23.6.11

Το πολιτικό σύστημα έχει ακόμη πολλές επιλογές ακόμη για να ζήσει!

Κυκλώματα ποδοσφαίρου: Βρήκαν θέμα για απο προσανατολισμό.


5.jpg
Είναι σαφές ότι θα πρέπει να ξεκαθαρισθεί το τοπίο στο βρώμικο κύκλωμα του ποδοσφαίρου .Όμως το όλο… «στήσιμο» της υπόθεσης από την πλευρά της κυβέρνησης μάλλον παραπέμπει σε προπαγανδιστικό παιγνίδι εντυπώσεων και ξεκαθαρίσματος λογαριασμών, πάρα στο επί της ουσίας ξεκαθάρισμα του βρώμικου κυκλώματος…
Είναι τόσο
εξωφρενικά εξόφθαλμο αυτό που κάνει η κυβέρνηση, με τις τυμπανοκρουσίες περί διώξεων. τις δηλώσεις υπουργών και διάφορα άλλα επικοινωνιακά τερτίπια, που φέρνουν δεύτερο θέμα το ζήτημα των αποφάσεων της συνοδού κορυφής που έχουν σχέση με το μέλλον της
πατρίδας και πρώτο το θέμα της εξυγίανσης του ποδοσφαίρου.
Είναι πράγματι το ποδόσφαιρο το …όπιο του λαού. Το θέμα είναι όμως εάν θα ναρκώσει τον λαό από τα πραγματικά προβλήματα καθημερινής του επιβίωσης. Μάλλον θα κατορθώσουν το
αντίθετο και θα τον εξοργίσουν…
http://diaplekomenosss.blogspot.com/2011/06/blog-post_3891.html


Το ξεπούλημα ξεκίνησε!

Στο Λονδίνο εκποιούν την ελληνική δημόσια περιουσία!

 
Η εκποίηση της δημόσιας περιουσίας αρχίζει από το Λονδίνο και μάλιστα εν μέσω προσβλητικότατων δημοσιευμάτων.
Οι κυριακάτικοι Τάιμς, συνοδεύουν το δημοσίευμά τους για την πώληση της ακίνητης περιουσίας του ελληνικού Δημοσίου από μια κακόγουστη και προσβλητική για την Ελλάδα φωτογραφία, που απεικονίζει τον Παρθενώνα με τη λεζάντα «ΠΩΛΕΙΤΑΙ - Ένα μνημείο σε εξαιρετική τοποθεσία, χρειάζεται δουλειά, επικοινωνήστε με Γεώργιο Παπανδρέου, τηλέφωνο 30210337500».
Την Παρασκευή πάντως, 24 Ιουνίου, γνωστό μεσιτικό γραφείο του Λονδίνου θα προσφέρει σε ανοικτό πλειστηριασμό δύο ακίνητα που έχει η πρώην Ολυμπιακή Αεροπορία στην αγγλική πρωτεύουσα και ανήκουν στο ελληνικό Δημόσιο.
Το ένα ακίνητο, που έχει και τη μεγαλύτερη αξία, είναι τα γραφεία της πρώην Ολυμπιακής Αεροπορίας και βρίσκεται στην καρδιά του εμπορικού Λονδίνου, στην Κόντουιτ Στριτ.
Η τιμή εκκίνησης είναι πέντε εκατομμύρια λίρες, έχει εκδηλωθεί μεγάλο ενδιαφέρον για την αγορά του και οι προβλέψεις είναι ότι θα ξεπεράσει την τιμή εκκίνησης.
Το δεύτερο ακίνητο της πρώην Ολυμπιακής είναι ένα διαμέρισμα 200 τετραγωνικών μέτρων περίπου, το οποίο χρησιμοποιούσε για τη διαμονή του ο εκάστοτε διευθυντής της εταιρείας στο Λονδίνο. Η τιμή εκκίνησης γι' αυτό το διαμέρισμα είναι 1.600.000 λίρες, που επίσης θεωρείται συντηρητική.
Διαφορετική –ευτυχώς- είναι η προσέγγιση του αναλυτή της «Ομπσέρβερ», Ουίλ Χάτον, ο οποίος απευθύνει μέσω άρθρου του έκκληση στις ευρωπαϊκές δυνάμεις (ακόμη και στη Βρετανία, μολονότι δεν συμμετέχει στην Ευρωζώνη) να προχωρήσουν σε συνολική οικονομική συμφωνία που θα αντιμετωπίσει πρωτίστως το χρέος της Ελλάδας, με τη συμμετοχή ΔΝΤ, ΗΠΑ, Ρωσίας και Κίνας.
«Υπάρχει οποιαδήποτε χώρα που να μπορεί να κάνει όσα ζητάνε από την Ελλάδα η ΕΕ και το ΔΝΤ;» διερωτάται ο αρθρογράφος. Αφού επισημαίνει ότι στους ώμους της Ελλάδας «φορτώθηκε περισσότερος οικονομικός πόνος απ' ό,τι στην ηττημένη Γερμανία του 1920 (!)», εκφράζει την απορία πώς είναι δυνατόν αυτό το γεγονός να αφήσει ανεπηρέαστο το διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα.
newsbomb.gr


Το Γουδή εξακολουθεί να παραμένει στην θέση του!

Οι σύγχρονοι κοτζαμπάσηδες έβαλαν τελικά κεφαλικό φόρο!!!!


Οι σύγχρονοι κοτζαμπάσηδες του ολιγαρχικού πολιτικού μας συστήματος, ακολουθώντας την τακτική των προγόνων τους, ανακοίνωσαν κεφαλικό φόρο σε βάρος των σημερινών ραγιάδων Ελλήνων, γυρίζοντας την ιστορία αιώνες πίσω. Και όλα αυτά για να ικανοποιηθούν οι αφέντες τους, ντόπιοι και διεθνείς τοκογλύφοι.
Πάντα, τους κοτζαμπάσηδες τους ενοχλούσε η λέξη «Ελεύθερος». Γι΄ αυτό και όσοι από τους ελεύθερους Έλληνες δεν άντεχαν αυτή τη μεταχείριση, προτίμησαν να ζήσουν ελεύθεροι ως κλέφτες στα βουνά και όχι ως προσκυνημένοι στους ντόπιους ολιγάρχες.
Οι σύγχρονοι ολιγάρχες κοτζαμπάσηδες έβαλαν και πάλι στο στόχαστρό τους ότι φέρει τον τίτλο «Ελεύθερος». Χαλάει  το κρατικοδίαιτο καθεστώς τους ο «Ελεύθερος Επαγγελματίας», ο αυτοδημιούργητος πολίτης που δεν τους έχει ανάγκη, που δεν… εξαρτάται από τα δίκτυα πολιτικής πατρωνίας και εκλογικής τους πελατείας. Επομένως, βάλθηκαν να τον εξοντώσουν.
Πολύ φοβόμαστε όμως, ότι τώρα μπορεί να δούμε και το φαινόμενο, οι σύγχρονοι ελεύθεροι και μη εξαρτώμενοι οικονομικά από τους ελιτίστες της πολιτικής, Έλληνες πολίτες, να το γυρίσουν σε οικονομικό αντάρτικο, όπως και οι κλέφτες προγονοί μας.


Άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς!

Μέτρα φωτιά έφερε ο Βενιζέλος – “Τα πήρε με τον Παπακωνσταντίνου!


Τέτοια μέτρα δεν έχουμε δει ξανά!
Οι Έλληνες θα δουλεύουν από εδώ και στο εξής για τους λίγους του νέου Μνημονίου!
Νέα μέτρα – φωτιά στο Μεσοπρόθεσμο, που πλήττουν πάλι τους χαμηλόμισθους και τους χαμηλοσυνταξιούχους, όσο “δίκαιο” κι αν θέλει να το παρουσιάζει ο Β. Βενιζέλος!
Φάνηκε ιδιαίτερα εκνευρισμένος με το Γ. Παπακωνσταντίνου, καθώς βρήκε “μαύρη τρύπα” στα έσοδα ύψους 3,8 δις! Ωστόσο, δεν πείθει κανέναν ο εκνευρισμός του, αφού τα μέτρα ήταν γνωστά και δεν τον “έβγαλαν στη φορά”, παρά λούφαξαν.
Αναλυτικά τα μέτρα που προστίθενται στο Μεσοπρόθεσμο:
Παραμένει η εισφορά αλληλεγγύης στα ετήσια εισοδήματα- θα επιβληθεί κλιμακωτά από 1% ως 5%.
Θα ισχύσει:
Εισφορά 1% για εισοδήματα από 12.000-20.000

Εισφορά 2% για εισοδήματα από 20.000-50.000
Εισφορά 3% για εισοδήματα από 50.000-100.000
Εισφορά 4% για εισοδήματα από 100.000 και πάνω
Ειδική εισφορά 5% για τα πρόσωπα που κατέχουν δημόσια αξιώματα, όπως βουλευτές, μετακλητά στελέχη και τα αιρετά στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης 120 ευρώ θα πληρώσει ο φορολογούμενος που δηλώνει εισόδημα 12.000, η εισφορά θα ανέλθει σε 200 ευρώ για δηλωθέν εισόδημα 20.000 ευρώ, ενώ αν το εισόδημα του φορολογούμενου είναι 50.000 ευρώ η εισφορά αλληλεγγύης θα διαμορφωθεί σε 1.000 ευρώ. Για φορολογούμενους που δηλώνουν ετήσιο εισόδημα 100.000 ευρώ η εισφορά αλληλεγγύης θα ανέλθει σε 3.000 ευρώ. Για εισόδημα 200.000 ευρώ η έκτακτη εισφορά θα είναι 8.000 ευρώ.
Στον εφαρμοστικό νόμο για τα νέα μέτρα που θα δοθεί στη δημοσιότητα την Παρασκευή θα διευκρινίζεται για ποια εισοδήματα θα ισχύσουν οι επιβαρύνσεις αυτές. Το πιθανότερο είναι η έκτακτη εισφορά να επιβληθεί στα εισοδήματα του 2010 που δηλώσαμε εφέτος στην εφορία, ενώ η μείωση του αφορολόγητου ορίου θα ισχύσει για τα εισοδήματα που αποκτούνται εφέτος με αποτέλεσμα να μεταβληθεί και η μηνιαία παρακράτηση φόρου εισοδήματος.
Επίσης:
Επιβάλλεται φόρος 10% σε ετήσια εισοδήματα από 8.000 – 12.000 ευρώ. Εξαιρούνται οι νέοι έως 30 ετών, οι συνταξιούχοι άνω των 65 καθώς και άτομα με ειδικές ανάγκες (ΑΜΕΑ). Πρόκειται για 600.000 πολίτες, όπως είπε ο υπουργός.
Το ατομικό αφορολόγητο στα ακίνητα διαμορφώνεται στις 200.000 ευρώ από 400.000 ευρώ που είναι σήμερα.
Επιβάλλεται ελάχιστο τέλος άσκησης επιτηδεύματος ή ελεύθερου επαγγέλματος ύψους 300 ευρώ το χρόνο μεσοσταθμικά, μη συμψηφιζόμενο με τη φορολογική υποχρέωση. Θα επιβάλλεται μετά τα πέντε πρώτα χρόνια άσκησης επαγγέλματος.
Αυξάνεται σε μικρό βαθμό ο ειδικός φόρος στο πετρέλαιο θέρμανσης για τα νοικοκυριά (60 ευρώ το χιλιόλιτρο). Όπως τόνισε ο κ. Βενιζέλος, σύντομα θα οριστικοποιηθεί ο μηχανισμός επιστροφής του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης σε περιοχές με χαμηλές θερμοκρασίες και σε άτομα με χαμηλά εισοδήματα. Ο μηχανισμός αυτός θα επιτρέψει την εξίσωση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης με το πετρέλαιο κίνησης.
Πλήρης εξίσωση του πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης θα ισχύσει για τις επιχειρήσεις.
Δεν θα επιβληθεί νέο τέλος στα ακίνητα μέσω λογαριασμών ΔΕΚΟ (κυρίως της ΔΕΗ).
Μείωση δαπανών στο Δημόσιο κατά 400 εκατ. ευρώ για το 2011.


Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More