγονται αυτομάτως την απόκτηση ελληνικής συνείδησης. Όσοι έχετε ζήσει στο εξωτερικό, θα μάθατε άριστα τη γλώσσα και την ιστορία των χωρών υποδοχής και θα συμμετείχατε ενεργά στην κοινωνική και πολιτική τους ζωή. Ωστόσο παραμείνατε Έλληνες, δεν μεταβάλετε εθνική συνείδηση. Τίποτε δεν διασφαλίζει στο κατατεθέν νομοσχέδιο ότι η κτήση της ιθαγένειας δεν θα γίνει καθαρά για ωφελιμιστικούς λόγους, χωρίς ο αιτών να έχει πραγματική πρόθεση εξελληνισμού.
Και αν για τους ενήλικες υπάρχει κάποια, έστω και ανεπαρκής, διαδικασία εξελληνισμού, τίποτε αντίστοιχο δεν προβλέπεται για τα τέκνα που γεννιούνται στην Ελλάδα και λαμβάνουν την ιθαγένεια μόνον με πενταετή παραμονή των γονιών τους. Το τέκνο του μη εξελληνισμένου μετανάστη έχει πολλές πιθανότητες να παραμείνει μη εξελληνισμένο, ανατρεφόμενο μέσα σε εθνολογικά και θρησκευτικά γκέτο που ήδη έχουν δημιουργηθεί ανά την Ελλάδα. Αντίστοιχα φαινόμενα παρατηρούνται και στο σύνολο των ευρωπαϊκών χωρών, παρά τα μέτρα ενσωμάτωσης και παρά την αθρόα παροχή ιθαγένειας.
Σε άλλες χώρες, η απόκτηση εθνικής συνείδησης του αιτούντος ελέγχεται αποτελεσματικώς με την προηγούμενη απεμπόληση της ιθαγένειας του κράτους καταγωγής. Στην Ελλάδα, ο σήμερα ισχύων κώδικας ιθαγένειας προβλέπει τον έλεγχο μη απτών και μη αποτυπώσιμων, νομικά, κριτηρίων από την επιτροπή πολιτογράφησης, μέσω του θεσμού του αναιτιολόγητου της απόρριψης της αίτησης πολιτογράφησης, που θέτει τον πυρήνα της απόφασης περί πολιτογράφησης εκτός του δικαστικού ελέγχου. Τούτο είναι ορθό, διότι η απόφαση για την απονομή της ιθαγένειας εμπεριέχει τη διαπίστωση της ελληνικής συνείδησης του αιτούντος. Μια τέτοια διαπίστωση δεν είναι, εξ αντικειμένου, δυνατόν, να τεθεί υπό έλεγχο βασιμότητας με κριτήρια δικονομικά. Αποτελεί απόφαση πολιτική-εθνική.
Όσο εύσχημα ακούγεται η «ένταξη της διαδικασίας πολιτογράφησης στο κράτος δικαίου», άλλο τόσο πρόκειται για κρίσιμο σφάλμα νομοθετικής στοχοθέτησης. Το κράτος δικαίου, δηλαδή, ο δικαστικός έλεγχος, απουσιάζει όχι μόνον από τον πυρήνα της πολιτογράφησης, αλλά και από πράξεις όπως η προκήρυξη εκλογών, η σύνθεση της κυβέρνησης, η κήρυξη πολέμου, η σύναψη διπλωματικών σχέσεων με άλλα κράτη και σειρά πράξεων εξωτερικής πολιτικής. Η απόφαση για το ποιος είναι ή γίνεται Έλληνας, είναι έκφανση της συλλογικής μας πολιτικής αυτο-αντίληψης έναντι της ανθρωπότητας και εκφεύγει, ως προς τον πυρήνα της, του δικαστικού ελέγχου.



Και η ΚΡΗΤΗ στο στόχαστρο !!!


Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More