26.9.11

Παρακολουθεί κανείς από την κυβέρνηση τι συμβαίνει στην Θράκη;

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Εφ. Μπιρλίκ 26-9-2011.
Τις περισσότερες ψήφους στις εκλογές του BTTÖB τις πήρε ο Τοραμάν
Ο Σύλλογος Τούρκων Δασκάλων Δυτικής Θράκης πραγματοποίησε στις 24 Σεπτεμβρίου 2011 στα γραφεία του την τακτική Γενική Συνέλευση και τις εκλογές του. Η συνέλευση άρχισε με ενός λεπτού σιγή. Χρέη γραμματέων τέλεσαν οι Εσρά Μπουλμπούλ και η Σεβάλ Αλινταγί.
Στις ομιλίες που έγιναν ο πρόεδρος Σαμί Τοραμάν εξέφρασε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνταξιούχοι δάσκαλοι καθώς και τα προβλήματα που βιώνουν στην εκπαίδευση οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης. Έκανε μάλιστα και προτάσεις για την επίλυση των θεμάτων της μειονοτικής εκπαίδευσης.
Ο Τζαχίτ Αλιοσμάν τέως πρόεδρος του συλλόγου Τούρκων Δασκάλων Δυτικής Θράκης στην ομιλία του αναφέρθηκε στα θέματα της μεταφοράς των μαθητών και στα θέματα των μειονοτικών σχολείων.
Μετά τις ομιλίες έγιναν οι εκλογές. Τις περισσότερες ψήφους τις πήρε ο πρόεδρος Σαμί Τοραμάν, ενώ ο ανταγωνιστής του Τζαχίτ Αλιοσμάν αρκέστηκε σε 57 ψήφους.


Τι μας περιμένει πάλι...

Δεσμεύσεις για να επιστρέψει η τρόικα!

Ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, με την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, κατά τη χθεσινή τους συνάντηση στην Ουάσιγκτον.
Δεσμεύσεις για την πιστή τήρηση του προγράμματος ζήτησε χθες η ηγεσία του ΔΝΤ προκειμένου να αρχίσουν εκ νέου οι συζητήσεις με την τρόικα από τον υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο, για την εκταμίευση της 6ης δόσης του δανείου στην Ελλάδα.
Ευ. Βενιζέλος: Τα μέτρα που έχουμε λάβει έχουν δημιουργήσει μια πολύ θετική εντύπωση
Για περισσότερες προσπάθειες έκανε λόγο ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης που είχε με τη γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ, στην Ουάσιγκτον.
Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι οι επώδυνες αποφάσεις που έχουν ληφθεί έχουν συμβάλει στη βελτίωση του κλίματος στις αγορές, «έχουμε όμως συνειδητοποιήσει ότι θα πρέπει να προσπαθήσουμε περισσότερο», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Σύμφωνα με τον υπουργό «εάν δεν κάνουμε θυσίες, τότε διακυβεύεται η εθνική μας κυριαρχία». Την ίδια στιγμή, στέλεχος της ελληνικής κυβέρνησης -που επέλεξε να διατηρήσει την ανωνυμία του- δήλωσε στο Reuters ότι το ΔΝΤ ζήτησε γραπτή δέσμευση για τα μέτρα που πρόσφατα ανακοινώθηκαν ως προϋπόθεση για την επιστροφή των επιθεωρητών της τρόικας στην Αθήνα. Από την πλευρά του, το ΔΝΤ ανακοίνωσε ότι η τρόικα θα επιστρέψει στην Ελλάδα «το πιθανότερο αυτή την εβδομάδα».
Ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου τόνισε χθες σε μήνυμα προς τη Σοσιαλιστική Διεθνή την ανάγκη αντιμετώπισης των πραγματικών αιτίων της κρίσης.
Σημειώνεται ότι λίγη ώρα πριν από τη συνάντησή του με την επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία έγινε σε ιδιαίτερα βαρύ κλίμα λόγω των αστοχιών της κυβέρνησης, ο κ. Βενιζέλος, μιλώντας στη γενική συνέλευση του IIF, τόνισε ότι η Ελλάδα δεν θα διστάσει να λάβει επιπρόσθετα μέτρα, όταν απαιτηθεί.
Υπογράμμισε ότι τα έσοδα από τις ιδιωτικοποιήσεις θα φθάσουν στα 4 δισ. ευρώ έναντι 5 δισ. ευρώ που προβλέπει το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα. Τόνισε ακόμη ότι η αδύναμη δημόσια διοίκηση δυσχέρανε τις προσπάθειες της κυβέρνησης να ξεφύγει της κρίσης χρέους.
Συζητήθηκε ακόμη η υλοποίηση των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου, η ολοκλήρωση της διαδικασίας ανταλλαγής των ομολόγων, αλλά και η διεύρυνση των αρμοδιοτήτων του μηχανισμού EFSF με ενίσχυση των αποθεματικών του.
Αυτά αποτελούν βασικούς άξονες για την επίλυση της κρίσης χρέους που πλήττει την Ευρωζώνη και ειδικότερα την Ελλάδα. Τα συγκεκριμένα θέματα θα αποτελέσουν και το βασικό αντικείμενο της αυριανής κρίσιμης συνάντησης του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, με τη Γερμανίδα καγκελάριο, Ανγκελα Μέρκελ, στο Βερολίνο, όπου ο κ. Παπανδρέου θα μιλήσει σε Γερμανούς βιομηχάνους.
Συνάντηση που θα διεξαχθεί μεν υπό την «ασπίδα» της κας Μέρκελ, η οποία διαβεβαιώνει σε όλους τους τόνους πλέον ότι η Ελλάδα δεν βγαίνει από το ευρώ [EUR=X] Σχετικά άρθρα . Ωστόσο, θα πραγματοποιηθεί στη σκιά των σεναρίων και των φημών που θέλουν μεγαλύτερο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους κατά 50% και τροφοδοτήθηκαν από τη δήλωση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, ο οποίος άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο και όροι της συμφωνίας της 21ης Ιουλίου να αλλάξουν, αλλά και ο μόνιμος Μηχανισμός Στήριξης να τεθεί σε λειτουργία νωρίτερα από το 2012.
Η κα Λαγκάρντ πάντως χθες κατά τη συνάντησή της με τον κ. Βενιζέλο κάλεσε για μια ακόμη φορά την Ελλάδα να τηρήσει τα υπεσχημένα χωρίς να παρεκκλίνει και την ελληνική κυβέρνηση να μη «χαλαρώνει».
Ωστόσο, η κα Λαγκάρντ επανέλαβε ότι η χώρα μας αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της Ευρωζώνης, διατυπώνοντας την πεποίθησή της ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει από την κρίση χρέους θα πρέπει να λυθούν εντός της ζώνης του ευρώ, λόγος για τον οποίο μάλιστα κάλεσε και πάλι την Ευρώπη να ανοίξει το «βηματισμό» της, επισπεύδοντας την υλοποίηση όσων έχουν συμφωνηθεί από τους ηγέτες των κρατών-μελών.
Ο κ. Βενιζέλος, από την πλευρά του, διαβεβαίωσε την κα Λαγκάρντ ότι η Ελλάδα έχει λάβει την απόφαση να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της προκειμένου να εφαρμοστούν πλήρως και εμπροθέσμως όλες οι αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 21ης Ιουλίου.
Επισημαίνεται ότι η κα Λαγκάρντ είχε ζητήσει από τους ιθύνοντες της Ευρωζώνης «να υλοποιήσουν τη συμφωνηθείσα στρατηγική» και προέτρεψε τα εθνικά κοινοβούλια (της Ευρωζώνης) να εγκρίνουν την αύξηση αρμοδιοτήτων του μηχανισμού EFSF.
Για το λόγο αυτό άλλωστε και χθες από την Ουάσιγκτον ο υπουργός Οικονομικών, απαντώντας σε δημοσιεύματα που αναφέρονται στο ενδεχόμενο «κουρέματος» του χρέους κατά 50%, έκανε λόγο για «σενάρια» τα οποία μάλιστα μετατρέπονται και σε «κακής ποιότητας παραπολιτική νουβέλα», δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα στη χώρα.
Διαβεβαίωση πάντως που έδωσε ο κ. Βενιζέλος και στον πρόεδρο της Deutsche Bank κ. Ακερμαν, αλλά και στον εκτελεστικό διευθυντή του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF), Τσαρλς Νταλάρα, με τους οποίους συζήτησε το προβλεπόμενο από τη συμφωνία της 21ης Ιουλίου κούρεμα του 20%.
«Η Ελλάδα είναι και θα είναι πάντα στο ευρώ»
Ευ. Βενιζέλος: H Ελλάδα δεν πρόκειται ποτέ να πτωχεύσει
Η Ελλάδα είναι και θα είναι πάντα στο ευρώ και δεν πρόκειται ποτέ να πτωχεύσει, υπό την απαραίτητη προϋπόθεση ότι θα εφαρμόσει απαρέγκλιτα τις δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί έναντι των εταίρων μας.
Το μήνυμα αυτό έστειλε ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγ. Βενιζέλος, από την Ουάσιγκτον και αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, θέλοντας με τον τρόπο αυτό να βάλει τέλος στα σενάρια περί εξόδου της χώρας από την Ευρωζώνη και επιστροφής στη δραχμή.
Από τις συναντήσεις που είχε ο κ. Βενιζέλος στο περιθώριο της συνόδου του ΔΝΤ με τον Ιταλό, το Γάλλο και το Βέλγο συνάδελφό του, αλλά και με ομολόγους του από χώρες εκτός Ευρώπης και από τη συζήτηση που το νέο πρόεδρο της ΕΚΤ κ. Ντράγκι προέκυψαν όπως ανέφερε δύο σταθερά μηνύματα: «Η Ελλάδα είναι και θα είναι πάντα στο ευρώ και η Ελλάδα δεν πρόκειται ποτέ να πτωχεύσει, γιατί αυτό θα είναι καταστροφικό για την Ευρωζώνη, αλλά και πολλές άλλες χώρες και πέραν της Ευρωζώνης. Αυτό το αντιλαμβάνεται πολύ καλά και η αμερικανική κυβέρνηση.
Αρα αυτά τα δύο μηνύματα είναι οι σιδηροτροχιές πάνω στις οποίες πρέπει να βαδίσουμε και βαδίζουμε ως χώρα, ως οικονομία, ως έθνος».
Ομως η προσπάθεια, όπως υπογράμμισε, είναι δύσκολη και επώδυνη και για το λόγο αυτό «θέλει, όμως, υπομονή, επιμονή, σύστημα, εθνική ενότητα και κοινωνική συνοχή».
Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι η ετήσια σύνοδος του ΔΝΤ γίνεται μέσα σε συνθήκες μεγάλης ρευστότητας στη διεθνή οικονομία και κυρίως εν μέσω αβεβαιότητας σε σχέση με την πορεία της Ευρωζώνης. Αυτή η κατάσταση είναι απολύτως αδικαιολόγητη και δεν εναρμονίζεται με την ισχύ του ευρώ και με την οικονομική δύναμη των 17 κρατών-μελών της Ευρωζώνης.
Το «σκηνικό» που διαμορφώνεται, όπως τόνισε ο κ. Βενιζέλος, δημιουργεί αρνητικά συμφραζόμενα για την Ελλάδα, τα οποία πρέπει οπωσδήποτε να διορθωθούν.
Για το λόγο αυτό, όπως εξήγησε ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, η Ελλάδα παίρνει πολύ σημαντικές, σκληρές αποφάσεις, ο ελληνικός λαός υποβάλλεται σε νέες θυσίες πολύ σημαντικές προκειμένου να ανακτηθεί ένα μέρος της αξιοπιστίας μας και να δοθεί απάντηση στα αρνητικά στερεότυπα που κυκλοφορούν διεθνώς για την Ελλάδα εδώ και πολύ καιρό.
Ερχονται ανατροπές
Ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, το Σάββατο είχε δηλώσει ότι η Ελλάδα θα πρέπει να διορθώσει τα «κακώς» κείμενα, που δεν είναι άλλα από την παραοικονομία και τη φοροδιαφυγή, τον κρατισμό και φυσικά το πρόβλημα της ανταγωνιστικότητας, ανοίγοντας ουσιαστικά το δρόμο για νέες παρεμβάσεις στο «κυνήγι» της φοροδιαφυγής, επιτάχυνση των αλλαγών στο δημόσιο τομέα, αλλά και νέες ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις.
Παραδέχθηκε πάντως ότι για τα λάθη του παρελθόντος, τα οποία πληρώνουν σήμερα οι Ελληνες με θυσίες, αδικίες και πιέσεις, ευθύνονται πρωτίστως οι κυβερνήσεις και ο πολιτικός κόσμος.
Διαβεβαίωση για τη δόση
Χθες ο υπουργός Οικονομικών εμφανίστηκε αισιόδοξος και κατηγορηματικός ότι η τρόικα θα έρθει τις επόμενες ημέρες στην Αθήνα και θα εκταμιευτεί η 6η δόση, χωρίς όμως να διευκρινίζει εάν θα χρειαστούν πρόσθετα μέτρα, αφού, όπως τόνισε, η Ελλάδα κάνει ό,τι της έχει ζητηθεί, εφαρμόζονται όλα τα μέτρα και λαμβάνονται τα απαραίτητα για την εξυγίανση.
«Μόνο εάν κάνουμε τα πάντα, ώστε κανείς να μην μπορεί να αποδώσει σε εμάς ευθύνη», όπως χαρακτηριστικά δήλωσε θα υπάρξει η ακόλουθη σειρά γεγονότων: «Η τρόικα επιστρέφει, η έκτη δόση εκταμιεύεται, εφαρμόζονται οι αποφάσεις του Ιουλίου, έτσι ώστε να φτάσουμε σένα πραγματικά βιώσιμο μακροπροθέσμως ελληνικό δημόσιο χρέος μέσα από την εφαρμογή των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου. Αυτό το σχέδιο είναι καθαρό και υφίσταται».
Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ


Το παρήγγειλε ο Παπακωνσταντίνου και βολεύτηκε ο Βενιζέλος!

Το χλιδάτο αυτοκίνητο του Βενιζέλου κοστίζει 750.000 ευρώ!!! ΧΟΝΤΡΕ ΔΕΝ ΣΕ ΓΛΥΤΩΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ. 

 

 

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, την ώρα που σφαγιάζει τους μισθούς και τις συντάξεις στο Δημόσιο, την ώρα που καταδικάζει εκατομμύρια Έλληνες στη φτώχεια, προκαλεί το δημόσιο αίσθημα…

Ο υπουργός Οικονομικών, κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, ενώ εκατομμύρια Έλληνες μετρούν τα ευρώ που έχουν στην τσέπη τους για να «βγάλουν» μία μέρα ακόμη, κυκλοφορεί με τη θωρακισμένη BMW 740!
Μέσα στη χλιδή… Μιλάμε για ένα αυτοκίνητο υπερπολυτελές, με όλες τις ανέσεις: ειδική θωράκιση για τα λάστιχα (!), τα παράθυρα, ενώ υπάρχει και ειδική θωράκιση στο χώρο του ρεζερβουάρ!
Είναι ένα αυτοκίνητο 3000 κυβικών, αποδίδει 315 άλογα, έχει ειδικά συστήματα δορυφικής τηλεπικοινωνίας, ώστε να μπορεί ο υπουργός ανά πάσα στιγμή να μιλάει απευθείας με τα «κόκκινα τηλέφωνα» μέσω κρυπτογράφησης, τηλεοπτικό δέκτη δορυφορικής λήψης για να έχει ενημέρωση από τα δορυφορικά δίκτυα όλου του κόσμου, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, ο προκάτοχός του είχε ζητήσει η θωράκιση να είναι αντίστοιχη με τη θωράκιση που χρησιμοποιείται για τα οχήματα του προέδρου των ΗΠΑ! Το κόστος τουσυγκεκριμένου αυτοκινήτου, μαζί με το κόστος θωράκισης φτάνει, αν δεν υπερβαίνει, τις 750.000 ευρώ!!! 
Πρόκειται για ένα αυτοκίνητο που είχε παραγγείλει ο προκάτοχός του, κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου, αλλά δεν πρόλαβε να το χαρεί…

Λίγη αιδώς, Αργείοι…

Αν κοιτάξετε, κ. υπουργέ, έξω από το παράθυρο τις λιμουζίνας σας, αξίας 750.000 ευρώ, θα δείτε στα πεζοδρόμια δεκάδες επαίτες με μικρά παιδιά, θα δείτε πρόσωπα απεγνωσμένων ανθρώπων, θα δείτε ανθρώπους να παραμιλάνε… Και εσείς διαβάζετε αμέριμνος μέσα στη χλιδή, την εφημερίδα σας… Δε θα έπρεπε κάποια στιγμή να απαντήσετε για την ακριβή αξία του αυτοκινήτου;

Εμείς είχαμε συνηθίσει τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να ευαγγελίζονται την «αλλαγή»… Κυκλοφορούσατε με Skoda, Fiat και άλλα μικρότερης αξίας αυτοκίνητα… Τώρα πώς μεγαλοπιαστήκατε έτσι;

Ντροπή!

Και μία τελευταία ερώτηση, κ. υπουργέ: Γιατί τέτοια ανησυχία για έναν υπουργό Οικονομικών και κυκλοφορεί με θωρακισμένη λιμουζίνα, τέτοιας αξίας; Ο πρώην υπουργός Οικονομικών, αλλά και εσείς που το χρησιμοποιείτε, φοβάστε τίποτα; Μήπως φοβάστε την οργή του λαού;


Ο κ. Ρέππας θα παραμείνει στην θέση του;

Προ των πυλών η κατάργηση χιλιάδων θέσεων στο Δημόσιο!

 «Η κατάργηση οργανικών θέσεων δεν απαιτεί συνταγματική αναθεώρηση» δηλώνει ο κ. Ρέππας
«Η κατάργηση οργανικών θέσεων δεν απαιτεί συνταγματική αναθεώρηση» δηλώνει ο κ. Ρέππας
 Χιλιάδες οργανικές θέσεις στο Δημόσιο θα καταργηθούν, όπως προαναγγέλλει ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Δ. Ρέππας.
Η συγκεκριμένη διαδικασία βρίσκεται προ των πυλών, ενώ σε καθεστώς εφεδρείας μπαίνουν άμεσα 30.000 εργαζόμενοι. Ο υπουργός θέτει, επίσης, θέμα άρσης της μονιμότητας με ενδεχόμενη αναθεώρηση του Συντάγματος μετά το 2013.

«Η κατάργηση οργανικών θέσεων δεν απαιτεί συνταγματική αναθεώρηση» δηλώνει ο κ. Ρέππας στα «Νέα», τονίζοντας ότι «η αλλαγή των οργανισμών με κατάργηση δεκάδων χιλιάδων οργανικών θέσεων στο Δημόσιο είναι προ των πυλών».

Σχετικά με την άρση της μονιμότητας, ο κ. Ρέππας αναφέρει ότι «το θέμα της μονιμότητας τίθεται από πολλές πλευρές εν όψει της ενδεχόμενης αναθεώρησης του Συντάγματος μετά το 2013».

«Τελικός στόχος μας είναι τα υπουργεία να διατηρήσουν τις επιτελικές αρμοδιότητές τους, ενώ οι εκτελεστικές πρέπει σταδιακά να μεταφερθούν στην αποκεντρωμένη κρατική διοίκηση είτε στους κατά τόπο και καθ' ύλην αρμόδιους φορείς.
Όλα αυτά περιλαμβάνονται στη μεγάλη μεταρρύθμιση για το κράτος που προωθούμε και για την οποία αυτήν την περίοδο, βασιζόμενοι σε σχετική μελέτη του ΟΟΣΑ, ολοκληρώνουμε την αναγκαία προεργασία» σημειώνει.

Όσον αφορά την εργασιακή εφεδρεία, ο κ. Ρέππας δηλώνει πως αφορά 30.000 εργαζομένους από το σύνολο των αμέσως ή εμμέσως αμειβομένων από τον κρατικό προϋπολογισμό και αυτό θα γίνει με κριτήρια «που σχετίζονται με τα προσόντα και την κοινωνική κατάσταση καθενός».

Τέλος, τονίζει ότι «αναζητούμε, σε συνεργασία με τους εταίρους, τη δυνατότητα κατάρτισης προγραμμάτων κοινωνικής απασχόλησης με πόρους από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο για την υποστήριξη των πολιτών που εντάσσονται στην εργασιακή εφεδρεία κατά τη διάρκεια της μεταβατικής περιόδου».


Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More