17.1.10

Μέχρι που θα φτάσει το θράσος τους;;;;;;

Τουρκικά μαχητικά στο Βόρειο Αιγαίο - Μυρίστηκαν πετρέλαιο - Άγκυρα: "Μύκονος γιοκ" για ασκήσεις

TOYRKIKA_AEROPLANA.jpg
Λίγες ώρες μετά την δημοσιοποίηση της ανακάλυψης του νέου κοιτάσματος πετρελαίου στο Βόρειο Αιγαίο, οκτώ τουρκικά μαχητικά «επισκέφθηκαν» την περιοχή! Εισήλθαν από το πέρασμα μεταξύ Χίου και Σάμου όπου διεξάγεται μεγάλη τακτική άσκηση με χρήση πυρών του τουρκικού Ναυτικού και της Αεροπορίας (ΤΑSMO), κατευθύνθηκαν βόρεια προς τα πετρελαιοφόρα πεδία του Βόρειου Αιγαίου και εξήλθαν με κατεύθυνση τα Δαρδανέλλια.
Για την αναχαίτισή τους σηκώθηκαν μαχητικά Mirage 2000-5 Mk2 από την Σκύρο και F-16C Block 52+ από το Καστέλλι. Τα ελληνικά μαχητικά  πλεύρισαν τα τουρκικά μαχητικά από τα δυτικά-βορειοδυτικά και τα «έσπρωξαν» πίσω στην βάση του στο Μπαλίκεσιρ.
Προηγουμένως τα συγκεκριμένα οκτώ τουρκικά μαχητικά είχαν προχωρήσει σε τρεις παραβιάσεις και μία παραβίαση του FIR Αθηνών.
Σύμφωνα με πληροφορίες από την «Ενεργειακή Αιγαίου» που εντόπισε στο κοίτασμα «Ε» στο μεγάλο – για τα δεδομένα της περιοχής – πετρελαιοφόρο κοίτασμα, ενδέχεται η ποσότητα του πετρελαίου να φτάσει και τα 40.000.000 βαρέλια, ενώ τα πιθανά άμεσα κοιτάσματα πέραν του Μπάμπουρα, μπορούν να διπλασιάσουν την ποσότητα που εντοπίστηκε στο κοίτασμα «Ε».
Στο μεταξύ η Άγκυρα έχει «ξεφύγει» για να μιλήσουμε πιo παραστατικά, αφού πριν από έξι ώρες εξέδωσε αντί-ΝΟΤΑΜ με την οποία...απαγορεύει σε Πολεμικό Ναυτικό και Πολεμική Αεροπορία το δικαίωμα να ασκούνται λίγα μίλια έξω από τη Μύκονο!
Από τα στοιχεία που έχουμε στην διάθεσή μας είναι η πρώτη φορά που η Τουρκία εκδίδει απαγορευτική(!) ΝΟΤΑΜ για την περιοχή Μυκόνου-Φούρνων-Ικαρίας. Φυσικά είναι 100% παράνομη και αυτή ΝΟΤΑΜ που εξέδωσε (παρατίθεται εν συνεχεία) και η άλλη που είχε αποκαλύψει το defencenet.gr με την οποία δεσμεύει την περιοχή από τις 4 Ιανουαρίου μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου 2010.
Είναι όλες εντός του FIR Αθηνών, μόνη αρμόδια να εκδίδει δεσμεύσεις είναι η ΥΠΑ και απλώς η Άγκυρα «πατάει» επάνω σε φανταστικές παραβιάσεις της Συνθήκης της Λοζάνης για την Ικαρία και τους Φούρνους και δεν αναγνωρίζει στην ελληνική πλευρά να δεσμεύει τις περιοχές για ασκήσεις.
πηγή


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More