17.2.11

Σαν ΣΗΜΕΡΑ...

17 Φεβρουαρίου.


  • Γεγονότα.
1598: Ο Μπόρις Γκοντούνοφ, ένας βογιάρος ταταρικής καταγωγής, επιλέγεται ως τσάρος της Ρωσίας.
1864: Κατά τη διάρκεια του αμερικανικού εμφυλίου, το υποβρύχιο των νοτίων «Χάνλεϊ» επιτίθεται κατά του πολεμικού «Χαουζοτόνικ» των βορείων. Και τα δύο καταλήγουν στο βυθό. Πρόκειται για την πρώτη ναυμαχία ανάμεσα σε υποβρύχιο και πλοίο επιφανείας.
1901: Ανακοινώνεται ότι κατά τη διάρκεια του περασμένου χρόνου 600 άτομα πέθαναν στην Αθήνα από φυματίωση.
1904: Η όπερα του Πουτσίνι «Μαντάμ Μπάτερφλαϊ» κάνει πρεμιέρα στη Σκάλα του Μιλάνου.
1914: Ο ελληνικός στρατός εγκαταλείπει τη Βόρεια Ήπειρο, έπειτα από απαίτηση των Μεγάλων Δυνάμεων. Σχηματίζεται η Προσωρινή Κυβέρνηση της Βόρειας Ηπείρου υπό τον Χρηστάκη Ζωγράφο, η οποία διακηρύσσει την αυτονομία της περιοχής.
1982: Ο πολιτικός γάμος καθιερώνεται στην Ελλάδα ως ισόκυρος με τον θρησκευτικό.
  • Γεννήσεις
1877: Αντρέ Μαζινό, γάλλος πολιτικός, που ως υπουργός Πολέμου δημιούργησε τα περίφημα οχυρωματικά έργα που έφεραν την ονομασία «Γραμμή Μαζινό». [θαν. 7/1/1932]
1951: Ολγα Τρέμη, δημοσιογράφος και παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του MEGA.
1963: Μάικλ Τζόρνταν, παλαίμαχος αμερικανός καλαθοσφαιριστής του ΝΒΑ.
  • Θάνατοι
1600: Τζορντάνο Μπρούνο, ιταλός φιλόσοφος. Θύμα της Ιεράς Εξέτασης, κάηκε στην πυρά επειδή υποστήριξε την ηλιοκεντρική θεωρία του Κοπέρνικου. [γεν. 1548]
1673: Ζαν Μπατίστ Ποκελέν, γνωστότερος ως Μολιέρος, γάλλος συγγραφέας. («Δον Ζουάν», «Ο κατά φαντασία ασθενής», «Ταρτούφος», «Αρχοντοχωριάτης») [γεν. 15/1/1622]
1982: Θελόνιους Μονκ, αμερικανός πιανίστας και συνθέτης της τζαζ. [θαν. 10/10/1917]


Τα καθημερινά μας νέα...

Προτεραιότητα η καταγραφή της δημόσιας περιουσίας (2011-02-17) - Antenna
Η καταγραφή της έκτασης της περιουσίας του Δημοσίου και η εκτίμηση της αξίας της αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση, πριν προχωρήσει στο πρόγραμμα αξιοποίησης της δημόσιας γης που σχεδιάζει . Μ..(45 σχετικα αρθρα) (1 σχολιο)
Η ονομασία στο επίκεντρο των συναντήσεων Γκρούεφσκι (2011-02-17) - Pathfinder.gr
FYROM  — Το ζήτημα της ονομασίας κυριάρχησε στις συναντήσεις που είχε ο πρωθυπουργός της FYROM, Νίκολα Γκρούεφσκι, με την υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον και τον αντιπρόεδρο,..(9 σχετικα αρθρα) (1 σχολιο)
Συγκέντρωση συμβασιούχων στην πλατεία Συντάγματος (2011-02-17) - Pathfinder.gr
Συμβολική σιωπηρή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Συντάγματος θα πραγματοποιήσουν σήμερα, Πέμπτη, στις 6 το απόγευμα, οι συμβασιούχοι του δημοσίου και ευρύτερου δημοσίου τομέα, σε ένδειξη διαμαρ..(9 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Με κάθειρξη έως 20 χρόνια θα τιμωρείται η φοροδιαφυγή (2011-02-17) - Ta Nea
Έως και 20 χρόνια κάθειρξη για υποθέσεις φοροδιαφυγής προβλέπει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, που παρουσίασε σήμερα στο Yπουργικό Συμβούλιο ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Στο Συμβούλ..(16 σχετικα αρθρα) (1 σχολιο)

Αλλαγή πλεύσης από την κυβέρνηση για δημιουργία δικηγορικών εταιρειών (2011-02-17) - Capital.gr
Όπισθεν στην δημιουργία δικηγορικών εταιρειών έκανε η κυβέρνηση στο παρά... πέντε της ψήφισης του νομοσχεδίου για τα κλειστά επαγγέλματα.Το νομοσχέδιο προέβλεπε το δικαίωμα ίδρυσης εταιρείας από μέλη ..(4 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
ΚΕΔ: "Στο πόδι" η αποτίμηση των ακινήτων (2011-02-17) - euro2day
Στο? πόδι, ως εκ τούτου και στον «αέρα», έχει γίνει η αποτίμηση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου, καθώς στα περισσότερα ? αν όχι σε όλα ? από τα ακίνητα που φέρονται να ανήκουν στο κράτος δεν υπάρ..(22 σχετικα αρθρα) (1 σχολιο)
Eρευνα για τον έλεγχο χρηματοδότησης 600 ΜΚΟ από το Yπ. Εξωτερικών (2011-02-17) - Express.gr
 EΞHΓHΣEIΣ για τη χρηματοδότηση τωνμη κυβερνητικών οργανώσεων από ειδική υπηρεσία διεθνούς αναπτυξιακήςσυνεργασίας του Yπουργείου Εξωτερικών έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής , με..(7 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
ΛΑΟΣ για ΑΠΕ (2011-02-17) - Express.gr
 Ερώτηση στη Βουλή για το εάνσχεδιάζεται από την κυβέρνηση η ένταξη του εθνικού πρακτορείου ειδήσεων στιςΔΕΚΟ και εάν θα συνεχισθούν και το 2011 τα προβλήματα μισθοδοσίας πουαντιμετωπίζουν οι υπά..(2 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Κρίσιμη συνάντηση στη Ρώμη γιατον Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη (2011-02-17) - Express.gr
 ENA βήμα πριν από την αναστολή των δραστηριοτήτων τηςβρίσκεται, όπως όλα δείχνουν, η κοινοπραξία του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης,Trans-Balkan Pipeline BV. Οι οριστικές αποφάσεις ανα.. (0 σχολια)
Κρίσιμη η κατάσταση του Μπεν Αλί (2011-02-17) - Τα Νέα
Ο πρώην πρόεδρος της Τυνησίας Ζιν Ελ Αμπιντίν Μπεν Αλι έχει βυθιστεί σε κώμα εδώ και δύο ημέρες, μετά από εγκεφαλικό που υπέστη σε νοσοκομείο της Τζέντα όπου νοσηλεύεται. Αυτό ανέφερε πηγή προσκ..(8 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Ναυάγιο σε τουριστικό θέρετρο του Βιετνάμ (2011-02-17) - Pathfinder.gr
Ένα πλοίο που μετέφερε ξένους τουρίστες σε γνωστό τουριστικό θέρετρο στον κόλπο Χαλόνγκ στο Βιετνάμ βυθίστηκε, προκαλώντας το θάνατο 12 ανθρώπων, σύμφωνα με κυβερνητικό αξιωματούχο.«Μέχρι στιγμής τα σ..(7 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Τανζανία: Τουλάχιστον είκοσι νεκροί από σειρά εκρήξεων (2011-02-17) - Express.gr
 Τουλάχιστον είκοσι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και εκατοντάδες τραυματίστηκαναπό σειρά εκρήξεων σε αποθήκη πυρομαχικών σε στρατόπεδο της πόλης Νταρ ες Σαλάμστην Τανζανία, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργ..(10 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Μπαχρέιν Υπό έλεγχο τα επεισόδια στη Μανάμα, ανακοινώνει ο στρατός (2011-02-17) - To Bima
Οι Αρχές στο Μπαχρέιν απαγόρευσαν τις διαδηλώσεις, την ώρα που ο στρατός σφίγγει τον κλοιό γύρω από τους διαδηλωτές στην πρωτεύουσα της χώρας. Ο στρατός ανακοινώνει ότι, έθεσε υπό τον έλεγχό του την π..(20 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)

Ανακαλεί 700.000 οχήματα η Honda (2011-02-17) - Pathfinder.gr
Η αυτοκινητοβιομηχανία Honda ανακάλεσε 700.000 οχήματα σε όλον τον κόσμο, εξαιτίας προβλημάτων στο σύστημα στήριξης του κινητήρα, σύμφωνα με έγγραφα που δημοσιοποίησε στο υπουργείο Μεταφορών της Ιαπων..(8 σχετικα αρθρα) (1 σχολιο)
Η Πορτογαλία θα ζητήσει διάσωση σύντομα (Reuters) (2011-02-17) - euro2day
Η Πορτογαλία θα υποχρεωθεί μέχρι τον Απρίλιο να προσφύγει σε επιχείρηση διάσωσης, είναι η σύμφωνη γνώμη της πλειοψηφίας των ευρωπαϊκών κρατών, σύμφωνα με ανεπίσημες πηγές πληροφόρησης που παραθέτει το..(30 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Χ. Σμιτ: Η Ελλάδα θα διασωθεί γιατί συμφέρει τις τράπεζες! (2011-02-17) - Zougla.gr
Τα συμφέροντα ευρωπαϊκών τραπεζών βρίσκεται πίσω από τις προσπάθειες αποτροπής πτώχευσης της Ελλάδας, όπως αναφέρει ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας, Helmut Schmidt, σε συνέντευξή του στην εβδομαδιαί..(8 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Στην Fourlis το δίκτυο καταστημάτων Intersport στην Τουρκία (2011-02-17) - Capital.gr
Στη σύναψη συμφωνίας για την απόκτηση του δικτύου καταστημάτων Intersport στην Τουρκία προχώρησε ο όμιλος Fourlis. Η συμφωνία προβλέπει την απόκτηση των δικαιωμάτων franchise και την  ίδρυση..(8 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)


Όσοι μπορούν ας παρευρεθούν.

Παγκόσμιο Συνέδριο Εκτοπισμένων Ελλήνων στην Λευκωσία

Το Σωματείο «Αδούλωτη Κερύνεια» σας προσκαλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας το Παγκόσμιο Συνέδριο Εκτοπισμένων Ελλήνων Ίμβρου, Τενέδου, Κωνσταντινούπολης, Θράκης, Μικράς Ασίας, Πόντου, Κύπρου, το οποίο διοργανώνει σε συνεργασία με το «Κυπριακό Κέντρο Μελετών» (ΚΥΚΕΜ), το Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011 και ώρα 09:30 π.μ. στην αίθουσα «Σόλωνα Τριανταφυλλίδη», κεντρικά γραφεία Τράπεζας Κύπρου, Αγία Παρασκευή, Λευκωσία. Οι απανταχού Έλληνες εκτοπισμένοι, θύματα της γενοκτονίας από το Τουρκικό κεμαλικό κατεστημένο, ενώνουν την φωνή τους στην Κύπρο και απαιτούν δικαίωση.

Κατάλογος ομιλητών
Θέα Χάλο, συγγραφέας, ανεξάρτητος ερευνήτρια και Πρόεδρος του Ιδρύματος Ποντιακής Κληρονομιάς «Sano Themia Halo». «Η γενοκτονία των Ελλήνων στην Οθωμανική Τουρκία (1914-1923) και η αποτυχία της Συνθήκης της Λωζάνης». Παρουσίαση στα αγγλικά.
Άλφρεντ Ζάγιας, Καθηγητής της Σχολής Διπλωματίας της Γενεύης. «Principled Basis for a Just and lasting Cyprus Settlement». Παρουσίαση στα αγγλικά.
Ιωάννης Κουριαννίδης, αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θρακικών Σωματείων. «Η κλιμάκωση των προκλήσεων και η αμφισβήτηση της Ελληνικής Κυριαρχίας στη Θράκη».
Θεοφάνης Μαλκίδης, δρ. Κοινωνικών Επιστημών. «Η γενοκτονία και ο εκτοπισμός των Ελλήνων στο Διεθνές περιβάλλον».
Στέλιος Βαρυπάτης, ανεξάρτητος ερευνητής, έφορος αρχειακού υλικού Συλλόγου «Ο Διδυμαίος Απόλλων». «Μικρά Ασία-Ελλάδα 1922: η περιπλάνηση, η παραπλάνηση, ο εμπαιγμός».
Φιλόθεος Κεμετζετζίδης, πτυχιούχος Κλασσικής Φιλολογίας, Πρόεδρος Συντονιστικής Φοιτητικής Ενώσεως Βορειοηπειρωτικού Αγώνα Θεσσαλονίκης. «Ο Ελληνισμός της Βορείου Ηπείρου στη δίνη του Αλβανικού Εθνικισμού και ο ρόλος της Τουρκίας στην Ανθελληνική στάση της Αλβανικής Πολιτικής Ηγεσίας».
Χρίστος Ιακώβου, διευθυντής του Κυπριακού Κέντρου Μελετών (ΚΥΚΕΜ). «Η αναίμακτη γενοκτονία του Ελληνισμού σε Ίμβρο και Τένεδο μετά τη Συνθήκη της Λωζάνης».
Ιωάννης Σιεκέρσαββας, Γραμματέας του Σωματείου «Αδούλωτη Κερύνεια». «Το Εθνικό ξεκαθάρισμα και ο εποικισμός των κατεχομένων της Κύπρου και η απαιτούμενη δικαίωση».


Ασχολείται κανείς με την Β. Ήπειρο;

Τι συμβαίνει με τον Έλληνα πρόξενο στην Κορυτσά;


proksenosΜια έντονη φημολογία για την απομάκρυνση του Έλληνα προξένου της Κορυτσάς κυκλοφορεί από χθες σε διάφορες ενημερωτικές ιστοσελίδες, μετά από επιθυμία προφανώς της Αλβανικής κυβέρνησης. Και αυτό γιατί, την προηγούμενη εβδομάδα, ο κ. Οικονόμου, κατά την διάρκεια εκδήλωσης και εν όψει της απογραφής πληθυσμού στην Αλβανία, στην οποία θα γίνει φυσικά και καταγραφή της ελληνικής μειονότητας, έκανε τις εξής δηλώσεις: "«Στην Κορυτσά οι Έλληνες δεν πρέπει να φοβούνται στην ερχόμενη απογραφή πληθυσμού να δηλώσουν αυτό που είναι. Οι παππούδες σας εδώ ήταν Έλληνες, εδώ έγιναν ένδοξες  ελληνικές μάχες, ο ελληνικός λαός ήταν πάντοτε παρών εδώ. Να πάτε στους τάφους των προγόνων σας που γράφουν ελληνικά  και να πράξετε κατά συνείδηση». Αυτές οι δηλώσεις του κ. Οικονόμου και ο όρος «Βόρειος Ήπειρος» που ανέφερε πολλές φορές στην ομιλία του, προκάλεσαν την αντίδραση των αλβανικών μέσων ενημέρωσης τα οποία καταφέρθηκαν εναντίον του με αρκετά σκληρό τρόπο ομολογουμένως.
Μάλιστα, την θέση του διαχώρισε και ο πρέσβης της Ελλάδος στην Αλβανία κ. Πάζιος, ο οποίος μίλησε για "προσωπικές απόψεις" του κ. Οικονόμου, τις οποίες δεν στηρίζει η Αθήνα. Η μοναδική υποστήριξη προς τον κ. Οικονόμου, πέρα από το πατριωτικό διαδίκτυο, ήλθε εκ μέρους της οργάνωσης των Βορειοηπειρωτών "Ομόνοια".
Οι πρώτες φήμες μιλούσαν για ανάκληση του προξένου. Σύμφωνα όμως με το ελληνικό ΥΠΕΞ, αυτός απλά ήλθε στην Ελλάδα για να "ενημερωθεί" για διάφορα ζητήματα. Προφανώς η αλήθεια είναι κάπου στην μέση. Πιεσμένη από τις διαστάσεις που πήρε το θέμα στην αλβανία, η ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε να "απομακρύνει" διακριτικά για λίγο καιρό τον πρέσβη, μέχρι να ... περάσει η μπόρα.
Η απογραφή πληθυσμού της γειτονικής χώρας, σε λίγους μόλις μήνες, είναι μια πολύ σημαντική καμπή για το μέλλον της ελληνικής μειονότητας στην χώρα, που ήδη δοκιμάζεται σκληρά από την αυθεραισία του Αλβανικού κράτους αλλά και την ατιμωρησία μαφιών αλβανικής καταγωγής που κάνουν την ζωή των Ελλήνων Βορειοηπειρωτών δύσκολη.
Η δε απομάκρυνση εκ μέρους του ελληνικού κράτους, όποιου προσώπου προσπαθεί να πείσει τους Βορειοηπειρώτες να ξεφύγουν από τον φόβο, αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα της ελληνικής πολιτικής στο Βορειοηπειρωτικό την τελευταία τριακονταετία.
www.elkosmos.gr 


Αυτά τα πράσινα λαμόγια της συμφοράς θα τα ξεπουλήσουν όλα!

Η ΠΑΡΑΠΑΙΟΥΣΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΩΛΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!






   Η εκλεγείσα, ύστερα από εξαπάτηση του Ελληνικού λαού, κυβέρνηση της μειοδοσίας, ενεργεί κατά τον ίδιο τρόπο, ως οι Τούρκοι πασάδες, όταν κατάλαβαν ότι ο χρόνος παραμονής τους στην Ελλάδα τελείωνε. Τότε ξεπούλησαν ό,τι μπορούσαν από την ελληνική γη, σε διαφόρους προύχοντες με τους οποίους είχαν καθ’ οιονδήποτε τρόπο συνεργασθεί στο παρελθόν.

Με το γνωστό ήδη σε όλους τους Έλληνες, “Μνημόνιο”, το οποίο υπέγραψε η κυβέρνηση και ένα τμήμα της αντιπολίτευσης, ΛΑ.Ο.Σ, κ. Μπακογιάννη, δίδεται το δικαίωμα σ’ ένα άγνωστο μέχρι χθες λογιστάκο, να υπογράψει όποια σύμβαση κρίνει αυτός καλή και συμφέρουσα για τη χώρα και να εκποιήσει την κρατική περιουσία. Γεγονός πρωτοφανές για ένα κράτος της Ευρώπης, με βίο τριών χιλιάδων ετών και με αγώνες που κάποτε άφησαν την ανθρωπότητα με ανοικτό το στόμα.

Ποιός Έλληνας έδωσε τέτοια εξουσιοδότηση, να ξεπουλήσει την Ελλάδα, σε μία κυβέρνηση που εκλέχτηκε με απατηλές υποσχέσεις, τέτοιες που δεν είχε δώσει ούτε ο περιβόητος Τσουμπές;

Νόμισαν οι βολεμένοι ανθέλληνες, οι πράκτορες ξένων συμφερόντων ότι, οι Έλληνες θα ξεπουλήσουν τη χώρα τους και την ψυχή τους, την οποία οι παππούδες και οι πατεράδες μας, κράτησαν με το αίμα τους όρθια και με τιμή, αγωνιζόμενοι εναντίον των ορδών των ξένων κατακτητών; Τους διακατέχει τέτοια ανοησία και τέτοια απαξιωτική κρίση προς τους Έλληνες, με τους οποίους οι ίδιοι δεν έχουν καμία σχέση πέρα από ένα όνομα, ότι, δεν είναι πλέον σε θέση να υπερασπίσουν τα ιερά και τα όσια που κληρονόμησαν από τους προγόνους τους;

Αν έτσι νομίζουν πλανώνται. Και πλανώνται πλάνη οικτρά, διότι δεν έχουν καθόλου ιδέα ποίοι είναι οι Έλληνες. Πρέπει να μελετήσουν την Ιστορία. Εκεί θα ανακαλύψουν πως, οι Έλληνες, όταν βρεθεί η χώρα τους στον έσχατο κίνδυνο, δεν διστάζουν να θυσιασθούν στον βωμό της τιμής και της φιλοπατρίας. Τους πληροφορώ, τους ανίκανους, ανάξιους και εθνοβλαβείς κυβερνήτες ότι, η χώρα βρέθηκε πολλές φορές σε δύσκολη θέση, αλλά ο λαός της την έσωσε.

Το 1941, η χώρα στέναζε κάτω από την μπότα του Φασισμού και του Νατσισμού. Ο λαός πέθαινε στους δρόμους από την πείνα. Τίποτε δεν προμήνυε πως ο Έλληνας θα ακολουθούσε τον δρόμο που χάραξαν οι πρόγονοί του. Και όμως. Δεν πέρασε πολύς καιρός από τότε που οι κατακτητές άπλωσαν πάνω από ολόκληρη τη χώρα το μαύρο πέπλο της σκλαβιάς και αμέσως ο λαός ύψωσε τη φωνή του: ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Ή ΘΑΝΑΤΟΣ. Αυτό είναι το σύνθημα που γνωρίζουν οι Έλληνες καλλίτερα από κάθε άλλον λαό. Με αυτό το σύνθημα γραμμένο στη σημαία τους, ξεχύθηκαν στα βουνά, στις πόλεις, παντού όπου μπορούσαν να στήσουν ταμπούρι και να δώσουν σκληρό μάθημα στους εχθρούς.

Υπήρξαν και τότε προδότες και καταδότες. Υπήρξαν συμφεροντολόγοι και μαυραγορίτες. Υπήρξαν ορισμένοι που ευνοούσαν την παραμονή του κατακτητή στη χώρα και συνεργάζονταν με αυτόν στενά. Αυτοί δεν ήταν Έλληνες. Ήταν απλώς Ελληνεπώνυμοι εκμεταλλευτές και παλιάνθρωποι. Δεν μας κάνει εντύπωση το γεγονός. Η Ελληνική Ιστορία είναι γεμάτη από σελίδες δόξας και μεγαλείου, όπως περιέχει και σελίδες που καταγράφουν πράξεις προδοσίας και εθνικής μειοδοσίας. Η Ιστορία μας διέσωσε τα ονόματα, του Λεωνίδα, του Θεμιστοκλή, του Κυναίγειρου, του Αριστόδημου, του Παπαφλέσσα, του Πλαπούτα, του Νικηταρά, του Κολοκοτρώνη, του Καραϊσκάκη, του Πανουργιά, του Δυοβουνιώτη, των Μποτσαραίων, των Ζερβαίων και τόσων άλλων. Μας διέσωσε, όμως, και τα ονόματα, του Εφιάλτη, του Πήλιου Γούση, του Θανάση Βάγια, του Νενέκου, του Σχοινά και μερικών άλλων.

Η Ιστορία μας είναι γεμάτη από πράξεις ανδρείας, φιλοπατρίας, παλικαριάς και θυσίας. Περιέχει και τα αποβράσματα της προδοσίας και του εγκλήματος…

Ο καιρός, φαίνεται, είναι ώριμος για νέο σάλπισμα αγώνων.

Δεν θα αφήσουμε τους πρακτορίσκους των διεθνών εκμεταλλευτών να ξεπουλήσουν τη χώρα μας. Η ψυχή μας και η παράδοσή μας δεν το επιτρέπουν. Καλλίτερη λύση θα ήταν να μας αδειάσουν ειρηνικώς τη γωνιά, οι ανάξιοι κυβερνώντες.


Όσο είναι καιρός.

Ύστερα από λίγο, ίσως θα είναι γι’ αυτούς πολύ αργά.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΤΣΟΥΚΑΛΗΣ 


Τα λαμόγια της παγκοσμιοποίησης τρώνε καλά!

ΠΟΣΕΣ ΜΚΟ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΛΕΤΕ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΜΑΖΙ Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΥΡΚΟΥΛΑ?..ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΡΕΥΝΑ ΝΑ ΤΡΕΛΑΘΕΙΤΕ.





Υποθετικό ερώτημα:
αν βλέπατε μια αφίσα που είχε την αναγγελία μιας εκδήλωσης
και την εκδήλωση αυτή φαινόταν πως την διοργανώνουν
η Επιτροπή κατά του Συμφώνου ασύλου και μετανάστευσης της ΕΕ
η Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο
η ΑΝΤΑΡΣΥΑ
Το ΕΝΑΝΤΙΑ
η Πρωτοβουλία ΓΕΝΟΒΑ 2001
Το Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα
Το Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών
Το Στέκι Μεταναστών
η διεθνιστική εργατική αριστερά
Το Ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Ι.Δ.ΕΚ.Ε.)
η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΦΟΡΕΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΩΝ για την περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα – Αχαρνών
η επιτροπή δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ
το Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ
και η ΕΛΜΕ Εύβοιας
προσθέστε και καμιά δεκαριά ακόμη που δεν βάλαμε γιατί από ένα σημείο και ύστερα βαριέσαι να ψάχνεις...

τι γνώμη θα σχηματίζατε;
δεν θα πιστεύατε πως την εκδήλωση αυτή την καλούν χιλιάδες;
θα φανταζόσασταν ποτέ πως όλα αυτά θα μπορούσαν να γίνουν μόνο από δύο πανάξιους και εργατικούς κυρίους;

Και όμως,ιδού λοιπόν οι δυο αθεράπευτοι ΜΚΟδάκηδες..

δείτε τα παρακάτω στοιχεία..
όλα προέρχονται απο στοιχεία που οι ίδιοι έχουν διαθέσει στο διαδίκτυο..
Αυτά τα στοιχεία βέβαια είναι υποχρεωμένοι να τα δηλώνουν στο διαδίκτυο,για να μπορούν να παίρνουν τις κρατικές επιχορηγήσεις. 
Ένας εισαγγελέας ή το ΣΔΟΕ τι λέτε,θα κάνει ποτέ κάποιον έλεγχο σε αυτή την ατέλειωτη λίστα ΜΚΟ των 2 αυτών κυρίων.
Ο κύριος Κωνσταντίνου εκτός απο την Επιτροπή κατά του Συμφώνου ασύλου και μετανάστευσης της ΕΕτην Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο
και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ
τον βρίσκουμε και στο ΕΝΑΝΤΙΑ
είναι και συντονιστής της Πρωτοβουλίας ΓΕΝΟΒΑ 2001
είναι και μέλος του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος

ο κύριος Θανάσης Κούρκουλας εκτός από την κίνηση "απελάστε τον ρατσισμό" είναι και στο Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών
είναι και εκπρόσωπος στο «Στέκι Μεταναστών»
είναι και στην ΔΕΑ διεθνιστική εργατική αριστερά
είναι και υπεύθυνος στο Ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Ι.Δ.ΕΚ.Ε.)
είναι και μέλος της δήθεν ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΦΟΡΕΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΩΝ για την περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα – Αχαρνών
είναι και στην επιτροπή δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ
ο ίδιος κύριος εδώ φαίνεται πως εκπροσωπεί και το Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ
και είναι και μέλος της ΕΛΜΕ Εύβοιας

Μετά από κάθε αναγγελία συγκέντρωσης των βαρύγδουπων επιτροπών βάζουν και ένα πιο γενικό πως στην συγκέντρωση συμμετέχουν και φοιτητικοί σύλλογοι και οργανώσεις μουσουλμάνων μεταναστών της χώρας και γεμίζει η ανακοίνωση δημιουργώντας το κατάλληλο κλίμα. 

Παράδειγμα...από ένα παλιότερο
Συλλαλητήριο διοργανώνεται στις 18.00 στην πλατεία Ομονοίας από την Επιτροπή κατά του Συμφώνου ασύλου και μετανάστευσης της ΕΕ
ποιός υπογράφει;
(για αυτήν την επιτροπή όπως θα δείτε υπογράφει ο κύριος Κωνσταντίνου),
την Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο
ποιός είναι και εδώ;
( και για αυτήν την επιτροπή θα δείτε τον κύριο Κωνσταντίνου!!!)
την ΑΝΤΑΡΣΥΑ

(Στην σελίδα του ΑΝΤΑΡΣΥΑ μέχρι πρότινος αντί για administrator ποιός νομίζετε πως υπέγραφε; μα ο κύριος Πέτρος Κωνσταντίνου),
την Κίνηση «Απελάστε το Ρατσισμό»

( Σε αυτή δεν υπογράφει ο κύριος Κωνσταντίνου αλλά μάλλον πρόκειται για παράλειψη...εδώ πάντως μπορείτε να βρείτε έναν άλλον αγωνιστή...τον κύριο Κούρκουλα), ..
Καλά ρε παιδιά πότε τα προλαβαίνετε όλα αυτά;
εσείς ξεπεράσατε και την γνωστή πολυ-κάτοικο Βήχου που είναι σε όλες τις επιτροπές κατοίκων της Αθήνας...
τι διάολο; άλλη δουλειά δεν κάνετε;

και ένα τελευταίο
μιας και πιάνεστε με τόσα πολλά πράγματα και ο νους σας κατεβάζει
μήπως γνωρίζετε ποιός είναι ο "κύριος" που στο βίντεο δίνει οδηγίες στους Μουσουλμάνους στα επεισόδια με τα ΜΑΤ;;;
όχι πως είναι απαραίτητο να ξέρετε...αλλά λέμε τώρα....τόσο κόσμο γνωρίζετε ...με τόσα πράγματα καταπιάνεστε...όλο και κάποιον θα σας θυμίζει!!!




Βέβαια στην πορεία έχουν προσχωρήσει σε αυτές τις Μκο και άλλα άτομα.Άλλοι γιατί είναι άνεργοι και άλλοι πίστεψαν πως αυτές οι οργανώσεις έχουν αγνές προθέσεις και ήθελαν να προσφέρουν εθελοντικά σαν άτομα την όποια εργασία τους ανέθεταν οι δυο "αρχηγοί".
Βέβαια υπάρχουν και κάποιοι που έφυγαν αηδιασμένοι,αλλά λόγω ιδεολογίας προτίμησαν για την ώρα να σιωπήσουν,ώστε να μην προκαλέσουν τριβές και εσωτερικά προβλήματα στον ακροαριστερό χώρο.

Αφιερωμένο σε όσους τρώνε το κουτόχορτο των Μπίζνες-Καλά-Οργανωμένες..


Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More