17.11.10

17 Νοεμβρίου.
Επέτειοι: Παγκόσμια Ημέρα Χρόνιας Αποφρακτικής Πνευμονοπάθειας.
Διεθνής Ημέρα Σπουδαστών
  • Γεγονότα.
1869: Ανοίγει για τη ναυσιπλοΐα η Διώρυγα του Σουέζ.
1902: Εκλογές στην Ελλάδα. Τα δύο μεγαλύτερα κόμματα, του Δηλιγιάννη και του Θεοτόκη, εκλέγουν από 102 βουλευτές, γεγονός που οδηγεί σε κυβερνητική αστάθεια.
1903: Το Ρωσικό Σοσιαλδημοκρατικό και Εργατικό Κόμμα διασπάται σε μπολσεβίκους (πλειοψηφούντες) και μενσεβίκους (μειονοψηφούντες).
1968: Ο Αλέξανδρος Παναγούλης καταδικάζεται δις εις θάνατο για απόπειρα δολοφονίας του αρχηγού της 21η Απριλίου Γεωργίου Παπαδοπούλου.
1970: Ο αμερικανός Ντάγκλας Ένγκελμπαρτ λαμβάνει δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για το πρώτο «ποντίκι» ηλεκτρονικού υπολογιστή.
1973: Το τανκ μπαίνει στο Πολυτεχνείο για να καταστείλει την εξέγερση.
  • Γεννήσεις
9: (Τίτος Φλάβιος) Βεσπασιανός, Ρωμαίος αυτοκράτορας (69-79), ιδρυτής της Φλαβιανής Δυναστείας. Εισηγήθηκε τη φορολόγηση των δημοσίων ουρητηρίων,ενώ ένας τύπος αφοδευτηρίου φέρει το όνομά του («Βεσπασιανή»). [θαν. 23/6/79]
1861: Σπύρος Σαμάρης ή Σαμαράς ή Σαμάρας, κερκυραίος μουσουργός, που μελοποίησε τον «Ολυμπιακό Ύμνο» σε ποίηση Κωστή Παλαμά. [θαν. 25/3/1917]
1906: Σοϊχίρο Χόντα, Ιάπωνας σχεδιαστής αυτοκινήτων και μοτοσικλετών, που παρέλαβε τη βιοτεχνία ποδηλάτων του πατέρα του για να τη μετατρέψει στον σημερινό κολοσσό της αυτοκίνησης. [θαν. 5/8/1991]
  • Θανατοι
1936: Αλέξανδρος Παπαναστασίου, διακεκριμένος Έλληνας πολιτικός, που διατέλεσε και πρωθυπουργός. [γεν. 8/7/1876]
1959: Εϊτόρ Βίλα Λόμπος, βραζιλιάνος μουσουργός, που ενσωμάτωσε στο έργο του σκοπούς της πατρίδας του. («Μπαχιάνας Μπραζιλέιρας») [γεν. 5/3/1887]
1985: Μιχάλης Καλτέζας, μαθητής, ετών 15. Σκοτώθηκε από αστυνομικό κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων για την 22η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου. [γεν. 1970]


Με μιά ματιά...

Ελλάδα.
  • Σε «ενθαρρυντικό βήμα» στη διαπραγματευτική διαδικασία για λύση του Κυπριακού ελπίζει ο ΟΗΕ από την συνάντηση της Πέμπτης του Μπαν Γκι-μουν με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δ.Χριστόφια, και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ντερβίς Έρογλου στην έδρα του διεθνούς οργανισμού.
  • Μήνυμα προς τα Σκόπια ότι «όσο επιμένουν στις αδιάλλακτες θέσεις τους, τόσο θα κρατούν την πόρτα του ΝΑΤΟ κλειστή και την ενταξιακή διαδικασία προς την Ευρωπαϊκή Ένωση παγωμένη», αλλά και στην Άγκυρα ότι το Κυπριακό είναι ένα ζήτημα που «επηρεάζει βαθύτατα τις ελληνοτουρκικές σχέσεις» και αποτελεί «ουσιαστικό πρόσκομμα για τις σχέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία», έστειλε από τη Σόφια ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας.
  • Κινητοποιήσεις ξεκινούν την ερχόμενη Κυριακή οι επιτροπές πολιτών «Ακρίβεια ΣΤΟΠ» της Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τις Κινήσεις Πολιτών Κατερίνης Ενάντια στα Διόδια, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αύξηση των διοδίων στα Μάλγαρα Θεσσαλονίκης.
  • Ένταση επικράτησε το απόγευμα έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ, όπου ομάδες διαδηλωτών συγκρούστηκαν με αστυνομικούς, οι οποίοι έκαναν εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων και προχώρησαν σε συνολικά 48 προσαγωγές. Τα τελευταία μπλοκ σταμάτησαν την πορεία τους, λόγω των επεισοδίων. Αυτή τη στιγμή επικρατεί ηρεμία στο κέντρο της Αθήνας και σχεδόν όλοι οι δρόμοι έχουν δοθεί ξανά στην κυκλοφορία.
  • Η Νέα Δημοκρατία βάζει θέμα επανάληψης της ψηφοφορίας της Βουλής επί του πορίσματος για την υπόθεση του Βατοπαιδίου και θα παρουσιάσει το ζήτημα σε συνέντευξη τύπου την Πέμπτη. Οι πρώην υπουργοί παραπέμπονται με άλλο αδίκημα από αυτό που ανέφεραν τα κόμματα της Αριστεράς, ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κώστας Τζαβάρας.
Κόσμος.
  • Τη φαντασία των Ρώσων πολιτών επιστράτευσε ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν για να βρουν όνομα στο κουτάβι που του χάρισε ο Βούλγαρός ομόλογός του Μπόικο Μπορίσοφ.
  • Συνάντηση με τον γενικό διευθυντή του Διεθνούς Νομισματικού Ντομινίκ Στρος-Καν είχε ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί ώστε να ενημερωθεί για το πρόγραμμα της γαλλικής προεδρίας στη G20, αν και ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2012, οπότε οι δύο άνδρες φέρονται σαν οι πιθανότεροι μονομάχοι, υπάρχει και εσωτερικό πολιτικό ενδιαφέρον.
  • Ο Ιρακινός πρόεδρος Τζαλάλ Ταλαμπανί δήλωσε την Τετάρτη ότι δεν θα υπογράψει ποτέ το διάταγμα για την εκτέλεση του Ταρέκ Αζίζ, πρώην αντιπροέδρου του καθεστώτος του Σαντάμ Χουσεΐν, ο οποίος καταδικάστηκε στις 26 Οκτωβρίου σε θάνατο για το ρόλο του στην δίωξη ισλαμικών κομμάτων.
  • Χιλιάδες φοιτητές βγήκαν την Τετάρτη στους δρόμους της Ιταλίας, διαδηλώνοντας κόντρα στην προωθούμενη μεταρρύθμιση στα Πανεπιστήμια και στις δρομολογούμενες από την κεντροδεξιά κυβέρνηση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι περικοπές στον Προϋπολογισμό. Περισσότερες από 100 διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σε όλη τη χώρα. «Ποιο μέλλον μέσα από τα ερείπια;» ήταν το σύνθημα της διαδήλωσης στη Ρώμη.
  • Η οργή των Ευρωπαίων για τη στάση της Γερμανίας ξεχειλίζει, γράφουν σε δημοσίευμά τους την Τετάρτη οι Financial Times, επισημαίνοντας ότι όταν ο Γιώργος Παπανδρέου «εξέφρασε την απογοήτευσή του για το ότι η Γερμανία ωθεί την Ευρωζώνη στο χείλος μίας νέας κρίσης χρέους, είπε δημόσια αυτό που πολλοί άλλοι ανώτατοι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι και διπλωμάτες έλεγαν σε κατ' ιδίαν συζητήσεις εδώ και εβδομάδες».
Οικονομία.
  • Την ανησυχία του για τα στατιστικά δεδομένα της Ελλάδας εξέφρασε το Ecofin αν και επισημαίνει ότι οι ελληνικές Αρχές έχουν κινηθεί για να διορθώσουν τις ατέλειες του συστήματος.
  • Τις δυνατότητες συνεργασίας του ΟΟΣΑ με την ελληνική κυβέρνηση σε θέματα ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας συζήτησαν ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο γενικός γραμματέας του ΟΟΣΑ Ανχέλ Γκουρία σε συνάντησή τους στο Παρίσι. Διερευνήθηκε η δυνατότητα συμβολής του Οργανισμού στη διαμόρφωση της αναπτυξιακής στρατηγικής της χώρας, εν όψει και του νέου επενδυτικού νόμου.
  • Υπερψηφίστηκε επί της αρχής στην Ολομέλεια της Βουλής (από ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ) το νομοσχέδιο για την «επιτάχυνση και διαφάνεια της υλοποίησης των στρατηγικών επενδύσεων» (fast track). Ο υπουργός Χ.Παμπούκης λαμβάνοντας υπόψη ενστάσεις που τέθηκαν από την αντιπολίτευση εισήγαγε σχετικές διευκρινίσεις, ενώ υποστήριξε πως «δεν υπάρχει άλλος νόμος με περισσότερα επίπεδα διαφάνειας». Εξέφρασε δε, την ευχή το προσεχές οκτάμηνο ο νόμος να προσελκύσει μία ή δύο επενδύσεις στρατηγικής σημασίας, ει δυνατόν από την αλλοδαπή.
Αθλητισμός.
  • Ιδανική ευκαιρία να δοκιμάσει σχήματα και νέους παίκτες έχει την ευκαιρία ο Φερνάντο Σάντος στο φιλικό παιχνίδι της εθνικής με την Αυστρία (21:30, Mega). Ο Πορτογάλος τεχνικός αναμένεται να παρατάξει μία 11άδα συνδυασμού παλαιών με καινούργιους όπως Κονέ και Χριστοδουλόπουλο.
  • Φιλικό παιχνίδι μεταξύ του Ολυμπιακού και των φίλων του Ζιντάν και του Ρονάλντο θα διεξαχθεί στις 15 Δεκεμβρίου στο γήπεδο Γεώργιος Καραϊσκάκης, όπως ανακοίνωσε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του ο «Ζιζού».
  • Την Κυριακή 21 Νοεμβρίου η Λάρισα αποχαιρετά το ιστορικό γήπεδο της και οι προετοιμασίες για τη σχετική φιέστα βρίσκονται στην κορύφωσή τους. Το ματς με τον Πανιώνιο είναι το τελευταίο των «βυσσινί» που θα διεξαχθεί στο «Αλκαζάρ» και οι ιθύνοντες της λαρισινής ομάδας έχουν σκοπό να αποδώσουν πανηγυρικό τόνο στην αναμέτρηση. Από την Πέμπτη 18 αρχίζει η διάθεση των εισιτηρίων της αναμέτρησης με ειδικές τιμές.


Χωρίς σχόλια...

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΠΟΥ ΣΟΚΑΡΕ ΤΟΥΣ ΟΠΑΔΟΥΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ!

ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ Η ΧΟΥΝΤΑ,ΟΙ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ Ο ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ!

 Ακολουθεί απόσπασμα απο το βιβλίο του Κυριάκου Ι. Διακογιάννη με τίτλο "Γράμμα στον Σιωνιστή Χασάπη Μπούς" σελ. 138. Ο συγγραφέας αναφέρετε στο διάλογο μεταξύ του Σιωνιστή Jean-Jacques Servan-Schreiber και του Γεωργίου Παπαδόπουλου.Ο Εβραιοσιωνιστής Schreiber είχε έρθει απο την Γαλλία στην Ελλάδα για να πάρει μαζί του τον γνωστό μουσικοσυνθέτη και αντιστασιακό εκείνης της εποχής Μίκη Θεοδωράκη.

Απο τα γραφόμενα φαίνεται ξεκάθαρα η ανάμειξη του Σιωνισμού στον "αντιστασιακό" αγώνα κατά της Δικτατορίας στην Ελλάδα.Ομως η Σιωνιστική διείσδυση δεν περιορίστηκε μόνο στην πλευρά της αντίστασης.Η επιβολή του Σρέϊμπερ στον Γεώργιο Παπαδόπουλο παντοδύναμο δικτάτορα εκείνη την εποχή είναι χαρακτηριστική.Οι εν Ελλάδι Εβραίοι κατα την περίοδο της Δικτατορίας τάσσονταν υπέρ της Χούντας, η οποία αναγνώρισε ως Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο,ύστερα απο αλλεπάληλες πιέσεις του τότε προέδρου του ΚΙΣ Ιωσήφ Λόβιγγερ.


Σρέϊμπερ πρός Γεώργιο Παπαδόπουλο: "Κύριε Πρόεδρε όπως γνωρίζετε ήδη βρίσκομαι στην Ελλάδα για να συναντήσω τον Ελληνα μουσικοσυνθέτη κ. Μίκη Θεοδωράκη και να τον πάρω με το αεροπλάνο μου."

Διακογιάννης: "Το ίδιο βράδυ στο σπίτι μου στο Παρίσι έχουμε συνεδριάσει τα μέλη της Αντιδικτατορικής μας ομάδας.Διακόπτουμε για 10 λεπτά να ξεζαλιστούμε και να πιούμε ένα καφέ.Κάποιος βρίσκεται όρθιος κοντά στην συσκευή της τηλεόρασης.Γυρνάει το κουμπί και βλέπουμε στον δέκτη το αεροδρόμιο του Μπουρζέ,το αεροπλάνο του Jean-Jacques Servan-Schreiber να προσγειώνεται,την πόρτα του να ανοίγει και το Μίκη Θεοδωράκη να πατάει στο ελεύθερο Γαλλικό έδαφος,την Μελίνα Μερκούρη να τον αγγαλιάζει το πλήθος των Ελλήνων αυτοεξόριστων να συνοστίζεται ποιός θα του πρωτοσφίξει το χέρι."

Παραθέτουμε το σχετικό τηλεγράφημα του ΚΙΣ προς τον Παπαδόπουλο.



Σημείωση Αντιπληροφόρησης:Σε αυτό εδώ το blog έχουμε πει οτι το κόσμο των διοικούν οι Σιωνιστές.Βρίσκονται στα τελικά στάδια εγκαθίδρυσης της Παγκόσμιας Αυτοκρατορίας τους.Γιατί αυτό που ετοιμάζουν,ενώ το ονομάζουν "Δημοκρατία" στην πραγματικότητα θα είναι ένα φασιστικό καθεστώς απο τα χειρότερα που θα βιώσει(;) ποτε η ανθρωπότητα.
Απο τα αρχαία χρόνια κρύβουν τις "βρωμιές" που κάνουν,κρύβουν το ρόλο τους στους πολέμους και στις παγκόσμιες συρράξεις και προβάλλουν ότι θέλουν αυτοί.
Στη σημερινή εποχή είδαμε οτι απέκρυψαν απο όλη την Παγκόσμια Κοινότητα το μεγαλύτερο τείχος που εγκλωβίζει ένα λαό(τους Παλαιστίνιους),το τείχος του Ισραήλ.
Στη δίκη της "17 Νοέμβρη" αποσιωπήθηκε η διασύνδεση των στελεχών της οργάνωσης και της "Μοσάντ".
Στην περίπτωση των "Ερυθρών Ταξιαρχιών" υπήρχε και εκεί διασύνδεση με την Μοσάντ και με την τροφοδοσία τους με όπλα.
Ακούμε 35 χρόνια τώρα λόγια εναντίον της Χούντας.Κανείς δεν τόλμησε όμως να μιλήσει για το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο,που ήταν υπέρ της Χούντας και τους έστειλε συγχαρητήριο τηλεγράφημα.
Με λίγα λόγια "όποια πέτρα και να σηκώσεις αυτοί είναι απο κάτω".
Δείτε τώρα οτι και τους αντιστασιακούς στο Παρίσι και το Λονδίνο τους καθοδηγούσαν και τους συνέδραμαν αυτοί.
Να θυμήσουμε οτι μετα την απελευθέρωση της Ελλάδας το 1821,μαζί με τους Ελληνες που ήρθαν να αναλάβουν την διοίκηση της χώρας,ήρθε και μια ομάδα Σιωνιστών που αυτοαποκαλούνταν Αγγλοι-Γάλλοι κτλ,στην πραγματικότητα όμως ήταν Εβραίοι Σιωνιστές και απο την πρώτη στιγμή που ιδρύθηκε το ελληνικό κράτος προσπάθησαν να το ποδηγετήσουν.Κατείχαν θέσεις συμβούλου σχεδόν σε όλα τα Υπουργεία.Ασχολήθηκαν όμως πιο πολύ με το Υπουργείο Παιδείας,Εξωτερικών και τις Τράπεζες.
Στα απομνημονεύματά τους ο Κολοκοτρώνης κάνει ειδική μνεία "για αυτούς που ήρθαν απο το εξωτερικό".
Ετσι και εδω,βοηθούσαν τους αντιστασιακούς,τα είχαν καλά και με τους τότε Κυβερνώντες στην Ελλάδα,παρ'όλο που τους "χάλασαν" το χατίρι με την μη παραχώρηση του αεροδρομίου της Σούδας στον πόλεμο των 7 ημερών και ταυτόχρονα την βραδυά του Πολυτεχνείου-οι δημοσιογράφοι εκείνης της εποχής γνώριζαν οτι ο Μοσέ Νταγιάν βρίσκοταν στην Αθήνα με την κόρη του και άλλους επιτελείς.Προφανώς δεν είχαν έρθει εδω για διακοπές αλλά προκειμένου να συντονίσουν το "έργο τους".
Ποτε θα γίνει μια έρευνα για το ρόλο του Μοσέ Νταγιάν εκείνη την βραδυά;
Όποιοι έχουν στοιχεία για το θέμα ας τα στείλουν στο blog για να δημοσιευτούν.

You might also like:


Η Δημοκρατία νίκησε...

Αστυνομικοί ξυλοκόπησαν φωτορεπόρτερ.


Ένας τραυματίας από κροτίδα στην πορεία.

Λίγο μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της πορείας για το Πολυτεχνείο ένας άνδρας μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο τραυματισμένος από το σταθμό του μετρό Αμπελοκήπων στο Γενικό Κρατικό Αθηνών. Ο ίδιος δήλωσε ότι τραυματίστηκε στο πόδι από κροτίδα.

Δύο φωτορεπόρτερ καταγγέλλουν ότι τους χτύπησαν αστυνομικοί της ομάδας «Δέλτα» στη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας, στο ύψος του Νίμιτς και πως έσπασαν τη φωτογραφική μηχανή του ενός από αυτούς.


Τώρα κτυπάνε για το μεροκάματο...

Άρπαξαν 500 ευρώ και εξαφανίστηκαν


Οι δράστες δε δίστασαν να χτυπήσουν το θύμα τους

Στόχος ληστών έγινε κατάστημα ψιλικών στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης. Δύο άγνωστοι άνδρες μπήκαν στο ψιλικατζίδικο και αφού χτύπησαν τον ιδιοκτήτη άδειασαν το ταμείο.

Οι ληστές άρπαξαν συνολικά 500 ευρώ και εξαφανίστηκαν.


Έχουμε να πάθουμε πολλά από τους Παπανδρέλληνες...

Αυτός είναι ο δολοφόνος του διευθυντή της Τράπεζας στην Ορεστειάδα.

http://crimesonair.blogspot.com/






Το Crimes on air έχει εξασφάλισε αποκλειστικά τη φωτογραφία αλλά και τη δικογραφία του 32χρονου Γιώργου Ανδρονικίδη που το πρωί στην Ορεστιάδα σκότωσε τον Διευθυντή της τράπεζας σε ένοπλη ληστεία.

 Ο 32χρονος που συνελήφθη κατά τη διαφυγή του από πλήρωμα περιπολικού, στις 4 Ιαουναρίου του 2005 είχε συλληφθεί στην Αθήνα από άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής με 15.960 χάπια ECSTASY.

O δράστης εντοπίστηκε στο νυχτερινό κέντρο "ΖΟΡΜΠΑΣ" στην Καλλιθέα τη στιγμή που πήγε να πουλήσει τα ναρκωτικά χάπια. Μαζί του συνελήφθησαν άλλα πέντε άτομα.

 Όπως είπε στο Crimes on air ανώτατος Αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ τα χάπια τα είχε προμηθευτεί ο ίδιος από την Γερμανία το 2004.

Ο Ανδρονικίδης που κατάγεται από τα Γιανιτσά Πέλλας στις 25 Ιαουναρίου του 2006 καταδικάστηκε σε δεκαετή κάθειρξη, για να αποφυλακιστεί στη συνέχεια υπό όρους.

Από την τράπεζα ο 32χρονος άρπαξε 200.000 ευρώ σκοτώνοντας το διευθυντή.


Σε λίγο που θα αναλάβει ο Καμίνης κάθε μέρα θα έχουμε προσευχές!

ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΠΑΡΕΙ ΑΔΕΙΑ ΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ!! ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΔΥΝΑΜΗΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ..

ΚΡΑΤΟΣ ΞΕΦΤΙΛΑΣ ΚΑΙ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑΣ. ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΦΥΛΑΚΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ.

ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΙΣΛΑΜΟΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΤΑΠΑΤΟΥΝ ΝΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΙΜΩΡΟΥΝΤΑΙ! ΚΑΝΕΝΑΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ? ΟΥΣΤ ΛΑΜΟΓΙΑ ΘΑ ΦΥΓΕΤΕ ΝΥΧΤΑ


Προβληµατισµό προκαλεί η απόφαση των µουσουλµάνων πουζουν στην Ελλάδα να προσευχηθούν σε δηµόσιους χώρους και πλατείες, τόσο στην Αθήνα όσο και σε πολλές ακόµη περιοχές. Όπως έλεγαν πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, φέτος επέλεξαν να ασκήσουν πίεση για τη δηµιουργία τεµένους, επιλέγοντας να εκτελέσουν τα λατρευτικά τους καθήκοντα και σε αρκετές πλατείες πέρα από τους συνηθισµένους χώρους, όπως γήπεδα, που χρησιµοποιούσαν τιςπροηγούµενες χρονιές. Η διαφαινόµενη αλλαγή στηστάση των µουσουλµάνων προκαλεί ανησυχία για το γεγονός ότι συµπίπτει χρονικά µε την έξαρση της δράσης ακροδεξιών στοιχείων.

Δεν είχαν πάρει άδεια
Οι µουσουλµάνοι προχώρησαν στη δηµόσια προσευχήπαρά το γεγονός ότι ούτε ο ∆ήµος Αθηναίων ούτε η Αστυνοµία είχαν δώσει σχετική άδεια για την κατάληψη των δηµόσιων χώρων, αν και οι εκπρόσωποί τους την είχαν ζητήσει. «Η απάντηση που δώσαµε ήταν αρνητική, όπως γίνεται στις περιπτώσεις που µας ζητούν άδεια για συγκεντρώσεις. Ωστόσο, οι εκπρόσωποι των µουσουλµάνων µάς ζήτησαν να τους παράσχουµε αστυνοµική προστασία για ορισµένα σηµεία που είχαν επιλέξει για ναπροσευχηθούν και γιατα οποίαφοβούνταν πιθανές αντιδράσεις. Γιατον λόγο αυτόν είχαν σταλεί αστυνοµικές δυνάµεις στην Πλατεία Αττικής»,εξηγεί στα «ΝΕΑ» αξιωµατικός της ΕΛ.ΑΣ..


h
ΣΧΟΛΙΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ: ΕΦΌΣΟΝ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΠΑΡΕΙ ΑΔΕΙΑ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΣΥΛΛΑΒΕΙ ΤΟΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗ ΟΠΩΣ ΚΑΝΟΥΝ ΣΕ ΑΝΑΛΟΓΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ Κ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΦΟΥΚΑΡΑΔΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΑΝ Κ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΧΑΤΖΑΡΑ...ΤΟ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΤΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ,ΒΓΗΚΕ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ Κ ΕΚΑΝΕ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ..


Να δούμε θα τα πάρουμε...

Κομισιόν: Τον Ιανουάριο η καταβολή της τρίτης δόσης

Για τον Ιανουάριο μετατίθεται η εκταμίευση της τρίτης δόσης του δανείου προς την Ελλάδα, η οποία ήταν προγραμματισμένη για τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών της Αυστρίας Γιόζεφ Προλ.
Βρυξέλλες
Η τρίτη δόση του δανείου που προέρχεται από τις χώρες της Ευρωζώνης προς την Ελλάδα είναι προγραμματισμένη να δοθεί τον Ιανουάριο και η απόφαση θα ληφθεί το Δεκέμβριο, στη βάση της αξιολόγησης της πορείας του Προγράμματος, ξεκαθαρίζει η Κομισιόν δια του εκπροσώπου της για οικονομικά θέματα Αμαντέου Αλταφάζ με δήλωσή του στον ανταποκριτή της Ναυτεμπορικής στις Βρυξέλλες Νίκο Μπέλλο.
ECOFIN: Συνέντευξη Τύπου Ντ. Ρέιντερς - Ο. Ρεν
Αυτό τόνισε αργότερα και κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο αρμόδιος για τις οικονομικές υποθέσεις επίτροπος Όλι Ρεν. «Επειδή έχει δημιουργηθεί κάποια σύγχυση σε σχέση με το θέμα αυτό αισθάνομαι την ανάγκη να δώσω τις αναγκαίες διευκρινίσεις» σημείωσε, επισημαίνοντας πως ήταν εξαρχής προγραμματισμένο, η πολιτική απόφαση για την παροχή της τρίτης δόσης να υιοθετηθεί από το Συμβούλιο των υπουργών Οικονομίας που θα συνέλθει τον Δεκέμβριο, η δε εκταμίευση θα γίνει λίγες μέρες αργότερα, τον Ιανουάριο.
Παράλληλα, εξέφρασε μεγάλη ικανοποίηση για το γεγονός ότι μετά από χρόνια η ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία επικύρωσε τα δημοσιονομικά στοιχεία της Ελλάδας χωρίς να προβάλει ενστάσεις ή αντιρρήσεις. Είναι εξαιρετικά σημαντικό αυτό το γεγονός διότι επιτέλους η Ελλάδα είναι σε θέση να παρέχει αξιόπιστα στοιχεία, κατέληξε ο Επίτροπος.
Ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών
«Όσον αφορά στην πληρωμή του μέρους της τρίτης δόσης του δανείου που προέρχεται από τις χώρες της Ευρωζώνης, η πολιτική απόφαση για την εκταμίευση θα ληφθεί από το Συμβούλιο Ecofin εντός του Δεκεμβρίου, στη βάση της αξιολόγησης της πορείας του Προγράμματος, η οποία ολοκληρώνεται την επόμενη εβδομάδα. Δεδομένης της δομής των ταυτόχρονων πληρωμών από όλες τις χώρες της Ευρωζώνης, η διαδικασία απαιτεί τουλάχιστον δέκα εργάσιμες ημέρες και για τον λόγο αυτό η εκταμίευση θα ολοκληρωθεί στις αρχές Ιανουαρίου. Αυτό έχει συμφωνηθεί με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή εδώ και καιρό και δε δημιουργεί απολύτως κανένα ταμιακό πρόβλημα στη χώρα μας.
Όσον αφορά στην πληρωμή του μέρους της τρίτης δόσης του δανείου που προέρχεται από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο η απόφαση θα παρθεί από το Διοικητικό Συμβούλιό του εντός του Δεκεμβρίου και η εκταμίευση θα γίνει επίσης εντός του Δεκεμβρίου.
Συνεπώς δεν συντρέχει καμία απολύτως ανησυχία ως προς τον χρόνο εκταμίευσης των 9 δισ. ευρώ του δανείου των 110 δισ. ευρώ που έχει συνάψει η χώρα μας με τις χώρες της Ευρωζώνης και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Παράλληλα, παράγοντες που παρακολουθούν εκ του σύνεγγυς τη διαδικασία εκταμίευσης του δανείου, μετά τη σημερινή νέα συνάντηση της τρόικας με τον υπουργό Οικονομικών ανέφεραν ότι «η διαπραγμάτευση για την τρίτη δόση του δανείου είναι σε καλό δρόμο». Σύμφωνα με τους ίδιους παράγοντες, η εκταμίευση τον Ιανουάριο του μέρους της δόσης που αναλογεί στην ευρωζώνη, «είναι κάτι, το οποίο γνωρίζαμε εδώ και εβδομάδες και συνδέεται με τεχνικούς λόγους».
Διευκρίνισαν επιπλέον, ότι ακόμη και χωρίς την τρίτη δόση, το Δημόσιο έχει επαρκή ταμειακά διαθέσιμα για να καλύψουν τις ανάγκες του έως το τέλος Ιανουαρίου, ενώ οι περισσότερες λήξεις ομολόγων είναι τον Μάρτιο. Ενώ, επισήμαναν ότι το ζήτημα είναι κυρίως η ταχεία και ορθή εφαρμογή των διαρθρωτικών αλλαγών.
O Αυστριακός υπουργός Οικονομικών Γιόζεφ Προλ στο ECOFIN
Αυστρία: Δεν θα μπλοκάρουμε την καταβολή της τρίτης δόσης
Η Αυστρία δεν θα μπλοκάρει την καταβολή της τρίτης δόσης του δανείου, ωστόσο θέλει να δει τα ακριβή στοιχεία της Ελλάδας προτού δώσει το «πράσινο φως» για τη συνεισφορά της, διαβεβαίωσε ο υπουργός Οικονομικών της χώρας Γιόζεφ Προλ με δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.
«Η θέση μας είναι σαφής: Αναμένουμε τα συγκεκριμένα στοιχεία από την Αθήνα τις επόμενες ημέρες, το Δεκέμβριο, και στη συνέχεια θα καταβάλουμε το μερίδιο που μας αναλογεί στο πλαίσιο της τρίτης δόσης των δανείων των χωρών - μελών της ευρωζώνης προς την Ελλάδα, δηλαδή 190 εκατ. ευρώ», τόνισε ο Αυστριακός υπουργός από τις Βρυξέλλες.
«Δεν θα μπλοκάρουμε την καταβολή της τρίτης δόσης αλλά θέλουμε να δούμε τα ακριβή στοιχεία της Ελλάδας και στη συνέχεια θα στείλουμε τα χρήματα» ανέφερε, ερωτηθείς σχετικά από ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Νωρίτερα, ο κ. Προλ είχε δηλώσει ότι η καταβολή της τρίτης δόσης μετατίθεται για τον Ιανουάριο. Αναφερόμενος στις χθεσινές συνομιλίες των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, δήλωσε: «Συζητήσαμε επίσης πολύ σύντομα για το θέμα της Ελλάδας και η τρίτη δόση του δανείου θα καθυστερήσει μέχρι τον Ιανουάριο, δεν θα καταβληθεί τον Δεκέμβριο».
«Περιμένουμε τα στοιχεία της Ελλάδας, αλλά τα μεγέθη φαίνονται σημαντικά βελτιωμένα» πρόσθεσε, μιλώντας σε δημοσιογράφους.
Ο αυστριακός υπουργός προειδοποίησε χθες ότι η Αθήνα δεν έχει τηρήσει τις υποχρεώσεις της που απορρέουν από το μνημόνιο και γι' αυτό η αυστριακή κυβέρνηση δεν έχει καταβάλει το μερίδιο που της αναλογεί (190 εκατ. ευρώ) για την τρίτη δόση του δανείου.
Στη συνέχεια, ωστόσο, ανασκεύασε διά στόματος του εκπροσώπου του, λέγοντας ότι οι δηλώσεις του παρερμηνεύθηκαν και ότι η Αυστρία δεν έχει πρόθεση να μπλοκάρει την οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα.


Να δούμε τι άλλο μας περιμένει...

Συνάντηση Γιώργου Παπακωνσταντίνου - Τρόικας
Πρόσθετα μέτρα έως 4 δισεκατομμύρια ευρώ στον προϋπολογισμό του 2011


Οι τελικές αποφάσεις για τον νέο προϋπολογισμό ελήφθησαν ουσιαστικά σήμερα το μεσημέρι στη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου με τους αξιωματούχους της τρόικας, στην οποία συμμετείχε ο πρώην αντιπρόεδρος της ΕΚΤ και νυν σύμβουλος του πρωθυπουργού, Λουκάς Παπαδήμος.

Το κείμενο του νέου προϋπολογισμού κατατίθεται την Πέμπτη στη Βουλή και, σύμφωνα με ανώτερο παράγοντα του υπουργείου, «σε μεγάλο βαθμό τελειώσαμε».

Σύμφωνα με τον ίδιο παράγοντα, η επιπλέον δημοσιονομική προσαρμογή, μετά την αναθεώρηση από τη Eurostat των στοιχείων για το έλλειμμα, θα γίνει εξ ολοκλήρου το 2011 και το έλλειμμα πρέπει να μειωθεί από τα 22 δισ. ευρώ στα 17 δισ. ευρώ.

Δεδομένου ότι, το Μνημόνιο προβλέπει ήδη μέτρα, ύψους 9,15 δισ. ευρώ, στο νέο προϋπολογισμό αναμένεται να υπάρξουν πρόσθετα μέτρα ύψους 3,5 έως 4 δισ. ευρώ.

Τα μέτρα αυτά θα εστιάζονται στη συντριπτική πλειονότητά τους στην «περαιτέρω περιστολή των δαπανών» και δεν θα αφορούν περικοπές μισθών και συντάξεων, όπως τουλάχιστον λένε από το υπουργείο Οικονομικών.

Παράγοντες, παράλληλα, που παρακολουθούν εκ του σύνεγγυς τη διαδικασία εκταμίευσης του δανείου, ανέφεραν μετά τη συνάντηση, ότι «η διαπραγμάτευση για την τρίτη δόση του δανείου είναι σε καλό δρόμο
».

Σύμφωνα με τους ίδιους παράγοντες, η εκταμίευση τον Ιανουάριο του μέρους της δόσης που αναλογεί στην Ευρωζώνη, «είναι κάτι, το οποίο γνωρίζαμε εδώ και εβδομάδες και συνδέεται με τεχνικούς λόγους».

Διευκρίνισαν επιπλέον, ότι ακόμη και χωρίς την τρίτη δόση, το Δημόσιο έχει επαρκή ταμειακά διαθέσιμα για να καλύψουν τις ανάγκες του έως το τέλος Ιανουαρίου, ενώ οι περισσότερες λήξεις ομολόγων είναι τον Μάρτιο, ενώ, επισήμαναν ότι το ζήτημα είναι κυρίως η ταχεία και ορθή εφαρμογή των διαρθρωτικών αλλαγών.

Μιλώντας την Τετάρτη στο ΑΠΕ, ο Αυστριακός υπουργός Οικονομικών, Γιόζεφ Πρελ, είπε ότι «η θέση μας είναι σαφής: Αναμένουμε τα συγκεκριμένα στοιχεία από την Αθήνα τις επόμενες ημέρες, το Δεκέμβριο, και στη συνέχεια θα καταβάλουμε το μερίδιο που μας αναλογεί στο πλαίσιο της τρίτης δόσης των δανείων των χωρών - μελών της Ευρωζώνης προς την Ελλάδα, δηλαδή 190 εκατ. ευρώ».

Ο Αυστριακός υπουργός Οικονομικών διαβεβαίωσε ακόμη ότι «δεν θα μπλοκάρουμε την καταβολή της τρίτης δόσης, αλλά θέλουμε να δούμε τα ακριβή στοιχεία της Ελλάδας και στη συνέχεια θα στείλουμε τα χρήματα».


Δ


Ας προσέχαμε...

Δύο ημέρες μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου έδωσε σαφή διαβεβαίωση στις Βρυξέλλες στο περιθώριο του Eurogroup, ότι «Η Ελλάδα προτίθεται να λάβει όποια μέτρα κριθούν αναγκαία» μόλις λίγες ημέρες μετά τις επανειλημμένες διαβεβαιώσεις, τόσο του ιδίου όσο και του κυβερνητικού εκπροσώπου, ότι δεν θα ληφθούν νέα μέτρα, πέραν αυτών που προβλέπονται στον μνημόνιο και ότι δεν θα θιγούν μισθοί και συντάξεις.
Ο υπουργός Οικονομικών, υποστήριξε ότι η Ελλάδα θα ξεκινήσει τη νέα χρονιά από υψηλότερο σημείο εκκίνησης από αυτό που θα επιθυμούσε, λόγω της αναθεώρησης του δημοσιονομικού ελλείμματος του 2009 από την Eurostat. Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα, η Eurostat ανέβασε το έλλειμμα του 2009 στο 15,4% ενώ για το 2010, προβλέπεται αύξηση στο 9,4% έναντι 8,2% που είναι ο στόχος του μνημονίου. Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου δήλωσε επίσης ότι το 2011 η Ελλάδα θα σεβαστεί πλήρως τους στόχους που έχουν τεθεί με το μνημόνιο πράγμα που σημαίνει περαιτέρω μείωση του ελλείμματος στο 7,6%. Αυτό συνεπάγεται πρόσθετα μέτρα που θα πρέπει να αποφέρουν τουλάχιστον 4 δισ. ευρώ.
Επιπλέον αλλαγές σε τομείς όπως οι υπηρεσίες υγείας, η φορολογία, τα εργασιακά θέματα και η αποτελεσματικότητα της δημόσιας διοίκησης ζητεί από την Ελλάδα το Eurogroup. Μετά τη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης ο πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, έκανε λόγο για «σημαντική πρόοδο που έχει κάνει η Ελλάδα  τους τελευταίους 5-6 μήνες», προσθέτοντας πως οι «προσαρμογές [της χώρας] είναι σε γενικές γραμμές προς τη σωστή κατεύθυνση».
Αναγνώρισε, βέβαια, πως η αναθεώρηση του ελλείμματος για το 2009 θα έχει επιπτώσεις και στο έλλειμμα του 2010, προσθέτοντας πως το Eurogroup ζήτησε από την Ελλάδα να «είναι πιο συγκεκριμένη για την αναθεώρηση του μνημονίου». Εμφανίστηκε, τέλος, αισιόδοξος λέγοντας πως «παραμένουμε πεπεισμένοι πως η σημαντική πρόοδος θα συνεχιστεί…»

ΠΗΓΗ: Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr


Τώρα τρώνε με χρυσά κουτάλια!


Που εξαφανίστηκαν αλήθεια όλοι αυτοί;

Έχω μια απορία: Tι έγιναν αυτοί που κάθε λίγο έβγαιναν και χτυπούσαν κατσαρόρες και τηγάνια ότι ο Καραμανλής δεν τους έδινε πολλά και θα πέθαιναν από την πείνα; Tώρα που o GAP αφού τους πήρε τον ψήφο όχι μόνο δεν τους έδωσε, αλλά τους έκοψε και από επάνω, που πήγαν και εξαφανίστηκαν;

http://img.pathfinder.gr/Media/i/4/4011/5741.jpg
http://news.pathfinder.gr/photoscope/greece/news/5741.html

Αθήνα, Ελλάδα - 12/11/2008

Συνταξιούχοι διαδηλώνουν στο κέντρο της Αθήνας. Πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα οι συνταξιούχοι από την πλατεία Κοτζιά έως τη Βουλή.


Όχι στην κατάληψη δημοσίων χώρων...

Είναι δικαίωμα η κατάληψη δημόσιων χώρων για προσευχές;...



Έχει παραγίνει πλέον το θέμα με τους μετανάστες (λαθραίους και μη) και τα δικαιώματα που επικαλούνται. Καταρχήν υπάρχει δικαίωμα στην πίστη, όχι δικαίωμα στο προσεύχομαι όπου να’ναι όποτε μου έρθει, ειδικά όταν καταλαμβάνω δημόσιο χώρο. Δεν ψήφισα Χρυσή Αυγή, δεν είμαι δεξιός, δεν είμαι φανατικός θρησκευόμενος, δεν έχω καμία σχέση με την Εκκλησία ή την ορθοδοξία.
Είμαι απλά 'Εληνας πολίτης και έχω να πω πως το θέαμα της προσευχής μπροστά στο Πανεπιστήμιο και την Ακαδημία, αλλά και άλλους δημόσιους χώρους ήταν πραγματικά άθλιο. Μόνο κάποιος ανεγκέφαλος δεν θα αισθανόταν προσβεβλημένος από αυτό που...
 έβλεπε.
ΠΟΙΟΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΕΥΧΟΝΤΑΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ;
Νομίζει κανείς πως στο εξωτερικό μπορούν οι οποιεσδήποτε θρησκευτικές ομάδες να προσεύχονται όπου τους έρθει σε δημόσιους χώρους; Μπορούν π.χ. να πάνε στον Πύργο του Άιφελ, στην Σορβόννη μπροστά ή στο Κολοσσαίο και να απλώσουν σεντόνια να αρχίσουν τις επικύψεις;
Φαντάζεστε να περνάει κανένας τουρίστας μπροστά από την Ακαδημία Αθηνών, το Πανεπιστήμιο και την Εθνική Βιβλιοθήκη εκείνη την ώρα και να φωτογραφίζει αυτή την αθλιότητα; Θέλουν μετά και τουρισμό για την Αθήνα! Ποιά Αθήνα, που γίναμε μουσουλμανικό προτεκτοράτο. Καταλαβαίνει κανείς πώς με αυτή την απαράδεκτη ανοχή και την άδεια του Κράτους όλοι δαύτοι έχουν πάρει έναν αέρα ότι μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουνε χωρίς κανείς να τους ενοχλεί;
Δώστε τους και την Ακρόπολη να προσεύχονται αφού έχουν τέτοια δικαιώματα. Πότε θα ξυπνήσουμε; Όταν φτιάξουν τους μιναρέδες πάνω στον Παρθενώνα;
Παρεμπιπτόντως το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας το οποίο κάλεσα (ονόματα και τηλέφωνα στην διάθεση σας) με ενημέρωσε πως δεν γνώριζε. Να υποθέσω πως οι αστυνομικοί πήγαν εκεί από μόνοι τους. Αλλά ακόμα κι αν δεχτούμε πως δεν γνώριζε πράγμα απίθανο ΤΟ ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΝΑ ΛΕΕΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ, ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΣΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ.
Χιλιάδες μουσουλμάνοι να προσεύχονται μπροστά στα σύμβολα του ελληνικού πνεύματος λες και είμαστε στην Καμπούλ. Βάλτε και μιναρέδες σε λίγο και κάντε τα τζαμιά αχρείοι προδότες. Φτου σας!
Οι Έλληνες πρέπει επιτέλους να αντιδράσουμε σε αυτό το αίσχος.
Από τον Γιάννη Θ. Πολίτη  


Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More