20.4.11

21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1967!


Ο ΗΡΩΪΚΟΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ!


Ο πραγματικός ΕΘΝΑΡΧΗΣ!


Ο Νταβούτογλου παίζει καλά το παιγνίδι του...

ΚΟΙΝΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΜΕ ΙΡΑΝ!

Εφ. Ραντικάλ 17-4-2011.

Έτοιμα τα κοινά οικονομικά σχέδια με το Ιράν.
Ο ΥΠΕΞ Αχμέτ Νταβούτογλου δήλωσε πως η Τουρκία, το Ιράν και το Αζερμπαϊτζάν έχουν ένα ιδιαίτερα ριζωμένο κοινό ιστορικό παρελθόν και πως θα διευρυνθεί η περιφεριακή συνεργασία αυτών των τριών χωρών.
Ο υπουργόςς Νταβούτογλου μετα την τριμερή συνόδο στην πόλη Ουρόυμγε του Ιράν των ΥΠΕΞ Τουρκίας-Ιράν-Αζερμπαιτζάν δηλωσε πως στόχος είναι η αύξηση των σχέσεων μεταξύ των τριών χωρών.Ο Νταβούτογλου υπενθυμίζοντας τα εγκαίνια της συνοριακής πύλης Τουρκίας και Ιράν στην περιοχή Καπίκιοι-Ραζί ανέφερε πως η διάνοιξη αυτής της πύλης εισόδου ήταν σημαντική και για τις Τουρκοιρανικές σχέσεις αλλά και για τις εξελίξεις στον Καύκασο.
Ο Νταβούτογλου είπε πως ανάμεσα στις δύο χώρες υπάρχουν πύλες εισόδου στις περιοχές Εσέντερέ-Σέρο, Καπίιοι-Ραζί, Γκουρμπουλάκ-Μπαζαργκάν και πως τους επόμενους μήνες σχεδιάζεται να ανοίξει και η πύλη στο Ντιλουτζού.
Ο Νταβούτογλου ανακοίνωσε πως η πρακτική του κοινού τελωνείου στις πύλες Καπίκιοι και Εσέντερε θα συμβάλει στην ανάπτυξη του εμπορίου και του τουρισμού ανάμεσα στις δύο χώρες.
Ο Νταβούτογλου κηρύσσοντας την έναρξη των εργασιών της συνόδου Τουρκίας-Ιράν και Αζερμπαιτζάν δήλωσε πως ¨Πρόκειται για μια πολύ σημαντική εξέλιξη από πολλές πλευρές. Αυτές οι τρεις χώρες έχουν ένα ιδιαίτερα ριζωμένο κοινό ιστορικό παρελθόν. Προτιθέμεθα να εντείνουμε τις πολτιστικές μας σχέσεις και τα αμοιβαία ταξίδια. Επίσης θα πραγματοποιήσουμε και κοινά οικονομικά σχέδια. Θα διευρύνουμε την περιφερειακή συνεργασία των περιοχών που είναι στα σύνορα των τριών χωρών¨.
………………..
Ο Νταβούτογλου ανέφερε πως η δεύτερη σύνοδος των ΥΠΕΞ θα γίνει στο Ναχιτσεβάν, ενώ η Τρίτη θα γίνει κατά το πρώτο εξάμηνο του 2012 στην Τουρκία.


Γιαυτό τον λόγο έχουμε γίνει η χαβούχα της Ευρώπης!

Κομισιόν: Νόμιμο το γαλλικό μπλοκάρισμα εισόδου μεταναστών από την Ιταλία!

Η Γαλλία ενήργησε στο πλαίσιο των δικαιωμάτων της όταν σταμάτησε τρένα που μετέφεραν Βορειοαφρικανούς μετανάστες, κλείνοντας τα σύνορά της με την Ιταλία, δήλωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων, Σεσίλια Μάλμστρομ δήλωσε ότι οι Γάλλοι αξιωματούχοι επικαλέστηκαν "λόγους δημόσιας τάξης".

Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης δήλωσε επίσης ότι η Γαλλία δεν ήταν υποχρεωμένη να επιτρέψει την είσοδο σε ανθρώπους που έλαβαν προσωρινές άδειες παραμονής από την Ιταλία. Η Ιταλία διαμαρτυρήθηκε έντονα για την κίνηση της Γαλλίας, υποστηρίζοντας ότι παραβιάζει ευρωπαϊκές αρχές.
Τη Δευτέρα το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι η σιδηροδρομική γραμμή μεταξύ του Μεντόν της Γαλλίας και του Βεντιμίλια της Ιταλίας, λειτουργούσε κανονικά.
Επεσήμανε ότι είχε δημιουργηθεί ένα "μεμονωμένο πρόβλημα" που προκλήθηκε από εκατοντάδες ακτιβιστές στο τρένο που σχεδίαζαν "αδήλωτη διαμαρτυρία" στη Γαλλία.
Ο εκπρόσωπος του υπουργείου, Πιερ- Ανρί Μπραντέτ εκτίμησε ότι περίπου 10 τρένα επηρεάστηκαν από τη διακοπή.
Η ανακοίνωση έγινε αφού ο υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας, Φράνκο Φρατίνι, έδωσε οδηγίες στον πρεσβευτή της χώρας στο Παρίσι να εκφράσει "την έντονη διαμαρτυρία της ιταλικής κυβέρνησης στις γαλλικές αρχές", επισημαίνοντας ότι οι μετανάστες είχαν τα κατάλληλα έγγραφα για να εισέλθουν στη Γαλλία.
Η Ιταλία έχει παραχωρήσει προσωρινές βίζες σε πολλούς Τυνήσιους μετανάστες που έχουν εισέλθει παράνομα στη χώρα.
Η Γαλλία έχει δηλώσει ότι θα επιτρέψει την είσοδο μόνο στους μετανάστες που μπορούν να επιβιώσουν οικονομικά.


Το μόνο που τους απασχολεί είναι σε ποιόν τοκογλύφο θα χρεώσουν τον Ελληνικό λαό!

Πως η Ελληνική πολιτεία εγκατέλειψε τα Πομακόχωρια!

Στα Πομακοχώρια της ελληνικής Θράκης, ιδίως τις τελευταίες δεκαετίες, παγιώνεται σταθερά η τουρκική παρουσία μέσω διαφόρων κινήσεων, όπως η δημιουργία τουρκικών βιβλιοθηκών , εργαστηρίων ραπτικής, μαθημάτων κουράν κουρσού κτλ., στα οποία επιτελείται συστηματικά εθνικιστική τουρκική προπαγάνδα. Παράλληλα με αυτές τις κινήσεις, έχουμε το ξήλωμα της ελληνικής παρουσίας στα Πομακοχώρια αλλά και στο ευρύτερο περιβάλλον τους. Κρατικοί φορείς όπως το ταχυδρομείο, το σπίτι του δασκάλου όπου παλιά ήταν υποχρεωτική η μόνιμη παρουσία των δασκάλων στα χωριά, η αστυνομία κτλ εξαφανίζονται σιγά – σιγά, είτε από πιέσεις τουρκόφωνων πολιτευτών, είτε από την αδιαφορία του ελληνικού κράτους.
Αποτέλεσμα οι κάτοικοι να μην αισθάνονται δίπλα τους την ελληνική παρουσία και να είναι απομονωμένοι από το περιβάλλον της πατρίδας που ζούνε. «Παλιά συναντούσαμε συχνά Έλληνες και συνομιλούσαμε μαζί τους ενώ σήμερα για να ακούσουμε ελληνικά πρέπει να κατεβούμε στην πόλη» μας είπε μεσήλικας Πομάκος από το νομό Ροδόπης. Ενώ άλλος επεσήμανε ότι «πώς να δηλώσεις Πομάκος όταν είσαι στο χωριό και οι πληρωμένοι σε απειλούν ότι θα φέρουν δίπλα από τα σύνορα Γκρίζους Λύκους για να σε «συμμορφώσουν» και να μην έχεις έναν εκπρόσωπο της πολιτείας για να σε προστατέψει»;

statmosmedousaΠιο συγκεκριμένα, με στοιχεία, όσον αφορά την ελληνική παρουσία μέσω της εκπαίδευσης και στους τρεις νομούς, η υποχρεωτική παρουσία των δασκάλων στα χωριά έλαβε τέλος γύρω στο 1989. Ως τότε οι δάσκαλοι έμεναν αναγκαστικά κάποιες ημέρες πάνω στα Πομακοχώρια και βοηθούσαν τους κατοίκους και στην καλύτερη εκμάθηση των ελληνικών τους. Είναι χαρακτηριστικό ότι στον Εχίνο έμεναν είκοσι οικογένειες χριστιανών δασκάλων που δίδασκαν στο ιεροσπουδαστήριο και στο δημοτικό σχολείο που χωριζόταν τότε σε θηλέων και αρρένων.

Στον Εχίνο υπήρχε και κτήριο όπου στεγαζόταν ταχυδρομείο και από εκεί ταχυδρομικοί διανομείς πήγαιναν τα γράμματα στα χωριά. Στο ίδιο κτήριο υπήρχε και αντιπροσωπεία του ΟΤΕ. Επίσης, πάλι στον Εχίνο, υπήρχε και δασαρχείο που απαρτίζονταν από δασοφύλακες και δασονόμους (οχτώ άτομα συνολικά) ενώ είχε και υποσταθμό στα Λουτρά Θερμών με τρία άτομα. Τέλος, στον Εχίνο είχε και έχει έδρα το τάγμα εθνοφυλακής, που όμως παλιότερα είχε διμοιρίες σε όλα τα Πομακοχώρια της Ξάνθης.

Στα αγροτικά ιατρεία υπηρετούσαν και στρατιωτικοί γιατροί που ήταν υποχρεωμένοι να έχουν ολοήμερη παρουσία στο χωριό και τους δώδεκα μήνες του χρόνου. Τέτοια ιατρεία υπήρχαν στις Θέρμες (μαζί με μία μαία και μία νοσοκόμα), στην Κοτύλη (δύο μαίες και δύο νοσοκόμες), στα Μελίβοια, στοΩραίον (μαία και νοσοκόμα) και στον Εχίνο.

Η αστυνομική παρουσία ξηλώθηκε από την Μέδουσα, τις Σάτρες, το Ωραίον, την Κοτύλη και τον Γέρακα (στο δρόμο για Σταυρούπολη). Σήμερα οι αστυνομικοί σταθμοί του Εχίνου και της Μύκης έχουν ελάχιστο προσωπικό και μάλλον ανεπαρκή εξοπλισμό.

Τέλος, για το νομό Ξάνθης, ο στρατός είχε φυλάκια που σήμερα έκλεισαν στοΔιάσπαρτο στις θέσεις Οκμάνοβο και Ντόμπριβαρ, στις Θέρμες στη θέση Χαλήλ Αγά ή Αγιάννης, όπου παλιότερα γινόταν και έλεγχος διαβατηρίων, στιςΣάτρες στη συνοικία Τσούκκα, στη Γλαύκη, στα Μελίβοια, στο 8ο χιλιόμετρο, στο 42, και τέλος, μεταξύ Ωραίου και Πάχνης στην θέση Κούλα.. Ενώ για το στρατόπεδο σήμερα στη Γλαύκη να παρατηρήσουμε ότι παλιά ήταν έδρα λόχου.

Στις μέρες μας πάνε και να κλείσουν και την μοναδική ελληνική βιβλιοθήκη που υπάρχει στην Μύκη, όπως αναδείξαμε και σε προηγούμενο πρωτοσέλιδό μας (φ. 47). Η κατρακύλα τους δεν έχει πραγματικά σταματημό.

Για το νομό Ροδόπης η απουσία της ελληνικής πολιτείας δεν περιορίζεται μόνο στα Πομακοχώρια αλλά και στα πεδινά χωριά και τις κωμοπόλεις όπου τις τελευταίες δεκαετίες έχουν κατέβει χιλιάδες Πομάκοι. Ιδιαίτερη μνεία χρειάζεται η συνεχής υποχώρηση της αστυνομικής παρουσίας που σε πολλές περιπτώσεις, ήταν αποτέλεσμα αφόρητων πιέσεων από τουρκόφωνους πολιτευτές. Έτσι, έκλεισαν αστυνομικά τμήματα και σταθμοί στον Κέχρο, στη Νέα Σάντα, στα Αρριανά, στη Στρύμη, στους Ασώματους, στοΝέο Σιδηροχώρι, στο Σώστη στην Αρίσβη, στον Άρατο, στη Γρατινή καθώς και στη Μαρώνεια, τον Αίγειρο και το Θρυλόριο. Μόλις τρεις αστυνομικοί σταθμοί παραμένουν ανοιχτοί (υπολειτουργούν): στην Ξυλαγανή, στην Καλλίστη και στο Πομακοχώρι Οργάνη με δύναμη μόλις δύο αστυνομικούς.

Για τα ιατρεία της περιοχής, να σημειώσουμε ότι η παρουσία γιατρών είναι σποραδική περιοριζόμενη πολλές φορές σε κάναδύο επισκέψεις την εβδομάδα (βλέπε και άρθρο για την Χλόη στο φ.48).

Επίσης, εντυπωσιακή είναι και η εγκατάλειψη του στρατού από τα ορεινά μετα πιο πολλά φυλάκια να έχουν ερημώσει (π.χ. σε Κύμη, Άνω Βυρσίνη, Σμιγάδα, Κέχρο κτλ).

Τέλος, μαθαίνουμε ότι πρόκειται να κλείσουν το πυροσβεστικό σώμα και η εφορεία στις Σάπες. Αν αφήσουν τίποτε όρθιο οι κύριοι του ελληνικού κοινοβουλίου να μας ενημερώσουν και εμάς. Ιδίως οι τοπικοί ελληνόφωνοι άρχοντες θα έπρεπε στην πράξη να είναι πιο ευαίσθητοι στα θέματα αυτά και όχι μόνο στα λόγια. Παράδειγμά τους θα έπρεπε να είναι οι τουρκόφωνοι συνάδελφοί τους που σταθερή τους πολιτική είναι το ξερίζωμα της ελληνικής παρουσίας στα ορεινά και στην ύπαιθρο. http://www.pomakohoria.gr


Η Χεζμπολάχ στο πλευρό της Συρίας!

Λίβανος: H Χεζμπολάχ στηρίζει το συριακό καθεστώς!

 
 
Le Figaro.
Η σιιτική Χεζμπολάχ, ο κύριος λιβανέζικός σύμμαχος της Συρίας, εξέφρασε σήμερα την «αλληλεγγύη» και «αφοσίωση» της στο καθεστώς του Μπασάρ αλ-Άσαντ, που ταρακουνιέται από ένα κίνημα διαμαρτυρίας χωρίς προηγούμενο.
«Στεκόμαστε σήμερα για άλλη μια φορά στο πλευρό (...) της Συρίας, της συριακής ηγεσίας που αρνείται να υποκύψει στις πιέσεις και (...) να συνωμοτούν κατά της Αντίστασης (Χεζμπολάχ)», είπε ο Ναβαφ αλ Μουσάβι, ένας βουλευτής της Χεζμπολάχ.
Μίλαγε σε συνέδριο των προ-συριακών  λιβανέζικων κόμματων που πραγματοποιήθηκε στη Βηρυτό για να εκφράσουν την «αλληλεγγύη με τη Συρία η οποία βρίσκεται αντιμέτωπη με μια σιωνιστικοαμερικανική δυτική συνωμοσία για να υπονομεύσει τον εθνικό, παναραβικό και  αντιστασιακό ρόλο της».
Η Συρία στηρίζει την Χεζμπολάχ και την παλαιστινιακή ισλαμιστική Χαμάς, οι οποίες υποστηρίζουν τον ένοπλο αγώνα έναντι του Ισραήλ, και έχουν κατηγορηθεί από τις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ισραήλ ότι προμηθεύουν όπλα στο σιιτικό κόμμα μέσω των συνόρων του γειτονικού Λίβανου.
«Είμαστε πεπεισμένοι ότι η Συρία είναι σε θέση να ξεπεράσει αυτή τη δοκιμασία», δήλωσε ο Μουσαουί, προσθέτοντας ότι η αστάθεια στη Συρία θα έχει άμεσο αντίκτυπο στο μικρότερο γείτονά της. 
«Δεν υπάρχει σταθερότητα στο Λίβανο χωρίς σταθερότητα στη Συρία, δεν υπάρχει ασφάλεια στο Λίβανο χωρίς ασφάλεια στη Συρία», είπε.
Ο τόνος ανέβηκε πρόσφατα μεταξύ της Δαμασκού και του κινήματος του Λιβανέζου υπηρεσιακού πρωθυπουργού Σαάντ Χαρίρι, μετά τις δηλώσεις από τα μέλη ενός υποτιθέμενου «τρομοκρατικού δικτύου» που ισχυριστήκαν ότι είχαν λάβει όπλα από το εξωτερικό, από τους οποίους ένας βουλευτής αυτού του κινήματος, για την ενθάρρυνση του κινήματος διαμαρτυρίας στη χώρα.
Le Figaro.fr  με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) 18/04/2011


Αντί να κάνει δηλώσεις να φροντίσει να βρεί τους εμπρηστές...

Γ. Πεταλωτής: Καταδίκη του εμπρησμού στην εβραϊκή Συναγωγή της Κέρκυρας

«Η μισαλλοδοξία και ο αντισημιτισμός είναι έννοιες ασυμβίβαστες με τον ελληνικό πολιτισμό και ξένες προς την ιδιοσυγκρασία του ελληνικού λαού», επισήμανε ο κ. Πεταλωτής.
Ανήθικη και αποτρόπαια πράξη χαρακτήρισε τη διάρρηξη και την καταστροφή ιερών λειτουργικών βιβλίων στην εβραϊκή Συναγωγή της Κέρκυρας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
«Η μισαλλοδοξία και ο αντισημιτισμός είναι έννοιες ασυμβίβαστες με τον ελληνικό πολιτισμό και ξένες προς την ιδιοσυγκρασία του ελληνικού λαού», επισήμανε ο κ. Πεταλωτής σε σχετική του δήλωση, τονίζοντας ότι η πράξη αυτή δεν πρόκειται να επισκιάσει τη μακραίωνη παράδοση φιλίας και αμοιβαίου σεβασμού μεταξύ των δυο λαών.


Κάποιος επιτέλους να τον μαζέψει...


Στις 20 Σεπτεμβρίου, παραπέμπονται σε δίκη οι 39 λιμενικοί της ομάδας ΟΥΚ – Μ.Υ.Α.Λ.Σ. (μονάδα Υποβρυχίων Αποστολών Λιμενικού Σώματος), λόγω των συνθημάτων που εκφώνησαν κατά την διάρκεια της περσινής παρέλασης της 25ης Μαρτίου στην Αθήνα. Η δίωξη αυτή ασκήθηκε, μετά από μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε στον εισαγγελέα, το Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι, του γνωστού για την δράση του ενάντια σε κάθε τι παραδοσιακά ελληνικό και οποιουδήποτε μάχεται υπέρ του Ελληνισμού, Παναγιώτη Δημητρά.

Στις 25 και 26 του Μαρτίου του 2011 μάλιστα, το ΕΠΣΕ είχε βγάλει και δελτία τύπου. Έγραφε τότε: “Το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι (ΕΠΣΕ) θεωρεί πολύ σημαντική εξέλιξη την παραπομπή σε δίκη στο Ναυτοδικείο Πειραιά στις 20 Σεπτεμβρίου 2011 39 λιμενικών που κατηγορούνται για παράβαση του Άρθρου 2 του αντιρατσιστικού Ν. 927/79 με τα ρατσιστικά συνθήματα κατά την παρέλαση της 25ης Μαρτίου 2010 στην Αθήνα.
Το ΕΠΣΕ είχε υποβάλει την ακόλουθη μηνυτήρια αναφορά στις 26 Μαρτίου 2010 και, όταν ο εκπρόσωπός του Παναγιώτης Δημητράς κλήθηκε να καταθέσει, υπέβαλε και παράσταση πολιτικής αγωγής εκπροσωπών των εθνικών ομάδων που προσβάλλονταν από τα συνθήματα αυτά («Σκοπιανοί», Αλβανοί και Τούρκοι).”
Οι 39 άνδρες τ που κατηγορούνται για παράβαση του Άρθρου 2 του αντιρατσιστικού Ν. 927/79. Τον προηγούμενο δηλαδή “αντιρατιστικό νόμο”, όπως διευκρινίζει στο δελτίο Τύπου του, το ΕΠΣΕ. Τον νόμο δηλαδή που θέλει να “αναδιαμορφώσει” ο κ. Καστανίδης, προκειμένου να γίνει ακόμη πιο αυστηρός.
Είναι ντροπή στην χώρα όπου πρωθυπουργεύουν επίγονοι αυτών που όποτε γινόταν κάτι έπαιρναν το αεροπλάνο να φύγουν για την Αμερική ή την Δυτική Ευρώπη, να δικάζονται αυτοί που καθημερινά είναι έτοιμοι να δώσουν και την ζωή τους για την προάσπιση της χώρας μας και της ασφάλειας του λαού μας. Είναι ντροπή, ναι, αλλά δεν είναι καθόλου τυχαίο.
Τα ΟΥΚ – είτε του λιμενικού, είτε του στρατού – αποτελούν για πολλά νεαρά Ελληνόπουλα, τα οποία δεν ονειρεύονται να γίνουν δημόσιοι υπάλληλοι ή golden boys πολυεθνικών διεφθαρμένων εταιρειών, ινδάλματα. Και είναι ινδάλματα ακριβώς λόγω αυτής της τάσης που έχουν να ξεπερνούν τον ίδιο τους τον εαυτό, προκειμένου να προστατεύσουν το κοινωνικό σύνολο.
Κάτι που οι υπόλοιπες δυνάμεις ασφαλείας, όπως η αστυνομία ή οι απλοί άνδρες του λιμενικού, έχουν από καιρό απωλέσει, λόγω της δημοσιουπαλληλικής συμπεριφοράς που επιδεικνύουν.
Πρέπει λοιπόν να οδηγηθούν στο εδώλειο, προκειμένου να αποδειχθεί ότι δεν είναι πλέον επιθυμητές οι υπηρεσίες τους στην νέα εποχή που ξημερώνει για την χώρα μας, υπό τις οδηγίες του κ. Σόρος, του κ. Παπανδρέου και του κ. Δημητρά.
Δεν ξέρω εάν υπάρχει άλλη χώρα στον κόσμο που να στρέφεται δικαστικά – και μάλιστα όχι μέσα στο πλαίσιο των δικαστικών λειτουργιών των ίδιων των σωμάτων ασφαλείας αλλά της κοινής δικαιοσύνης – κατά των ειδικών της δυνάμεων.
Και εάν υπάρχει, θα είναι κάποια χώρα που ακολουθεί τον ίδιο αυτοκτονικό κατήφορο της δικής μας χώρας. Επιτρέψτε μου να πώ, ότι σκοπός αυτών που οδηγούν τους ΟΥΚ στο δικαστήριο, δεν μπορεί παρά να είναι η αυτοκτονία της Ελλάδος ώς έθνους κράτους και η μετατροπή του σε μία πολυπολιτισμική χαβούζα.
Η χώρα που έχει ως κατήγορο τον κ. Δημητρά, κατά των ΟΥΚ διαπράττει αυτοκτονία. Εδώ όμως προκύπτει και ένα ερώτημα: Ποιοι είναι οι εκπρόσωποι των Εθνικών Ομάδων που προσεβλήθησαν από τα συνθήματα των ανδρών των ΟΥΚ του Λιμενικού και για ποιο λόγο ο Παναγιώτης Δημητράς εκπροσωπεί τις ομάδες αυτές ; Με απλά λόγια οι πολίτες του γειτονικού κράτους της ΠΓΔΜ και της Τουρκίας που ζούν στην Ελλάδα ζήτησαν από το Δημητρά να υποβάλει μηνυτήρια αναφορά εκ μέρους τους ; Ποιό είναι το έννομο συμφέρον του κ. Δημητρά;
Ή μήπως αυτές οι έννοιες καταλύονται στον βωμό της προσωπικής φιλίας του Γιώργου Παπανδρέου με τον Τζώρτζ Σόρος, ο οποίος αποτελεί έναν από τους χρηματοδότες του Παρατηρητηρίου του Ελσίνκι; Το οποίο σε χώρες όπως η Ρωσία δεν υφίσταται πλέον, διότι κάποιοι αντιλήφθηκαν τον ρόλο που έπαιζε; Ρητορικά ερωτήματα, αλλά στο θέμα θα επανέλθουμε!


Δημήτρης Παπαγεωργίου - Ελεύθερη ώρα.


Η άποψη του Φαήλου Κρανιδιώτη.


Του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη.

Οι απλοί καλοί άνθρωποι είναι που συγκροτούν την Πατρίδα. Και πρέπει να φεύγεις από την ιδρυματική ζωή του διαφθορείου της Αθήνα, να τους μιλάς, να τους ακούς, να φας, να πιεις μαζί τους, να τους αγγίξεις κι έτσι να σιγουρεύεσαι πως υπάρχει ελπίδα.

Πρέπει να διασχίσεις τον απέραντο και πλούσιο κάμπο των Γιαννιτσών, να περάσεις από την Κρύα Βρύση και ν’ ανεβείς στην Έδεσσα, να δεις τις πλαγιές με τις ανθισμένες κερασιές, τους πυκνούς λόγγους που σκίζουν γάργαρα νερά. Πρέπει να πας στην Αριδαία κι ακόμη πιο ψηλά στα Λουτρά, εκεί στην πλαγιά του Καϊμακτσαλάν, να δεις μέρη πανέμορφα, ιαματικές πηγές που αναβλύζουν από τα σπλάχνα της γης, καταρράκτες κι άγρια φύση ολόγυρα από ένα ορεινό θέρετρο από τα λίγα στην Ευρώπη.

Εκεί που ο Αλέξανδρος στρατολογούσε τραχείς πολεμιστές κι έφερνε γερά κοντάρια για τις σάρισες του, τις ίδιες που μετά από δέκα και βάλε χρόνια πόλεμο, αναπαύτηκαν με τους σταυρωτήρες τους καρφωμένους πέρα από τις όχθες του Ινδού. Κρανιά από την Αλμωπία στην γη του Πώρου και των πολεμικών ελεφάντων του.

Με τα υπνοκάναλα και τις λερές φυλλάδες των εργολάβων, με όλες αυτές τις κυρίες με το νεκρό τσιτωμένο μάγουλο και τον πανικό και την απαξίωση που πουλάνε, κοντεύουμε να ξεχάσουμε την αληθινή Ελλάδα, την δύναμη και την ομορφιά των ανθρώπων και των τόπων της.

Οι σκηνοθετημένες ειδήσεις τους με την υποβλητική μουσική από θρίλερ, οι χολερικές και καταστροφολογικές αναλύσεις, η προπαγανδιστική μισθοφορία τους, απέχουν έτη φωτός από τον Λαό μας, τις αξίες του, την Ιστορία του, τις αληθινές δυνατότητες του.

Κάτω από τις στιβάδες της δυσπιστίας και της απόγνωσης που σαν σιδερένια πέπλα άπλωσαν στις ψυχές των Ελλήνων οι μνημονιακοί σκιντζήδες του τουρίστα από την Μινεσότα, αυτοί που ξέσκισαν την χώρα και διπλασίασαν τα spreads, πάλλεται ακόμη η ρωμαλέα δύναμη του Έθνους.

Βλέπεις με συγκίνηση πόσο άμεσα και με πόση δίψα ανταποκρίνονται στον θετικό λόγο οι αληθινοί άνθρωποι του κόσμου της εργασίας, αρκεί να νοιώσουν ότι τα εννοείς όσα λες.

Δεν περιμένουν φρουφρού κι αρώματα, κολωνακιώτικες ευγένειες και φλώρικες αναλύσεις. Θέλουν σταράτες κουβέντες, με θετικό, αισιόδοξο πρόσημο. Θέλουν λόγο που να ακουμπά στην καρδιά τους, να συνεγείρει την φιλοτιμία και τον πατριωτισμό τους κι ύστερα ν’ ανεβαίνει στο μυαλό τους. Κι εκεί ριζώνει κι απλώνουν τεράστιους κλώνους η δύναμη κι η δημιουργία, σαν δρυς υπεραιωνόβιος. Και τότε το ηθικό γίνεται κίνητρο, το κίνητρο σκέψη κι η σκέψη κοφτερή πράξη.

Ηθικό θέλουν οι άνθρωποι, ενθάρρυνση και σαφείς πρακτικές προτάσεις, που να ‘χουν όμως ερείσματα και νομιμοποίηση στην συλλογική τους μνήμη, στα πατρώα σύμβολα και στις αρχαίες αρετές. Μόλις πεισθούν – και θα πεισθούν – θα γίνουν ορμητικό ποτάμι.

Αδέρφια, έχει εφεδρείες η Πατρίδα. Έχει πλούτο αμέτρητο, γιατί έχει καθαρά βλέμματα και δυνατά, καθαρά χέρια. Στην μόστρα είναι οι χειρότεροι, εδώ στον εθνικό απόπατο του κλεινού Άστεως, εκεί που κάθονται σταυροπόδι τα αποτριχωμένα φουλάρια και τα πούρα με το δαχτυλίδι σε χεράκια όλο τσάκισμα.

Οι καλύτεροι είναι αλλού. Παντού. Στον Πύργο και στο Άργος, στην Πέλλα και στην Βοιωτία, στα νησιά και την Θράκη. Στις λαϊκές γειτονιές της Αθήνας, του Πειραιά, της Θεσσαλονίκης. Στην Διασπορά. Παντού. Είναι ο Παύλος και η Ελένη, η Κατερίνα και ο Λύσανδρος, ο Γιώργος, ο Γαρύφαλλος, ο Βασίλης, πλήθος αμέτρητο από αληθινούς Έλληνες.

Με πήγαν σ’ ένα λιβάδι μέσα σε πανέμορφα δάση, εκεί που ο Ζλάταν κρέμασε τον Άγρα και τον Μίγκα, που μπορούσε να φύγει αλλά δεν άφηνε τον Αρχηγό του. Ένας φίλος έβγαλε μια καινούργια Σημαία και την ανέβασε στον ιστό, δίπλα από την προτομή του εικοσιεπτάχρονου Ανθυπολοχαγού από τους Γαργαλιάνους. Άφησε και λίγα λουλούδια. Αστός ο Τέλλος, αληθινός, γιος εφέτη. Και πήγε εθελοντής μες το βούρκο και την ελονοσία, να πολεμά με τον γκρα και το μαχαίρι. Προδόθηκε και κέρδισε δυο μέτρα σχοινί και το θάνατο στον κλώνο μιας καρυδιάς.

Τι καταλαβαίνουν από αυτό οι παχιές καθεστωτικές μύγες πάνω στα σκατά της σώφρονος διαπλοκής; Ανακυκλωμένοι «προοδευτικοί» κι ενοχικοί νεοφιλεύθεροι «δεξιοί» ξύνουν αμήχανα το κεφάλι μπροστά σε τέτοια υπερβατική θυσία. Τι θα θυσίαζαν αυτοί για τον τόπο; Το ραντεβού για μανικούρ – πεντικιούρ, ίσως… Πάντως όχι το ραντεβού με τον Ελβετό τραπεζίτη τους.

www.antinews.gr


Ούτε το όνομα του...


Απαξιωτικό θεωρεί η κυρία Χριστοφάκη να την αποκαλούν με το επώνυμο του συζύγου της και όποιος τολμά να την λέει κυρία Παγκάλου θα έχει να κάνει πλέον με τη δικαιοσύνη και ίσως και με τον Κορυδαλλό. Η σύζυγος του αντιπροέδρου της κυβέρνησης κατέθεσε αγωγή κατά κατοίκου της Κερατέας επειδή την αποκάλεσε...

«κυρία Παγκάλου» και ζητεί την προσωπική της κράτηση για 12 μήνες και το ποσό των 300.000 ως ηθική αποζημίωση. Συγκεκριμένα η Χριστίνα Χριστοφάκη προσέφυγε στην δικαιοσύνη κατά της Ελευθερίας Ψυχογιού, επειδή η τελευταία σε δημόσια εμφάνισή της στην εκπομπή «Αλ Τσαντίρ Νιουζ» του Λάκη Λαζόπουλου την ονόμασε με το επώνυμο Θεόδωρου Πάγκαλου.

Σύμφωνα με την αγωγή της, η κυρία Χριστοφάκη, θεωρεί απαξιωτικό να την ονομάζουν με το επώνυμο του αντιπροέδρου-συζύγου της, δηλαδή Παγκάλου, καθώς κρίνει ότι αναφέρθηκε σκόπιμα, με σκοπό να την απαξιώσει: «Η εναγόμενη επιχειρεί με ειρωνικό τρόπο να με ταυτίσει με τον σύζυγό μου και τις πολιτικές του επιλογές, θίγοντας έτσι την εν γένει προσωπικότητά μου», λέει χαρακτηριστικά.

«Η εναγόμενη εξαπέλυσε στοχευμένη, αήθη και απρόκλητη επίθεση εναντίον μου με τη χρήση άκρως συκοφαντικών και ψευδών ισχυρισμών που ως στόχο είχαν να με εμφανίσουν ως ηθικό ή φυσικό αυτουργό της απώλειας ενός κυοφορούμενου παιδιού αφετέρου δε, ως άνθρωπο ανήθικο. Διεφθαρμένο και αδιάφορο για τα κοινωνικά δρώμενα της περιοχής. Ακόμα η εναγόμενη επιχείρησε να ταυτίσει τις επιλογές και τις ενέργειές μου με αυτές του συζύγου μου Θεόδωρου Πάγκαλου με τελικό σκοπό να πλήξει βάναυσα την τιμή και την υπόληψή μου και να αμαυρώσει την εικόνα μου ως πολιτικού προσώπου που ασχολείται με τα κοινά του τόπου του».

Δεν είναι η πρώτη φορά πάντως που η σύζυγος του αντιπροέδρου της κυβέρνησης προσφεύγει στη δικαιοσύνη και προχωρά σε μήνυση κατά πολίτη, ζητώντας αποζημίωση ως αποκατάσταση της προσβεβλημένης τιμής και υπόληψής της.

Λίγο πριν τις εκλογές του 2010 όταν η κυρία Χριστοφάκη είχε διεκδικήσει τον Δήμο Σαρωνικού είχε καταθέσει αγωγή κατά του 25χρονου φοιτητή-μπλόγκερ Ευάγγελου Μυτιληναίου, ζητώντας αποζημίωση 1 εκατ. ευρώ και 20.000 ευρώ κάθε φορά που θα ανέφερε το όνομά της δημοσίως.


Προφανώς ο υπουργός θα νόμιζε ότι πρόκειται για ΜΚΟ!

Το Υπουργείο Πολιτισμού "βάφτισε" τουρκικό το Καστελλόριζο!

Ή είναι ηλίθιοι ή τους παριστάνουν, εκτός και αν θέλουν να μας στείλουν κάποιο μήνυμα, ώστε να αρχίσουμε να συνηθίζουμε σιγά - σιγά στην ιδέα
Ακόμη ένα λάθος, μία παράλειψη της ελληνικής κυβέρνησης έρχεται να προκαλέσει το γνωστό μειδίαμα και τα συνηθισμένα ερωτηματικά στον Έλληνα πολίτη.

Κι αυτό γιατί δεν εκπλήσσει, δεν σοκάρει, μία τέτοια γκάφα απλώς είναι μέσα στο πρόγραμμα του γνωστού ελληνικού ωχαδερφισμού.

Κοιτώντας με όχι και μεγάλη προσοχή κανείς το πολιτιστικό χάρτη του υπουργείου Πολιτισμού είναι ολοφάνερο ότι μερικοί ενδεχομένως να χρειάζονται μαθήματα γεωγραφίας αφού κατά λάθος... ξέχασαν ότι το Καστελόριζο ανήκει στην Ελλάδα.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή....

Ο γεωγραφικός χώρος της Ελλάδας είναι με χρώμα λευκό ενώ εκείνος της Τουρκίας είναι στους τόνους του μπεζ. Το ίδιο και το νησάκι Μεγίστη, ήτοι Καστελόριζο.

Και το ερώτημα είναι ένα: Δεν το είδε κανείς πριν αναρτηθεί στην ηλεκτρονική σελίδα του υπουργείου Πολιτισμού; Ούτε ο κ. Παύλος Γερουλάνος;

Το λάθος έρχεται να προστεθεί στα κακώς κείμενα του Αιγαίου ως θέμα που έχει μονοπωλήσει δεκαετίες διαπραγματεύσεων των δύο χωρών. Με την Τουρκία να πιέζει ασκώντας διάλογο αμφισβητήσεων των θαλάσσιων συνόρων και την Ελλάδα να εμμένει με τους όρους της υφαλοκρηπίδας ενώ ήδη από το 1982 η σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας ευνοεί τη χώρα μας προβλέποντας τη δημιουργία θαλάσσιας ζώνης ΑΟΖ. Γεγονός το οποίο προσφέρει το δικαίωμα στο ελληνικό κράτος να εκμεταλλεύεται μία θαλάσσια ζώνη πλάτους μέχρι και 200 μιλίων. Έτσι τα νησιά με οικονομική δραστηριότητα, όπως και οι ηπειρωτικές περιοχές, να έχουν δικαίωμα ΑΟΖ.

Τη σύμβαση δεν υπέγραψε η Τουρκία αφού δεν έχει νησιά μπροστά της που να της ανήκουν και εκ των πραγμάτων διαθέτει περιορισμένη ΑΟΖ.

Το Καστελόριζο σύμφωνα και με τη σύμβαση εξασφαλίζει την επαφή της ελληνικής με την κυπριακή ΑΟΖ, οι οποίες παρεμβάλλονται μεταξύ τουρκικής και αιγυπτιακής περιορίζοντας σημαντικά την τουρκική ΑΟΖ στην Ανατολική Μεσόγειο.

Στις αρχές Μαρτίου ο Τούρκος ΥΠΕΞ, Αχμέτ Νταβούτογλου, σε κοινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησε με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Δρούτσα στην Αθήνα έθεσε το ζήτημα εκ νέου επαναλαμβάνοντας ότι το Καστελόριζο βρίσκεται στη Μεσόγειο διευκρινίζοντας ωστόσο ότι το νησί είναι ελληνικό.


Ελληνικές πατριωτικές θέσεις!



ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΜΕ ΣΑΝ ΑΛΛΟΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ.




Μια αγνώριστη χώρα, ξένη προς την Πατρίδα που μάθαμε στο σχολείο αλλά και αυτήν που γνωρίσαμε εμείς από τα πρώτα βήματα, απλώνεται ολόγυρά μας από χέρια μολυσμένα και μυαλά νοσηρά. Καλούμαστε να κρατήσουμε όρθια την ελληνικότητά μας και το εθνικό φρόνημα των παιδιών μας απείραχτο από μια επιχείρηση αφελληνισμού που έχει παρεισφρήσει ακόμα και στην εκπαιδευτική διαδικασία με την διοχέτευση του επικίνδυνου αντιρατσιστικού δηλητηρίου και την διαστρέβλωση της ελληνικής ιστορίας. Διαδικασία που έχει περάσει από τις ένδοξες σελίδες του κρυφού σχολειού που κράτησε ζωντανή την πνευματική διάσταση της Φυλής μας στο πολυπολιτισμικό σχολείο που βαφτίζει παράλογα τον κάθε αλλοδαπό Έλληνα και τον πολυφυλετικό μαζοχισμό ανθρωπισμό και αθωώνει τον Τούρκο σφαγέα φορτώνοντας συνολικά τον ελληνικό λαό με ανύπαρκτες ενοχές.

Το ιστορικό ψεύδος και ο πολυφυλετικός αχταρμάς μπήκαν σε εκπαιδευτικά βιβλία, γραπτές εξετάσεις και παιδικά θέατρα εκπαιδευτικής τάχα κατεύθυνσης για νηπιαγωγεία και δημοτικά! Είναι ο απόλυτος ορισμός της πιο βρώμικης πνευματικής γενοκτονίας και της πλέον ανερυθρίαστης πλύσης εγκεφάλου απέναντι στους νεαρούς βλαστούς του Ελληνικού Έθνους που παγιδεύονται την στιγμή που ο μαθησιακός τους ορίζοντας είναι άγραφο χαρτί και επομένως δεκτικός απέναντι σε κάθε είδους ανοησίες και προδοτικές τερατολογίες. Τερατολογίες που άλλωστε πέρασαν προσφάτως ακόμη και στις τηλεοπτικές οθόνες χορηγών του Συστήματος είτε ως σειρές είτε ως ιστορικές ανορθογραφίες ύψιστου ανθελληνισμού.

Ένα εφιαλτικό σενάριο παίζεται με τρόπο ώστε να μας μετατρέψουν σε προσωπικότητες που σαν άλλος Οδυσσέας να μην μπορούμε να αναγνωρίσουμε την Ελλάδα που αφήσαμε πίσω μας. Την Ελλάδα που είχε αλάνες γεμάτες ελληνικά χαμόγελα και καρδιές γεμάτες πύρινο πατριωτισμό που πάλλονταν από τον ενθουσιασμό να τιμωρήσουμε τους εχθρούς που δολοφόνησαν τους προγόνους μας και κλέψανε ελληνική γη. Τώρα πια έχουν γεμίσει την Ελλάδα μας με τα εγγόνια του Πήλιου Γούση και του Εφιάλτη να καμώνονται τους «ηγέτες» και να συνομιλούνε με τους τοκογλύφους απογόνους των «Μεγάλων» Δυνάμεων και τους δολοφόνους απογόνους του Δράμαλη, ενώ παράλληλα έχουν γεμίσει τη χώρα με τους ισλαμιστές λαθρομετανάστες και απογόνους αυτών που ήθελε να σπείρει σε τούτη τη γη ο Ιμπραήμ με τη βρώμικη εκστρατεία του στο Μοριά.

Τώρα πια οι εισβολές και ο βιασμός της Ελλάδος γίνονται μέσα από τις γιομάτες σιωνιστικό επεκτατισμό μπίζνες και δάνεια, τις ανήθικες συνομιλίες, τις «ειρηνικές» συγκυριαρχίες, τις τουριστικές αφίξεις ανθελλήνων, τα ανώδυνα τάχα ταξίδια Τούρκων πολιτικών. Βλέπουμε την χρησιμότητα της λεηλασίας που βαφτίζεται επιχείρηση σωτηρίας από τα βολικά οικονομικά αδιέξοδα όταν έχουν βαλθεί ακόμη και οι Τούρκοι να μας «σώσουν». Μάθαμε από το kavalanet.gr το ενδιαφέρον τουρκικής κρατικής τράπεζας να πάρει θέση στο μετοχικό σχήμα της καπνοβιομηχανίας ΣΕΚΑΠ στη Ξάνθη αντί της ΑΤΕ. Μάθαμε ακόμη το ενδιαφέρον της τουρκικής εταιρίας ULKER να αγοράσει όλως τυχαία την ποδοσφαιρική ομάδα του Πανθρακικού Κομοτηνής.

Ο Τούρκος υπουργός εξωτερικών όμως έχει φροντίσει να μας πει ότι «η Αδριανούπολη, η Θεσσαλονίκη, η Κομοτηνή, η Φιλιππούπολη ζούσαν όλες μαζί. Πάλι έτσι θα γίνουν»! Μας λέει ο Τούρκος ότι θέλει να πάρει πίσω Ελλάδα και Βαλκάνια, όταν αυτά είναι ακόμη διάσπαρτα από σκλάβες ελληνικές πατρίδες. Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, συγκαλούνται εκ νέου οι διαπραγματευτικές ομάδες Ελλάδος και Τουρκίας προκειμένου να συζητήσουν τα διμερή προβλήματα που χρήζουν επιλύσεως. Δηλαδή την ικανοποίηση των τουρκικών απαιτήσεων σε Θράκη και Αιγαίο αφού η «ελληνική» πλευρά δεν έχει θέσει ούτε ένα θέμα διεκδίκησης από τους κλέφτες και δολοφόνους ελληνικών εδαφών και ψυχών Τούρκους.

Όμως εμείς παραμένουμε σε πείσμα των πονηρών καιρών όρθιοι Έλληνες. Επιμένουμε να μιλάμε στα παιδιά μας για ιστορίες και θρύλους που υμνούν την Πατρίδα μας. Να τα μαθαίνουμε να διεκδικούν Ελλάδα και να τιμούν όσους χύσανε το αίμα τους για να είναι εκείνα ελεύθερα ζώντας παράλληλα έντιμο βίο. Και εμείς να στεκόμαστε δίπλα τους κρατώντας ψηλά τις σημαίες της Ελλάδος και της Εθνικής Ιδέας έχοντας παραταχθεί σ’ ένα αγώνα επιβίωσης μα και κυριαρχίας, μακριά από τον επιθανάτιο βρόγχο του εφήμερου υλισμού και της ολέθριας φυλετικής πανσπερμίας. Οι Έλληνες Εθνικιστές είμαστε γνήσιοι απόγονοι του θυσιαζόμενου Λεωνίδα αλλά και του επανακάμπτοντος Οδυσσέα που γυρνούμε με ελληνική ορμή ασυγκράτητη να πάρουμε πίσω την Πατρίδα που μας κλέψανε και συνεχίζουνε να μας κλέβουνε ξένοι και ξενοκίνητοι. Και για τους βιαστές της Μεγάλης Ελλάδος και των Ελλήνων δεν υπάρχει έλεος. Υπάρχει μόνο φωτιά και τσεκούρι. http://www.youtube.com/watch?v=QRyr2vg3_L0&feature=player_embedded

ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ
http://karachalios-spiros.blogspot.com/
http://ethnikistikosagwn.blogspot.com/


Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More