12.5.10

Δημήτρη είμαστε κοντά σου !!

Απερρίφθη η αίτηση αποφυλακίσεως του Δημήτρη Παπαγεωργίου


120510-papΑπερρίφθη προ ολίγου η αίτηση αποφυλακίσεως του Δημήτρη Παπαγεωργίου, ο οποίος θα συμπληρώσει σε λίγες μέρες τον τέταρτο μήνα της πολιτικής προφυλακίσεώς του. Απ' ό,τι φαίνεται, ο αρχισυντάκτης του «ΕΚ» θα συνεχίσει να αποτελεί το εξιλαστήριο θύμα της «σολωμοντίου» πολιτικής των «επιτυχημένων» υπουργών του ΠΑΣΟΚ. Μίας πολιτικής που αποφυλακίζει τρομοκράτες και εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου και κρατεί μόνο για τα προσχήματα, για λίγες ώρες, άτομα που έχουν συμμετάσχει σε δολοφονικές εμπρηστικές επιθέσεις.
Πρόκειται για την ίδια πολιτική που στέλνει για ψήλου πήδημα κάθε πατριώτη πίσω απ' τα σίδερα και επιβραβεύει τους εποίκους της χώρας μας με την... ιθαγένεια. Πρόκειται για την πολιτική που τρέφει τον ανθελληνισμό, αφήνει ατιμώρητη την καταλήστευση του δημοσίου χρήματος, εξευτελίζει το στράτευμα, οπισθοχωρεί στις προκλήσεις και του πιο αδύναμου γείτονα και - το χειρότερο - περιθωριοποιεί τον μέσο Έλληνα πολίτη, απογυμνώνοντάς τον από κεκτημένα, από περιουσία, από πόρους και από εθνική αξιοπρέπεια.
Όπως και ο ίδιος ο Δημήτρης Παπαγεωργίου όμως έχει πει, η πολιτική του αυτή κράτηση, από αυτήν την κάστα ολιγαρχών, αποτελεί τίτλο τιμής και το μόνο που αυτοί πετυχαίνουν είναι να τον δικαιώνουν ακόμη περισσότερο στην συνείδηση κάθε Έλληνα. Κι αυτό, όχι επειδή ο Δημήτρης διώκεται απλά επειδή υπερασπίστηκε τα πιστεύω του, αλλά διότι αυτά τα πιστεύω συνδέονται με την επιβίωση της πατρίδας, των συμπατριωτών του και κάθε νέου Έλληνα που βγαίνει εξ' αρχής περιθωριοποιημένος σε μία αλωμένη κοινωνία.
Ο «ΕΚ» θα συνεχίσει ανένδοτος την προσπάθεια για την αποφυλάκιση του αρχισυντάκτη του, ενώ ο τελευταίος, εις πείσμα εκείνων που θέλουν να τον φιμώσουν, εις πείσμα όλων αυτών που προσπαθούν να τον «νουθετήσουν», θα συνεχίσει, έστω και μέσα από τη φυλακή, το έργο που η χούντα του ΠΑΣΟΚ θέλει πάση θυσία να αποτρέψει.
www.elkosmos.gr 


Φεύγουν και οι Ρώσοι!!!

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ακυρώνεται ο πετρελαιαγωγός Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη με απόφαση της Ρωσίας (ανανέωση)
Σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Ενέργειας της Ρωσίας Sergei Shmatko, ο οποίος συμμετέχει στην αντιπροσωπεία που συνοδεύει τον Ρώσο πρόεδρο κατά την επίσκεψη του στην Τουρκία, "εξετάζεται η συγχώνευση των δύο ανταγωνιστικών αγωγών Μπακού-Τσεϊχάν και Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη  καθώς ο αγωγός Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη ουσιαστικά έχει σταματήσει να εξελίσσεται ως πρόγραμμα με υπαιτιότητα της Βουλγαρίας". Πρακτικά δηλαδή ματαιώνεται ο δεύτερος! 
 Ανέφερε πως, αφού η τελευταία ξεκαθαρίσει την στάση της όσον αφορά τις απαιτήσεις της για καλύτερα οικονομικά ωφέλη και περιβαλλοντική προστασία, θα εξεταστεί η συγχώνευση του προγράμματος κατασκευής του αγωγού με αυτό του Μπακού-Τσεϊχάν, ο οποίος ήδη κατασκευάζεται.
Αν και δεν είναι σαφές από τα λεγόμενα του S.Shmatko τι εννοεί λέγοντας "συγχώνευση", είναι πιθανό να έβαλε την ταφόπλακα στο πρόγραμμα που θα συνεισέφερε τα μέγιστα στην αναβάθμιση της χώρας μας.
Πρόκειται για μία "προαναγγελθείσα" από την Ρωσία απόφαση. Η Μόσχα θεωρεί Βουλγαρία και Ελλάδα "αδύναμους κρίκους" οι οποίοι εξαρτώνται πλέον ολοκληρωτικά από το "ατλαντικό μπλοκ".
Το χειρότερο είναι ότι η Τουρκία αποκτά το ρόλο που ήθελε να διαδραματίσει η Ελλάδα ως στρατηγικός εταίρος της Ρωσίας ως διακομιστικός κόμβος μεταφοράς πετρελαίου προς τι αγορές τις δύσης. Παράλληλα, ο Μπακού-Τσεϊχάν που ως πρόγραμμα δεν κρίνονταν βιώσιμος, με την μεταφορά και Ρωσικού πετρελαίου αναβαθμίζεται.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

(Ανανέωση 20.00) Ο Ρώσος αναπληρωτής πρωθυπουργός Igor Sechin δήλωσε ότι η χώρα του πρόκειται να επενδύσει συνολικά 3 δις δολάρια για την κατασκευή του αγωγού πετρελαίου Samsun-Ceyhan.
Ο Ρώσος πρωθυπουργός δήλωσε ότι ο υπό κατασκευή 700 χλμ αγωγός (κατασκευάζεται από ιταλοτουρκική κοινοπραξία) με μεταφορική ικανότητα 1,2 εκατ. δολαρίων την ημέρα  αποτελεί πρώτη προτεραιότητα της χώρας του και της Τουρκίας.
Παράλληλα με αυτή την εξέλιξη ο Ρώσος Πρόεδρος δήλωσε ότι οι δύο χώρες  συζήτησαν την κατασκευή ενός διυλιστηρίου στην περιοχή του Ceyhan συμπληρώνοντας ότι οι δύο πλευρές εξετάζουν το ενδεχόμενο να συμφωνήσουν την από κοινού πώληση των προϊόντων του διυλιστηρίου.
Κατά την διάρκεια της κοινής συνέντευξης τύπου δήλωσε ότι η χώρα του σχεδιάζει να αγοράσει το 70% των αναγκών της σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο από την Ρωσία.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 


Θα κάνουν τους παπανδρέλληνες Δ.Υ. κει οι Έλληνες;;;

 

Τάζουν θέσεις στους 600.000 λαθρομετανάστες ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ!!!


  • Προσοχή, δεν πρόκειται για ανέκδοτο έγραφε ο Γ. Φράγκος: Πακιστανός υπάλληλος του ελληνικού Δημοσίου!
  • Οι Έλληνες μπορούν να απολύονται και να αντικαθίστανται από τους εισαχθέντες ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ!!!
Αν νομίζετε ότι σας περιπαίζω με ένα ακόμη κακόγουστο αστείο, σας ενημερώνω ότι βουλευτής της Β’ Αθηνών του ΠαΣοΚ, που έχει συγγενικούς δεσμούς με κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος, έχει τάξει σε υπηκόους της συγκεκριμένης τριτοκοσμικής χώρας που οσονούπω θα ελληνοποιηθούν, θέσεις εργατών καθαριότητας σε «πράσινους» δήμους της Αττικής.
Στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται κι άλλοι συνάδελφοί της αλλά και δήμαρχοι που ετοιμάζονται να αλιεύσουν ψήφους στα θολά νερά των οικονομικών μεταναστών.
Το βέβαιο είναι ότι το κυβερνών κόμμα δίνει τα ρέστα του προκειμένου να λάβει τη «μερίδα του λέοντος» από τους περίπου 600.000 αλλοδαπούς που έχουν υπαχθεί στο καθεστώς του επί μακρού διαμένοντος ή έχουν συμπληρώσει πέντε συνεχή χρόνια νόμιμης παραμονής στη χώρα μας.
Δεκάδες χιλιάδες απ’ αυτούς που θα ψηφίσουν στις δημοτικές – περιφερειακές της 14ης Νοεμβρίου του τρέχοντος έτους, διαθέτουν πλαστά έγγραφα διαμονής, τα οποία αποτελούν πιστά αντίγραφα των 21.000 κενών δικαιολογητικών τύπου Α που έχουν κλαπεί την τελευταία πενταετία από τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες και απροσδιόριστο αριθμό βεβαιώσεις τύπου Β’ που ισχύουν μόνο για ένα μήνα.
Τα συγκεκριμένα «μαϊμού» δικαιολογητικά δεν μπορούν να εντοπισθούν σε αστυνομικό έλεγχο, ούτε ακόμη και από τα αστυνομικά τμήματα γιατί βασίζονται σε γνήσιες «φόρμες» ενώ έχουν σφραγισθεί με καθ’ όλα (φαινομενικά) νόμιμες -κλεμμένες κι αυτές- σφραγίδες των δήμων και των περιφερειών.
Μόνο με τη διασταύρωση του αύξοντα αριθμού από τις παραπάνω αρχές είναι δυνατή η εξεύρεση των παραποιημένων βεβαιώσεων παραμονής.
Η κυβέρνηση όμως, αν και γνωρίζει σε βάθος το θέμα, αποφεύγει για εύλογους λόγους να διατάξει έρευνα σε βάθος.
Παράλληλα, προκειμένου να καλύψει τα ίχνη τους, αλλά κι όσων απέκτησαν με άλλα πλαστά πιστοποιητικά το καθεστώς του μακρού διαμένοντος, απαγορεύει, με εγκύκλιο Ραγκούση, στους υπαλλήλους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να ’χουν πρόσβαση στη βάση δεδομένων του υπουργείου Εσωτερικών, στην οποία έχουν καταγραφεί οι νόμιμοι μετανάστες.
Αντιθέτως, ο αρμόδιος υπουργός Γιάννης Ραγκούσης, έρχεται να επιβεβαιώσει την προσπάθεια του ΠαΣοΚ για αλλοίωση της ετυμηγορίας του ελληνικού λαού . Στις επικείμενες τοπικές εκλογές δίνονται με διαδικασίες – εξπρές το δικαίωμα ψήφου στους υπηκόους τρίτων χωρών, όπως προβλέπει ο νόμος 3838/2010.
Η μοναδική προϋπόθεση είναι να δύναται να αποδείξουν ότι τα τελευταία πέντε χρόνια μένουν νόμιμα στην Ελλάδα.
Για να μη μπορέσουν οι ΟΤΑ να ελέγξουν τα δικαιολογητικά, ο χρόνος εγγραφής των αλλογενών στους ειδικούς εκλογικού καταλόγους συμπυκνώθηκε σε λιγότερες από 35 εργάσιμες ημέρες!!
Η εγγραφή τους πρέπει να γίνει το αργότερο μέχρι τις 30 Ιουνίου, ενώ ο υπουργός Εσωτερικών διατηρεί το δικαίωμα να την επεκτείνει μέχρι το τέλος Αυγούστου. Ολα αυτά τα παιχνίδια και κυρίως το παζάρεμα θέσεων, γίνονται ερήμην των Ελλήνων πολιτών που με την ελληνοποίηση των ανιθαγενών χάνουν κάθε δυνατότητα πρόσληψης σε συγκεκριμένες ειδικότητες του δημοσίου τομέα και της αυτοδιοίκησης.
Κι αυτό γιατί για τις περισσότερες θέσεις των κατηγοριών Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης, σημαντικότατο ρόλο παίζει η οικογενειακή κατάσταση.
Ετσι, οι αλλοδαποί που κατά κανόνα προέρχονται από πολυμελείς οικογένειες θα έχουν προβάδισμα έναντι των γηγενών, όπου πλέον σπανίζουν οι οικογένειες άνω των τεσσάρων ατόμων.
Δυστυχώς, τα αστεία τελείωσαν για τους εξ αίματος Ελληνες, αφού αν δεν αντιδράσουν θα πρέπει να συνηθίσουν να ζουν στο πολυχώρο που θα ονομάζεται: Ελλάς.
Πηγή


Θα τους το επιτρέψουμε;;


ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗ, ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ, ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Yποδούλωση ή καταστροφή”. Αυτό είναι συνήθως το δίλημμα με το οποίο εκβιάζονται στην ιστορία άνθρωποι, λαοί, χώρες. Στη σημερινή Ελλάδα δεν υπάρχει δίλημμα: “Και υποδούλωση και καταστροφή”. Προς το παρόν βέβαια, ο μέσος ‘Eλληνας, συγχισμένος από μια καλά σχεδιασμένη επικοινωνιακή καμπάνια, που χρησιμοποιεί τον φόβο για να οδηγήσει το ζώο στον δήμιό του, δεν έχει προλάβει να συνειδητοποιήσει τι θα συμβεί με το μέσα μυαλό.
Τυχαίνει να έχω ζήσει σε χώρα που εφαρμόσθηκε η συνταγή του ΔΝΤ. ‘Ημουν ανταποκριτής στη Μόσχα στα χρόνια του Γέλτσιν. Θυμάμαι πολύ καλά τη γριούλα που με κυνηγούσε από πίσω να μου φιλήσει τα χέρια, επειδή της αγόρασα ένα ψαράκι που δεν την έφταναν τα λεφτά της να το αγοράσει. Θυμάμαι πολύ καλά τον φίλο μου, παγκοσμίως γνωστό ωκεανογράφο, που μάζευε σκουπίδια των νοσοκομείων τις νύχτες για να τα φέρει βόλτα. Τις καθαρίστριες που, μην έχοντας άλλη λύση, έκλεβαν τις λάμπες από τις επιχειρήσεις που δούλευαν.
Τους φίλους πούβαζαν τους συγγενείς τους στο νοσοκομείο όχι γιατί ήταν άρρωστοι, αλλά για να φάνε. Για κάθε χρόνο οικονομικών μεταρρυθμίσεων υπό την αιγίδα του ΔΝΤ στη Ρωσία, έπεσε ένα χρόνο αντιστοίχως το προσδόκιμο ζωής του άρρενα πληθυσμού. Γι¨ αυτό και μου φαίνεται μια ακόμα βλακεία των κ. κ. Λοβέρδου και Παπακωνσταντίνου η πρόβλεψη για σύνδεση των ορίων σύνταξης με το προσδώκιμο ζωής. ‘Όταν η ελληνική κοινωνία συνειδητοποιήσει το μέλλον που της επιφυλάσσουν, τότε ίσως θα έρθει η ώρα της γενικευμένης κοινωνικής εξέγερσης, πιθανώς του μόνου μέσου που έχει απομείνει στον ανυπεράσπιστο και προδομένο από τις διάφορες ελίτ του ελληνικό λαό. Για να προστατεύσει όχι μόνο τα κοινωνικά του δικαιώματα, αλλά επίσης τα εθνικά και τα δημοκρατικά, την ίδια εντέλει την υπόστασή του. Το μόνο μέσο κατ¨ελάχιστο για να διαπραγματευθεί με τους πιστωτές του, κατά μέγιστο για να αποφύγει την τελική πολτοποίηση μιας Ελλάδας, υπονομευμένης από τα μέσα και υποκείμενης εξωτερικά σε τεράστιες γεωοικονομικές, αλλά και γεωπολιτικές πιέσεις.
Οι διεθνείς δυνάμεις που επιτίθενται στον ελληνικό λαό και το ελληνικό κράτος, με τη συνενοχή και συνεργασία των ελίτ του, δεν έχουν καμιά αμφιβολία ότι θάρθει η έκρηξη. Θέλουν όμως να μην είναι συγκροτημένη, νάναι διάχυτη, χωρίς στόχο και ηγεσία, ώστε να δοκιμάσουν εδώ την καταστολή ευρείας έκτασης ταραχών που προβλέπουν και για τις δικές τους χώρες, ίσως και για να τεστάρουν την επιβολή ενός νεοφασιστικού καθεστώτος.


Άλλοι είναι οι τεμπέλιδες!!!

160 οικονομολόγοι απορρίπτουν -μεταξύ άλλων- την απεικόνιση των Ελλήνων ως "τεμπέληδων" από τα ΜΜΕ, υποστηρίζοντας ότι εργάζονται περισσότερες ώρες από τους Γερμανούς...

160 οικονομολόγοι απορρίπτουν -μεταξύ άλλων- την απεικόνιση των Ελλήνων ως "τεμπέληδων" από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, υποστηρίζοντας ότι εργάζονται περισσότερες ώρες από τους Γερμανούς και η παραγωγικότητά τους ανά ώρα εργασίας αυξήθηκε με μεγαλύτερο από τον διπλάσιο ρυθμό από ό,τι της Γερμανίας από τότε που εισήχθη το ευρώ το 1999. Η Ευρώπη μπορεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματα του χρέους και των ελλειμμάτων μόνο αν συνοδεύσει τον μηχανισμό στήριξης του ευρώ με μέτρα ανάπτυξης, στα οποία θα...περιλαμβάνονται μισθολογικές αυξήσεις στη Γερμανία, δηλώνουν 160 ακαδημαϊκοί σε ανοιχτή επιστολή τους για την ελληνική κρίση, η οποία δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα. Η ομάδα αυτή που απαρτίζεται κυρίως από ευρωπαίους οικονομολόγους σημειώνει ότι το έκτακτο πακέτο των 750 δισεκατομμυρίων ευρώ για τη σταθεροποίηση του ευρωπαϊκού νομίσματος ήταν "απαραίτητο, αλλά αρκετά εκπρόθεσμο και, πιο σημαντικό, δεν επαρκεί από μόνο του".

Στην επιστολή, η οποία συντάχθηκε κατόπιν πρωτοβουλίας του Φίλιπ Αρέστις του Κέιμπριτζ και του Γκούσταβ Aντολφ Χορν του Ερευνητικού Ινστιτούτου IMK, επισημαίνεται ότι η πολύ αργοπορημένη αντίδραση στην ελληνική κρίση οφείλεται σε "ευμετάβλητες αντιδράσεις της αγοράς, σε λαϊκιστές πολιτικούς και σε μέσα ενημέρωσης τα οποία πολύ συχνά επιδεικνύουν ουσιαστική άγνοια για τα θέματα".
"Αυτό αύξησε δραματικά το κόστος και τους κινδύνους για την επίλυση της κρίσης", υπογραμμίζουν και εκφράζουν τη λύπη τους για το γεγονός ότι "το μόνο που θα κάνει" η περικοπή δαπανών που επιβλήθηκε στην Ελλάδα είναι "να συνθλίψει περαιτέρω τα εισοδήματα, την παραγωγή και την απασχόληση, την ώρα που τα επιτόκια αυξάνονται σε εξοντωτικά επίπεδα".
Αυτή είναι "βαθύτατα η λαθεμένη πορεία για την Ευρώπη ως σύνολο", σημειώνουν. Οι ίδιοι καταγράφουν τα αίτια των δημοσιονομικών πληγών της Ελλάδας: ανικανότητα δημιουργίας φορολογικού εισοδήματος, φθίνουσα ανταγωνιστικότητα λόγω των αυξανόμενου κόστους της εργασίας και των τιμών, το εξωτερικό σοκ που προκλήθηκε στον χρηματοπιστωτικό τομέα και τα υψηλά επιτόκια, και σημειώνουν ότι όλα και κυρίως τα πρώτα από αυτά τα προβλήματα έχουν μια "ισχυρή ευρωπαϊκή διάσταση και απαιτούν ευρωπαϊκές λύσεις".
"Ιδιαίτερα, η απώλεια της ανταγωνιστικότητας από την Ελλάδα (...) αντανακλάται σε μια αύξηση στην ανάλογη ανταγωνιστικότητα άλλων, κυρίως της Γερμανίας, της Αυστρίας και της Ολλανδίας", επισημαίνουν οι ακαδημαϊκοί.
Οι 160 οικονομολόγοι απορρίπτουν την απεικόνιση των Ελλήνων ως "τεμπέληδων" από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, υποστηρίζοντας ότι εργάζονται περισσότερες ώρες από τους Γερμανούς και η παραγωγικότητά τους ανά ώρα εργασίας αυξήθηκε με μεγαλύτερο από τον διπλάσιο ρυθμό από ό,τι της Γερμανίας από τότε που εισήχθη το ευρώ το 1999.
Επίσης επισημαίνουν ότι η ρίζα του προβλήματος της ανταγωνιστικότητας είναι οι ονομαστικές αποδοχές και η διαμόρφωση των τιμών. Το κόστος της ελληνικής ονομαστικής μονάδας εργασίας έχει αυξηθεί περισσότερο από 30% από τη θέσπιση της Ευρωπαϊκής Νομισματικής Ένωσης, υπογραμμίζουν, ενώ στη Γερμανία αυξήθηκε μόλις 8%, δημιουργώντας μισθολογικές και τιμαριθμικές αποκλίσεις που δεν μπορούν να διατηρηθούν σε μια νομισματική ένωση.
"Οι μισθοί και οι τιμές στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες χρειάζεται να πέσουν αναλογικά, αλλά πρέπει να αυξηθούν ταχύτερα στη Γερμανία, της οποίας η επιθετική πολιτική μείωσης των μισθών έχει αποπληθωριστικό αποτέλεσμα, αποθαρρύνει την εγχώρια ζήτηση, εξάγει ανεργία και απειλεί να προκαλέσει έκρηξη της νομισματικής ένωσης", αναφέρεται επίσης σε αυτήν την ανοιχτή επιστολή. "Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για την επαναφορά της ισορροπίας στη ζώνη του ευρώ, ενώ παράλληλα θα αποφευχθεί ο τεράστιος κίνδυνος μιας αποπληθωριστικής δίνης", επισημαίνουν οι οικονομολόγοι. Προειδοποιώντας για τον κίνδυνο πρόκλησης ενός φαινομένου "ντόμινο", με την Πορτογαλία να είναι η πιο εκτεθειμένη σε αυτόν, οι ακαδημαϊκοί υπογραμμίζουν ότι ο δανεισμός δημόσιου χρήματος στην Ελλάδα "δεν ήταν φιλανθρωπία", αλλά μια πράξη "προς το ζωτικό συμφέρον όλων των Ευρωπαίων". Το ίδιο ήταν και η ανάγκη να "επιλυθεί η ελληνική κρίση στη βάση των αυξανόμενων εισοδημάτων σε όλη την ήπειρο", προσθέτουν. Τέλος οι 160 οικονομολόγοι καλούν την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) να βοηθήσει στην εδραίωση των δημοσιονομικών μεγεθών και στην επαναφορά της ισορροπίας στη ζώνη του ευρώ, το οποίο "βραχυπρόθεσμα (...) σημαίνει δέσμευση για τη διατήρηση των βασικών της επιτοκίων κοντά στο μηδέν".


Τους Έλληνες πότε θα τους διώξουν;

Αρχίζει η μεγάλη φυγή των βιομηχανιών από την Ελλάδα!

 
Η Ελλάδα εισέρχεται πλέον στην πιο καταστροφική περίοδο της οικονομικής ιστορίας της, με στασιμοπληθωρισμό ( ύφεση και ανεργία) και με ακρίβεια και υψηλή φορολογία στις επιχειρήσεις.

Η λογική της κυβέρνησης να αυξήσει τους έμμεσους και άμεσους φόρους, προκαλεί τριγμούς άρχισε πλέον να λειτουργεί σαν ανασταλτικός αναπτυξιακός παράγοντας.

Σύμφωνα με πληροφoρίες του GreekMoney.gr 2 μεγάλες βιομηχανίες, μία φαρμακευτική πολυεθνική που έχει έδρα στην περιοχή της Αττικής και μία Ελληνικών μετοχικών συμφερόντων βιομηχανία που έχει έδρα στη Β. Ελλάδα, έχουν ήδη πάρει την απόφαση να εγκαταλείψουν την Ελλάδα, λόγω υψηλής φορολογίας.

Έχουν αναθέσει μάλιστα σε μεγάλη εταιρεία συμβούλων επιχειρήσεων, να κάνει έρευνα σε ποια χώρα χαμηλού και λογικού φορολογικού περιβάλλοντος να μετακομίσουν και κατά πασάς πιθανότητα επιλέγεται η λύση της Βουλγαρία με 10% γενική φορολογία, όπως η Κύπρος και η Τουρκία, η οποία μόλις μείωσε τη γενική φορολογία των νέων επενδύσεων και των επιχειρήσεων, η ανάπτυξη της απογειώθηκε.
GreekMoney.gr


Τι λέει ο καραγκιόζης.....

Ύπατος αρμοστής ΟΗΕ: «Η Ευρώπη χρειάζεται περισσότερους μετανάστες»

 
«Η Ευρώπη χρειάζεται περισσότερους μετανάστες», σύμφωνα με τον ύπατο αρμοστή του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) για τους Πρόσφυγες Αντόνιο Γκουτέρες, η θητεία του οποίου ανανεώθηκε πρόσφατα από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ. Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της ιστοσελίδας της DeutscheWell («ΝΒ»), ο Πορτογάλος πολιτικός διατύπωσε την εκτίμησή του αυτή στη Γενεύη, παρουσιάζοντας τις προτεραιότητές του για τα επόμενα πέντε χρόνια.

Αναφερόμενος στα όσα ζητούν τα Ηνωμένα Έθνη να κάνει η Ευρωπαϊκή Ένωση στο θέμα των προσφύγων, ο ύπατος αρμοστής επισήμανε πως ήδη ορισμένοι κλάδοι, όπως αυτός της υγείας, εξαρτώνται άμεσα από τους μετανάστες και τόνισε: «Μια ήπειρος με 1,3 έως 1,5 γεννήσεις ανά μητέρα –στις περισσότερες χώρες– δεν μπορεί να επιβιώσει χωρίς μετανάστευση. Μια ήπειρος με πληθυσμό που γηράσκει δεν μπορεί να επιβιώσει χωρίς μετανάστες».

Επίσης, ο πρώην πρωθυπουργός της Πορτογαλίας δεν έκρυψε την ανησυχία του για τον εντεινόμενο ρατσισμό στην Ευρώπη έναντι των αιτούντων άσυλο, αποτέλεσμα της γενικότερης ξενοφοβίας αλλά και του λαϊκισμού ορισμένων πολιτικών κομμάτων. «Στην προσπάθειά τους να βρουν προστασία, οι άνθρωποι αυτοί, που αναζητούν εναγωνίως ένα καλύτερο αύριο στην ευρωπαϊκή ήπειρο, συναντούν ολοένα και περισσότερα εμπόδια», ανέφερε. Σύμφωνα με τον ύπατο αρμοστή, «η κοινή γνώμη βάζει προς το παρόν τα πάντα σ’ ένα καζάνι. Στη βάση ορισμένων λαϊκίστικων αντιλήψεων, που στηρίζονται στο φόβο και την ανησυχία των πολιτών, ορισμένοι ζητούν μάλιστα ένα ακόμη πιο αυστηρό πλαίσιο της διαδικασίας παροχής ασύλου».

Ο Αντόνιο Γκουτέρες υπογράμμισε πως είναι δικαίωμα κάθε χώρας να ορίζει τη μεταναστευτική της πολιτική. Ωστόσο, επισήμανε, πρέπει να τηρούνται ταυτόχρονα και οι διεθνείς συμφωνίες, όπως η συνθήκη της Γενεύης για τους Πρόσφυγες. «Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται να περιοριστεί το δικαίωμα του ασύλου», πρόσθεσε.

Ο ύπατος αρμοστής του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες κάλεσε επίσης τις χώρες – μέλη της ΕΕ να υιοθετήσουν επιτέλους μια κοινή πολιτική ασύλου. Όπως είπε, η εικόνα στην Ευρώπη των «27» παραμένει συγκεχυμένη, καθώς κάθε χώρα έχει τους δικούς της κανόνες. Ταυτόχρονα, χαιρέτισε τις προσπάθειες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία προσπαθεί να πετύχει κάποια κοινά στάνταρ. «Το γεγονός ότι υπάρχουν παντού διαφορετικοί κανόνες για το άσυλο είναι φυσικά κακό για τους πρόσφυγες. Αλλά δεν είναι καλό ούτε για τις ίδιες τις χώρες. Διότι έτσι εντείνονται οι πιέσεις, προκειμένου να γίνουν αλλαγές, με αποτέλεσμα να ελλοχεύει ο κίνδυνος συμφωνίας στον ελάχιστο κοινό παρονομαστή. Κι αυτό θα πρέπει να το αποτρέψουμε πάση θυσία», κατέληξε.
agelioforos.gr


Και μόνο Ελληνικά.....


ΘΑ ΕΠΙΜΕΝΩ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΕ ΕΚΒΙΑΖΕΙ (όπως σήμερα)
ΑΥΡΙΟ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΞΕΝΟΣ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΜΗΝ
ΜΟΥ ΣΤΕΙΛΕΙ ΤΡΟΦΙΜΑ ΣΤΑ ΡΑΦΙΑ ΤΟΥ.

Γι'αυτό κι εγώ θα κάνω "μάγκα" τον μπάρμπα Γιώργο,

τον μπακάλη της γειτονιάς μου, αγοράζοντας τρόφιμα
απ'αυτόν.
Προτιμώ την κατα 50 λεπτά (σήμερα) ακριβότερη

ντομάτα από την Λάρισα που δεν είναι ίδια με την
άλλη, παρά αυτούς τους "κλώνους" που πουλά το
όποιο σούπερ πολύ φθηνότερα.
Εάν κάνουν το ίδιο και οι άλλοι γείτονες σε λίγο
καιρό ο μπαρμπα Γιώργος θα ρίξει και τις τιμές
γιατί θα έχει "ανέβει η κίνηση". Και ο παραγωγός
αφού θα έχει αυξηθεί η ζήτηση θα προσλάβει
επιπλέον κόσμο, και το εργοστάσιο και το
ναυπηγείο και η βιομηχανία θα αρχίσουν όλα
πάλι να λειτουργούν. Αυτό είναι ΑΝΑΠΤΥΞΗ.
Θα πάρω Ελληνικά ρούχα, ελληνικές συσκευές,
θα κρατήσω το χρήμα εδώ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΨΑΧΝΩ
ΑΥΡΙΟ ΠΑΛΙ ΚΑΠΟΙΟ ΕΛΛΕΙΜΑ.
Και ο μπαρμπα Γιώργος όταν χρειστεί κάτι θα έρθει στο
δικό μου μαγαζί ή στην εργασία μου ή θα χρειαστεί την
τέχνη μου. Έτσι θα μου επιστρέψει μέρος απο αυτά που
του έδωσα και το θέμα πάει λέγοντας.

Τα "πουλάκια μας" όμως, νομοθετώντας τα νέα

εργασιακά μέτρα υποδούλωσης στήσανε το πλαίσιο
και ανοίξανε τον δρόμο ΜΟΝΟΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ
πολυεθνικούς οργανισμούς να έρθουν και να
"επιγχειρήσουν" εις βάρος μας καί ως εργαζομένους
σε αυτές αλλα και ώς "υπόχρεους" καταναλωτές επίσης.
Το πλαίσιο εξυπηρετεί μεν τους δικούς μας Βιομηχάνους
τόσο ωστε να μήν αντιδράσουν στην επερχόμενη ξένη

επέλαση που θα εξαφανίσει την εγχώρια παραγωγή.
Ειναι σίγουρο όμως και αυτοί έναντι των ξένων, σιγά
σιγά θα εξαφανιστούν είτε νομοθετικά είτε κυριολεκτικά.

Είναι ΕΜΦΑΝΕΣ ότι στόχος είναι να
ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙ ΤΟ ΠΑΝ ΕΓΧΩΡΙΟ
ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΞΑΡΤΟΜΑΣΤΕ ΠΑΝΤΕΛΩΣ
ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ.

ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗ.
ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΖΩΝΤΑΝΗ.


Εκδηλώσεις.........

Εθνικές εκδηλώσεις Μαΐου


100510-pontioi[ΣΑΒΒΑΤΟ 15 ΜΑΪΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑ]Με αφορμή την επέτειο της γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού της 19ης Μαΐου, ο σύλλογος «Φίλοι Ιστορίας Νομού Καρδίτσας» διοργανώνει σύνθετη εκδήλωση τιμής, μνήμης και προβληματισμού. «Η γενοκτονία του Ελληνισμού της Ανατολής τότε και τώρα», θα περιλαμβάνει ομιλίες, προβολή οπτικοακουστικού υλικού και ακουστικά δρώμενα και θα γίνει το Σάββατο 15 Μαΐου στο ξενοδοχείο «ΚΙΕΡΙΟΝ» στις 7.30 μ.μ. Ομιλητές: Γιάννης Κουριανίδης, δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης, εκδότης του περιοδικού «Ενδοχώρα» και αντιπρόεδρος της Πανελληνίου Ομοσπονδίας Θρακικών Σωματείων Σεμπαεδήν Καραχότζα, Πομάκος, δημοσιογράφος και εκδότης της εφημερίδας «Νατπρές» («Εμπρός» στα πομακικά) κορυφαίο στέλεχος του κινήματος για την υπεράσπιση της εθνικής ταυτότητος των Πομάκων συνελλήνων μας.

[ΚΥΡΙΑΚΗ 16 ΜΑΪΟΥ ΑΘΗΝΑ]
100510-egklimaΟι εκδόσεις Πελασγός σας προσκαλούν την Κυριακή 16 Μαΐου 2010 στις 12 το μεσημέρι στην Παλαιά Βουλή (Πλατ. Κολοκοτρώνη - Σταδίου) στην παρουσίαση του αποκαλυπτικού βιβλίου του τ. Προέδρου Ελαιοεμπόρων Πειραιώς κ. Κωνσταντίνου Αρχοντάκη, με τίτλο"Εγκλημα χωρίς τιμωρία", η Οδύσσεια ενός επιχειρηματία που πλήρωσε το τίμημα για την αγάπη του προς την Πατρίδα. Το έργο θα παρουσιάσουν οι: Γεώργιος Κασιμάτης (Πρόεδρος Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και πρόεδρος Ε.Β.Ε. Πειραιώς) Γεώργιος Σγουράκης (Πολιτικός - Έπιστήμων, Πρόεδρος Ελλήνων Παραγωγών Κιν/φου -Τηλεόρασης) Δημ. Παπουτσιδάκης (Δικηγόρος), Ιω. Σκουλούδης (Λαογράφος) και ο Κωνσταντίνος Αρχοντάκης (συγγραφέας του έργου). Την εκδήλωση θα συντονίσει ο εκδότης Ιωάννης Χρ. Γιαννάκενας.

[ΚΥΡΙΑΚΗ 16 ΜΑΪΟΥ ΔΕΛΒΙΝΑΚΙ]100510-delvinakiTην Κυριακή, 16 Μαΐου 2010, στο Δελβινάκι, θα τελεσθή αρχιερατική Θεία Λειτουργία, μνημόσυνο των πρωτεργατών και των πεσόντων στον Αυτονομιακό Αγώνα και τρισάγιον επί του τάφου του αοιδίμου Μητροπολίτου Δρυϊνουπόλεως Βασιλείου. Στην συνέχεια, ο Σεβ. Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κύριος ΑΑνδρέας θα εκφωνήση την καθιερωμένη ομιλία, με την οποία θα παρουσιάση την τρέχουσα κατάσταση στον χώρο της Βορείου Ηπείρου, όπως επίσης και το χρέος των Βορειοηπειρωτών και των Ελλαδιτών παραγόντων και όλων όσοι αγαπούμε την Ορθοδοξία και την Ελλάδα...

[ΔΕΥΤΕΡΑ 17 ΜΑΪΟΥ ΑΘΗΝΑ]100510-marathonasΟι εκδόσεις Πελασγός και ο Οργανισμός για την Διάδοση της Ελληνικής Γλώσσας (ΟΔΕΓ Αθηνών) σας προσκαλούν την Δευτέρα 17 Μαΐου 2010 στις 7 μ.μ. στο ξενοδοχείο President (Λ. Κηφισσίας 43, Αμπελόκηποι) στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του συγγραφέως, Αθανασίου Κόρμαλη, με τίτλο "Ελλήνων προμαχουντες Αθηναίοι Μαραθώνι..." (2500 χρόνια από την Μάχη του Μαραθώνος) Το έργο θα παρουσιάσουν οι: Αντώνης Αντωνάκος (Φιλόλογος, Ιστορικός, συγγραφέας), Άδωνις Γεωργιάδης (Ιστορικός, Βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ.), Σαράντος Καργάκος (Φιλόλογος, Ιστορικός, συγγραφέας), Κώστας Κατσιγιάννης (Πολ. Μηχανικός Ε.Μ.Π., τ. Γεν.Διευθ. ΕΟΤ) και ο συγγραφέας του έργου. Την εκδήλωση θα συντονίσει ο εκδότης Ιωάννης Χρ. Γιαννάκενας.

[ΣΑΒΒΑΤΟ 22 ΜΑΪΟΥ 2010]100510-2kosmoiΟι εκδόσεις Λόγχη παρουσιάζουν στην Θεσσαλονίκη το νέο βιβλίο του Ευάγγελου Χανιώτη "Ανάμεσα σε δύο Κόσμους". Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 22 Μαΐου στις 7.30 μ.μ. στο ξενοδοχείο Holiday In (πρώην Κάπιτολ), στην οδό Μοναστηρίου 8. Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονικης Ιωάννης Κουριανίδης, ο νομικός και αρθρογράφος Τάσος Δημητρακόπουλος, ο βουλευτής Σερρών του ΛΑ.Ο.Σ Ηλίας Πολατίδης, και ο συγγραφέας.

[ΤΕΤΑΡΤΗ 26 ΜΑΪΟΥ 2010]100510-keaΤο Κίνημα Ελληνικής Αντίστασης (Κ.Ε.Α- Κύπρου) και το περιοδικό «Patria» συνδιοργανώνουν Πανεθνική εκδήλωση με θέμα «Εθνικά θέματα ώρα μηδέν» ξενοδοχείο «President» (Λεωφ. Κηφισσίας 43) την Τετάρτη 26 Μαΐου 2010, ώρα 19:00
Πρόγραμμα: 19:00 Χαιρετισμοί
19:20 Χαράλαμπος Καραθάνος, πρόεδρος Συλλόγου Βορειοηπειρωτών
«Ο Ελληνισμός της Βορείου Ηπείρου σε κρίσιμη καμπή»
19:40 Παναγιώτης Κλεοβούλου, αντιπρόεδρος Κ.Ε.Α.«Η ώρα των εθνικών ιδεών»
20:00 Κρίνος Μακρίδης, πρόεδρος Κ.Ε.Α.
«Κύπρος: καθεστωτική πολιτική υποτελείας, ρεύμα εθνικής αντίστασης και Κίνημα Ελληνικής Αντίστασης»
20:20 Σπύρος Χατζάρας, δημοσιογράφος «Tα εθνικά μας ζητήματα-ώρα μηδέν»
20:40 συζήτηση με το κοινό
Συντονισμός: Δημήτρης Ζαφειρόπουλος, εκδότης εφημερίδας «Ελεύθερος Κόσμος»

[ΚΥΡΙΑΚΗ 30 ΜΑΪΟΥ ΑΘΗΝΑ]300510-ellinionΤην 30ην Μαΐου 2010 ημέραν Κυριακή και ώραν 11.00 θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο "President" (Λ. Κηφισσίας 43, Αμπελόκηποι) , εκδήλωσις επί τη εκδόσει του 100ου Δελτίου του "Ελληνίου Σαλπίσματος" αλλά και για να τιμήσουμε την επέτειον της αλώσεως της "Πόλης" την 29ην Μαΐου 1453. Κύριος ομιλητής θα είναι ο Κωνσταντίνος Πλεύρης με θέμα η Άλωσις της Κωνσταντινουπόλεως από τους Οθωμανούς (μουσουλμάνους) το 1453 και η σημερινή προσπάθεια αλώσεως της Ελλάδος πάλιν από μουσουλμάνους. Θα προλογίσει ο εκδότης του Δελτίου "Ελλήνιον Σάλπισμα" Χρήστος Κοσσιώρης. Εφ' όσον υπάρξει χρόνος, θα τεθούν ερωτήσεις από τους ακροατές.


Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More