17.1.10

ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ για τους μετανάστες.


Που είνα τα λεφτά ;


Οι λαχανοφυλλάδες....




Ξενοφοβικούς θεωρεί η φυλλάδα όσους Έλληνες πολίτες αντιδρούν στο ν/σ του ΠΑΣΟΚ δημοσιεύοντας σχετική "έρευνα" του zougla.gr (σας είχαμε ενημερώσει για τα ερωτήματα-παγίδες και τις σκοπιμότητες).


ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΣΤΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΟΥΣ!
http://dhmopshfisma.blogspot.com
Σχόλιο...Από ότι ακούω η φυλλάδα του Ταρζάν είναι έτοιμη για κλείσιμο.Στείλτε την στο διάολο μια βδομάδα νωρίτερα.Κανένας Έλληνας να μην την αγοράσει.


Μέχρι που θα φτάσει το θράσος τους;;;;;;

Τουρκικά μαχητικά στο Βόρειο Αιγαίο - Μυρίστηκαν πετρέλαιο - Άγκυρα: "Μύκονος γιοκ" για ασκήσεις

TOYRKIKA_AEROPLANA.jpg
Λίγες ώρες μετά την δημοσιοποίηση της ανακάλυψης του νέου κοιτάσματος πετρελαίου στο Βόρειο Αιγαίο, οκτώ τουρκικά μαχητικά «επισκέφθηκαν» την περιοχή! Εισήλθαν από το πέρασμα μεταξύ Χίου και Σάμου όπου διεξάγεται μεγάλη τακτική άσκηση με χρήση πυρών του τουρκικού Ναυτικού και της Αεροπορίας (ΤΑSMO), κατευθύνθηκαν βόρεια προς τα πετρελαιοφόρα πεδία του Βόρειου Αιγαίου και εξήλθαν με κατεύθυνση τα Δαρδανέλλια.
Για την αναχαίτισή τους σηκώθηκαν μαχητικά Mirage 2000-5 Mk2 από την Σκύρο και F-16C Block 52+ από το Καστέλλι. Τα ελληνικά μαχητικά  πλεύρισαν τα τουρκικά μαχητικά από τα δυτικά-βορειοδυτικά και τα «έσπρωξαν» πίσω στην βάση του στο Μπαλίκεσιρ.
Προηγουμένως τα συγκεκριμένα οκτώ τουρκικά μαχητικά είχαν προχωρήσει σε τρεις παραβιάσεις και μία παραβίαση του FIR Αθηνών.
Σύμφωνα με πληροφορίες από την «Ενεργειακή Αιγαίου» που εντόπισε στο κοίτασμα «Ε» στο μεγάλο – για τα δεδομένα της περιοχής – πετρελαιοφόρο κοίτασμα, ενδέχεται η ποσότητα του πετρελαίου να φτάσει και τα 40.000.000 βαρέλια, ενώ τα πιθανά άμεσα κοιτάσματα πέραν του Μπάμπουρα, μπορούν να διπλασιάσουν την ποσότητα που εντοπίστηκε στο κοίτασμα «Ε».
Στο μεταξύ η Άγκυρα έχει «ξεφύγει» για να μιλήσουμε πιo παραστατικά, αφού πριν από έξι ώρες εξέδωσε αντί-ΝΟΤΑΜ με την οποία...απαγορεύει σε Πολεμικό Ναυτικό και Πολεμική Αεροπορία το δικαίωμα να ασκούνται λίγα μίλια έξω από τη Μύκονο!
Από τα στοιχεία που έχουμε στην διάθεσή μας είναι η πρώτη φορά που η Τουρκία εκδίδει απαγορευτική(!) ΝΟΤΑΜ για την περιοχή Μυκόνου-Φούρνων-Ικαρίας. Φυσικά είναι 100% παράνομη και αυτή ΝΟΤΑΜ που εξέδωσε (παρατίθεται εν συνεχεία) και η άλλη που είχε αποκαλύψει το defencenet.gr με την οποία δεσμεύει την περιοχή από τις 4 Ιανουαρίου μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου 2010.
Είναι όλες εντός του FIR Αθηνών, μόνη αρμόδια να εκδίδει δεσμεύσεις είναι η ΥΠΑ και απλώς η Άγκυρα «πατάει» επάνω σε φανταστικές παραβιάσεις της Συνθήκης της Λοζάνης για την Ικαρία και τους Φούρνους και δεν αναγνωρίζει στην ελληνική πλευρά να δεσμεύει τις περιοχές για ασκήσεις.
πηγή


Για τον υπουργό πολιτισμού....

SΟS εκπέμπει το Σούνιο! Εικόνα κατάρρευσις στο Ιερό του Ποσειδώνα

SOYNIO_POSEIDONA.jpg
Εικόνα εγκατάλειψης παρουσιάζει ο τρίτος σε επισκεψιμότητα αρχαιολογικός χώρος της Αττικής: το Σούνιο. Η ανυπαρξία περίφραξης καθιστά επικίνδυνο τον χώρο για τους επισκέπτες, οι οποίοι από ένα παραπάτημα μπορεί να βρεθούν στον γκρεμό από 80 μ. ύψος. Τα οχυρωματικά τείχη καταρρέουν και συγκρατούνται από μεταλλικά υποστυλώματα. Τουαλέτες δεν υπάρχουν και οι εκατοντάδες επισκέπτες καθημερινά αναγκάζονται να σχηματίζουν ουρές έξω από τις ελάχιστες του εστιατορίου.
Οι μελέτες για να αλλάξει η εικόνα είναι έτοιμες, με χρηματοδότηση από το Γ΄ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης και εγκρίθηκαν από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, όμως χρήματα δεν υπάρχουν με αποτέλεσμα το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού να περιμένει να εξασφαλίσει κονδύλια από το επόμενο Πλαίσιο Στήριξης (ΕΣΠΑ).
«Η εικόνα που εμφανίζει ο χώρος είναι απογοητευτική», έλεγε στο τραπέζι του ΚΑΣ η προϊσταμένη της Β΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, Ιωάννα Δρακωτού, η οποία τόνισε πως οι επισκέπτες δεν λαμβάνουν υπόψη τους την πινακίδα που τους παροτρύνει να μην απομακρύνονται, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος ατυχήματος. Δεν είναι λίγες οι φορές μάλιστα «που έχουν γίνει απόπειρες αυτοκτονίας από τον απότομο βράχο»- άλλωστε και ο Αιγέας από εκεί αυτοκτόνησε όταν είδε τα μαύρα πανιά στο πλοίο του Θησέα που επέστρεφε από την Κρήτη. Αφύλακτος από την πλευρά της θάλασσας, ο αρχαιολογικός χώρος (υπάρχει υποτυπώδης περίφραξη) φιλοξενεί τις νύχτες ακόμη και τελετές μαγείας, όπως μαρτυρούν «περίεργα κατάλοιπα».
Στις άμεσες προτεραιότητες δεν είναι η ανασκαφή του αρχαιολογικού χώρου- έχει ανασκαφεί ελάχιστα τον 19ο και στις αρχές του 20ού αιώνα, ενώ πυρκαγιά του 1993 έγινε αιτία για την αποκάλυψη ορισμένων αρχαιοτήτων. Είναι η τοποθέτηση προστατευτικών κιγκλιδωμάτων- ιδιαιτέρως από την πλευρά της θάλασσας- και η διαμόρφωση διαδρομών με πινακίδες και παγκάκια. «Σήμερα όλοι επισκέπτονται τον ναό του Ποσειδώνα. Δεν συνειδητοποιούν όμως πως υπήρχαν σπίτια, νεώσοικοι... Ήταν ένας οχυρωμένος οικισμός» εξηγεί η κ. Δρακωτού και τονίζει πως μέσω της ίδιας μελέτης θα επιχειρηθεί και η ανάδειξη του γειτονικού ναού της Αθηνάς Σουνιάδος (500 μ. από τον ναό του Ποσειδώνα) που δεν τον επισκέπτεται κανείς.
Προτεραιότητα αποτελεί επίσης η κατασκευή χώρων υγιεινής στη θέση αυθαίρετου μίνι μάρκετ δίπλα στο πάρκινγκ μαζί με πωλητήριο, ενώ λύση θα αναζητηθεί για το θέμα της πρόσβασης των ΑμεΑ.
«Το τείχος καταρρέει και στο μεγαλύτερο τμήμα του συγκρατείται με μεταλλικές δοκούς» παραδέχτηκε η κ. Δρακωτού για τον χώρο που έχει να δεχθεί αναστηλωτική φροντίδα τα τελευταία 50 χρόνια. Και αν η σχετική μελέτη είναι έτοιμη από το 2007 και παρά το γεγονός ότι «το εύθριπτο υλικό για την αναστήλωση υπάρχει στην Αίγυπτο», κατά τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Αναστήλωσης Αρχαίων Μνημείων Δημοσθένη Ζιρώ, δεν έχει υλοποιηθεί, καθώς δεν έχουν βρεθεί οι απαραίτητες 100.000 ευρώ.
Ο ναός του Ποσειδώνα έχει τα δικά του «Ελγίνεια». Σπόνδυλοι των κιόνων του από τον 17ο αιώνα μεταφέρονταν ως διακοσμητικά σε κήπους της Ευρώπης. Πέντε βρίσκονται στο Βερολίνο, από τρεις σε Βενετία και Λονδίνο, ενώ αρκετοί βρίσκονται είτε στη θάλασσα είτε σφηνωμένοι στους βράχους κάτω από τον ναό
Θησαυρός στο πυροβολείο
Ένας θησαυρός κρυβόταν για δύο δεκαετίες στα θεμέλια του παλαιού πυροβολείου, στον αρχαιολογικό χώρο. Αν και ο Αναστάσιος Ορλάνδος- τότε διευθυντής αναστήλωσης- ζητούσε επίμονα την κατεδάφισή του, οι τεχνίτες δεν το κατεδάφιζαν καθώς το είχαν ως απάγκιο. Είκοσι χρόνια όμως μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, εμφανίστηκαν ανήμερα το Πάσχα δύο μεσόκοποι ξένοι, πιθανόν βετεράνοι του πολέμου. Έσκαψαν στα θεμέλια, πήραν ένα στρατιωτικό κουτί, προφανώς με πολύτιμο περιεχόμενο, και έφυγαν. Το γεγονός προκάλεσε την μήνιν του Ορλάνδου, ο οποίος θεώρησε πως η ολιγωρία των τεχνιτών έγινε αιτία να χαθεί ο θησαυρός, όπως ανέφερε στο ΚΑΣ ο καθηγητής Αρχιτεκτονικής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και μέλος του ΚΑΣ, Μανώλης Κορρές.
πηγή


Για τον υπουργό ΠΡΟ-ΠΟ.....

Τσάμπα μάγκας

XRYSOXOIDHS.jpg
Και κερατάς και δαρμένος. Μιλάμε για πλήρη ευνουχισμό της Αστυνομίας μας από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και τον κ. Χρυσοχοΐδη με αφορμή την... «κακοποίηση» από αστυνομικούς του Α.Τ. Ακροπόλεως, Χιλιανού μετανάστη. Ένας επικίνδυνος κακοποιός που έφαγε κατά το κοινώς λεγόμενο, μερικές ψιλές, ενώ είχε συλληφθεί επειδή απειλούσε να σκοτώσει με μαχαίρι στο κέντρο της Αθήνας έναν πολίτη (ποιος ξέρει πόσους ακόμα έχει απειλήσει ή μαχαιρώσει) μετατράπηκε ξαφνικά σε θύμα αδίστακτων, θερμοκέφαλων, ρατσιστών αστυνομικών. Έτσι τους παρουσίασαν στην κοινή γνώμη.
Το καταδικαστικό πόρισμα εξεδόθη πριν ακόμα ακουστεί η πλευρά των φερόμενων ως δραστών του «ξυλοδαρμού». Αρκούσε η αφήγηση του Χιλιανού για να καταδικαστούν στην εσχάτη των ποινών. Ακόμα και από τους συνδικαλιστές, συναδέλφους τους. Τίποτα όμως από όλα όσα ακούσαμε ως εκδοχή για το πώς συνέβη το περιστατικό δεν πείθει. Το στόρυ ήταν κακογραμμένο εξαρχής.
Τι συνέβη; Ο ειδικός φρουρός δέχθηκε απρόκλητη επίθεση από τον «φουκαρά» λαθρομετανάστη, ο συνάδελφός του έσπευσε να τον βοηθήσει και βρήκαν και τον μπελά τους, καθώς και οι υπόλοιποι που βρίσκονταν στο τμήμα! Δηλαδή, πώς έπρεπε να πράξει ο ειδικός φρουρός; Να τον αφήσει να τον λιντσάρει ο Χιλιανός κακοποιός και να τον αφήσει να δραπετεύσει για να επιτεθεί σε όποιον ανύποπτο πολίτη βρισκόταν στο διάβα του;
Ερωτάται ο κ. Χρυσοχοΐδης: Πώς επιτρέπει σε παιδιά που μόλις βγήκαν από τη σχολή να κάνουν τους δεσμοφύλακες σε εγκληματίες που έχουν περάσει από τις μισές φυλακές του πλανήτη και γνωρίζουν του κόσμου τα τεχνάσματα; Δεν είναι τυχαίο ότι οι λαθρομετανάστες βλέπουν ως παράδεισο τη χώρα μας. Και πώς να μη τη βλέπουν όταν ο κάθε επικίνδυνος αλλοδαπός απολαύει της απόλυτης προστασίας της πολιτείας! Τους έχει μη βρέξει και μη στάξει. Ουαί κι αλλοίμονο στον αστυνομικό που τολμήσει να κάνει τη δουλειά του, να υπερασπιστεί τη ζωή των συμπολιτών του ακόμα και τη δική του ζωή. Προσοχή, όχι από τον οποιονδήποτε Έλληνα κακοποιό, αλλά από τον πιο επικίνδυνο αλλοδαπό εγκληματία.
Ειδικός φρουρός μού έλεγε πριν από ένα χρόνο ότι πολλοί από αυτούς που συλλαμβάνονται προκαλούν με τη συμπεριφορά τους προκειμένου να τούς επιτεθούν οι αστυνομικοί, να τούς εκθέσουν και να ηρωοποιηθούν γλιτώνοντας την απέλαση. Ξέρουν ότι στη χώρα τους τούς περιμένουν τα χειρότερα. Ίσως και η θανατική ποινή. Άλλωστε γιατί να φύγει από τη Χιλή ο τύπος; Γιατί ήρθε στην Ελλαδίτσα και δεν πήγε στις ΗΠΑ;
Ο κ. Χρυσοχοΐδης με τις κορώνες του υπέρ του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και με τους βαρείς χαρακτηρισμούς που εξαπέλυσε με ελαφρά τη καρδία κατά των αστυνομικών του Α.Τ. Ακροπόλεως μόνο καλές υπηρεσίες δεν προσφέρει στον τόπο του. Τουναντίον, φέρει ακέραια την ευθύνη για το ξεσάλωμα του κάθε λαθρομετανάστη, που βρίσκει ξέφραγο αμπέλι την Ελλάδα, εκτονώνει την αρνητική του ενέργεια και εκδηλώνει την εγκληματική του συμπεριφορά και δράση. Είδαμε ότι ακολούθησε και ο σφουγγοκωλάριος αρχηγός του στο ίδιο τροπάρι. Άλλος τσάμπα μάγκας κι αυτός. Μπορεί να γίνεται αρεστός ο κ. Χρυσοχοΐδης σε κάποιους κύκλους αλλά στην πλειοψηφία των συμπατριωτών του γίνεται πολύ δυσάρεστος.
Άλλα μάς έλεγε τον περασμένο Οκτώβρη ο υπουργός και άλλα πράττει. Δεν βλέπουμε αποτέλεσμα στην αθρόα λαθρομετανάστευση. Αντιθέτως διαπιστώνουμε ένα πρωτοφανές κανάκεμα που εξοργίζει. Αλλά τι να περιμένεις από μια κυβέρνηση που αντί να προχωρά σε μαζικές απελάσεις, για να διασώσει την εθνική μας ταυτότητα, κυριαρχία και ασφάλεια, παραχωρεί την ελληνική ιθαγένεια σε λαθρομετανάστες!
του Μιχάλη Χάνδακα
εκδότη της εφημερίδας Εν Πειραιεί


Νεολαία ΛΑ.Ο.Σ.

Φάκελος Λαθρομετανάστευση





Λαθρομετανάστες διαδηλωτές
Ομόνοια 28/03/09, βράδυ Σαββάτου, κοντά στα ξημερώματα, Αθηναίοι γυρίζουν στις εστίες τους μετά την έξοδο, οδοκαθαριστές πιάνουν δουλειά, οι οδηγοί ταξί περιμένουν στις πιάτσες, άλλο ένα βράδυ Σαββάτου στο πολύπαθο κλεινόν άστυ. Κι όμως η φαινομενικά ήρεμη βραδιά ταράζεται από σοβαρά επεισόδια. Ομάδες μεταναστών, λαθραίων και μη, συμπλέκονται, φωνάζουν, σπάνε, καίνε, βγάζουν μαχαίρια, καταστρέφουν. Κι όμως η πόλη κοιμάται, παρακολουθεί απλά τα γεγονότα, δεν αντιδρά, δεν φωνάζει, τίποτα! Είναι άραγε λόγω φόβου; Ή μήπως αυτή η εκνευριστικά ατάραχη συμπεριφορά οφείλεται σε μια απάθεια, μια επικίνδυνη απάθεια, η οποία χτίστηκε σιγά-σιγά όλα τα προηγούμενα χρόνια, με τις ευλογίες και την καθοδήγηση της «ουμανιστικής - αντιρατσιστικής - προοδευτικής Αριστεράς»;
Η κατάσταση βέβαια αυτή δεν οφείλεται σε παρθενογένεση. Συστηματικά μπαίνει σε αυτή την πολύπαθη χώρα όποιος θέλει και με όποιον τρόπο θέλει, δεν υπάρχει έλεγχος πουθενά ούτε καν για τα ποινικά μητρώα των συγκεκριμένων ατόμων από τις χώρες που προέρχονται. Εδώ είναι και το κομβικό σημείο της υπόθεσης. Συγκεκριμένα το σύνολο των κρατουμένων για το έτος 2007 ήταν περί τους 11.000 από τους οποίους τα 5.253 είναι αλλοδαποί και από αυτούς οι 2.668 είναι αλβανικής καταγωγής («Ελευθεροτυπία», 28/10/07). Με βάση τον υπολογισμό ότι σήμερα ζουν περίπου 1.500.000 αλλοδαποί στη χώρα μας, από τους οποίους οι περίπου 700.000 είναι Αλβανοί, καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι οι αλλοδαποί φυλακίζονται, αναλογικά, έξι φορές περισσότερο, από τους Έλληνες!
Τα παραπάνω στοιχεία κάποιοι «επαγγελματίες αντιρατσιστές» προσπαθούν να τα αποκρύψουν. Γιατί όμως; Μήπως έχουν τεράστια κέρδη από αυτό; Μήπως έχουν μεγάλα συμφέροντα από τη ραγδαία πτώση των ημερομισθίων; Μήπως έχουν βλέψεις μέσω των «γκέτο» να υποβαθμίσουν περιοχές, και στη συνέχεια αγοράζοντας πάμφθηνα τη γη να οικοδομήσουν και να οικονομήσουν από αυτό; Αρκεί το παρακάτω μικρό αλλά ενδεικτικό παράδειγμα: Στην περιοχή του Αγ. Παντελεήμονα δικηγόρος επαγγελματίας «αντιρατσιστής» νοίκιαζε με το κεφάλι κάποια διαμερίσματα σε παράνομους μετανάστες αντί ημερησίου τιμήματος. Εκεί είχαν στοιβαχτεί σε ένα χώρο που προοριζόταν για περίπου 20 άτομα, περί τους 300 λαθρομετανάστες με τίμημα 3 ευρώ τη μέρα. Μια χαρά «αντιρατσισμός» λοιπόν με ένα χιλιάρικο τη μέρα...
Πέρα όμως από τα παραπάνω όμως η Ελλάδα είναι μια χώρα που δεν έχει τις υποδομές ώστε να μπορέσει να συντηρήσει αυτά τα άτομα που μαζικά περνούν τα σύνορα. Υπάρχει επαρκές σύστημα υγείας; Σύστημα παιδείας; Υπάρχει αυτή η βαριά βιομηχανία που θα τους δώσει δουλειά; Όπως γνωρίζουμε όλοι μας όχι. Την στιγμή που τα εργοστάσια κλείνουν το ένα μετά το άλλο μετακομίζοντας σε γειτονικές χώρες και μένουν χιλιάδες Έλληνες άνεργοι, τη στιγμή που οι Έλληνες αγρότες δουλεύουν απλά για να συντηρούν την οικογένεια τους με εργασία ακόμα και 16 ωρών τη μέρα, πώς είναι δυνατόν το κίνητρο των λαθρομεταναστών να είναι η εύρεση εργασίας. Οι μοναδικοί που ωφελούνται από αυτή την αθρόα εισαγωγή είναι οι μεγαλοκαπιταλιστές που μπροστά στην μεγιστοποίηση του κέρδους τους ρίχνουν τα ημερομίσθια κάθε φορά όλο και περισσότερο χωρίς φυσικά να νοιάζονται για τις περαιτέρω συνέπειες.
Περί της ανεργίας συγκεκριμένα ο καθηγητής Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών Α.Σαρρής έχει κάνει μια έρευνα περί του θέματος («Ελευθεροτυπία», 18/1/1998). Συγκεκριμένα η έρευνα αναφέρει ότι ο αριθμός των περίπου 450.000 λαθρομεταναστών αντιστοιχεί σε 130.000 εργάτες πλήρους απασχόλησης. Διαπίστωση της έρευνας είναι ότι για κάθε 5 λαθρομετανάστες που βρίσκουν δουλειά, 2 Έλληνες χάνουν την δική τους.
Η παραπάνω έρευνα του καθηγητή Α.Σαρρή έδειξε επίσης ότι τα χαμηλά μεροκάματα των λαθρομεταναστών έκαναν πολλούς ανειδίκευτους Έλληνες εργάτες να χάσουν την δουλειά τους, με αποτέλεσμα την ανισοκατανομή εισοδήματος, καθώς και ότι το 37% του πληθυσμού, του φτωχότερου εισοδηματικά, γίνεται φτωχότερο εξαιτίας των λαθρομεταναστών. Σύμφωνα με την έρευνα η αθρόα εισροή λαθρομεταναστών προκάλεσε μείωση της πραγματικής αμοιβής των εργαζομένων, δηλαδή τον μέσο όρο των αμοιβών των εργαζομένων, κατά 6%.
Η Ε.Ε. τόνισε ότι όσον αφορά την απασχόληση των γυναικών παρά την αύξησή της κατά 3% το 1998, το ποσοστό απασχόλησης αυξήθηκε πολύ λίγο (μόλις κατά 0,5%) εξαιτίας της ξαφνικής αύξησης του αριθμού των μεταναστών (Ελευθεροτυπία, 21/9/1999). Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας Μιλτιάδης Παπαϊωάννου η συμβολή των λαθρομεταναστών στην κατά 1,2% αύξηση της ανεργίας κατά τον τελευταίο χρόνο ήταν «μόνο» 0,3% («Τα Νέα», 29/7/1999). Η δήλωση αυτή δείχνει ότι υπάρχει άμεση σχέση μεταξύ ανεργίας και λαθρομετανάστευσης. Εφ' όσον το 0,3% από την κατά 1,2% αύξηση της ανεργίας οφείλεται στους λαθρομετανάστες, συνεπάγεται ότι το 25% (0,3/1,2) της αύξησης της ανεργίας κατά το τελευταίο έτος οφείλεται στους λαθρομετανάστες.
Παρατηρούμε επίσης ότι παλαιότερα πολλά από τα πιο υψηλόβαθμα και προβεβλημένα στελέχη της κυβερνήσεως, σε ένα παροξυσμό αλήθειας, παραδέχονται ότι το πρόβλημα σχετικά με τα στίφη των λαθρομεταναστών, είναι τεράστιο. Ενδεικτικά είναι τα παρακάτω στοιχεία.
Ο πρώην υπουργός Εθνικής Οικονομίας Γιάννος Παπαντωνίου δήλωσε: «Τέλος υπάρχει το μείζον πρόβλημα των οικονομικών μεταναστών. Ότι προστέθηκαν 500.000 νέοι άνθρωποι στο εργατικό δυναμικό μας δεν μπορεί παρά να έχει επιπτώσεις στην ανεργία. Δεν συμφωνώ ότι οι δουλειές των οικονομικών μεταναστών είναι δουλειές που δεν κάνουν οι Έλληνες» («Οικονομικός Ταχυδρόμος», 3/6/1999).
Ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης δήλωσε: «Αντί να κλείσουμε, ανοίξαμε τα σύνορα στην ανεξέλεγκτη είσοδο κάθε ξένου. Ποιός μπορούσε τότε να φανταστεί ότι μέσα σε λίγα χρόνια, σε 10 εκ. πληθυσμό θα είχαμε 1 εκ. ξένους, με επιπτώσεις από την έξαρση της εγκληματικότητας μέχρι την διόγκωση της ανεργίας;» («Τα Νέα», 28/6/1999).
Ο πρώην υπουργός Δημοσίας Τάξεως Μιχάλης Χρυσοχοΐδης παραδέχθηκε επίσης: «Η απασχόληση παράνομου αλλοδαπού εργατικού δυναμικού, υπό συνθήκες αυξανόμενης ανεργίας στις κατηγορίες των νέων και των γυναικών, εμποδίζει την εξάντληση των υφισταμένων αποθεμάτων ημεδαπού εργατικού δυναμικού και διευρύνει το ποσοστό των Ελλήνων ανέργων. Γίνεται σαφές ότι η παράνομη απασχόληση των αλλοδαπών εργαζομένων αποτελεί μέρος του προβλήματος που επηρεάζει την ελληνική αγορά εργασίας και ενθαρρύνει την παράνομη είσοδο μεταναστών» («Οικονομικός Ταχυδρόμος», 30/12/1999).
Κάπου εδώ έρχονται στο μυαλό μου τα λόγια του Καρλ Μαρξ: «Σκοπός της εισαγωγής ξένων εργατών από τους εργοδότες είναι η διαιώνιση της σκλαβιάς». Για τους δύσπιστους, το συγκεκριμένο απόσπασμα του Μαρξ είναι από το άρθρο του «Μια Προειδοποίηση», που γράφτηκε το 1865 και δημοσιεύτηκε σε τρεις εφημερίδες το 1866. Μπορείτε να το βρείτε στο Marxist Internet Archive, με τον τίτλο «A warning». Εκτός και αν ο Μαρξ ήταν ένα ξενοφοβικό, φασιστικό υποκείμενο, όπως αποκαλούν οι λεγόμενοι σκοταδιστές προοδευτικοί όποιον τολμά να αναπαράγει αυτή τη φράση σήμερα.
Άραγε τι είναι ρατσισμός; Το να δίνεις φρούδες ελπίδες σε κάποια όντως κατατρεγμένα άτομα πουλώντας τους ψεύτικα όνειρα με τίμημα άθλιες συνθήκες ζωής ή να αποτρέπεις από το να γεννιούνται αυτά τα ψεύτικα όνειρα. Την απάντηση μπορεί να την δώσει ο καθένας από εμάς.
του Ιωάννη Καλαντώνη
εκπροσώπου τύπου της ΝΕ.Ο.Σ.
Το άρθρο δημοσιεύθηκε στο τεύχος 5 (Απρίλιος 2009) του περιοδικού «Απόδραση» της ΝΕ.Ο.Σ. (Νεολαία Ορθόδοξου Συναγερμού).


Επιτέλους και κάτι αισιόδοξο........

Ε. Βενιζέλος: "Ολοκληρώνουμε φρεγάτες, ΤΟΜΑ φέτος!


Ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων για τα ΤΟΜΑ BMP-3HEL και των φρεγατών FREMM, αλλά και επίλυση του προβλήματος των υποβρυχίων Τ-214, των ανταλλακτικών και του συστήματος αυτοπροστασίας των F-16, αποτελούν τους βασικούς στόχους στις αμυντικές επενδύσεις του υπουργείου Εθνικής Άμυνας για την χρονιά που άρχισε, τόνισε την ομιλία του στο υπουργικό συμβούλιο (που δόθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία του υπουργείου ολόκληρη στην δημοσιότητα) ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος. Σημειώνουμε δύο πράγματα: από τις προγραμματικές του 2010 απουσιάζει οποιαδήποτε αναφορά στο πρόγραμμα των 15 ελικοπτέρων έρευνας και διάσωσης Super Puma, ενώ αξιοσημείωτη είναι η ειδική αναφορά που γίνεται στα ανταλλακτικά του F-16, τα οποία μέχρι σήμερα δεν ήταν ευρέως γνωστό ότι αποτελούν πρόβλημα για την Αεροπορία.

Αξίζει επίσης να υπογραμμίσουμε μία άλλη παράγραφο της ομιλίας του, η οποία χρήζει ειδικής σημασίας: "Στο πεδίο των εξοπλισμών θέλουμε όσο γίνεται πιο έξυπνες και χαμηλού κόστους λύσεις, που μπορούν να ενσωματωθούν με ευκολία, που διασφαλίζουν διαλειτουργικότητα των συστημάτων μεταξύ του Στρατού, του Ναυτικού και της Αεροπορίας. Και στο πλαίσιο αυτό ολοκληρώνεται η επαναξιολόγηση του ΕΜΠΑΕ, του Ενιαίου Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Εξοπλισμών και του τρέχοντος που τελειώνει το 2010, αλλά και του επομένου, καθώς πρέπει να γνωρίζουμε ότι 20 μεγάλα προγράμματα καλύπτουν περίπου το 90% της συνολικής δαπάνης. Άρα έχουμε την δυνατότητα να στοχεύσουμε σ‘ αυτά τα 20 μεγάλα προγράμματα και να κάνουμε όσο γίνεται καλύτερη διαχείριση από κάθε άποψη."
Σήμερα στο υπουργείο ο υπουργός Εθνικής Άμυνα, παρουσία και του ΑΝΥΕΘΑ, Πάνου Μπεγλίτη, συναντήθηκε με τον Γάλλο πρεσβευτή στην Αθήνα, Christophe Farnaud, που συνοδευόταν από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλου της DCNS Patrick Boissier και τον πρόεδρο του ΔΣ των Ναυπηγείων Ελευσίνας Νίκο Ταβουλάρη. Aντικείμενο - τι άλλο; - η διακρατική διαπραγμάτευση που βρίσκεται σε εξέλιξη για την προμήθεια των φρεγατών FREMM.



Mήπως οι Tαλιμπάν είναι... Eβραίοι;

Tο ισραηλινό YΠEΞ χρηματοδότησε Iνδή επιστήμονα για να ψάξει το DNA τους. Στόχος να αποδειχθεί ότι οι Παθάνοι είναι παρακλάδι αρχαίων εβραϊκών φυλών!


Mήπως οι Tαλιμπάν είναι... Eβραίοι; Ή έστω εβραϊκής καταγωγής; Oσο τρελό κι αν ακούγεται, το ισραηλινό υπουργείο Eξωτερικών χρηματοδότησε μια έρευνα στην Iνδία, που θα προσπαθήσει να αποδείξει ότι τα «πρωτοξάδελφα» των Παστούν, οι Παθάνοι (Pathan), είναι παρακλάδι αρχαίων εβραϊκών φυλών, που εγκατέλειψαν την Παλαιστίνη τον 8ο αιώνα π.X. To αποκάλυψαν οι «Times of India». Προφανής η πολιτική σκοπιμότητα, παρόλο που οι Tαλιμπάν δεν απειλούν άμεσα το Iσραήλ. Θα ήταν βολικό να αποδειχτεί επιστημονικά ότι «Eβραίοι και μουσουλμάνοι του Iνδοκαύκασου» έχουν κοινές ρίζες. Aς πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά...Φανατικός υποστηρικτής της θεωρίας για το ισραηλίτικο παρελθόν των Παθάνων είναι ο Iνδός καθηγητής πανεπιστημίου Nαβράς Aαφρέντι.

Oι Παστούν είναι η μεγαλύτερη εθνοτική ομάδα του Aφγανιστάν και κύρια πηγή στρατολόγησης των Tαλιμπάν (του υπ' αριθμόν 1 εφιάλτη του Oμπάμα). Eίναι γενικά αποδεκτό ότι προέρχονται από την αρχαία φυλή των Pathan, οι οποίοι μάλλον δεν έχουν σχέση με τους Πάρθους του Iράν. Oι Παστούν/ Παθάνοι διασκορπίστηκαν στο νότιο και νοτιοανατολικό Aφγανιστάν, στο δυτικό και βορειοδυτικό Πακιστάν, όπως και στο κρατίδιο Oυτάρ Πραντές, της Bόρειας Iνδίας.

Ινδία
Στην Iνδία οι Παθάνοι εξακολουθούν να διατηρούν την ιδιαίτερή τους ταυτότητα, αν και έχουν απομείνει πλέον ελάχιστοι. Τόσο οι σημερινοί Παστούν όσο και οι Παθάνοι είναι αποκλειστικά μουσουλμάνοι και δεν συμπαθούν το κράτος του Iσραήλ. Oμως η Iνδή επιστήμονας Σαχνάζ Aλί, του Eθνικού Iνστιτούτου Aνοσοαιματολογίας της Bομβάης, θα μελετήσει με ισραηλινά κονδύλια το... DNA των Aφρίντι Παθάν, στην επαρχία Mαλιχαμπάντ, και θα στείλει τα δείγματα στο Tεχνολογικό Iνστιτούτο της Xάιφα.
O θρύλος λέει ότι είναι απόγονοι της εβραϊκής φυλής του Eφραίμ, που εκδιώχθηκαν από την Παλαιστίνη από τους Aσσυρίους, το 721 π.X. Σύμφωνα με την «Jerusalem Post», oι θρύλοι των Iνδών Παθάνων βρίθουν από αναφορές στο ισραηλιτικό τους παρελθόν. Aκόμη κι ο τελευταίος βασιλιάς του Aφγανιστάν, ο Zαχίρ Σαχ, που διατήρησε τον θρόνο του έως το 1973, έλεγε ότι καταγόταν από τη φυλή του Bενιαμίν.
Σήμερα βασικός υποστηρικτής της θεωρίας είναι ένας... φανατικός Pathan, ο Iνδός καθηγητής του Πανεπιστημίου Λουκνόβ, Nαβράς Aαφρέντι. Πιστεύει ότι οι μακρινοί του πρόγονοι ήταν Eβραίοι και ερευνά το ζήτημα εδώ και χρόνια.
Tο πιθανότερο βέβαια είναι οι Tαλιμπάν να... γελάσουν με αυτές τις επιστημονικές ακροβασίες του Iσραήλ.
«Mην τους το πείτε, αλλά ίσως οι Tαλιμπάν είναι εβραϊκής καταγωγής», γράφει με λεπτή ειρωνεία ο ανταποκριτής του ABC στην Iερουσαλήμ, Σάιμον MακΓκρέγκορ Γουντ.




Να το ξαναφηφίσετε για ΔΉΜΑΡΧΟ!




Ευριπίδης Μπίλλης
Τ. Επίκουρος Καθηγητής ΕΜΠ

Αξίζει να θυμηθούμε τον κ. Δήμαρχο της Αθήνας, όταν δεν του καιγότανε καρφί όταν εξυβριζόταν ο Τάσσος Παπαδόπουλος από την <<Πανδώρα>> του σταθμού του9,84, όταν από <<την>> ίδια νεοαξικά Πανδώρα και τον επίσης νεοταξικό συνεργάτη της εξυβριζόταν ο Μίκης Θεοδωράκης και επίσης όταν μετά την την εκλογή του Γ. Παπανδρεόυ ως πρωθυπουργού εξυβριζόταν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας (οι Στέφανος Κασιμάτης μετακομίσας στην Καθημερινή προφανώς μετά από πρόσκληση των κ.κ. , Παπαχελά, Πάσχου, Κουλουμπή, Βερέμη και σία και ο ίδιων χαρακτηριστικών Ηλίας Κανέλλης).

Όλα τα ανωτέρω ετίθεντο κάθε φορά εγγράφως υπόψιν του αλλά ο κ. Δήμαρχος σφύριζε αδιάφορα.

Ευηρεστήθη μόνον μία φορά να απαντήσει ο Διευθυντής του σταθμού υποστηρίζων την ελευθερία του λόγου των δύο παγκοσμιοποιημένων φιλοσκοπιανών Ανανιακών κτλ δημοσιογράφων για να βρίζουν τους Έλληνες. Συνημμένα η απάντηση αυτή (δεν υπάρχει σε word)

Να θυμηθούμε επίσης ότι ο κ. Δήμαρχος έριξε το δημαρχιακό βάρος υπέρ της κ. Ντόρας και ότι την πρωτοχρονιά στην ομιλία του στο σύνταγμα απέφυγε στην προσφώνηση του να αναφέρει τη λέξη Έλληνες.

Τώρα ο κ. Δήμαρχος άρχισε το παγκοσμιοποιημένο του <<έργο>> του διαβάλλοντας τον Αντώνη Σαμαρά, για προφανείς λόγους.

Και για να φανεί δήθεν αντικειμενικός και να ρίξει στάχτη στα μάτια του κόσμου, <<μαλώνει>> χαϊδευτικά και την κ. Ντόρα.

Μπράβο Δήμαρχε !!

σχόλιο paideia-gr: Δεν νομίζουμε πως η στάση αυτή του Κακλαμάνη έχει να κάνει τόσο με την Ντόρα, η οποία πλέον είναι καμένο χαρτί. Εντάσσεται στο ευρύτερο σχέδιο των αφεντικών των διεθνιστών-πασοκτζήδων που παρασιτούν μέσα στην ΝΔ. Δεν είναι τυχαίο πως τόσο ο Κακλαμάνης όσο και ακόμη περισσότερο, όπως διαβάσαμε χθες στα ΝΕΑ, η Γιαννάκου στρέφονται κατά του Σαμαρά, λίγες μόνο μέρες μετά την ξεκάθαρη θέση του για το μεταναστευτικό. Ενοχλήθηκαν τα αφεντικά τους που ο Σαμαράς μίλησε για ελληνικό λαό και όχι πληθυσμό. Αλλά ο Σαμαράς αποδεικνύει πως δεν είναι χαζός! Σίγουρα δεν θα φοβηθεί τον Κουλούρη της ΝΔ, την Γιαννάκου. Αυτήν που τόσο ακριβά έχει πληρώσει η ΝΔ και η οποία ως μοναδικό προσόν αναφέρει ακριβώς όπως και ο Κίμωνας, πως έχει υπογράψει την ιδρυτική πράξη της ΝΔ. Ποτέ ξανά υποψήφιοι Γιαννάκου-Κακλαμάνης! Ας πάνε στο ΠΑΣΟΚ!
 Φυσικά τα της ΝΔ μας αφήνουν παγερά αδιάφορους . Το ανεβάζουμε για την ενημέρωση σας .
Νίκος Αγαπηνός .


Άρθρο στην εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ .

Να υπερασπιστούμε το δικαίωμα στην διαφορά



170110-kids-hellasΑπό την πρώτη στιγμή που το προτεινόμενο σχέδιο νόμου το οποίο αποδίδει την ελληνική ιθαγένεια και δικαίωμα ψήφου στους μετανάστες, δόθηκε στην δημοσιότητα, μία σειρά από πρόσωπα και φορείς τάχθηκαν αναφανδόν εναντίον του. Μία σειρά από πρόσωπα και φορείς με διαφορετική πολιτική ιστορία, διαφορετική πολιτική διαδρομή και φαινομενικά τουλάχιστον, διαφορετική ιδεολογική προσέγγιση των πραγμάτων. Γι' αυτό και μόνον, ίσως, θα έπρεπε να ευχαριστήσουμε την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, για το ότι έθεσε δηλαδή σε μια πολιτική και ιδεολογική προσέγγιση διαφορετικούς χώρους δημιουργώντας παράλληλα και τις ανάλογες ζυμώσεις που αφορούν την έννοια του πατριωτισμού αλλά και τις αιτίες της απόρριψης του συγκεκριμένου νομοσχεδίου.
Στα πλαίσια αυτών των ζυμώσεων ακούστηκε από διαφόρους, καλοπροαίρετα πιστεύουμε, η άποψη ότι «ναι μεν απορρίπτουμε την απόδοση ιθαγένειας αλλά αυτό δεν γίνεται για λόγους φυλετικούς» ή επίσης ότι «το στοίχημα του νέου πατριωτισμού είναι η ενσωμάτωση των μεταναστών στον ελληνικό πολιτισμό». Η μεν πρώτη θεώρηση πιστεύουμε ότι οφείλεται στην φοβία των εκ φερόντων της να μην κατηγορηθούν ως «ρατσιστές», υπόθεση εκ των προτέρων καταδικασμένη, αφού η κάθε διάθεση απολογίας φέρει το σπέρμα της αποτυχίας. Όσο για την δεύτερη, οφείλεται στην λανθασμένη θεώρηση της έννοιας «πολιτισμός».
Πολιτισμός και μαζί με αυτόν και γλώσσα και θρησκεία δημιουργούν οι άνθρωποι βάση των εθνικών χαρακτηριστικών τους αλλά και των ιστορικών συνθηκών. Όλοι οι άνθρωποι μπορούν να είναι φορείς και δημιουργοί πολιτισμού αλλά ανάλογα με τα εθνολογικά χαρακτηριστικά τους παράγουν τον ελληνικό πολιτισμό, τον αραβικό, τον κινέζικο και ούτω καθ' εξής. Δεν είναι τυχαίο ότι και ο Ηρόδοτος στην πρώτη ιστορικά καταγραφή πολιτισμικών φαινομένων, ιεραρχεί στα δημιουργικά αίτια αυτών πρώτα το όμαιμον και μετά το ομόγλωσσο και το ομότροπο. Αλλιώτικα, θα έπρεπε να φανταστούμε τους Έλληνες, αν κατοικούσαν για παράδειγμα στην Πολυνησία να παράγουν πολιτισμό κανιβάλων. Όχι ότι έχουμε κάτι με τους κανίβαλους, αρκεί αυτοί να μένουν στον τόπο τους και εκεί ας κανιβαλίζουν όποιον και όσο θέλουν.
Ο πολιτισμός με την ευρύτερη έννοιά του, ως δημιουργός και γλώσσας και εθίμων και θρησκείας και εικαστικής δημιουργίας, είναι παράγωγο και μόνον της εθνικής καταγωγής και των ιδιαιτέρων χαρακτηριστικών που έχει αυτή, και η ομορφιά του πολιτισμού έγκειται στην ποικιλία των διαφορετικών προσεγγίσεων αυτού από τα έθνη, από τους λαούς του κόσμου.
Είναι δε εξίσου ισοπεδωτικό, παράλληλα με την άποψη των κάθε λογής διεθνιστών, το να θέλουμε σώνει και καλά να κάνουμε μετόχους του δικού μας πολιτισμού τους άλλους. Γιατί όπως οι κοσμοπολίτες του φιλελευθερισμού και οι διεθνιστές της αριστεράς θέλουν μία ομογενοποιημένη κουλτούρα για την ανθρωπότητα, έτσι και οι Έλληνες δεν οφείλουν να μπολιάσουν τον κόσμο με τον δικό τους. Ένα πολιτισμό, ο ξένος, ο αλλογενής, μπορεί να τον ψηλαφίσει, να τον θαυμάσει έστω να προσπαθήσει να τον αντιγράψει. Ποτέ όμως δεν μπορεί να τον παράξει στα ίδια επίπεδα και με την ίδια μορφή. Όσο δε για αυτούς που μηρυκάζουν την ρήση του πλέον ιμπεριαλιστή, σοβινιστή και τοπικιστή ρήτορα της αρχαιότητας Ισοκράτη περί «της ελληνικής παιδείας μετέχοντας», το μόνο που έχουμε να πούμε είναι είτε να μάθουν μελλοντικά είτε να πάψουν να λένε ψέμματα, απομονώνοντας φράσεις.
Το διαχρονικό στοίχημα λοιπόν για τον πατριωτισμό είναι να υπερασπιστεί το δικαίωμα στη διαφορά. Το δικαίωμα δηλαδή κάθε έθνους να είναι ελεύθερο και να μπορεί έτσι να δημιουργεί πολιτισμό και όλα τα παράγωγα αυτού. Το δε στοίχημα για τους Έλληνες είναι να εξακολουθήσουν πλέον να είναι κύριοι του τόπου τους και να μην καταντήσουν ένα άχρωμο πολυπολιτισμικό μόρφωμα. Ίσως δε αυτός ο αγώνας και αυτή η προσπάθεια, να μας βοηθήσουν να καταδυθούμε ξανά στην βαθύτερη έννοια της Ιστορίας και εκτός από κοινωνοί ενός αναμφίβολα, ένδοξου παρελθόντος, να γίνουμε ξανά παραγωγοί και πολιτισμού και ιστορίας. Να πάψουμε να είμαστε αντικείμενα του ιστορικού γίγνεσθαι και ξανά να γίνουμε υποκείμενα της ιστορίας!

Δημήτρης Ζαφειρόπουλος

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.


Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More