20.4.11

Η Χεζμπολάχ στο πλευρό της Συρίας!

Λίβανος: H Χεζμπολάχ στηρίζει το συριακό καθεστώς!

 
 
Le Figaro.
Η σιιτική Χεζμπολάχ, ο κύριος λιβανέζικός σύμμαχος της Συρίας, εξέφρασε σήμερα την «αλληλεγγύη» και «αφοσίωση» της στο καθεστώς του Μπασάρ αλ-Άσαντ, που ταρακουνιέται από ένα κίνημα διαμαρτυρίας χωρίς προηγούμενο.
«Στεκόμαστε σήμερα για άλλη μια φορά στο πλευρό (...) της Συρίας, της συριακής ηγεσίας που αρνείται να υποκύψει στις πιέσεις και (...) να συνωμοτούν κατά της Αντίστασης (Χεζμπολάχ)», είπε ο Ναβαφ αλ Μουσάβι, ένας βουλευτής της Χεζμπολάχ.
Μίλαγε σε συνέδριο των προ-συριακών  λιβανέζικων κόμματων που πραγματοποιήθηκε στη Βηρυτό για να εκφράσουν την «αλληλεγγύη με τη Συρία η οποία βρίσκεται αντιμέτωπη με μια σιωνιστικοαμερικανική δυτική συνωμοσία για να υπονομεύσει τον εθνικό, παναραβικό και  αντιστασιακό ρόλο της».
Η Συρία στηρίζει την Χεζμπολάχ και την παλαιστινιακή ισλαμιστική Χαμάς, οι οποίες υποστηρίζουν τον ένοπλο αγώνα έναντι του Ισραήλ, και έχουν κατηγορηθεί από τις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ισραήλ ότι προμηθεύουν όπλα στο σιιτικό κόμμα μέσω των συνόρων του γειτονικού Λίβανου.
«Είμαστε πεπεισμένοι ότι η Συρία είναι σε θέση να ξεπεράσει αυτή τη δοκιμασία», δήλωσε ο Μουσαουί, προσθέτοντας ότι η αστάθεια στη Συρία θα έχει άμεσο αντίκτυπο στο μικρότερο γείτονά της. 
«Δεν υπάρχει σταθερότητα στο Λίβανο χωρίς σταθερότητα στη Συρία, δεν υπάρχει ασφάλεια στο Λίβανο χωρίς ασφάλεια στη Συρία», είπε.
Ο τόνος ανέβηκε πρόσφατα μεταξύ της Δαμασκού και του κινήματος του Λιβανέζου υπηρεσιακού πρωθυπουργού Σαάντ Χαρίρι, μετά τις δηλώσεις από τα μέλη ενός υποτιθέμενου «τρομοκρατικού δικτύου» που ισχυριστήκαν ότι είχαν λάβει όπλα από το εξωτερικό, από τους οποίους ένας βουλευτής αυτού του κινήματος, για την ενθάρρυνση του κινήματος διαμαρτυρίας στη χώρα.
Le Figaro.fr  με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) 18/04/2011


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More