22.4.10

Να μην ξεχνάμε τον Δημήτρη !!!!!!

Όλοι στο πλευρό του Δημήτρη Παπαγεωργίου


papageorgiouΟ δημοσιογράφος των εφημερίδων "Ελεύθερη Ώρα" και "Ελεύθερος Κόσμος" Δημήτρης Παπαγεωργίου, είναι προφυλακισμένος εδώ και τρεις μήνες. Στην ουσία είναι πολιτικός κρατούμενος, θύμα μιας εξουσίας που προσπαθεί να καταστείλει τις φωνές που αντιτίθενται στις άθλιες και αντεθνικές μεθοδεύσεις της.
Ο Δημήτρης Παπαγεωργίου συνελήφθη τραυματίας (χτυπήθηκε στο κεφάλι, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί αιμόφυρτος στο νοσοκομείο "Ερυθρός" και να του τοποθετηθούν ράμματα) στην οδό Πανόρμου κατά τη διάρκεια συλλαλητηρίου και ενώ έκανε τη δουλειά του.
papageorgioy_travmatias
Είναι μάλιστα ο μόνος εκ των 45 συλληφθέντων που προφυλακίστηκε!
Η απόφαση για τον εγκλεισμό του σε σωφρονιστικό κατάστημα, στηρίχθηκε σε αντικρουόμενες ..."επιβαρυντικές μαρτυρίες" στελεχών συγκεκριμένου πολιτικού χώρου που αν και ρητορικά (και όχι μόνο) "απέναντι" στην "κρατική καταστολή", συνεργάστηκαν άψογα με την Ασφάλεια και άλλες υπηρεσίες του κράτους, ώστε να πετύχουν την προφυλάκιση του Δημήτρη Παπαγεωργίου.
Όλα αυτά γίνονται την ώρα που πολλοί κατηγορούμενοι για συμμετοχή σε τρομοκρατικές οργανώσεις, είτε δεν προφυλακίζονται και αφήνονται ελεύθεροι αμέσως μετά τη σύλληψή τους, είτε αποφυλακίζονται λίγο μετά την προφυλάκισή τους.
Δύο μέτρα λοιπόν και δύο σταθμά, από μια κυβέρνηση που χρησιμοποιεί τη Δικαιοσύνη για τα παιχνίδια της.
Η εξόφθαλμη χειραγώγηση των θεσμών και η παρατεινόμενη προφυλάκιση ενός νέου ανθρώπου και μάλιστα με τον τρόπο που μεθοδεύτηκε, μας προκαλεί βάναυσα όλους. Κυρίως όμως τους ανθρώπους του Τύπου, που διαπιστώνουμε ότι η στοχοποίηση από μισαλλόδοξους που δεν εννοούν να συμβιβαστούν με την αντίθετη άποψη, θέτει πλέον σε κίνδυνο την ίδια την ελευθερία μας και μας εξαναγκάζει να λειτουργούμε μέσα σε αποπνικτικές συνθήκες.
Είναι σαφές ότι οφείλουμε όλοι να στείλουμε ένα μήνυμα στην εξουσία, ότι ανήθικες και αυταρχικές μεθοδεύσεις με στόχο την εξόντωση ιδεολογικοπολιτικών αντιπάλων, θα μας βρουν όλους απέναντι.
Όλοι στο πλευρό του Δημήτρη Παπαγεωργίου.


Και οι δικοί τους τους πήραν χαμπάρι!!!

«Αλήτες, λέρες, εργατοπατέρες»

Αυτό ήταν το σύνθημα που κυριάρχησε στην σημερινή πορεία, επιβεβαιώνοντας τη χαοτική απόσταση μεταξύ διαδηλωτών και της ηγεσίας του συνδικαλιστικού κινήματος.
Κατά τα λοιπά ο συνήθης κόσμος, μάλλον λιγότεροι από ότι την 11η Μαρτίου. Οι απόντες πιθανόν έτρεξαν να κρύψουν τις αδήλωτες πισίνες.
Στα πανό, το ΔΝΤ είχε την τιμητική του. Να μιλήσουμε για απαρχή κινήματος ενάντια στην προσφυγή θα ήταν υπερβολικό…

Η παρουσία της Αστυνομίας έντονη και πολυάριθμη.


Οι κατακτητές!!!!!

Η Moody’s υποβαθμίζει την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας

H εκτίμηση της Moody's Investors Service ότι «υπάρχει σημαντικός κίνδυνος να σταθεροποιηθεί το χρέος μόνον σε υψηλότερα και πιο ακριβά επίπεδα από ό,τι είχε αρχικά εκτιμηθεί», οδήγησε, σήμερα, τον διεθνή οίκο αξιολόγησης να υποβαθμίσει την αξιολόγηση των ελληνικών κυβερνητικών ομολόγων σε A3 από Α2, προηγουμένως. Παράλληλα, η Moody's τοποθέτησε την αξιολόγηση των ελληνικών κυβερνητικών ομολόγων σε καθεστώς επιτήρησης για πιθανή νέα υποβάθμιση.

«Αν και η ελληνική κυβέρνηση φαίνεται ότι είναι εντός - ή και να προηγείται - του χρονοδιαγράμματος ως προς την υλοποίηση των μέτρων που έχει περιγράψει στο πλαίσιο του Συμφώνου Σταθερότητας, το αντίξοο μακροοικονομικό και χρηματοοικονομικό περιβάλλον καθιστά σημαντικά δύσκολη τη διαρκή προσήλωση στο πρόγραμμα», επισημαίνει η επικεφαλής αναλύτρια για την Ελλάδα στη Moody's κ. Σάρα Κάρλσον.

«Δεν είναι πιθανό να παραμείνει η αξιολόγηση στο A3, εκτός και αν τα μέτρα της κυβέρνησης καταφέρουν να αποκαταστήσουν την εμπιστοσύνη στις αγορές και να εξουδετερώσουν τους αντίθετους ανέμους των υψηλών επιτοκίων και της χαμηλής ανάπτυξης που κυριαρχούν σήμερα και οι οποίοι μπορούν τελικά να υπονομεύσουν την ικανότητα της κυβέρνησης να μειώσει με βιώσιμο τρόπο τα επίπεδα του χρέους», καταλήγει η κ. Κάρλσον.
ΑΠΕ-ΜΠΕ


Εγκλωβισμένοι στα ελληνικά ομόλογα!
Πολύ γρήγορα έριξαν λευκή πετσέτα στο «ριγκ» της αγοράς όσοι προσπάθησαν να κάνουν δειλές αγορές ελληνικών ομολόγων στην έναρξη της σημερινής συνεδρίασης. Η αναθεώρηση των στοιχείων του ελληνικού ελλείμματος και χρέους απ’ την Eurostat έφερε καταιγιστικές εξελίξεις πυροδοτώντας νέα εκτίναξη των spreads των ομολόγων. Όλα αυτά λίγο πριν η Moody's ανακοινώσει ότι υποβαθμίζει την πιστοληπτική αξιολόγηση της Ελλάδας σε Α3 από Α2 και με "αρνητικές προοπτικές".

Συγκεκριμένα η διαφορά απόδοσης των 10ετών ελληνικών και γερμανικών ομολόγων έφθασε τις 581 μονάδες βάσης στο κλείσιμο της ΗΔΑΤ, σημειώνοντας «άλμα» περίπου 70 μβ σε σχέση με χθες. Η απόδοση ήταν 8,85%.

Ο συνολικός τζίρος στη δευτερογενή αγορά έφθασε τα 250 εκατ. ευρώ.

Στην αγορά φαίνεται ότι κερδίζει έδαφος στην αγορά το σενάριο που θέλει τη διάσωση από ΕΕ και ΔΝΤ να μην αποτρέπει τελικά την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους με περικοπές ή καθυστερήσεις στις αποπληρωμές των κρατικών ομολόγων. Στ.Μ.

Δελτίο των 11


Και ο Χρυσοχοϊδης παίρνει συγχαρητήρια!

Ληστειες…..Ναρκωτικά….. Ληστειες….. Ναρκωτικά….. Ληστειες…..

Οι Παπανδρέλληνες και σήμερα εξετέλεσαν το κοινωνικό τους έργο ……έκαναν ανακατανομή πλούτου στην Ελλάδα
Πασοκ-μαφία-Κοινοπραξία. Καστανίδης ο προστάτης κλεπτών και διααρρηκτών

Νέες αφήξεις :Τριάντα δύο αλλοδαπούς που στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων, μετέφερε ιστιοφόρο σκάφος με σημαία Ουκρανίας που χθες, αργά το βράδυ, έμεινε ακυβέρνητο στη θαλάσσια...περιοχή των Σποράδων.

Η δράση: Λήστεψαν κατάστημα ψιλικών στα Πατήσια .Τέσσερις άγνωστοι αλλοδαποί μαχαίρωσαν νεαρό χθες το απόγευμα, ενώ αυτός βρισκόταν στην πλατεία Κουμουνδούρου, στο κέντρο της Αθήνας. Ληστεία σε Internet καφέ στου Ζωγράφου. Ληστεία με μαχαίρι στο κέντρο της Νέας Σμύρνης .Διάρρηξη και άγριος ξυλοδαρμός του ιδιοκτήτη στον Ασπρόπυργο για 110 ευρώ .Ληστεία οδηγού ΙΧ στον Άγιο Παντελεήμονα. Ληστεία σε super market του Αγίου Δημητρίου.Ληστεία σε πρακτορείο ΟΠΑΠ στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκη .Ληστεία πεζού μπροστά από το Ιβανώφειο Στάδιο με λεία 130 ευρώ.Λήστεψαν και τραυμάτισαν 84χρονη στη Ρόδο
Ληστεία στο υποκατάστημα της Τράπεζας Κύπρου στο Βόλο. Τρεις Αλβανοί λήστεψαν ομάδα Πακιστανών στο Βασιλικό. Μπαράζ διαρρήξεων στον Νομό Τρικάλων .Λήστεψαν ηλικιωμένο ζευγάρι στον Πλατύκαμπο Λάρισας.Ληστέψανε εκκλησία στα Χανιά .

Ιρακινός σκότωσε Μαροκινό στην Πάτρα.
Συνέλαβαν Αλβανούς διαρρήκτες στην Παιανία .Σύλληψη Αλβανού για εμπορία ναρκωτικών στο Λουτράκι . Στα ίχνη κυκλώματος Αλβανών δουλεμπόρων
στην Ευρυτανία.Δύο Αλβανοί μετέφεραν δύο νεαρές, αλλοδαπές οι οποίες κατά τον έλεγχο στο Δελβινάκι ,επέδειξαν πλαστά αλβανικά διαβατήρια.


Δελτίο των 11


Ο Δημήτρης στη βουλή!

Ο Νόμος, ο Δημήτρης και η «Μεγάλη Βρετανία»


MEGALH BRETANIAΤα είπε όλα για το πώς εφαρμόζονται οι νόμοι στην Ελλάδα ο βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. Ηλίας Πολατίδης, φέρνοντας ως παράδειγμα το αυθαίρετο κλείσιμο του ξενοδοχείου «Μεγάλη Βρετανία»  σε αντιδιαστολή με την προφυλάκιση του Δημήτρη Παπαγεωργίου.
Στο νομοσχέδιο για τους ημιυπαίθριους χώρους ο κ. Πολατίδης άδραξε την ευκαιρία και σχολίασε:
"Υπάρχει ένα θέμα στην Ελλάδα με την εφαρμογή των νόμων… Τα ελεγκτικά όργανα, οι διωκτικές αρχές κρίνουν πότε και εναντίον ποίων θα εφαρμόσουν τους νόμους. Αν παραδείγματος χάρη κάποιος πάει να διαμαρτυρηθεί για κάποιους που είναι σε μία διαδήλωση, που είναι εγκεκριμένοι από το κράτος, όπως συνέβη με τον Δημήτρη Παπαγεωργίου, ο οποίος είναι φυλακισμένος ακόμη και τώρα που μιλάμε στις φυλακές Κορυδαλλού, εκεί πηγαίνουν οι κουκουλοφόροι, δείχνουν στην ασφάλεια, κ.λπ.
papageorgiou

Όταν πάνε τώρα στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία κάποιοι και κλείνουν αυθαιρέτως την είσοδό τους, εκεί πέρα ξεχνάνε οι διωκτικές αρχές να κάνουν κάτι. Εγώ σας λέω μόνο ότι αυτοί οι οποίοι πάνε στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία, είναι κάποια άτομα με επιρροή και αυτό θα έχει πολλαπλασιαστικές επιπτώσεις στην κακή εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό, ότι ακόμα και στο κέντρο  του Συντάγματος, ακόμη και σε ένα ξενοδοχείο που ούτως ή άλλως φιλοξενείται η ελίτ του εξωτερικού, των ξένων επισκεπτών, δεν μπορεί το ελληνικό κράτος να εφαρμόσει τους νόμους".
Έτσι για να αντιλαμβανόμαστε πως λειτουργεί το… σύστημα.
Ελεύθερη Ώρα


Ήλθαν οι δυνάμεις κατοχής!!!!

Τρεισήμισι ώρες σφυροκόπημα από τους επιθεωρητές

Σκληρό παζάρι με τους τεχνοκράτες του ΔΝΤ και της Ε.Ε. Απαιτούν άγριο ψαλίδι στους μισθούς του ιδιωτικού τομέα και άμεση εφαρμογή του Ασφαλιστικού

Τα φώτα της δημοσιότητας συγκέντρωσαν πάνω τους οι τεχνοκράτες του
 ΔΝΤ και της  Ευρώπης. Επικεφαλής της αντιπροσωπείας του Διεθνούς 
Νομισματικού Ταμείου είναι ο  55χρονος Δανός Ρaul Τhomsen (αριστερά), 
που θεωρείται εξπέρ στις οικονομίες των χωρών  της Κεντρικής και 
Ανατολικής Ευρώπης
Με «άγριες διαθέσεις» άρχισε χθες στο υπουργείο Οικονομικών τις διαπραγματεύσεις για τον μηχανισμό στήριξης της Ελλάδας η αντιπροσωπεία από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Στο τραπέζι έπεσαν εξ αρχής τα καυτά θέματα, όπως οι επώδυνες αλλαγές στο Ασφαλιστικό και η μείωση μισθών στον ιδιωτικό τομέα.

Το κλίμα αναμένεται να βαρύνει σήμερα με την ανακοίνωση από την Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία των στοιχείων για το δημοσιονομικό έλλειμμα και το χρέος του 2009. Και τα δύο θα είναι κατά πολύ υψηλότερα από ό,τι έχει ανακοινώσει το υπουργείο Οικονομικών, με το έλλειμμα να διαμορφώνεται σχεδόν μία μονάδα πάνω από το 12,7% του ΑΕΠ.

Επί τρεισήμισι ώρες, οι τεχνοκράτες από Βρυξέλλες, Φρανκφούρτη και Ουάσιγκτον, γνώστες της ελληνικής πραγματικότητας αφού πολλοί συμμετείχαν και στην προηγούμενη κοινή αποστολή τον Φεβρουάριο, βομβάρδιζαν με ερωτήσεις τον υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, τον πρόεδρο του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων κ. Γ. Ζαννιά και τα άλλα στελέχη της ελληνικής αντιπροσωπείας. Η δε αγορά ομολόγων υπέστη σοκ, καθώς τα spreads (διαφορά ελληνικών με γερμανικά επιτόκια) έσπασαν χθες κάθε ρεκόρ και έφτασαν τις 532 μονάδες βάσης στους δεκαετείς τίτλους και οι συναλλαγές βυθίστηκαν, λόγω σχεδόν ανύπαρκτης ζήτησης. Δύσκολη ημέρα ήταν η χθεσινή και για το Χρηματιστήριο όπου ο Γενικός Δείκτης έπεσε κατά 1,3%, ενώ καθοδικά κινήθηκαν και οι ευρωπαϊκές χρηματαγορές, με πτώση πάνω από 1% σε Λονδίνο και Παρίσι. Το ευρώ σημείωσε νέα υποχώρηση σε 1,34 δολάρια.

Μέχρι τα μέσα Μαΐου
Εως τις 15 Μαΐου θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαπραγματεύσεις και θα έχει οριστικοποιηθεί το κείμενο της συμφωνίας με τις δύο πλευρές, την Ευρωπαϊκή Ενωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, είπε ο υπουργός Οικονομικών, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι η ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης μπορεί να ζητηθεί και νωρίτερα αν το αποφασίσει η κυβέρνηση. Η Γαλλία πάντως, όπως δήλωσε χθες η υπουργός της των Οικονομικών κ. Κρ. Λαγκάρντ, ήδη έχει περιλάβει στον προϋπολογισμό της 3,9 δισ. ευρώ από τα 6,3 δισ. ευρώ που είναι η συνεισφορά της στον μηχανισμό στήριξης.

Ως προς το επιτόκιο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Γ. Πεταλωτής είπε χθες ότι η κυβέρνηση θα επιδιώξει να το επαναδιαπραγματευθεί ώστε να μειωθεί, ύστερα και από την κριτική που ασκήθηκε από Ευρωπαίους αξιωματούχους και τον πρόεδρο της Κομισιόν κ. Μπαρόζο, ο οποίος το χαρακτήρισε αδικαιολόγητα υψηλό. Η Γερμανία ήταν αυτή που πίεσε για επιτόκιο κοντά σε αυτά της αγοράς, για να μη θεωρηθεί ότι αποτελεί επιδότηση. Οπως είπε ο υπουργός Οικονομικών, το κείμενο θα εξειδικεύει τη δημοσιονομική πολιτική για το 2011 και το 2012, ενώ δεν θα προβλέπονται πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα, δηλαδή περικοπές δαπανών και νέοι φόροι για το 2010. Επίσης, θα αφορά τις διαρθρωτικές αλλαγές που έχουν αρχίσει ή έχουν προγραμματιστεί από την κυβέρνηση.

Οι υποδείξεις
Ολα αυτά, υποστήριξε, θα βασίζονται στις αποφάσεις του Εcofin της 16ης Φεβρουαρίου, οι οποίες υποδεικνύουν στην Ελλάδα μεταξύ των άλλων τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού της συστήματος και του συστήματος υγείας, την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, τη χαλάρωση των περιορισμών στις απολύσεις, το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων κ.ά.

Η αντιπροσωπεία θα συνεχίσει τις επαφές της σε άλλα υπουργεία, κυρίως το Απασχόλησης λόγω Ασφαλιστικού, το υπουργείο Υγείας λόγω της ανάγκης μεταρρύθμισης και του τομέα αυτού, καθώς και το υπουργείο Οικονομίας προκειμένου να συζητηθούν θέματα ανταγωνιστικότητας και ανάπτυξης, τα οποία συνδέονται και με τους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα.

ΨΗΛΟΤΕΡΑ ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ
Ανακοινώνονται σήμερα στοιχεία για το έλλειμμα που αναμένεται να διαμορφωθεί σχεδόν μία μονάδα πάνω από το 12,7% του ΑΕΠ


Από πολιτικούς τι περιμένεις!!!

Έτοιμοι να αναγνωρίσουν μειονότητες!

Σε επικίνδυνους δρόμους αναγνώρισης ακόμα και τουρκικής ή μακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα οδηγεί μια περίεργη αλληλογραφία μεταξύ του επιτρόπου ανθρωπίνων δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης Τόμας Χάμαρμπεργκ και των υπουργών Μιχ. Χρυσοχοΐδη και Χ. Καστανίδη! Συγκεκριμένα, με επιστολές που έστειλε στους προαναφερθέντες υπουργούς (καθώς και στην υφυπουργό Εσωτερικών Θ. Τζάκρη) ο επίτροπος αναφέρει ότι θα πρέπει να βρεθεί λύση στο θέμα των πολιτών που, όπως υποστηρίζει, ζουν στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και έχουν αποστερηθεί της ελληνικής ιθαγένειας, με βάση το άρθρο 19 του ομώνυμου κώδικα.
Με τις ίδιες επιστολές του ο επίτροπος αναφέρει ότι σε συζήτηση που είχε με τον Γ. Παπανδρέου για το θέμα της αναγνώρισης των μειονοτήτων στην Ελλάδα και την αναγκαιότητα υπογραφής της σύμβασης του ΣτΕ για τις μειονότητες, ο Παπανδρέου τού απάντησε ότι είναι σύμφωνος ότι η υπογραφή της εν λόγω σύμβασης αποτελεί ένα «θετικό εργαλείο»!
Στις απαντήσεις που του απέστειλαν οι Μιχ. Χρυσοχοΐδης και Χ. Καστανίδης (η Θ. Τζάκρη δεν απάντησε) κάθε άλλο παρά αποκλείουν την αναγνώριση μειονοτήτων. Λένε βέβαια ότι η μόνη αναγνωρισμένη με βάση διεθνείς συνθήκες μειονότητα στην Ελλάδα είναι η μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης, αλλά προσθέτουν:
-Είναι σε εξέλιξη οι διαδικασίες εφαρμογής της απόφασης του ΕΔΑΔ για την «Τουρκική Ένωση Ξάνθης»... και εκκρεμούν ακόμα προς εξέταση τρεις αιτήσεις αναγνώρισης μουσουλμανικών ενώσεων στην περιοχή της Κομοτηνής.
Υπενθυμίζεται ότι ο ίδιος επίτροπος κατά την τριετία 2006 - 2009 είχε αποστείλει παρόμοιες επιστολές στον τότε υπουργό Πρ. Παυλόπουλο, ο οποίος αρνήθηκε να απαντήσει, διαβλέποντας ακριβώς τον κίνδυνο, αν άνοιγε τέτοιου είδους διάλογο μαζί του...

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1967

Περί της 21ης Απρίλιου..

«Μηδενί δίκην δικάσεις πρίν αμφί μύθοιν ακούσεις.» ((Φωκυλίδης 6ος π.Χ)
Είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι οι Έλληνες δεν υπήρξαν ποτέ οπαδοί ανελεύθερων και ολοκληρωτικών καθεστώτων με την εξευτελιστική διαχρονικώς εξαίρεσι των εκνόμων κομμουνιστικών κομμάτων και των παραφυάδων τους, που προετοιμάζονται, επαγγέλλονται , μάχονται, ζουν καθημερινώς για την επιβολή της «επαναστασης» όπως την διαδηλώνουν ξεκάθαρα στο καταστατικό και τα συνέδρια του, αλλά και με την καθημερινή βία που ασκούν..
Υπ αυτή την έννοια η αναφορά στο καθεστώς της 21ης Απριλίου είναι επετειακή ώστε όλοι να έχουν επίγνωσι των λαθών και των εμπειριών του παρελθόντος, και την δικαία άποψι επιμερισμού ευθυνών σε όλους - ιδιως εκείνων που παραμένουν στο απυρόβλητο και εμφανίζονται,παρουσιάζονται ως το απαύγασμα της Δημοκρατίας - για να σταθμίσουμε τις ευθύνες μας στο παρόν και το μέλλον και,
Τελος διότι η αλήθεια, δεν είναι το μονοπώλιο των αριστερό-κρατούμενων ΜΜΕ..
***
Τα γεγονότα:
1. Το καθεστώς των συνταγματαρχών διήρκεσε 6 χρόνια και 8 μήνες σε δύο φάσεις (από 21/4/1967 έως 25/11/1973 και 25/11/1973 έως 23/7/1974). Την εξουσίαν παρέδωσε θεληματικώς σε πολιτική κυβέρνηση, χωρίς να ανατραπή. Αλλά με την αυτοκατάλυσή του, δυστυχώς αναλώσει της Βορείου Κύπρου. Μαλιστα τον μονομερώς και με δημοσιογραφικη προπέτειαν αποκληθέντα «Εθνάρχην» Καραμανλήν, ώρκισεν ο στρατιωτικός ( του αυτοκαταλυθεντος καθεστώτος) Πρόεδρος, Στρατηγός Φαίδων Γκυζίκης. Κατά γενικήν παραδοχήν, αλλά και εκ των καίριων στόχων της δράσεως των κρινονομένοι, ουσιαστικώς δύο υπήρξαν οι αυθεντικοί, πραγματικώς αντιστασιακοί, πέραν του Κου Σημίτη και των ομοίων του με τις κροτίδες των. Ο Αλέξανδρος Παναγούλης, που με κίνδυνο της ζωής του, προσπάθησε να δολοφονήσει τον Γ. Παπαδόπουλο. Αλλά αποτυχών συνελήφθη αμέσως και τελικώς αμνηστευθείς έτυχεν χάριτος την 21.8.1973 οτε απεφυλακίσθη. Αφ’ ετέρου δε, ο τέως Βασιλεύς Κωνσταντίνος , ο οποίος «επέτυχε» να απωλέση τον θρόνο του με το αποτυχόν κίνημα της 13/12/1967 αλλά και της μετέπειτα εμπλοκής του ονόματός του (όχι της συμμετοχής του την οποίαν διέψευσεν) στο κίνημα του Ναυτικού και την ανταρσία του πολεμικού Α/Τ Βέλος.
2. ιστορικώς αληθές είναι ότι το καθεστώς επεκράτησεν πλήρως. Όλοι οι διεθνείς οργανισμοί, ολα τα ξένα κράτη, και κατ’ εξοχήν τα τέως κομμουνιστικά, ενομιμοποίησαν το καθεστώς της 21ης Απριλίου 1967, συνειργάσθησαν διπλωματικώς εμπορικώς, οικονομικώς αλλά και ανέπτυξαν τις καλύτερες δυνατές σχέσεις. Συνήψαν διεθνείς συμβάσεις που εξηκολούθησαν υφιστάμενες και απο τις κυβερνήσεις της μεταπολιτεύσεως . Ο συνταγματάρχης Ν. Μακαρέζος επεσκέφθη την Κίνα και συναντήθη με τον πρόεδρο της Κίνας Τσού εν Λάι (22/5/1973) ενώ ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Νίξον, εδέχθη τον Ταξίαρχον Παττακόν στον Λευκόν οίκον. Στο εσωτερικό της χώρας όλοι οι θεσμικοί φορείς και όργανα απεδέχθησαν και λειτούργησαν με την νέα κατάστασι. Τα δικαστήρια, οι Δημόσιες υπηρεσίες ( θεαματικώς και ουσιωδώς καλλίτερα, όπως θυμούνται οι παλαιότεροι και αφηγούνται στους νεωτέρους)
3. Βεβαίως στην πολύ-διάρροια των μονολιθικών μονότονων ταυτόσημων επαναλήψεων των «ιστορικών και εκπαιδευτικών» των Μέσων Ενημερώσεως των Μαζών, η Ιστορία δεν έχει πη τον τελικό της λόγο.Ούτε για τα επιτεύγματα ούτε για τα λάθη,υ ούτε για την εκ της εκτραχυνθεισης ς καταστάσεως υπαγορευθείσα νομοτελειακώς έλευσι του στρατιωτικού καθεστώτος. Μολονότι οι αμείλικτοι αριθμοί ίσως βοηθούσαν να περιορισθούν οι αυταπάτες και το διαζύγιο με την λογική. Αρκεί να θυμίσουμε, ότι το εξωτερικό χρέος της Ελλάδος απέ 713 εκατομ. $ US που ήτο το 1970, σκαρφάλωσε στα 5,2 δις $ US το 1981, πέταξε στα 20,6 το 1990 ενώ ήδη υπερβαίνει τα 300 δις δολλαρια παρά τον πακτωλό της υπέρ-εκατοντάδας των δις ευρώ που εισέρευσε ως κοινοτική βοήθεια. Απογοήτευση διακατέχει κάθε εργαζόμενο, για την δραματική, άνευ προοπτικής οικονομική κατάσταση της Ελλάδος. Τρόμος φόβος για το μέλλον, αηδία για το καθημερινό αίσχος, ντροπή για το κοινοβούλιο και τους χαλκευτές υβριστές της δημοκρατίας και της ιστορίας μας, αλλά και τους τραγικώς ανεπαρκείς "εθνοπατέρες"..
4. Κι ενώ σήμερα οι Μαύρες Ελπίδες των Ελληνων είναι η διάσωσι της χώρας με την υπαγωγή της στο Δ.Ν.Τ
Τότε... Το 1971 και το 1972 ετμήθη με το βραβείο «Οσκαρ» των Οικονομικών Τάιμς του Λονδίνου, για την καλύτερη καθολική της, οικονομική επίδοση σε όλους τους τομείς και την επίτευξι ρυθμού αναπτύξεως 8,12% . Το ΤΕΕ στά δελτία του 1548, 1549 περιγράφει το κανάλι του Μόρνου, που υδροδοτεί την Αθήνα, όπου σήμερα διαβιοί ο μισός πληθυσμός της Ελλάδος και εξασφαλίζει - με μηδαμινή δαπάνη - νερό στα εκατομμύρια των Αθηναίων.Το χαρακτήριζε ως « το μεγαλύτερο τεχνικό έργο που έγινε ποτέ στην Ελλάδα. Επίτευγμα από τα συνθετώτερα που υπάρχουν στην Ευρώπη. Ένας υδάτινος αγωγός μήκους 190 χλμ. αποτελούμενος από σίφωνες, σήραγγες και διώρυγες, χωρίς την κατανάλωση ενεργείας..» Και κατέληγε «Η απόφαση για τον Μόρνο ελήφθη τον Μάιο του 1967 και οι εργασίες κατασκευής του ήρχισαν τον 1969..». Οι αγρότες είναι μάλλον δύσκολο να έχουν λησμονήσει την διαγραφή των αγροτικών χρεών, που εχαρίσθησαν απο το στρατιωτικό καθεστώς (ενέργεια τόσο αδιανόητη με τα σημερινά δεδομένα της οικονομίας μας).
Ενώ οι παλαιότεροι τεχνικοί θυμούνται ότι, το πολυθρύλητο έργο «Εγνατία οδός» είχε αναληφθή από Κοινοπραξία 28 ελληνικών τεχνικών εταιρειών (που αποτελούσε το 80% του τεχνικού δυναμικού της Ελλάδος τότε). Με ημερομηνία περατώσεως την 31/12/1976. Αν δεν διεκόπτετο από την μεταπολιτευτική κυβέρνησι Καραμανλή, η οποία παρέπεμψε το θέμα στη Δικαιοσύνη για την διενέργεια ανακρίσεων, την έρευνα τυχόν ατασθαλιών και την άσκηση διώξεως εναντίον των ενεχομένων στην διαπραγμάτευση και υπογραφή των συμβάσεων. Το φθινόπωρο του 1979, μετά από πενταετή εξονυχιστική δικαστική έρευνα, εξεδόθη αθωωτικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών με επαινετικά σχόλια για την « χρηστή διαχείριση του δημοσίου χρήματος»…
Επίλογος :
Αυτά βέβαια, μολονότι παντελώς επιμελώς διαχρονικώς και με δειλία αποσιωπούμενα, είναι όλα γνωστά. Τα συζητούν στα ταξί τους οι ταξιτζήδες , τα αναλύουν στα κουρεία οι μπαρμπέρηδες. Όπως η ανατροπή της κυβερνήσεως Γ. Παπαδοπούλου - Σ. Μαρκεζίνη, λόγω της αρνήσεως της, να επιτρέψη τον ελλιμενισμό του 6ου στόλου στην Ελευσίνα και την χρήση της αεροπορικής βάσεως στη Σούδα, κατά τον πόλεμο του Γιομ Κιπούρ, τον Σεπτέμβριο του 1973. Η ανάληψις της εξουσίας, από το απρόσωπο καθεστώς Ιωαννίδη με τα μεθοδευμένα γεγονότα του Πολυτεχνείου τον Νοέμβριο του 1973 και τέλος η αυτοκατάλυσις του καθεστώτος με την εισβολή των Τούρκων στην Κύπρο. Ενώ ο Φάκελλος της Κύπρου μυστηριωδώς (;) εξακολουθεί να παραμένει ερμητικώς κλειστός και οι ηθικοί αυτουργοί της Εθνικής συμφοράς, προστατευμένοι....

Σήμερα (Απριλιος 2010) 43 χρόνια μετά από την 21η Απριλίου 1967, ακούγονται πάντα μόνο οι συκοφαντίες και τα ψεύδη. Η Μία και Μοναδική άποψι των στρατευμένων στα Μέσα Αποβλακώσεως, που πρέπει σώνει και καλά , αυτή η δική τους, η μονομερής άποψις, η δ ιαστρέβλωμένη αλήθεια, να είναι και η κοινή γνώμη όλων μας.
Όμως η σημερινή κατάντια της Χώρας μας αποδεικνύει ότι τα παθήματα δεν μας έγιναν μαθήματα..και ότι η Δημοκρατία μας εξακολουθεί να αυτοαναλύεται.
Παράρτημα: Για να θυμούνται οι παλιότεροι και να μαθαίνουν οι νεώτεροι..
Α) Τι είπαν και έγραψαν Πολιτικοί Εφημερίδες Ιστορικοί
Κ. Καραμανλής ( πρωθυπουργός, τ Πρόεδρος Δημοκρατίας ..)
«Oυδείς είναι εις θέσιν να ανατρέψη ενα υγιές καθεστώς. Δύναται τις να είπη ότι η Δημοκρατία εδολοφονήθη εν Ελλάδι υπο ελεύθερον καθεστώς και οτι οι συνταγματάρχαι δεν έκαμαν άλλο παρά να της δώσουν την χαριστική βολή... Ενα άλλος κίνδυνος καραδοκούσε . Η πολιτική και ηθική αναρχία... Γνωρίζω επίσης οτι η χώρα συγκλονιζομένη απο άγρια πολιτικά πάθη ωδηγείτο προς αδελφοκτόνο σπαραγμό. Υπήρξε κίνδυνος να καταλήξωμεν εις τον κομμουνισμόν. Και ο κίνδυνος αυτός δεν ειναι θεωρητικός, εάν ληφθή υπ όψιν οτι η Ελλάς υπήρξε δύο φορές το Βιετνάμ της Ευρώπης..»
( Συνεντευξις στην “Le Monde” την 29/11/1967 , η οποία αναδημοσιεύθη στην Ελλάδα στις 5/12/1967.
Σόλων Γρηγοριάδης
«Στο κλίμα που επικρατεί μετά την πτώσι της δικτατορίας είναι εύκολο να γράψει κανείς εμπορική ιστορία ..Έτσι όμως αυτό που θα πρόκυψη θα είναι ένα έργο προπαγάνδας και σκοπιμότητας..δεν θα είναι επιστημονική ιστορική εργασία
( «Ιστορία της Δικτατορίας» 1975, πρόλογος )
Μ.Θεοδωρακης
« ..Κι εδώ η απορία ? Γιατί κρύβονται επιμελώς τα ιστορικά γεγονότα από τον Λαο? Η απάντησι είναι ότι τα γεγονότα αυτά δεν συμφέρουν αυτούς που μονοπώλησαν την ιδεολογική πλύσι εγκεφάλου του Λαού από το 1974 έως σήμερα..Όταν έπεσε η χούντα συνέβη η μεγαλύτερη ιστορική απάτη στα χρονικά όλων των λαών. Χιλιάδες επώνυμοι.. έγιναν ή μάλλον δήλωσαν αντιστασιακοί…»
( «Ευτυχώς που δεν νικήσαμε σύντροφοι!» σελίς 40, σελίς 72)
Παν.Κανελοποπουλος Καθηγητής ,ακαδημαϊκός πρωθυπουργός
«…Η κρίσις του καθεστώτος της ελευθερίας είναι βαρύτατη.. Εις τα περισσότερα χωριά της Ελλάδος , αν όχι εις ολόκληρον την ύπαιθρο υπάρχουν οργανωμένα συνεργεία Λαμπράκηδων ( Οργανωσι νεολαιας ΚΚΕ ΕΔΑ) ..Τα συνεργεία αυτά εκφοβίζουν και απειλούν τους κατοίκους..Η ύπαρξις και το κύρος του κράτους έχει εκμηδενισθή..»
( Πρακτικά Συμβουλίου Στέμματος 2ας Σεπτεμβρίου 1965, σελίς 32-90)
Π.Πιπινελης πρωθυπουργός
«.. Ευρισκόμεθα προ μιας τεραστίας επεκτάσεως της οργανώσεως του ανατρεπτικού δικτύου του κομμουνισμού.. Το κομμουνιστικό κόμμα , αφού επέτυχε να διάβρωση το κράτος και να πραγματοποίηση το λαϊκό μέτωπο, ευρίσκεται στα πρόθυρα ό,τι κατά την κομμουνιστική ορολογία καλείται το ‘’ διαλεκτικόν πήδημα’’..δηλαδή την δυναμική αναμέτρησι..»
( Πρακτικά Συμβουλίου Στέμματος 2ας Σεπτεμβρίου 1965, σελίς 32-90)
Γ.Μαύρος Αρχηγός ΕΔΗΚ, στέλεχος της Ενώσεως Κέντρου
«..Το κράτος ευρίσκεται εις κατάστασιν διαλύσεως και αποσυνθέσεως ..Η χώρα αναρχείται απ άκρου εις άκρον..Έχουν εξευτελισθεί όλοι οι θεσμοί και αλλοιωθεί οι βάσεις του Πολιτεύματος..Κράτος δεν υπάρχει..Μέσα εις το χάος αυτό , εις το οποίον περιέπεσα όλοι οι θεσμοί καμιά πολιτική δεν μπορεί να ασκηθεί..»
( Άρθρο στο Βήμα , 19ης και 20ης Ιουνίου 1966)
Καθημερινή
«…Το λαϊκό μέτωπο στρέφεται κατά της Δημοκρατίας και έχει ήδη επιτύχει σπουδαία αποτελέσματα διαβρώσεως όλων των θεσμών.» (12-Ιανουαριου 1966)
Ο Τόπος εισήλθε πλέον εις την ζώνη του μεγάλου κινδυνου. Η μεγάλη μάζα του λαού αγωνιά.. Ο πλέον αδιάφορος πολίτης διερωτάται. Πού πάμε, πού μας πάνε?» (23 Ιανουαρίου 1966)
«.. Είναι καιρός να κατανοήσουν οι πολιτικοί μας ότι πρέπει να εξουθενωθεί ο μηχανισμός , ο εικονικώς νόμιμος και σαφώς παράνομος μηχανισμούς του ΚΚΕ ο οποίος είναι σε θέσι να κινή σήμερον εντός του λεκανοπέδιου μια συγκροτημένη δύναμη 40000 ατόμων ανα πάσαν ώραν της ημέρας και της νυκτός..» ( 26 Μαρτίου 1966)
Μπορις Πονομαριεφ Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Σοβιετικού Κομμουνιστικού Κόμματος.
«..Ο Λένιν έγραφε το 1913 για την Ρωσία. ‘’ Η πολιτική κρίσι πανεθνικής κλίμακας θίγει ακριβώς τις βάσεις της κρατικής διάρθρωσης..Θίγει το θεμέλια του οικοδομήματος , όχι τον ένα ή άλλο όροφο..Τα γεγονότα στην Ελλάδα εξελίσσονται προς την κατεύθυνση μιας πολίτικης κρίσης αυτού ακριβούς του τύπου.’’ .»
Βήμα , άρθρο του Π Παλαιολογου.
«.. Ελάχιστοι οι αντιστασιακοί. Είναι ο κανένας. Τους πολλούς θα τους συναντήσετε την επομένη της ανατροπής της χούντας Β΄, ...να ζητούν αποκατάσταση ζημιών που δεν έπαθαν» (19.11.1978)»
Καθημερινή της Ελένης Βλάχου. «Αλήθειες»
« .. Σκύψτε να σας θυμίσω μια αλήθεια, που ζήσαμε όλοι μας και κανείς δεν τολμά τώρα ούτε να ψιθυρίσει. Εκεί τέλος του εξήντα οι περισσότεροι Έλληνες θαυμάζανε τον στρατιωτικό αρχηγό, τον παρακολουθούσανε εντυπωσιασμένοι και χειροκροτούσαν ελεύθερα τις ρητορείες του. Ο ίδιος και οι σύντροφοι του γύριζαν την Ελλάδα και υπήρχε ένα πλήθος κόσμου, που τους υπεδέχετο με ζητωκραυγές..» (16.06.1985,)
Καθημερινή της Ελένης Βλάχου. «Η φυγή»
«…Πόσες φορές δεν διάβασα γραμμένο σοβαρά, από σοβαρούς ανθρώπους, σε σοβαρά έντυπα για την “ολοκληρωμένη αντίσταση του Ελληνικού λαού εναντίον της στρατιωτικής δικτατορίας”. Μεγαλύτερο ψέμα, πιο φανταστικό παραμύθι μπορούσε ποτέ να λεχθή; Τα κρύψαμε όλα κάτω από ένα χρυσοκέντητο βέλο με φανταστικές απεικονίσεις ηρωικών εκδηλώσεων…» ((11.1.1987 )
Β) Η αξιολόγησις της Οικονομίας μας τότε :
1. Ετήσια έκθεσι του ΔΝΤ που κυκλοφόρησε τον Μάιο του 1975, δηλαδή μόνο 35 χρόνια πριν καταλήξουμε εδώ:
α. Κατά την περίοδο 1968-1973 η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε με ετήσιο ρυθμό 13,5% ο όποιος ήταν ο υψηλότερος εκείνου όλων των χωρών μελών του ΟΟΣΑ πλην Ιαπωνίας ( σελίς 9 της εκθέσεως)
β. Κατά την ίδια χρονική περίοδο 1968-1973 σημειώθηκε αύξησι των επενδύσεων παγίου κεφαλαίου στην βιομηχανία 14,5% και σε ολόκληρη την οικονομία αύξησι 12%.( σελίς 76 και 81 της εκθέσεως)
γ.Ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων μειώθηκε στις 27.000( είκοσι-επτά χιλιάδες!!!) άτομα ( σελίς 24,25 της εκθέσεως)
2. Οι Οικονομικοί Τάιμς του Λονδίνου απένειμαν δυο φορές το όσκαρ της οικονομίας στην Ελλάδα, το 1971 και το 1972. Με το ακόλουθο δικαιολογητικό βραβεύσεως:
«Για την καλλίτερη γενική επίδοσι. Το βραβείο των χωρών υψηλής αυξήσεως του εισοδήματος » απονέμεται στην Ελλαδα για την επίτευξι ρυθμού αναπτύξεως 8,5% και την ισχυρή θέσι ως προς τις εξωτερικές της πληρωμές και εξαιρετική προσέγγισι για νομισματική σταθερότητα»

Γ) Απολογία του δικτατορα Γ.Παπαδοπούλου (Απόσπασμα σχετικό προς τα συνθήματα Ψωμί παιδεία ελευθερία)
«..Ως προς το ψωμί, την οικονομίαν, παραλάβαμεν το εθνικόν εισόδημα εις τα 565 δολλάρια, και παραδώσαμε την διαχείρισιν της εξουσίας όταν ανετράπημεν εις 1.100.
Παραλάβαμεν τον προϋπολογισμόν της χώρας εις το ύψος των 29 δισεκατομμυρίων και παραδώσαμεν την αρχήν, με τον προϋπολογισμόν της χώρας εις 109 δισεκατομμύρια.
Παραλάβαμεν το συναλλαγματικόν απόθεμα της χώρας εις τα 200 εκατομμύρια δολλάρια και το παραδώσαμεν εις τον ένα δισεκατομμύριον πεντήκοντα εκατομμύρια δολλάρια. ..
Παιδεία! Δύο δισεκατομμύρια τετρακόσια εκατομμύρια ήσαν αι δαπάναι του προϋπολογισμού υπέρ της παιδείας όταν αναλάβομεν την αρχήν. Και παραδώσαμεν κονδύλιον εγγεγραμμένον εις τον προϋπολογισμόν ύψους 15 δισεκατομμυρίων.
Εξακόσιες είκοσι επτά ήσαν αι θέσεις των λειτουργών της ανωτάτης παιδείας, διότι δεν θα αναφερθώ εις την γενικήν, και ανεπτύξαμεν τας καθηγητικάς έδρας εις τον αριθμόν των εννεακοσίων εβδομήκοντα περίπου.
Δύο χιλιάδες εξακόσιοι ήσαν οι προβλεπόμενοι βοηθοί Καθηγητών, ως βοηθητικόν εκπαιδευτικόν προσωπικόν εις τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας, και όταν παραδώσαμεν την αρχήν αι νομοθετημέναι θέσεις ανήρχοντο εις έξι χιλιάδας επτακοσίας, εάν δεν με απατά η μνήμη, εξ αυτών δε είχε κατορθωθεί να συμπληρωθούν περί τας τέσσερεις χιλιάδας οκτακοσίας.
Εδιπλασιάσαμε τας δυναμένας να προσφερθώσι υπηρεσίας εκ μέρους των φοιτητικών λεσχών, εβελτιώσαμε το φοιτητικόν συσσίτιον. Εχορηγήσαμεν τα φοιτητικά δάνεια.
Εχορηγήσαμε δωρεάν τα συγγράματα προς τους φοιτητάς. Εν πάση δε περιπτώσει ολοκληρώσαμε την έννοιαν εις την πραγματικήν μορφήν της δωρεάν παιδείας εις τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα...»
...»


Ο Έλλην ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ!!!!!!

Μία θυσία που δεν προβλήθηκε καθόλου από τα ΜΜΕ...Υπολοχαγός Χαράλαμπος Χαραλάμπους. Θυσιάστηκε στην Κύπρο, την 7η Νοεμβρίου 2009.

Photobucket 
Μία θυσία που δεν προβλήθηκε καθόλου από τα ΜΜΕ...
Υπολοχαγός Χαράλαμπος Χαραλάμπους. Θυσιάστηκε στην Κύπρο, την 7η Νοεμβρίου 2009.
Έπεσε στο βωμό του καθήκοντος προς την πατρίδα κατά την παραλαβή του πολεμικού υλικού του λόχου του που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή. Προτίμησε να θυσιαστεί για να γλιτώσει τους στρατιώτες του. Δεν πέταξε την οπλοβομβίδα που είχε από μόνη της οπλίσει, αλλά την κράτησε στην αγκαλιά του δίνοντας σε τρία άλλα νεαρά παιδιά τον ελάχιστο χρόνο που χρειάζονταν για να απομακρυνθούν από το φυλάκιο. Ο ίδιος σκέπασε με το σώμα του την οπλοβομβίδα που του προκάλεσε θανάσιμα τραύματα.Το φυλάκιο βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της Λευκωσίας, ακριβώς απέναντι από τους εισβολείς και τον προμαχώνα Ρόκας, κοντά στην Πύλη Πάφου.Είναι το φυλάκιο που βρίσκεται κάτω και πάνω από το παλιό οίκημα της ΣΥΤΑ. Το ατύχημα έγινε όταν καταμετράτο το πολεμικό υλικό του φυλακίου με την αλλαγή της διοίκησης του λόχου.
Ακριβώς στις 10 και 50 ακούστηκε μια υπόκωφη έκρηξη στο χώρο των πυρομαχικών του φυλακίου. Το κακό είχε ήδη γίνει και ο 29χρονος υπολοχαγός έπεσε νεκρός, ακρωτηριασμένος στα δυο του χέρια και με ένα βαθύ τραύμα στην καρδιά.
Τι προηγήθηκε; Είχε στα χέρια του τη μοιραία οπλοβομβίδα όταν ακούστηκε ένα παράξενο κλικ στο εσωτερικό του χωνιού της. Κάτι σαν να όπλισε ο πυροκροτητής και η αντίστροφη μέτρηση άρχισε. Ο δόκιμος Αντρέας Χριστοδούλου στα 4 με 5 δευτερόλεπτα που μεσολαβούν μόλις πρόλαβε να του πει «μήπως και εκραγεί, κύριε λοχαγέ». Έκανε τρία βήματα προς τα πίσω μαζί με άλλους δύο στρατιώτες την ίδια στιγμή που ο υπολοχαγός ίσως προσπαθούσε να κάνει κάτι. Σύμφωνα με ό,τι είπε στον πατέρα του Γιώργο Χριστοδούλου ο νεαρός δόκιμος, είδε τον υπολοχαγό να παίρνει τη χειροβομβίδα κοντά στο στήθος του και να την κρύβει με τα χέρια και το σώμα του. Είχε καταλάβει ότι η έκρηξη θα ακολουθούσε την επόμενη στιγμή και θέλησε να σώσει τους άλλους. Θέλησε να σώσει τα άλλα τρία παιδιά που ήταν μαζί του στο στενό και αποκλεισμένο χώρο των πυρομαχικών. Γιατί τα πυρομαχικά βρίσκονται σε αποκλεισμένο υπόγειο χώρο;
Ακολούθησε η έκρηξη και ο δόκιμος με τους δύο στρατιώτες βρέθηκαν εκτός του χώρου που πνίγηκε μέσα σε καπνούς σκόνες και θραύσματα. Ο δόκιμος γύρισε μετά από λίγα δευτερόλεπτα πίσω και βρήκε διαμελισμένο το λοχαγό του σε μια λίμνη αίματος, πεσμένο μπρούμητα. Είδε ότι ήταν νεκρός. Βγήκε ακολούθως έξω και με το κινητό του τηλεφώνησε στο Νοσοκομείο και στο ΓΕΕΦ.
Ο κίνδυνος για νέα έκρηξη ήταν υπαρκτός και οι πυροτεχνουργοί της Αστυνομίας που είχαν φτάσει στο μεταξύ απέκλεισαν το χώρο και εξέτασαν όλο το υλικό.

Ο πατέρας του δόκιμου ανθυπολοχαγού Γιώργος Χριστοδούλου δήλωσε στη «Σ» ότι αν ακολουθούσε έκρηξη των πυρομαχικών όλο το τετράγωνο θα ανατιναζόταν και θα κατέρρεε με πολλά θύματα. «Εν ο Θεός που μας λυπήθηκε και η αυτοθυσία του υπολοχαγού να καλύψει με το σώμα του την έκρηξη», λέγει.
Οι ειδικοί εξηγούν ότι οι οπλοβομβίδες είναι σαν χωνί που φέρουν πανομοιότυπο υλικό με τις χειροβομβίδες. Εκτοξεύονται με βολή αβολίδοτου φυσιγγίου από τυφέκιο. Δεν εκρήγνυνται μόνες τους, αλλά κάτι σίγουρα πήγε στραβά. Έγινε αποκόλληση και ο πυροκροτητής ενεργοποιήθηκε. Είναι άγνωστο πόσο παλιές ήταν, πόσο καιρό βρίσκονται εκεί, τι συντήρηση τούς γίνεται. Αυτό θα το δείξει η έρευνα. Οι οπλοβομβίδες βρίσκτοναι σε πολλά φυλάκια της πρώτης γραμμής. Είναι αναγκαία πυρομαχικά σε περίπτωση αιφνιδιαστικής επίθεσης από τον καραδοκούντα εχθρό. Είναι επίσης άγνωστο κατά πόσο κάποιος προσπάθησε να βάλει τον κύριο κορμό της οπλοβομβίδας βαθύτερα στο θηκάρι της οπλοβομβίδας. Όλα αυτά θα τα δείξει η στρατιωτική ανάκριση που ήδη άρχισε και διεξάγεται από κοινού από την Εθνική Φρουρά και την Αστυνομία.

Το γεγονός είναι ένα. Ότι ένα λαμπρό παλικάρι, ένας εξαίρετος αξιωματικός απόφοιτος της Σχολής Ευελπίδων έχασε τη ζωή του και αφήνει ασήκωτο πόνο στην οικογένειά του και τη νεαρή του σύζυγο Φρόσω. Ο άτυχος υπολοχαγός Πάμπος Χαραλάμπους είναι γιος του Μιχάλη Χαραλάμπους από το Μένοικο και της Δήμητρας Πατσαλοσαββή από τον κατεχόμενο Καραβά. Έχει μια αδελφή την Άντρη. Η γυναίκα του είναι επίσης παιδί προσφύγων από το Μαραθόβουνο  Μεσαορίας. Η τραγωδία σε όλο το μεγαλείο της. Άνθρωποι που τους ένωνε η αγάπη για την πατρίδα και η υψηλή αίσθηση του καθήκοντος και της βιοπάλης ντύθηκαν στα μαύρα. Μόλις πριν από έξι μήνες ήταν οι χαρές του γάμου και τώρα η σύζυγος πίνει το πιο πικρό ποτήρι. Η δύστυχη μητέρα του σφουγγάριζε τη βεράντα του σπιτιού της όταν οι αξιωματικοί πήραν το θλιβερό μαντάτο στο Μένοικο. Ο χαροκαμένος πατέρας το έμαθε από γείτονα που το άκουσε από ιδιωτικό κυπριακό ραδιόφωνο και άρχισε να κλαίει γοερά. Ρώτησε ο άτυχος πατέρας τι έγινε και ο γείτονάς του, στην οδό Τρικούπη, στο ξυλουργείο που διατηρεί εκεί, του είπε την τραγική αλήθεια. «Το ραδιόφωνο μεταδίδει το θάνατο του παιδιού σου από έκρηξη οπλοβομβίδας».
Η παραπάνω είδηση θάφτηκε για τα καλά από τα ελλαδικά ΜΜΕ.Από ότι φαίνεται οι καναλάρχες προτιμούνε ειδήσεις "πολιτικής κονσέρβας" ή "lifestyle".Και καμιά τεχνητή όξυνση στις συζητήσεις για να μην αλλάξει κανάλι ο τηλεθεατής. Άραγε πόσοι από εμάς θα κάναμε το ίδιο που έκανε ο ηρωικός υπολοχαγός; Πόσοι θα σφίγγαμε την οπλοβομβίδα πάνω μας για να γλιτώσουνε οι υπόλοιποι; Για μία ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι ετούτος ο τόπος, ο ποτισμένος με τόσο αίμα ηρώων, συνεχίζει να καρποφορεί...
Του Άδωνη Παλληκαρίδη


Οι νεοέλληνες σας κ. Παπανδρέου!

Αγανακτισμένη καθηγήτρια "σπάει" τη σιωπή της.!

Λάβαμε μια επιστολή από καθηγήτρια σε ΕΠΑΛ στον Πειραιά.
Δείτε τι λένε τα παιδιά των (λαθρο)μεταναστών για τη χώρα μας.
Αφιερωμένο στους πολιτικούς μας!
____
"...Διδάσκω σε ΕΠΑΛ του Πειραιά στο οποίο φοιτούν πολλά Πακιστανάκια, Αλβανάκια και από λοιπές χώρες. Στα ΕΠΑΛ υπάρχουν πολλοί αλλογενείς μαθητές των οποίων οι γονείς μπήκαν παράνομα στο έδαφός μας και αυτό συμβαίνει γιατί δεν τα καταφέρνουν στο Γενικό Λύκειο και αναγκαστικά έρχονται σε εμάς.
Όχι επειδή θέλουν να ειδικευθούν κάπου για να μπουν στην αγορά εργασίας, αλλά επειδή είναι δύσκολα (ακόμα τουλάχιστον) στο γενικό Λύκειο. Έτσι έχουμε αναγκαστεί να ρίξουμε τον πήχυ πολύ χαμηλά και να σβήνουμε και απουσίες πολλές φορές.
Υπάρχει μεγάλη παραβατικότητα μέσα κι έξω από το σχολείο.
Όσο και να προσπαθούν να μας πείσουν κάποιοι, ότι οι αλλοδαποί μαθητές είναι οι καλύτεροι, σας λέω υπεύθυνα ότι αυτό οφείλεται, κατά κύριο λόγο, στο ζήλο των Συριζαίων συναδέλφων να πριμοδοτούν με βαθμούς τα παιδιά αυτά, αδικώντας παράλληλα κάποια Ελληνόπουλα τα οποία βαθμολογούν αυστηρά ή κανονικά.
Κατά καιρούς ρωτάω τους μαθητές μου, τι θα κάνουν σε περίπτωση πολέμου με την Τουρκία.
Η απάντηση που παίρνω από τους Αλβανούς, Πακιστανούς και λοιπούς μαθητές είναι ίδια για όλους:
- Εγώ, κυρία, είμαι μουσουλμάνος και η θρησκεία μου με υποχρεώνει να πολεμήσω στο πλευρό της Τουρκίας!
Ισχύει και για κάποια Αλβανάκια που είναι βαπτισμένοι χριστιανοί. Κι αυτοί το ίδιο λένε:
ΕΙΜΑΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΣ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΩ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ!
Για να είμαι ειλικρινής τα ρώτησα κάποια φορά γιατί βαπτίστηκαν αφού δεν το πιστεύουν και μου απάντησαν:
- Για να έχουμε επιπλέον βοήθεια από τη εκκλησία και για να κυκλοφορώ πιο άνετα στη χώρα σας.
Προσέξετε τα λόγια παιδιού που είναι γεννημένο στην Ελλάδα: στη χώρα σας.!
Δεν την αισθάνεται δική του χώρα, αλλά ξένη!.
Μου είπε ακόμα ότι όταν κυκλοφορούν στην Αλβανία, κρύβουν αυτά τα χαρτιά και παρουσιάζουν τα αληθινά.!
Μου είπε ότι έτσι κάνουν όλοι οι Αλβανοί!
Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουν αρπαχτεί Αλβανοί μαθητές με Ελληνόπουλα. Το θράσος των Αλβανών δεν περιγράφεται. Πολλά περιστατικά φθάνουν μέχρι το γραφείο όπου οι Αλβανοί μαθητές ξεσαλώνουν.
Μια μέρα μπροστά μας, κάποιος Αλβανός μαθητής είπε ότι η μισή Ελλάδα είναι αλβανική και θα επιστρέψει στην Αλβανία! Αν τα λέει αυτά παιδί που γεννήθηκε εδώ, φανταστείτε τι θα λένε οι γονείς τους που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στην Αλβανία.
Ο διευθυντής μας, τους ρώτησε από πού το ξέρουν αυτό κι αυτοί απάντησαν με άνεση ότι το ότι η Αλβανία θα αποκτήσει και την υπόλοιπη Ήπειρο αλλά όχι αμέσως, τους το έχουν εγγυηθεί Αλβανοί που ζούνε στην Ελλάδα και "έχουνε πιάσει θέσεις" χωρίς να κατονομάσουν κανένα, βέβαια, αλλά είπαν ότι αυτό θα γίνει, γι αυτό τα άτομα αυτά πασχίζουν χρόνια τώρα να δοθεί ελληνική ιθαγένεια σε Αλβανούς. !
Το ότι η Βόρειος Ήπειρος ήταν 4000 χρόνια ελληνική, ούτε που τους ενδιαφέρει καθόλου.
Αυτούς τους ανθρώπους θα κάνουμε Έλληνες πολίτες;
Για να μας δημιουργήσουν πρόβλημα - δήθεν μειονοτήτων - μέσα στην ίδια μας τη χώρα;
Επίσης, τσακώνονται με Βορειοηπειρώτες μαθητές στους οποίους κάνουν φραστικές επιθέσεις με τα λόγια:
- Ποιο πολύ μετράει ο δικός μου λόγος που είμαι ξένος από το δικό σου που είσαι Έλληνας!
Με τα αυτιά μου το άκουσα.
Το λειτούργημα που εξασκώ με υποχρεώνει να αντιμετωπίζω τα παιδιά όλα με τον ίδιο τρόπο, αλλά σκέφτομαι ότι αν οι Αλβανοί μας κοροϊδεύουν μέσα στα μάτια μας, τότε αυτά τα παιδιά που δεν αισθάνονται Έλληνες, μεθαύριο αν μπει η χώρα σε κίνδυνο, τι θα γίνει;..."


Υποχρέωση όλων είναι να παρευρεθούμε!!!

Μνημόσυνο Κωνσταντίνου Κουκίδη

Όπως κάθε χρόνο, η Πανελλήνια Ένωση Φίλων των Πολυτέκνων, τα Ποντιακά Σωματεία Αττικής, οι εκδόσεις "Πελασγός" και άλλα εθνικά σωματεία, θα τελέσουν φέτος το λειτουργικό και εθνικό μνημόσυνο του εθνομάρτυρα Κωνσταντίνου Κουκίδη την 24η Απριλίου (αντί της 27ης), ημέρα Σάββατο και ώρα 8:30-10:30 π.μ. στον ιερό ναό Αγίου Νικολάου Ραγκαβά Πλάκας.
Ο ιερός ναός (οδός Πρυτανείου) βρίσκεται κάτω και ΒΔ από την Ακρόπολη, εγγύτατα προς τον τόπο αυτοθυσίας του. Τυλιγμένος με την ελληνική σημαία, την οποία φρουρούσε, όταν την υπέστειλαν οι κατακτητές Γερμανοί το πρωί της 27ης Απριλίου 1941, έπεσε από τον Ιερό Βράχο μαζί της, για να μην περιέλθει στα χέρια των κατακτητών.
Μετά το λειτουργικό μνημόσυνο στον ιερό ναό θα επακολουθήσει η κατάθεση στεφάνων με χαιρετισμούς στον χώρο της αυτοθυσίας του ήρωα, όπου η αναθηματική του στήλη, εγγύτατα του ιερού ναού.
Παρακαλούνται οι τιμώντες την ιερή μνήμη του, και μάλιστα οι πολύτεκνοι και φίλοι των πολυτέκνων της Αττικής, να προσέλθουν για την εκπλήρωση αυτού του ιερού χρέους προς τον εθνομάρτυρα, αλλά και το ιερό σύμβολο της Ελληνικής Σημαίας.
Πληροφορίες: Πανελλήνια Ένωση Φίλων των Πολυτέκνων (ΠΕΦΙΠ), Ακαδημίας 78Δ, ΤΚ 106 78, Αθήνα, τηλ. 210-3838496, 210-3822586, φαξ: 210-3839509.


Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More