12.5.10

Εκδηλώσεις.........

Εθνικές εκδηλώσεις Μαΐου


100510-pontioi[ΣΑΒΒΑΤΟ 15 ΜΑΪΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑ]Με αφορμή την επέτειο της γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού της 19ης Μαΐου, ο σύλλογος «Φίλοι Ιστορίας Νομού Καρδίτσας» διοργανώνει σύνθετη εκδήλωση τιμής, μνήμης και προβληματισμού. «Η γενοκτονία του Ελληνισμού της Ανατολής τότε και τώρα», θα περιλαμβάνει ομιλίες, προβολή οπτικοακουστικού υλικού και ακουστικά δρώμενα και θα γίνει το Σάββατο 15 Μαΐου στο ξενοδοχείο «ΚΙΕΡΙΟΝ» στις 7.30 μ.μ. Ομιλητές: Γιάννης Κουριανίδης, δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης, εκδότης του περιοδικού «Ενδοχώρα» και αντιπρόεδρος της Πανελληνίου Ομοσπονδίας Θρακικών Σωματείων Σεμπαεδήν Καραχότζα, Πομάκος, δημοσιογράφος και εκδότης της εφημερίδας «Νατπρές» («Εμπρός» στα πομακικά) κορυφαίο στέλεχος του κινήματος για την υπεράσπιση της εθνικής ταυτότητος των Πομάκων συνελλήνων μας.

[ΚΥΡΙΑΚΗ 16 ΜΑΪΟΥ ΑΘΗΝΑ]
100510-egklimaΟι εκδόσεις Πελασγός σας προσκαλούν την Κυριακή 16 Μαΐου 2010 στις 12 το μεσημέρι στην Παλαιά Βουλή (Πλατ. Κολοκοτρώνη - Σταδίου) στην παρουσίαση του αποκαλυπτικού βιβλίου του τ. Προέδρου Ελαιοεμπόρων Πειραιώς κ. Κωνσταντίνου Αρχοντάκη, με τίτλο"Εγκλημα χωρίς τιμωρία", η Οδύσσεια ενός επιχειρηματία που πλήρωσε το τίμημα για την αγάπη του προς την Πατρίδα. Το έργο θα παρουσιάσουν οι: Γεώργιος Κασιμάτης (Πρόεδρος Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και πρόεδρος Ε.Β.Ε. Πειραιώς) Γεώργιος Σγουράκης (Πολιτικός - Έπιστήμων, Πρόεδρος Ελλήνων Παραγωγών Κιν/φου -Τηλεόρασης) Δημ. Παπουτσιδάκης (Δικηγόρος), Ιω. Σκουλούδης (Λαογράφος) και ο Κωνσταντίνος Αρχοντάκης (συγγραφέας του έργου). Την εκδήλωση θα συντονίσει ο εκδότης Ιωάννης Χρ. Γιαννάκενας.

[ΚΥΡΙΑΚΗ 16 ΜΑΪΟΥ ΔΕΛΒΙΝΑΚΙ]100510-delvinakiTην Κυριακή, 16 Μαΐου 2010, στο Δελβινάκι, θα τελεσθή αρχιερατική Θεία Λειτουργία, μνημόσυνο των πρωτεργατών και των πεσόντων στον Αυτονομιακό Αγώνα και τρισάγιον επί του τάφου του αοιδίμου Μητροπολίτου Δρυϊνουπόλεως Βασιλείου. Στην συνέχεια, ο Σεβ. Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κύριος ΑΑνδρέας θα εκφωνήση την καθιερωμένη ομιλία, με την οποία θα παρουσιάση την τρέχουσα κατάσταση στον χώρο της Βορείου Ηπείρου, όπως επίσης και το χρέος των Βορειοηπειρωτών και των Ελλαδιτών παραγόντων και όλων όσοι αγαπούμε την Ορθοδοξία και την Ελλάδα...

[ΔΕΥΤΕΡΑ 17 ΜΑΪΟΥ ΑΘΗΝΑ]100510-marathonasΟι εκδόσεις Πελασγός και ο Οργανισμός για την Διάδοση της Ελληνικής Γλώσσας (ΟΔΕΓ Αθηνών) σας προσκαλούν την Δευτέρα 17 Μαΐου 2010 στις 7 μ.μ. στο ξενοδοχείο President (Λ. Κηφισσίας 43, Αμπελόκηποι) στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του συγγραφέως, Αθανασίου Κόρμαλη, με τίτλο "Ελλήνων προμαχουντες Αθηναίοι Μαραθώνι..." (2500 χρόνια από την Μάχη του Μαραθώνος) Το έργο θα παρουσιάσουν οι: Αντώνης Αντωνάκος (Φιλόλογος, Ιστορικός, συγγραφέας), Άδωνις Γεωργιάδης (Ιστορικός, Βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ.), Σαράντος Καργάκος (Φιλόλογος, Ιστορικός, συγγραφέας), Κώστας Κατσιγιάννης (Πολ. Μηχανικός Ε.Μ.Π., τ. Γεν.Διευθ. ΕΟΤ) και ο συγγραφέας του έργου. Την εκδήλωση θα συντονίσει ο εκδότης Ιωάννης Χρ. Γιαννάκενας.

[ΣΑΒΒΑΤΟ 22 ΜΑΪΟΥ 2010]100510-2kosmoiΟι εκδόσεις Λόγχη παρουσιάζουν στην Θεσσαλονίκη το νέο βιβλίο του Ευάγγελου Χανιώτη "Ανάμεσα σε δύο Κόσμους". Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 22 Μαΐου στις 7.30 μ.μ. στο ξενοδοχείο Holiday In (πρώην Κάπιτολ), στην οδό Μοναστηρίου 8. Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονικης Ιωάννης Κουριανίδης, ο νομικός και αρθρογράφος Τάσος Δημητρακόπουλος, ο βουλευτής Σερρών του ΛΑ.Ο.Σ Ηλίας Πολατίδης, και ο συγγραφέας.

[ΤΕΤΑΡΤΗ 26 ΜΑΪΟΥ 2010]100510-keaΤο Κίνημα Ελληνικής Αντίστασης (Κ.Ε.Α- Κύπρου) και το περιοδικό «Patria» συνδιοργανώνουν Πανεθνική εκδήλωση με θέμα «Εθνικά θέματα ώρα μηδέν» ξενοδοχείο «President» (Λεωφ. Κηφισσίας 43) την Τετάρτη 26 Μαΐου 2010, ώρα 19:00
Πρόγραμμα: 19:00 Χαιρετισμοί
19:20 Χαράλαμπος Καραθάνος, πρόεδρος Συλλόγου Βορειοηπειρωτών
«Ο Ελληνισμός της Βορείου Ηπείρου σε κρίσιμη καμπή»
19:40 Παναγιώτης Κλεοβούλου, αντιπρόεδρος Κ.Ε.Α.«Η ώρα των εθνικών ιδεών»
20:00 Κρίνος Μακρίδης, πρόεδρος Κ.Ε.Α.
«Κύπρος: καθεστωτική πολιτική υποτελείας, ρεύμα εθνικής αντίστασης και Κίνημα Ελληνικής Αντίστασης»
20:20 Σπύρος Χατζάρας, δημοσιογράφος «Tα εθνικά μας ζητήματα-ώρα μηδέν»
20:40 συζήτηση με το κοινό
Συντονισμός: Δημήτρης Ζαφειρόπουλος, εκδότης εφημερίδας «Ελεύθερος Κόσμος»

[ΚΥΡΙΑΚΗ 30 ΜΑΪΟΥ ΑΘΗΝΑ]300510-ellinionΤην 30ην Μαΐου 2010 ημέραν Κυριακή και ώραν 11.00 θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο "President" (Λ. Κηφισσίας 43, Αμπελόκηποι) , εκδήλωσις επί τη εκδόσει του 100ου Δελτίου του "Ελληνίου Σαλπίσματος" αλλά και για να τιμήσουμε την επέτειον της αλώσεως της "Πόλης" την 29ην Μαΐου 1453. Κύριος ομιλητής θα είναι ο Κωνσταντίνος Πλεύρης με θέμα η Άλωσις της Κωνσταντινουπόλεως από τους Οθωμανούς (μουσουλμάνους) το 1453 και η σημερινή προσπάθεια αλώσεως της Ελλάδος πάλιν από μουσουλμάνους. Θα προλογίσει ο εκδότης του Δελτίου "Ελλήνιον Σάλπισμα" Χρήστος Κοσσιώρης. Εφ' όσον υπάρξει χρόνος, θα τεθούν ερωτήσεις από τους ακροατές.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More