29.11.10

Ο φίλος του κ. Δρούτσα!

ΠΟΛΥ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ Ο ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ

Χαμπέρτουρκ 28-11-2010

¨Ο Νταβούτογλου είναι πολύ επικίνδυνος και τρελός¨
Οι ΗΠΑ ανησυχούνε από την Νεοθωμανική γραμμή του ΥΠΕΞ Νταβούτογλου
Λόγια-σοκ αμερικανών διπλωματών εμπεριέχονται σε έγγραφο που δημοσιεύτηκε. Με βάση αυτά οι αμερικανοί διπλωμάτες χρησιμοποιούνε για τον ΥΠΕΞ της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου τη φράση  ¨επικίνδυνος και τρελός¨. Οι αμερικανοί διπλωμάτες αναφερόμενοι στις εξελίξεις λέν πως ¨Ο άξονας της Τουρκίας μετακινείται προς τα ανατολικά. Δύσκολο να γίνει μέλος της Ε.Ε. ¨
Οι ΗΠΑ ανησυχούνε από την Νεοθωμανική γραμμή του ΥΠΕΞ Νταβούτογλου
Στα έγγραφα εκφράζεται η ανησυχία για το νεοθωμανικό όραμα του Νταβούτογλου
……………………………………………..
………………………………………………
Σχόλιο : Τώρα ή οι αμερικανοί είναι έξυπνοι και αντιλαμβάνονται τις νεοθωμανικές βλέψεις των Τούρκων, ή οι πολιτικοί μας είναι πιο οξυδερκείς από αυτούς και βλέπουν την αληθινή φιλία (....) που αισθάνονται οι Τούρκοι για εμάς. Διαλέξτε. Πάντως αν διαλέξετε το ρπώτο, καταλαβαίνετε τι σημαίνει αυτό για την ποιότητα των Ελλήνων πολιτικών...


Να δούμε τι άλλο μας περιμένει...

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΣΟΚ!!! Η Αργεντινή δεν ήταν τίποτε.


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΣΟΚ!!! Η Αργεντινή δεν ήταν τίποτε. Εσάς θα σας εξαφανίσουν…,του Mark Weisbrot

Ένα άρθρο γραμμένο από τον Δρα Mark Weisbrot, διακεκριμένου οικονομολόγου (Washington D.C.) που έζησε τα γεγονότα της Αργεντινής από κοντά.


Ερώτηση: Στην Ελλάδα κύριε καθηγητά, δεν γνωρίζουμε πολλά για το τι έγινε στην Αργεντινή με το ΔΝΤ. Το μόνο που θυμάμαι (και μʼ έχει σημαδέψει), είναι ένα πλάνο από κάπου ψηλά, που έδειχνε μία «αδέσποτη» αγελάδα να τρέχει και κόσμο, πολύ κόσμο, να την κομματιάζει ενώ ήταν ζωντανή(!) όπως έλεγε ο σπίκερ, για να εξασφαλίσει κρέας.


Απάντηση: Ο μόνος τρόπος να επιβιώσετε είναι επί ένα μήνα κάθε ημέρα συνέχεια να βγαίνετε σύσσωμοι και ενωμένοι 8 εκατομμύρια άνθρωποι, μιλάω για τους ενήλικες, στους δρόμους μέχρι να ανασταλούν όλες μα όλες οι καθημερινές λειτουργίες. Μόνο κατʼ αυτόν τον τρόπο θα εκβιαστεί η Ε.Ε. αρκετά ώστε να δώσει χρήματα και άτοκα μάλιστα, τα οποία και διαθέτει. Δεν είστε ξέμπαρκοι, για όνομα του Θεού, ενώ η Αργεντινή ήταν εντελώς μόνη και απροστάτευτη.
Η Ε.Ε. δεν επιθυμεί κάτι αντίστοιχο, μα πρέπει να ασκηθεί η κατάλληλη πίεση πλέον από κάτω προς τα πάνω και όχι αντιστρόφως.Η μόνη σωτηρία πλέον είναι να εξαναγκάσετε τη Γερμανία να πληρώσει τα 74 δις. που χρωστάει στην Ελλάδα για την περίοδο 1939-1945. Μάλιστα ακούγεται ταυτόχρονα σε πολλούς κύκλους στη Γενεύη όπου ζω, ότι η Ελβετία θα δώσει ως δώρο στην Ελλάδα, δίχως απαίτηση επιστροφής, 100 δις, ώστε να μην οδηγηθεί ευρωπαϊκή χώρα, με τέτοιες τραγικές συνέπειες, στο στόμα του λιονταριού.
Πιστέψτε με, στην Ουγγαρία ήταν πιο ομαλά τα πράγματα, στην Ελλάδα προετοιμάζεται το έδαφος για μαζική καταστροφή όλου του κοινωνικού ιστού με τραγικές συνέπειες, όπου το μηνιαίο εισόδημα ακόμα και στις ιδιωτικές εταιρίες θα μειωθεί από 1000 ευρώ φερʼ ειπείν, στα 250 ευρώ, ενώ οι τράπεζες θα επιτρέπουν την ανάληψη πλαφόν των 100 ευρώ ανά ημερολογιακού μήνα.
Η Κυβέρνησή που τώρα σας κυβερνάει, προσφέρουν τα κλειδιά στους καρχαρίες του Δ.Ν.Τ. για να συμβεί κάτι ανάλογο με αυτό που συνέβη στην Αργεντινή. Ο συνολικός αριθμών των θυμάτων επισήμως κατά την οικονομική κατάρρευση της Αργεντινής ήταν περί των 25.000.
Ταυτόχρονα, θα πρέπει να απαιτήσει ο Ελληνικός λαός και με...... τη βία όπου κρίνει, την προσέλευση όλων των υπευθύνων που έκλεψαν τον Έλληνα φορολογούμενο στην δικαιοσύνη, και ξέρουνε όλοι στην Ελλάδα ποιοι είναι αυτοί, και την εκδίκαση των προηγούμενων δυο κυβερνήσεων της Ελλάδος, με τελικό σκοπό την ισόβια φυλάκισή τους. Ταυτόχρονα θα πρέπει ο κάθε πολίτης της Ελλάδος να διασφαλίσει την αλλαγή πορείας της τωρινής Κυβέρνησης, η οποία προμελετημένα και εσκεμμένα προδίδει τον Ελληνικό λαό με την επιθυμία την πλήρης υποταγή του καθώς και την εξαθλίωσή του οδηγώντας τον προς το Δ.Ν.Τ. Το να έχει αναλάβει το Δ..Ν.Τ. μια χώρα σημαίνει την εφόρου ζωής σχεδόν ομηρία της στο χρέος. Στο διεθνές οικονομικό σύστημα, το χρέος ισούται με χρήμα και άρα κέρδος για τους ανθρώπους, που όχι μόνον έχουν δημιουργήσει την οικονομική κρίση, αλλά και τους καρχαρίες του Δ.Ν.Τ. που καιροφυλακτούν να αναλάβουν άμεσα την δράση της εξαθλίωσης στην Ελλάδα.
Αυτά δεν είναι τα λόγια κάποιου θεοσεβούμενου ή ανθρωπιστή, αλλά ούτε και αυτά ενός ξεπεσμένου ή ξεχασμένου κομμουνιστή ή ρομαντικού αριστερού. Είναι τα λόγια ενός τεχνοκράτη, που έζησε την καταστροφή μίας περήφανης χώρας. Ενός περήφανου λαού με μία προδοτική κυβέρνηση που προετοίμασε καλά το κλίμα για να εκχωρήσει την Εθνική της κυριαρχία στη μεγαλύτερη μάστιγα του πλανήτη.
Στην Αργεντινή με το που έλαβε δράση το Δ.Ν.Τ., ο κόσμος βγήκε με τσεκούρια, χαντζάρες και πριόνια στους δρόμους και εισέβαλαν σε τράπεζες, στα Μ.Μ.Ε. και σε κυβερνητικά κτίρια, σφάζοντας και αποκεφαλίζοντας στην κυριολεξία τραπεζικούς υπαλλήλους, διευθυντές, δημοσιογράφους, οι οποίοι είναι στην κορυφή της διαφθοράς και της απάτης, καθώς και στελέχη και μέλη βιομηχανιών, της Κυβέρνησης, Κυβερνητικούς Εκπροσώπους και συγκεκριμένα μέλη της Κυβέρνησης του αντίστοιχου Υπουργείου Οικονομικών.
Ο συνολικός αριθμών των θυμάτων επισήμως κατά την οικονομική κατάρρευση της Αργεντινής ήταν περί των 25.000, αλλά φυσικά ο αριθμός που ανακοίνωναν τα Μ.Μ.Ε. της χώρας και με την διαταγή του Δ.Ν.Τ. ήταν κατά πολύ λιγότερος και συγκεκριμένα είχανε αναφέρει μόνον 27 θανάτους.
Έφτιαξαν πόλεις, μέσα στις πόλεις. Τις ονόμασαν villas miserias, πόλεις της μιζέριας. Εκεί πότιζαν τον κόσμο κοκαΐνη, επεξεργασμένη με χλωρίνη και ασβέστη και άλλα ναρκωτικά της μιας δόσης, που παρουσιάστηκαν εν αφθονία άξαφνα, όταν ο εφιάλτης είχε αρχίσει. Ήταν περήφανος λαός οι Αργεντίνοι, όπως και οι Έλληνες και δεν είδα μάνες στην Αργεντινή να πουλάνε τα παιδιά τους, όπως γίνεται στο L.A. από το 1960. Είδα όμως ανθρώπους να χάνουν τα πάντα και στο τέλος τη ζωή τους, όταν δεν υπήρχε τίποτα να δώσουν, όσα δεν πήραν οι τράπεζες τα πήραν οι έμποροι. Ο κόσμος έπρεπε να αποχαυνωθεί, να μην αντιστέκεται. Να πεθαίνει με τη μιζέρια του. Γιʼ αυτό έβγαλαν έτσι αυτές τις ψευτοπόλεις. Έπνιγαν εκεί την οργή και την δυστυχία τους.
Γι αυτό και εξάλλου η προ-μελετημένη υποβάθμιση του κέντρου της Αθήνας και η μαζική προώθηση και πώληση των ναρκωτικών, μέχρι όπως μαρτυρείται και από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό από ανθρώπους που έχουν και είχαν ανέκαθεν στενές επαφές με την ζούγκλα των ιδιωτικών καναλιών, κυβερνητικά στελέχη, πολιτικούς, μεγαλοδικηγόρους, βιομήχανους και ανθρώπους γενικότερα που εξυπηρετούν μεγάλες πολυεθνικές εταιρίες. Ημερησίως στο κέντρο της Αθήνας πεθαίνουν περίπου 140 άνθρωποι, κυρίως μετανάστες από ναρκωτικά νοθευμένα.
Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι το πόσο εύκολα σώπαιναν όλοι οι ενοχλητικοί.
Στην Αργεντινή του τότε, όπως και στην Ελλάδα του τώρα, όλα τα ΜΜΕ διατυμπάνιζαν την «ανάγκη της βοήθειας».
Στην αρχή τους έλεγαν ότι το κράτος θα πτώχευε και ο κόσμος έφτασε στο σημείο να πανηγυρίζει για επιτυχία την είσοδο του ΔΝΤ. Δεν φανταζόντουσαν τι θα ακολουθήσει. Τι ειρωνεία και αυτή. Τους έπεισαν με τον φόβο της πτώχευσης και εντέλει η σωτηρία ήρθε μόνο με την πτώχευση!!!
Είχαν όλοι την εντύπωση ότι σώσαμε τη χώρα που ήταν ανίκανη και με διεφθαρμένες κυβερνήσεις. Ήταν απίστευτο τι μετέδιδαν οι ανταποκριτές, όταν εμείς βλέπαμε την αλήθεια με τα μάτια μας σε κάθε δρόμο, σε κάθε γειτονιά. Πρέπει εσείς στην Ελλάδα να ξυπνήσετε τώρα προτού να είναι αργά, πρέπει με οποιοδήποτε κόστος να αποφύγετε το Δ.Ν.Τ.
Ήδη οι εφημερίδες του Σαββατοκύριακου 17-18 Απριλίου 2010 στη χώρα σας, απειλούν για μαζικές απολύσεις περί των 350.000 εργαζομένων και εσείς ακόμα κοιμάστε όρθιοι, αντί να έχετε αποκλείσει τη Βουλή σας με την απειλή μαζικής βίας. Σας κοροϊδεύουν, λεφτά και μάλιστα πάρα πολλά υπάρχουν.
Για το Δ.Ν.Τ. είχαν την εντύπωση ότι οι Αργεντινοί μας θεωρούν σωτήρες.
Ποτέ δεν προέβαλλαν τίποτα από την πραγματικότητα. Μόνο κάτι ρεπορτάζ γραμμένα στις αρχές, με κόσμο να κάνει δηλώσεις κατά των προηγούμενων κυβερνήσεων ότι τους οδήγησαν στην πείνα, ευχαριστώντας τις ΗΠΑ που θα τους έσωνε. Ακόμα και οι διαδηλώσεις και οι διαμαρτυρίες. Τις προέβαλλαν σαν κομμουνιστές ή αριστερά κομμουνιστικά κόμματα που αντιδρούσαν. Εγώ έβλεπα στο Μπουένος Άιρες την λεωφόρο γεμάτη από εξαγριωμένους να ουρλιάζουν «θέλουμε τη χώρα μας πίσω»! Θέλουμε τα δολάρια μας πίσω!
Οι τηλεοράσεις έδειχναν μερικές δεκάδες κομμουνιστές με κόκκινες σημαίες που διαμαρτύρονταν. Στην πραγματικότητα ο κόσμος ήταν εκατοντάδες χιλιάδες. Ίσως εκατομμύρια. Τους έβλεπα, έβγαιναν από τα σπίτια τους και ενώνονταν με τις πορείες. δεν υπήρχε συντονισμός. Ότι Αμερικάνικη επιχείρηση υπήρχε, έκλεινε και την φύλαγαν πάνοπλοι αστυνομικοί.
Δεν κυκλοφορούσαμε βέβαια τότε. Μετά από κάποιες συγκεντρώσεις θυμάμαι έβγαινα από το ξενοδοχείο και έβλεπα τόσες πέτρες κάτω, που νόμιζα ότι γκρεμίστηκε κάποιο κτίριο. Μεγάλη οργή.
Έβλεπες ανθρώπους αποφασισμένους για όλα. Άνθρωποι που δεν έμοιαζαν πλιατσικολόγοι. Ακόμα και μεσήλικες, σίγουρα πολλοί είχαν οικογένειες. μου έκανε εντύπωση. Έβγαιναν και συγκρούονταν με ότι έβρισκαν. Ξύλα, πέτρες. Από την άλλη η αστυνομία ήταν πάνοπλη, με αντλίες, πλαστικές σφαίρες, δακρυγόνα. Ήταν αδύνατον να τους συγκρατήσουν. Είχες να κάνεις με ανθρώπους που τους πήρες το σπίτι τους και το χαμόγελο τους. Όχι, ούτε μια στιγμή δεν τους χαρακτήρισα «τρομοκράτες». Θα ήταν άδικο. Φαντάσου να υπηρετείς το Law and Order και να μη μπορείς να κρύψεις την συμπάθεια σου για αυτούς που ίσως από τις τηλεοράσεις θα τους χαρακτήριζες αλλιώς. Ήθελαν τη χώρα τους πίσω. Έβγαιναν με Αργεντίνικες σημαίες και απαιτούσαν να φύγουμε.
Στην Ελλάδα συμβαίνει και το εξής: τα πετρέλαια στο Αιγαίο επιθυμούν να τα εκμεταλλευτούν πλήρως και μόνο οι Γερμανοί, ώστε κατʼ αυτόν τον τρόπο να εξασφαλίσουν την κυριαρχία τους και επιτέλους να βγούνε νικητές από έναν παγκόσμιο πόλεμο έχοντας ήδη δημιουργήσει 2 και χάνοντάς τους. Τον 3ο αυτόν, μπορούμε να τον χαρακτηρίσουμε ως οικονομικό πόλεμο.
Αυτό που με λυπεί ιδιαίτερα είναι ότι η Ευρώπη και η Ε.Ε. δεν φαίνονται γενικότερα να ενδιαφέρονται να σώσουν το ευρώ τους διότι αν διπλώσει η Ελλάδα, το ευρώ θα είναι εντελώς άχρηστο στις διεθνές αγορές και σε όλη την ευρωπαϊκή επικράτεια, το ευρώ θα καταρρεύσει βυθίζοντας σε τύπου Αργεντίνικης κρίσης όχι μόνον την Ελλάδα αλλά και όλες τις χώρες μέλη της Ε.Ε. Γιατί δεν βοηθούν και γιατί έχουν αφήσει την Ελλάδα στην τύχη της ακόμα και προς το παρόν ουδείς δεν μπορεί να δώσει εξήγηση.
Ένα είναι σίγουρο, ότι σε μια εβδομάδα από σήμερα η Ελλάδα δεν θα είναι ποτέ ξανά ίδια αν επιτρέψετε στην Κυβέρνησή σας και στα Μ.Μ.Ε. να συνεχίσουν να καθορίζουν εσκεμμένα την πορεία σας προς την κόλαση του Δάντη.
Σήμερα, όμως, συγκλίνουν, εκ των πραγμάτων, τα συμφέροντα του Αμερικανού Προέδρου, Ομπάμα, και του γ. Διευθυντή του ΔΝΤ Ντ. Στρος Καν, σε μια εμπλοκή του ΔΝΤ, με την Ελλάδα, με την νέα όμως αποκατεστημένη μορφή του, που σαν θεωρητική αρματωσιά και πρακτική θα ανατρέπει τη σημερινή εικόνα και θα πλησιάζει στην ειδυλλιακή παραδοσιακή πρακτική του, του Φίλου των Εθνών!
Ο μεν πρ. Ομπάμα γιατί θέλει νέο κύρος στο εγχείρημά του για επιβολή κρατικού ελέγχου στο διεθνές Χρηματοπιστωτικό Σύστημα, του οποίου έχασε τον α΄γύρο. Και ο κ. Ντ. Στρος Καν του ΔΝΤ θα επιθυμούσε σφόδρα ένα έπαθλο 10 εκατομμυρίων ικανοποιημένων από τους παραδείσιους σχεδόν όρους παρέμβασης ενός νέου ΔΝΤ Ελλήνων.
alfavita.gr
http://aetoshal.blogspot.com/2010/11/mark-weisbrot.html
ΠΗΓΗΤα καθημερινά μας νέα...

Ελλάδα
Στη Λιβύη ο πρωθυπουργός (2010-11-29) - ERT3
Στην 3η Σύνοδο Κορυφής ΕΕ-Αφρικής θα συμμετάσχει ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. Η Σύνοδος, με θέμα τις επενδύσεις, την οικονομική ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης, διεξάγεται, σήμερα..(10 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
ΠΝΟ: Νέα 48ωρη απεργία στα καράβια (2010-11-29) - Imerisia
Νέα 48ωρη απεργία από τις 6 τα ξημερώματα της Τρίτης 30/11 έως τις 6 τα ξημερώματα της Πέμπτης 2/12 αποφάσισε στη σημερινή της συνεδρίαση η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία με ψήφους 11 υπέρ και 4 κατά. ..(11 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Προς παραπομπή Τσιτουρίδης-Δούκας για τα ομόλογα (2010-11-29) - Zougla.gr
 Στην ανάγκη σύστασης Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τυχόν ποινικές ευθύνες των πρώην υπουργών της ΝΔ Σάββα Τσιτουρίδη και Πέτρου Δούκα, καταλήγε..(10 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Απεργούν οι γιατροί του ΙΚΑ (2010-11-29) - Zougla.gr
Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργούν  Τρίτη και Τετάρτη οι υγειονομικές μονάδες του ΙΚΑ καθώς οι γιατροί του Ιδρύματος προχωρούν σε 48ωρη απεργία. Την κινητοποίηση στηρίζει η διοίκηση του Ιατρικ..(7 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Εν αναμονή αποφάσεων της ΠΝΟ (2010-11-29) - Kalimera.gr
Συνεδριάζει σήμερα η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία , προκειμένου να αποφασίσει για την περαιτέρω στάση της, μετά από επτά ημέρες απεργίας. Από την πλευρά της η κυβέρνηση αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο ε..(7 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Κόσμος
Βρετανία Και πάλι 24ωρη απεργία στο μετρό του Λονδίνου (2010-11-29) - To Bima
Οι εργαζόμενοι στο μετρό του Λονδίνου ξεκίνησαν από τις 20.30, ώρα Ελλάδος, χθες, 24ωρη απεργία, την τέταρτη από τις αρχές Σεπτεμβρίου, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για το σχέδιο περικοπών 800 θέσεων εργασ..(10 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Ποδοπάτημα μαθητών σε σχολείο της Κίνας (2010-11-29) - Pathfinder.gr
Περίπου 100 παιδιά ποδοπατήθηκαν, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν, σε ένα δημοτικό σχολείο της Σιντζιάνγκ της βορειοδυτικής Κίνας, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Νέα Κίνα. Οι μαθητές κατέβαιναν τις σκάλες..(7 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
«Η Β.Κορέα θα πληρώσει το τίμημα» (2010-11-29) - Kalimera.gr
Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας, Λι Μιούνγκ Μπακ, προειδοποίησε την Βόρεια Κορέα ότι θα πληρώσει το τίμημα τους για τους φονικούς βομβαρδισμούς στο νησί Γιονγπένγκ, που στοίχισε την ζωή σε τέσσερις ανθρώ..(6 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Κατάσχεση μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών στις φαβέλες (2010-11-29) - Antenna
Σαράντα τόνοι μαριχουάνας κατασχέθηκαν την Κυριακή στην περιοχή βορείως του Ρίο ντε Τζανέιρο, Κομπλέξο ντο Αλαμάο, που θεωρείτο έδρα των διακινητών ναρκωτικών και ο έλεγχος της οποίας ανακτήθηκε από ..(5 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Καμία τιμωρία για την τραγωδία στην Πνομ Πενχ (2010-11-29) - Pathfinder.gr
Κανένας δεν θα τιμωρηθεί από την δικαιοσύνη για το δυστύχημα με 251 νεκρούς στη διάρκεια φεστιβάλ την περασμένη Δευτέρα στην Πνομ Πενχ, όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός της Καμπότζης Χουν Σεν, τονίζοντας πω..(5 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Πολιτική
Επιστρέφουν το Ορφανοτροφείο της Πριγκήπου (2010-11-29) - Capital.gr
Τον τίτλο ιδιοκτησίας του κτιρίου του παλιού Ορφανοτροφείου Πριγκήπου παραλαμβάνει τη Δευτέρα, το Οικουμενικό Πατριαρχείο, από τη Διεύθυνση Κτηματολογίου του νησιού της Πριγκήπου στην Κωνσταντινούπολη..(12 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Θεσσαλονίκη: Κινητοποίηση ενάντια στην περαίωση (2010-11-29) - Express.gr
 Σε παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια στο μέτρο της περαίωσης προχώρησανστις 8.30 το πρωί, για μια ώρα, μέλη της ΠΑΣΕΒΕ, του ΠΑΜΕ καισυνεργαζόμενων δυνάμεων (ΠΑΣΥ, ΟΓΕ και ΜΑΣ) μπροστά από την Ι'Οικ..(3 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
«Δεν χωρούν ?λαθρεπιβάτες?» (2010-11-29) - City Press
Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση αλλά και στην Ντ. Μπακογιάννη εξαπέλυσε την περασμένη Παρασκευή από το βήμα της Κ.Ο. της ΝΔ ο πρόεδρος της παράταξης Α. Σαμαράς. Παράλληλα, έστειλε μηνύματα και στο εσωτε.. (0 σχολια)
Δυναμική δημιουργίας νέου κόμματος (2010-11-29) - City Press
Προβληματισμό στο ΠΑΣΟΚ συνεχίζει να προκαλεί ο ανεξάρτητος βουλευτής Γ. Δημαράς. Μετά την ισχυρή παρουσία του στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές, στις οποίες κατέγραψε ποσοστό σχεδόν 16% ως ανεξά.. (0 σχολια)
Ντ. Μπακογιάννη: «Η ΝΔ έχει "αποστατήσει"» (2010-11-29) - Express.gr
«Η ΝΔ έχει "αποστατήσει" από τον φιλελεύθερο εαυτό της», δηλώνει σε συνέντευξήτης στην εφημερίδα «Real News» η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, ΝτόραΜπακογιάννη, η οποία περιγράφοντας τ..(3 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Οικονομικά
ΥΠΟΙΚ: Επιμήκυνση αποπληρωμής δεν σημαίνει παράταση της λιτότητας (2010-11-29) - Ναυτεμπορική
  Έως το 2024 θα παραταθεί η αποπληρωμή των δανείων που λαμβάνει η Ελλάδα από την Ε.Ε. και το ΔΝΤ, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, διευκρινίζοντας ότι η επιμήκυνση της αποπληρωμής δεν συνεπάγεται ..(27 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
MLS Πληροφορική: Μικρή κάμψη στα καθαρά κέρδη 9μήνου (2010-11-29) - Imerisia
Με μικρή μείωση της κερδοφορίας έκλεισε το εννεάμηνο του 2010 η εταιρία MLS Πληροφορική. Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, κατά το διάστημα 01.01.2010-30.09.2010 τα καθαρά κέρδη μετά από φόρο..(67 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Προκήρυξη για τη θέση προέδρου στο Πράσινο Ταμείο (2010-11-29) - euro2day
Τη θέση Προέδρου του Πράσινου Ταμείου, προκηρύσσει το Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, στο www.opengov.gr/. Το Πράσινο Ταμείο είναι πρόσωπο δημοσίου δικαίου.   Έχει ιδρυθεί με..(7 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Αύξηση στο κόστος της βιομηχανίας (2010-11-29) - Zougla.gr
Αύξηση 5% σημείωσε ο γενικός δείκτης τιμών παραγωγού στη βιομηχανία (σύνολο εγχώριας και εξωτερικής αγοράς) τον Οκτώβριο του 2010, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Οκτωβρίου 2009. Αντιθέτως, ..(7 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Λ. Κατσέλη: Ο ένας στους πέντε Έλληνες ζει κάτω από το όριο της φτώχιας (2010-11-29) - ERT3
"Ο ένας στους πέντε Έλληνες ζει κάτω από το όριο της φτώχιας". Αυτό δήλωσε η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Λούκα Κατσέλη ανοίγοντας το πρωί σήμερα τις εργασίες της ημερίδας "Μαζί ενάν..(7 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)


Που θα βρήτε έσοδα κ. Παπακωνσταντίνου;

Βόμβα στο εμπόριο: Μία στις δύο επιχειρήσεις το 2011 θα κάνει απολύσεις

Μία στις δύο μεγάλες επιχειρήσεις του εμπορίου θα προχωρήσει σε απολύσεις το 2011. Μέσα στο 2010 χάθηκαν 27.100 θέσεις εργασίας ενώ οι πτωχεύσεις αυξήθηκαν σχεδόν στο 50%.

Η ετήσια έκθεση του ελληνικού εμπορίου δεν έχει καθόλου ευχάριστα νέα. Μία στις δύο μεγάλες επιχειρήσεις του εμπορίου σκοπεύει να προχωρήσει σε απολύσεις το 2011, ενώ στις μικρομεσαίες το αντίστοιχο ποσοστό είναι 15 %. Την ίδια ώρα το ποσοστό των επιχειρήσεων που σκοπεύουν να κάνουν προσλήψεις κυμαίνεται κοντά στο όριο του στατιστικού λάθους, καθώς διαμορφώνεται κοντά στο 3 %.
Τα στοιχεία παρουσίασε το πρωί πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου. Απαισιόδοξες είναι οι προβλέψεις των εμπόρων και για τις πωλήσεις, τα κέρδη αλλά και τις επενδύσεις.
Η απασχόληση στο εμπόριο μειώνεται ήδη από την τρέχουσα χρονιά, καθώς το 2010 χάθηκαν 27.100 θέσεις εργασίας. Στο σύνολο της οικονομίας η απασχόληση μειώθηκε κατά 104.920 άτομα, που σημαίνει ότι μία στις τέσσερις θέσεις χάθηκαν από τον τομέα του εμπορίου. Οι απολύσεις έπληξαν περισσότερο γυναίκες και νέους, αλλά στην ανεργία πέρασαν και 45-50.000 αυτοαπασχολούμενοι και εργοδότες, σύμφωνα με στοιχεία του ΟΑΕΕ που επικαλέστηκε ο κ. Κορκίδης.
Για το 2011, το 43,7 % των μεγάλων εμπορικών επιχειρήσεων (ΑΕ και ΕΠΕ) σχεδιάζει να προχωρήσει σε απολύσεις ενώ το αντίστοιχο ποσοστό των ΟΕ, ΕΕ και ατομικών επιχειρήσε ων είναι 15 %. Το 65 % των "μεγάλων" προβλέπει μείωση και των επενδύσεων (82 % οι ΜΜΕ) ενώ το 60 % μικρών και μεγάλων αναμένουν μείωση πωλήσεων και κερδών.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανέφερε ο κ. Κορκίδης:
-Το 2010 οι πτωχεύσεις αυξήθηκαν κατά 44 %.
-Οι ζημιογόνες επιχειρήσεις ξεπέρασαν το 55 % έναντι 45 % των κερδοφόρων.
-Η πτώση τζίρου αγγίζει για πρώτη φορά και τα τρόφιμα και φτάνει στο10 %. Στα έπιπλα-ηλεκτρικά είδη η μείωση είναι 15 %, στα φάρμακα-καλλυντικά 17 % και στην ένδυση-υπόδηση 40 %.
-Η ζήτηση δανείων έχει μειωθεί κατά 30 - 40 % ενώ έχει αυξηθεί κατά 60 - 80 % το ποσοστό των απορρίψεων.
"Με αυτά τα δεδομένα, με μείωση των εισοδημάτων, ανεργία και υποκατανάλωση δεν μπορούμε να μιλάμε για ανάπτυξη της οικονομίας και έξοδο από την ύφεση. Η οικονομία θα σβήσει και δεν θα επανεκκινήσει", σχολίασε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ.
Ο κ. Κορκίδης επανέλαβε, εξάλλου, το αίτημα για παράταση της προθεσμίας υπαγωγής στην περαίωση ως το τέλος του χρόνου (λήγει σήμερα) ενώ τάχθηκε κατά της λειτουργίας των καταστημάτων και δεύτερη Κυριακή του Δεκεμβρίου στην Αθήνα, ζητώντας να ανακληθεί η σχετική απόφαση της νομαρχίας.  Καλά κρασιά κ. Παπακωνσταντίνου!

  Γ.Παπακωνσταντίνου: Το 2024 θα αποπληρώσουμε το δάνειο  - Ανάσα για την Ελλάδα από το Ιρλανδικό μνημόνιο
  - Επιμηκύνεται η αποπληρωμή του δανείου κατά 11 χρόνια
  - Γ.Πεταλωτής : Δεν θα αυξηθεί το επιτόκιο του δανείου

  Η είσοδος της Ιρλανδίας στο μηχανισμό στήριξης ΔΝΤ-ΕΕ, που έγινε και επισήμως, βάζει την Ευρώπη βαθύτερα στην κρίση αλλα ίσως και πιο κοντά στη λύση του οικονομικού αδιεξόδου που έχει δημιουργηθεί.

  Η Ιρλανδία θα λάβει 85 δισ.ευρώ με επιτόκιο λίγο πάνω απο 6,5% σύμφωνα με την ΕΕ ενώ ο Ιρλανδός πρωθυπουργός το προσδιορίζει στο 5,8%. Το επιτόκιο αυτό η Ιρλανδία θα πρέπει να το αποπληρώσει σε 11 χρόνια.
  Η Ελλάδα είχε λάβει 110 δισ. με επιτόκιο 5,2% και αποπληρωμή εντός πέντε ετών η οποία όμως τώρα επιμηκύνεται εως το 2024.

  Η παράταση στην αποπληρωμή του χρέους,και μάλιστα με το ίδιο επιτόκιο,μπορεί να δώσει το φιλί της ζωής στην ελληνική οικονομία,αφού σύμφωνα με αναλυτές,με το προηγούμενο ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα αφενός θα ήταν ελάχιστες οι πιθανότητες να είμαστε συνεπείς προς τις δόσεις μας όσο και εαν στραγγιζόταν η οικονομία,και αφετέρου δεν θα ήταν εφικτός ο δανεισμός της χώρας μας από τις αγορές.

  Νωρίτερα, ο ευρωπαίος επίτροπος Ολι Ρεν σε δηλώσεις του είπε ότι η επιμήκυνση "θα σκοτώσει οποιαδήποτε αμφιβολία κατά της Ελλάδας" και έκανε λόγο για παιχνίδια που παίζονται σε βάρος των χωρών που αντιμετωπίζουν δημοσιονομικά προβλήματα ενω και ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλώντ Γιούνκερ αναφέρθηκε στην Ελλάδα λέγοντας πως "θα πρέπει να συνεκτιμηθεί η περίπτωση της Ελλάδας και της Ιρλανδίας".

  Οι μάλλον χλιαρές αντιδράσεις της Μέρκελ θεωρούνται αναμενόμενες και εντάσσονται στη σκληρή γραμμή που κρατά η Γερμανία. Δεν μπορούν όμως να αποτρέψουν αυτο το θετικό ενδεχόμενο για την ελληνική οικονομία. Η επιμήκυνση της αποπληρωμής την οποία προανήγγειλε μέσω συνέντευξής του και ο επικεφαλής των ελεγκτών της ελληνικής οικονομίας κ. Πόλσεν σημαίνει ότι η χωρα μας δεν θα πνίγει τα έτη 2014-2015 που σωρρεύονται τεράστια ποσά προς εξόφληση, αφού μαζί με τα χρέη του δανείου του μνημονίου έπρεπε να αποπληρώσει και τα υπόλοιπα που έχει δανειστεί. Άρα η προοπτική του να ξεπεράσει την κρίση κρίνεται πια πιο πιθανή.

  Όμως επειδή η κρίση στην Ευρώπη γενικεύεται και τα ποσά που απαιτούνται είναι πια τεράστια, δεν υπάρχει περιθώριο για αποτυχία. Έτσι πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι η τρόικα θα μας πιέσει ασφυκτικά να εφαρμόσουμε τα όσα έχουμε δεσμευτεί ότι θα κάνουμε. Αυτό σημαίνει ότι οι επόμενες 90 ημερες που η κυβέρνηση πρέπει να υλοποιήσει τις δομικές αλλαγές σε όλο το δημόσιο τομέα, καθίστανται προθεσμία χωρίς πισωγύρισμα.

  Διαβάστε επίσης :
  Έχουμε να δούμε πολλά ακόμη...

  Wikileaks: 1.700 έγγραφα για την Ελλάδα - Tι λένε για Σκόπια και Κύπρο.  Αδύναμος ο Καραμανλής να δώσει λύση στο Σκοπιανό; Απομονωμένος και ελλειπώς ενημερωμένος ο Ερντογάν. 1.700 έγγραφα αναφέρονται στην Ελλάδα.  Χίτλερ ο Αχμαντινετζάντ - Υποχόνδριος ο Καντάφι. Διαβάστε αποκαλυπτικά στοιχεία στο www.onalert.gr
  Σε ότι αφορά την Ελλάδα υπάρχουν περίπου 1.700 έγγραφα.


  Τρόπους ώστε να πειθαναγκάσουν την ελληνική πλευρά να αποσύρει την απαίτηση να αλλάξουν τα διαβατήρια των πολιτών της FYROM εξέταζαν στα τέλη του 2009 Αμερικανοί και Γάλλοι αξιωματούχοι.

  Σε ένα από τα διαβαθμισμένα έγγραφα του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών που αποκαλύφθηκαν από την ιστοσελίδα wikileaks, γίνεται αναφορά στις συναντήσεις που είχε στις 11 Σεπτεμβρίου του 2009 ο βοηθός υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ κ. Φίλιπ Γκόρντον με ανώτατα στελέχη της γαλλικής κυβέρνησης.

  Στη συνάντηση του κ. Γκόρντον με τον διπλωματικό σύμβουλο της Γαλλικής προεδρίας κ. Ζαν Νταβίντ Λεβίτ στις 11 Σεπτεμβρίου του 2009 στο Παρίσι, συζητήθηκε μεταξύ άλλων και το θέμα των Σκοπίων (Macedonia αναφέρεται στο επίσημο ντοκουμέντο). Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο διαβαθμισμένο σαν απόρρητο έγγραφο που δημοσιεύθηκε από το wikileaks, οι κύριοι Γκόρντον και Λεβίτ αναφέρονται εμμέσως στις (επικείμενες τότε) εκλογές στην Ελλάδα της 4ης Οκτωβρίου του 2009.

  «Ο Λεβίτ εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι μια καινούρια ελληνική κυβέρνηση θα ήταν περισσότερο σταθερή και θα επέτρεπε μεγαλύτερη ευελιξία για πρόοδο στη διαμάχη της Ελλάδας με τα Σκόπια για το ζήτημα της ονομασίας» («in the Greek-Macedonian name dispute», αναφέρεται επακριβώς στο τηλεγράφημα).

  Απαντώντας, ο Αμερικανός βοηθός υπουργός Εξωτερικών συμφώνησε με το συνομιλητή του ότι "είτε μια πιο στέρεη συντηρητική ή μια σοσιαλιστική κυβέρνηση θα ήταν ένας δυνατότερος και πιο ευέλικτος εταίρος στις διαπραγματεύσεις."

  Μάλιστα, ο κ. Γκόρντον εξέφρασε την ελπίδα του ότι αν η διεθνής κοινότητα μπορούσε να πείσει την «Μακεδονία» (με τον τρόπο αυτό χαρακτηρίζει τα Σκόπια ο Αμερικανός διπλωμάτης) να εγκαταλείψει την ιδέα της διεξαγωγής δημοψηφίσματος (σσ μέσω του οποίου, όπως έχει πει ο πρωθυπουργός της FYROM, οι πολίτες των Σκοπίων θα εγκρίνουν ή θα απορρίψουν πιθανή συμβιβαστική λύση) και έπειθε την Ελάδα να εγκαταλείψει την αναγκαιότητα της αλλαγής των διαβατηρίων, τότε θα μπορούσε να σημειωθεί πρόοδος.

  Επί της ουσίας, το αμερικανικό Στέητ Ντηπάρτμεντ και τα Ηλύσια Πεδία προσπαθούσαν να προετοιμάσουν το έδαφος για μια αμοιβαία απόσυρση της αξίωσης για δημοψήφισμα από τα Σκόπια και του ελληνικού αιτήματος για αλλαγή των διαβατηρίων των πολιτών της FYROM, ώστε να επιτευχθεί λύση.

  Eτσι αποκαλύπτεται από τα ντοκουμέντα του αμερικανικού Στέητ Ντηπάρτμεντ που διέρρευσαν στο wikileaks, οτι υπήρχε προεργασία για την παράκαμψη των ελληνικών απόψεων.

  Τι λένε για Κύπρο

  Με διπλωματική συγκατάβαση αντιμετώπισε η Άγκυρα την καθυστερημένη απάντηση του πρωθυπουργού της Ελλάδας κ. Γιώργου Παπανδρέου στην επιστολή που του είχε αποστείλει τον Οκτώβριο του 2009 ο κ. Ταγίπ Ερντογάν.

  Στη συνάντηση του υφυπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ κ. Ουίλλιαμ Μπερνς με τον Τούρκο ομόλογό του κ. Φεριντούν Σινιρλίογλου στις 18 Φεβρουαρίου του 2010 στην Άγκυρα, ο Τούρκος υφυπουργός Εξωτερικών χαρακτήρισε κατανοητή την καθυστέρηση της απάντησης του έλληνα πρωθυπουργού εξαιτίας της ενασχόλησής του κ. Παπανδρέου με την οξεία οικονομική κρίση. Βασιζόμενος στην απάντηση του έλληνα πρωθυπουργού, ο κ. Σινιρλίογλου αναφέρεται ότι είπε στον αμερικανό συνομιλητή του πως η Τουρκία αναμένει σύντομα την έναρξη νέων συνομιλιών με την Ελλάδα.

  Στη συνομιλία Μπερνς - Σινιρλίογλου, το περιεχόμενο της οποίας περιλαμβάνεται σε τηλεγράφημα της αμερικανικής πρεσβείας στην Άγκυρα προς το Στέητ Ντηπάρτμεντ στις 25 Φεβρουαρίου του 2010, ο Τούρκος υφυπουργός είπε στον Αμερικανό ομόλογό του ότι η Αυστρία, η Γαλλία και η Κύπρος εναντιώνονται στην ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ. Ο κ. Σινιρλίογλου αναφέρθηκε ειδικότερα στη στάση της Γαλλίας και προειδοποίησε ότι η αντίθεσή της στην ένταξη της Τουρκίας "βαθαίνει το πολιτιστικό χάσμα" ανάμεσα στην χριστιανική Ευρώπη και τον μουσουλμανικό κόσμο.

  Συνομιλώντας για τις απ' ευθείας διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων για την επανένωση της Κύπρου, ο Τούρκος διπλωμάτης εξέφρασε την δυσαρέσκειά του για αυτό που χαρακτηρίζει "αδιαφορία" των Ελληνοκυπρίων για τη διαδικασία. Η ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ενωση "καθιστά τους Ελληνοκύπριους άτρωτους". "Οι Ελληνοκύπριοι θέλουν να ξεχάσει ο κόσμος την πρόοδο που επιτεύχθηκε με το σχέδιο Ανναν το 2004. Ισχυρίζονται ότι οι σχέσεις μεταξύ των δύο κοινοτήτων αποτελούν εσωτερική υπόθεση, αν και , βάσει συνθηκών, αποτελούν διεθνές θέμα εδώ και 50 χρόνια", είπε.

  Τα τηλεγραφήματα φανερώνουν τους παγκόσμιους φόβους των ΗΠΑ- και ταυτόχρονα, το πώς χρησιμοποιούν τις πρεσβείες τους στο πλαίσιο ενός παγκόσμιου δικτύου κατασκοπείας.

  Μεταξύ άλλων, αποκαλύπτεται πως τον Ιούλιο του 2009, δόθηκαν σε αμερικανούς διπλωμάτες εμπιστευτικές οδηγίες με την υπογραφή της Χίλαρι Κλίντον, να κατασκοπεύουν ηγετικά στελέχη και διπλωμάτες του ΟΗΕ, συμπεριλαμβανομένου του γ.γ. Μπαν Κι Μουν. Ουδόλως κολακευτικοί χαρακτηρισμοί επιφυλάσσονται σε παγκόσμιους ηγέτες, ευαίσθητες πληροφορίες για την τρομοκρατία, τη διάδοση των πυρηνικών όπλων αλλά και διαπλεκόμενες σχέσεις έρχονται στο φως. Σε ένα τηλεγράφημα, για παράδειγμα, καταγγέλλεται πως η σχέση ανάμεσα στις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες και τους επιτελείς της ρωσικής μαφίας είναι τόσο στενή, που η Ρωσία έχει γίνει ένα «εικονικό μαφιόζικο κράτος».

  Ερντογάν: Ενας απομονωμένος και φανατισμένος πρωθυπουργός


  Οι αμερικανοί διπλωμάτες είναι δύσπιστοι απέναντι στον πρωθυπουργό της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τον οποίο θεωρούν απομονωμένο και ελλιπώς ενημερωμένο, αποκαλύπτουν τα τηλεγραφήματα που περιήλθαν στην κατοχή του WikiLeaks και αναλύει το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.
  Ο Ερντογάν δεν εμπιστεύεται κανέναν και "περιβάλλεται από ένα κύκλο συμβούλων που τον κολακεύουν αλλά τον αψηφούν". Λαμβάνει τις πληροφορίες του σχεδόν αποκλειστικά από τις εφημερίδες των ισλαμιστών και οι αναλύσεις των υπουργείων του δεν τον ενδιαφέρουν, γράφουν οι αμερικανοί διπλωμάτες στην Άγκυρα.
  Ο Ερντογάν φοβάται μήπως χάσει την εξουσία, εκτιμούν οι διπλωμάτες. Μια από τις πηγές τους, επισημαίνει: "Ο Ταγίπ πιστεύει στο Θεό αλλά δεν τον εμπιστεύεται", γράφει το Der Spiegel.

  Το σημερινό τεύχος του περιοδικού Spiegel ΦΩΤΟ REUTERSΤο σημερινό τεύχος του περιοδικού Spiegel ΦΩΤΟ REUTERS
  Η διπλωματική αλληλογραφία αναπαράγει φήμες περί υποτιθέμενης διαφθοράς του πρωθυπουργού, ο οποίος φέρεται να πλούτισε κατά την ιδιωτικοποίηση ενός διυλιστηρίου πετρελαίου.
  Ο υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου χαρακτηρίζεται "εξαιρετικά επικίνδυνος" από έναν πληροφοριοδότη των αμερικανών διπλωματών, ο οποίος τους προειδοποιεί για την ισλαμιστική επιρροή του στον Ερντογάν.
  Η πρεσβεία τρέφει υποψίες ότι ο Νταβούτογλου ονειρεύεται μια επάνοδο της οθωμανικής δύναμης και μάλιστα μετά μια ομιλία του στο Σαράγεβο τον Ιανουάριο του 2010, υποψιάζονται ότι θέλει να επαναφέρει την τουρκική επιρροή στα Βαλκάνια.

  Ο τρελός Τσάβες


     Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες είναι "τρελός" και ετοιμάζεται να μετατρέψει τη χώρα του "σε μια άλλη Ζιμπάμπουε" εκτίμησε τον Σεπτέμβριο του 2009 ο Ζαν-Νταβίντ Λετίβ, διπλωματικός σύμβουλος του προέδρου Νικολά Σαρκοζί, σύμφωνα με τον ιστότοπο Wikileaks .
  "Ο Λετίβ παρατηρεί ότι ο πρόεδρος της Βενεζουέλας είναι τρελός και αναφέρει ότι ουτε η Βραζιλία δεν μπορεί πλέον να τον υποστηρίξει" σύμφωνα με το έγγραφο που περιλαμβάνει συνομιλία μεταξύ του γάλλου συμβούλου του Σαρκοζί με τον αμερικανό υφυπουργό Φίλιπ Γκόρντον. Η συνομιλία τους έγινε στις 16 Σεπτεμβρίου του 2.009.
  "Δυστυχώς ο Τσάβες κατέχει μια από τις πιό πλούσιες χώρες της Λατινικής Αμερικής και θα την μετατρέψει σε μια άλλη Ζιμπάμπουε" αναφέρεται ακόμα στο έγγραφο με τη συνομιλία Λετίβ-Γκόρτον, ένα από τα 250 χιλιάδες αμερικανικά διπλωματiκά έγγραφα που αποκαλύπτει το Wikileaks,όπως γράφει η βρετανική εφημερίδα "Γκάρντιαν".

  Χίτλερ ο Αχμαντινετζάντ - Η ουκρανή νοσοκόμα του Καντάφι

  Αποκαλυπτικά είναι τα όσα λέγονται για πολλούς ξένους ηγέτες. Με την βοήθεια των κατά τόπους διπλωματικών υπαλλήλων μαθαίνουμε οτι o Πρόεδρος του Ιράν είναι ο νέος Χίτλερ και ο Μουαμάρ Καντάφι έκανε μποτόξ και δεν αποχωρίζεται την ξανθιά νοσοκόμα του από την Ουκρανία.

  Οι ΗΠΑ γνώριζαν ότι πίσω από την πειρατεία του Google βρίσκεται η Κίνα
  Οι ΗΠΑ έχουν την πεποίθηση ότι οι κινεζικές αρχές βρίσκονται πίσω από την πειρατική πληροφόρηση εκ μέρους του Google και δυτικών χωρών, σύμφωνα με απόρρητα έγγραφα που αποκάλυφθηκαν σήμερα από την εφημερίδα "Τάιμς της Νέας Υόρκης".
  Μεταξύ των μυστικών εγγράφων που αποκάλυφθηκαν από τον ιστότοπο Wikileaks ένα έγγραφο που προέρχεται από την πρεσβεία των ΗΠΑ στο Πεκίνο, επικαλείται "κινεζική πηγή" σύμφωνα με την οποία το κομμουνιστικό καθεστώς έπαιξε ένα ρόλο στην πειρατεία του Google , γράφει η νεοϋρκέζικη εφημερίδα.

  "Η πειρατεία του Google εγγράφεται στο πλαίσιο μιας εκστρατείας σαμποτάζ ως προς την πληροφόρηση που οργανώθηκε από αξιωματούχους, από ειδικούς σε θέματα ασφαλείας και από πειρατές του Ιντερνετ που καθοδηγούνταν από την κινεζική κυβέρνηση", σύμφωνα με το Wikileaks, όπως επισημαίνουν οι Τάιμς της Νέας Υόρκης".
  Οι κινεζικές υπηρεσίες εισέβαλαν σε δίκτυα πληροφόρησης των ΗΠΑ και συμμάχων τους΄, προσθέτει η εφημερίδα.


  Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More