12.5.10

Τους Έλληνες πότε θα τους διώξουν;

Αρχίζει η μεγάλη φυγή των βιομηχανιών από την Ελλάδα!

 
Η Ελλάδα εισέρχεται πλέον στην πιο καταστροφική περίοδο της οικονομικής ιστορίας της, με στασιμοπληθωρισμό ( ύφεση και ανεργία) και με ακρίβεια και υψηλή φορολογία στις επιχειρήσεις.

Η λογική της κυβέρνησης να αυξήσει τους έμμεσους και άμεσους φόρους, προκαλεί τριγμούς άρχισε πλέον να λειτουργεί σαν ανασταλτικός αναπτυξιακός παράγοντας.

Σύμφωνα με πληροφoρίες του GreekMoney.gr 2 μεγάλες βιομηχανίες, μία φαρμακευτική πολυεθνική που έχει έδρα στην περιοχή της Αττικής και μία Ελληνικών μετοχικών συμφερόντων βιομηχανία που έχει έδρα στη Β. Ελλάδα, έχουν ήδη πάρει την απόφαση να εγκαταλείψουν την Ελλάδα, λόγω υψηλής φορολογίας.

Έχουν αναθέσει μάλιστα σε μεγάλη εταιρεία συμβούλων επιχειρήσεων, να κάνει έρευνα σε ποια χώρα χαμηλού και λογικού φορολογικού περιβάλλοντος να μετακομίσουν και κατά πασάς πιθανότητα επιλέγεται η λύση της Βουλγαρία με 10% γενική φορολογία, όπως η Κύπρος και η Τουρκία, η οποία μόλις μείωσε τη γενική φορολογία των νέων επενδύσεων και των επιχειρήσεων, η ανάπτυξη της απογειώθηκε.
GreekMoney.gr


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More