6.5.11

Να τα βλέπουν αυτά οι Βερέμηδες Τατσόπουλοι και Σια!

ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑ ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΕΧΕΙ ΤΥΠΩΜΕΝH ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ!


Δείτε εδώ χαρτονόμισμα κοπής 1939 του Αφγανιστάν. Μην παραλείψετε να δώσετε βάση και στους Ελληνικότατους Μαιάνδρους στο πάνω μέρος.
Διαβάστε στο κέντρο της εικόνας του χαρτονομίσματος. Τι λέει; (Βασιλέως μεγάλου ευκρατίδου)
Επίσης στην εικόνα υπάρχει η μεγαλοπρεπή αψίδα απομεινάρι των ένδοξων εποχών του Ελληνισμού. Από την εκπολιτιστική εκστρατεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Εάν ο Μέγας Αλέξανδρος δεν ήταν Έλληνας όπως λένε Ευρωπαίοι και Αμερικανοί δεν θα χρησιμοποιούσε την Ελληνική γλώσσα της οποίας κατάλοιπα συναντούμε σήμερα σε όλη την ανατολή.
Αυτά πρέπει να τα δουν οι Σκοπιανοί και εκατομμύρια ανά τον κόσμο για να καταλάβουν ποιος ήταν ο Μέγας Αλέξανδρος και αν ήταν Έλληνας.


Δυό αδελφάκια είμαστε...

Αντρίκος Παπανδρέου σε Γιώργο: Κάνε εκλογές και φύγε τώρα που μπορείς.



Επιβεβαιώνεται η αποκάλυψη της εφημερίδας “ΠΑΡΟΝ” για το παρασκήνιο πίσω από το παιχνίδι σκουώς του πρωθυπουργού και του αδερφού του, Αντρίκου.
“Φύγε τώρα για να είσαι με το κεφάλι ψηλά”, φέρεται να του είπε, όπως θα διαβάσετε στο άρθρο που ακολουθεί.
Υπάρχουν όμως και κάποιες άλλες πληροφορίες που έχουν να κάνουν με την έρευνα για τα CDS που ίσως παίζουν ρόλο σε αυτή την πίεση της οικογένειας για γενναίες αποφάσεις.
Διαβάστε τι έγραψε το ΠΑΡΟΝ:
Στο οριακό σημείο όπου πλέον έχουν φτάσει τα πράγματα για την κυβέρνηση και για τον Γιώργο Παπανδρέου προσωπικά τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί ως πιθανή εξέλιξη. Αυτή είναι η κοινή εκτίμηση των πάντων.
Και συνομιλητές του πρωθυπουργού την τελευταία περίοδο τονίζουν ότι και ο ανασχηματισμός και οι πρόωρες εκλογές, ως αξιοπρεπής οδός διαφυγής του Γιώργου, «παίζουν». Όπως δεν αποκλείεται μια αναδιάρθρωση να προκαλέσει τόσες και τέτοιες παρενέργειες που να προκύψουν ανεξέλεγκτες καταστάσεις. Βέβαια ο Γ. Παπανδρέου επιχείρησε, με την ομιλία του στο Υπουργικό Συμβούλιο την Πέμπτη, να διαψεύσει όλα αυτά τα ενδεχόμενα. Και τον ανασχηματισμό και τις πρόωρες εκλογές και την αναδιάρθρωση.
Ωστόσο πόση αξία έχουν αυτές οι διαψεύσεις όταν η πορεία της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού είναι μια σειρά «διαψεύσεων» που… διαψεύδονται και «διαβεβαιώσεων» που ακυρώνονται;
Όταν τα spreads σπάνε το ένα ιστορικό ρεκόρ μετά το άλλο;
Όταν οι περί εκλογών και ανασχηματισμού τοποθετήσεις δεν πείθουν ούτε καν κυβερνητικά στελέχη;
Όταν το οριακό του κλίματος εκ των πραγμάτων δεν επιτρέπει «διαβεβαιώσεις»;
Γεγονός είναι ότι όλο το τελευταίο διάστημα ο Γιώργος ασκήθηκε σε μια ιδιόμορφη «απομόνωση». Τόσο στην Ύδρα, όπου πέρασε τις μέρες του Πάσχα και –σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια– δεν έκανε δημόσιες εμφανίσεις, περιορισθείς σε επισκέψεις σε απόμερα ξωκλήσια, όσο και λίγο πριν αναχωρήσει για την Ύδρα αλλά και μετά την επιστροφή του, μέχρι τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, που μάλλον επικοινωνιακούς στόχους υπηρέτησε.
Αλλά ήταν μια «απομόνωση» συζητήσεων, διαβουλεύσεων. Κρίσιμων μάλιστα διαβουλεύσεων, που επίτηδες κρατήθηκαν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Και μάλιστα με πρόσωπα τα οποία επηρεάζουν άμεσα και αποφασιστικά τον Γιώργο, όπως μέλη της οικογένειάς του (τα αδέρφια του, Νίκος και Αντρίκος) και πρόσωπα τα οποία δεν έχουν πάντα έναν θεσμικό ρόλο, αλλά η άποψή τους είναι καθοριστική για τον πρωθυπουργό.
Ιδίως η πολύωρη συζήτηση που είχε με τον Αντρίκο θεωρείται αποφασιστικής σημασίας.
Έγκυρες πληροφορίες του «Π» για το περιεχόμενο αυτών των διαβουλεύσεων επιμένουν ότι οι προτάσεις-εισηγήσεις που έγιναν στον Γιώργο περιλαμβάνουν:
• Ριζικό, σαρωτικό ανασχηματισμό. Μάλιστα αυτή η πρόταση περιλαμβάνει την απομάκρυνση όλων των στελεχών της «παρέας» του, τα οποία θεωρούνται αποτυχημένα και επιπλέον έχουν ανοίξει μεταξύ τους μέτωπα. «Διώξ’ τους όλους» ήταν το μήνυμα που εισέπραξε ο πρωθυπουργός, σαν θεραπεία της κυβερνητικής κακοδαιμονίας.
• Εφόσον δεν τολμήσει να θέσει εκτός της κυβέρνησης όλα τα «δικά του παιδιά», διότι σε μια τέτοια περίπτωση θα είναι σαν να ομολογεί δική του αποτυχία, να διώξει τουλάχιστον ορισμένους, σηματοδοτώντας μια γενναία και συνάμα αποφασιστική επιλογή.
• Πρόωρες εκλογές, ως οδό αξιοπρεπούς εξόδου, εφόσον τα πράγματα μέχρι τα τέλη του Μάη εξελιχθούν με δραματικό τρόπο. Μάλιστα οι πληροφορίες επιμένουν ότι αυτή η πρόταση υποστηρίχθηκε κυρίως απ’ τον αδελφό του τον Αντρίκο, με το επιχείρημα ότι «θα φύγεις ταπεινωμένος, ενώ με τις πρόωρες εκλογές μπορείς να αποχωρήσεις αξιοπρεπώς», με τη λογική ότι σε περίπτωση πρόωρων εκλογών το ΠΑΣΟΚ θα είναι κατά πάσα πιθανότητα πρώτο κόμμα αλλά χωρίς αυτοδυναμία, οπότε τα πράγματα θα οδηγηθούν σε κυβέρνηση συνεργασίας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Μάλιστα στη σχετική συζήτηση προτάθηκε ως ημερομηνία πιθανών πρόωρων εκλογών η 20ή Ιουνίου!
Μεταξύ Σκύλλας
και Χάρυβδης…
Γεγονός είναι ότι την τελευταία λύση, δηλαδή της διεξαγωγής πρόωρων εκλογών, φαίνεται να την προκρίνει η «οικογένεια». Όχι βέβαια επειδή θέλει την απώλεια της εξουσίας, ίσα ίσα το αντίθετο. Επειδή διαβλέπει ότι αν συνεχιστεί αυτή η χαοτική κατάσταση και τα πράγματα οδηγηθούν ακόμα και σε μια μη ελεγχόμενη αναδιάρθρωση, τότε ο Γιώργος θα αποχωρήσει κάτω από δυσμενέστατες συνθήκες.
Πάντως το κοινό σημείο «συνάντησης» των εκτιμήσεων όσων μίλησαν με τον πρωθυπουργό το τελευταίο διάστημα ήταν ότι:
– Ο Γιώργος εμφανίζεται στενοχωρημένος, οργισμένος, κουρασμένος, ψυχολογικά πεσμένος με την εικόνα της κυβέρνησής του.
– Διαπιστώνει ότι οι μεταξύ των υπουργών κόντρες βγάζουν μια κυβέρνηση-οπερέτα προς τα έξω. Και αυτό κάθε άλλο παρά βοηθά στην αντιμετώπιση (και) της βαθιάς οικονομικής κρίσης.
– Με το Μνημόνιο δεν προχωρά σχεδόν τίποτα, με αποτέλεσμα να χρειάζεται η μια αναθεώρηση μετά την άλλη, και η κατάσταση στην οικονομία όχι απλώς χειροτερεύει, αλλά έχει γίνει αδιέξοδη, με όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά.
– Ακόμα και η αναδιάρθρωση έχει «προεξοφληθεί» με τη σχετική ακατάσχετη φιλολογία και σεναριολογία. Και αυτό οδηγεί σε ακόμα μεγαλύτερη χειροτέρευση του οικονομικού κλίματος.
Σε κάθε περίπτωση πολλά, ίσως τα πάντα, θα κριθούν απ’ τις εξελίξεις σε δύο μέτωπα:
– Αυτό της αναδιάρθρωσης. Ουσιαστικά θεωρείται αναπόφευκτη. Αλλά έχει τεράστια σημασία με ποιο τρόπο και σε ποιο χρόνο θα πραγματοποιηθεί. Αν δηλαδή θα είναι ελεγχόμενη ή αν θα επιβληθεί εκβιαστικά, με απρόβλεπτες, ακόμα και ανεξέλεγκτες παρενέργειες. Στη δεύτερη περίπτωση οι πρόωρες εκλογές θα είναι μονόδρομος.
– Και αυτό της ψηφοφορίας για το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα. Η ψηφοφορία αυτή είναι το κομβικό σημείο εξελίξεων. Αν τα πράγματα εξελιχθούν ομαλά, χωρίς δηλαδή διαρροές απ’ την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, τότε ίσως ο πρωθυπουργός να περιοριστεί σε έναν ανασχηματισμό, δεδομένου ότι πριν από αυτήν την ψηφοφορία κάτι τέτοιο μάλλον αποκλείεται, αφού περισσότερους δυσαρεστημένους παρά ικανοποιημένους θα έκανε.
Αν όμως υπάρξουν διαρροές, τότε το σενάριο των πρόωρων εκλογών θα είναι πιο κοντά από ποτέ.
Εδώ θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι ο πρωθυπουργός έχει δηλώσει πως «δεν κυβερνώ με 153 βουλευτές».
Αν επομένως πέσει κάτω από 154, τότε οι εκλογές θα είναι αναπόφευκτες.
Ωστόσο υπάρχουν πληροφορίες απ’ το περιβάλλον του σύμφωνα με τις οποίες θα πάει σε εκλογές ακόμα κι αν στη σχετική ψηφοφορία υπάρξουν 1–2 διαρροές.
Στα παραπάνω προσθέστε και έναν άλλο φόβο που έχει εμφιλοχωρήσει στο Μαξίμου. Αυτόν δηλαδή μιας ανεξέλεγκτης κοινωνικής έκρηξης.
Ήδη, για παράδειγμα, οι συνδικαλιστές της ΔΕΗ έχουν καταστήσει τις προθέσεις τους καθαρές. Και προανήγγειλαν κινητοποιήσεις, έντονες.
Απ’ την άλλη μεριά το αισιόδοξο σενάριο για τον Γιώργο θα ήταν μια ελεγχόμενη αναδιάρθρωση με επιμήκυνση του χρέους. Και αυτό είναι κάτι που δείχνει να το περιμένει απ’ το εξωτερικό.
Σε μια τέτοια περίπτωση θα ήσαν τα χέρια του περισσότερο λυμένα για πρωτοβουλίες που δεν θα είναι αποτέλεσμα καταναγκασμού.
Πάντως στους σχεδιασμούς του θα πρέπει να συνυπολογιστεί και μια άλλη, σημαντική, παράμετρος:
• Εκτιμήσεις σύμφωνα με τις οποίες η πρωτιά του ΠΑΣΟΚ στις δημοσκοπήσεις δείχνει να είναι διασφαλισμένη μέχρι τις αρχές του καλοκαιριού. Από κει και πέρα τίποτα δεν θεωρείται δεδομένο…


Επιτέλους!

ΠΗΡΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ Ο ΛΑΛΑΣ. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ !


Ένα κράτος παρωδία ταλαιπωρούσε εδώ και ένα χρόνο τον ήρωα Σταύρο Λάλα.
Επιτέλους μετά από ένα χρόνο ταλαιπωρίας για τον Σταύρο Λάλα ανήμερα την Μ Δευτέρα του παραχωρήθηκε η Ελληνική ιθαγένεια.
Εκεί που το κράτος μοιράζει απλόχερα τις ιθαγένειες σε Αλβανούς, Πακιστανούς και σε κάθε λογής λαθρομετανάστη στον Σταύρο έδειξε πλήρη αφοσίωση καθηκόντων πράγμα που δεν θα γινόταν σε καμία άλλη χώρα στον κόσμο για τα όσα πρόσφερε στην πατρίδα του.
14 χρόνια φυλάκιση σε φυλακές της Αμερικής διότι καταδικάστηκε για κατασκοπία υπέρ της Ελλάδας .
Δυστυχώς αυτή η χώρα πνίγει τα παιδιά της.
Οι εθνικοί προδότες της χώρας ζουν στη χλιδή χωρίς να τους ακουμπήσει κανείς και οι Εθνικοί Ήρωες αντιμετωπίζονται ως σκουπίδια.


ΓΑΠ ο ηγέτης του Μνημονίου!

Ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟΣ ΤΟΥ κ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ!



Στην σημερινή γαλλική εφημερίδα LE FIGARO, δημοσιεύεται άρθρο σχετικό με τις δηλώσεις του κ. Strauss Kahn, στον τηλεοπτικό σταθμό Canal+. Στο άρθρο της ηλεκτρονικής εκδόσεως της εφημερίδας περιλαμβάνεται και το video που προβλήθηκε την περασμένη Τρίτη στην εκπομπή Αλ τσαντίρι, του κ. Λαζόπουλου. Ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα σχόλια του αρθρογράφου όπου επί λέξει αναφέρεται : «ο Strauss Kahn ξεσκεπάζει την διγλωσσία της ελληνικής κυβερνήσεως, στην αρχή της κρίσεως που οδήγησε την χώρα στα πρόθυρα της χρεωκοπίας. Χωρίς να αρνηθεί επί της ουσίας τα γεγονότα, η ελληνική κυβέρνηση υποβάθμισε τις δηλώσεις του γάλλου (σ.σ. του κ. Strauss
Kahn), και διερωτάται για τα κίνητρά του.» Ο αρθρογράφος παραθέτει μάλιστα δήλωση του κ. Χρυσοχοΐδη, σύμφωνα με την οποία : «ο κ. Strauss Kahn δεν είναι παρθένα, είναι ένας έμπειρος πολιτικός (….) και θέλει να απαλλαγεί από το ελληνικό πρόβλημα» εν όψει της υποψηφιότητός του για την προεδρία της γαλλικής δημοκρατίας. (Όλο το άρθρο ΕΔΩ).
Αυτή είναι η κατάσταση στην Ελλάδα.
Αυτός είναι ο κ. Παπανδρέου.
Αυτή είναι η αξιοπιστία που αποκτήσαμε ως χώρα.
Αυτή είναι η μεγάλη εξαπάτηση του ελληνικού λαού.
Α.Α.


Εξ ανατολών...

ΓΝΩΜΕΣ ΑΡΜΕΝΙΩΝ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 24Η ΑΠΡΙΛΙΟΥ.

Εφ. Ραντικάλ 1-5-2011.

Να κοιτάμε στο μέλλον έχοντας αντιμετωπίσει το παρελθόν
Η 24η Απριλίου είναι η ημερομηνία που δεν έχουν ξεχάσει οι Αρμένιοι της Τουρκίας, η μέρα που άρχισαν οι εκτοπίσεις. Καθώς μόλις έχουν αρχίσει να αναφέρονται και να μνημονεύονται οι εκτοπίσεις των Αρμενίων, ο θάνατος του Αρμένιου στρατιώτη Σεβάγκ Σαχίν Μπαλικτσί θέτει ερωτήματα για το ¨πως έγινε¨.
Συζητήσαμε με Αρμένιους της Τουρκίας σχετικά με την 24η Απριλίου, τον Χραντ Ντινκ, τον Σεβάγκ Σαχίν Μπαλικτσί και τις σκέψεις τους για το μέλλον. Επιθυμούνε αντιμετώπιση του παρελθόντος, είναι πικραμένοι και ελπίζουν…

Οι πίκρες πλέον πρέπει να μείνουν στο παρελθόν
Λερνά Μπαιτάρ Ντεμιρτζί, 30 (νοικοκυρά) : Η 24η Απριλίου 1915 είναι μια ιστορική αλήθεια. Ως Αρμένισα και πολίτης της Τουρκικής Δημοκρατίας το αποδέχομαι αυτό αλλά το έτος είναι πλέον 2011. Από εκείνη την ημερομηνία πέρασαν περίπου 96 χρόνια. Παρά το ότι είναι η μέρα που στην Καισάρεια έχασαν την ζωή τους 2 αδέρφια του παππού μου και θείες του, ποτέ δεν αισθάνθηκα μίσος γι την πατρίδα μου. Ότι έγινε έγινε. Θα θυμίζω πάντα στα παιδιά μου το γεγονός, αλλά δεν θέλω και να μας συνθλίψει. Ακόμα έρχεται στο μυαλό μου ο Χραντ Ντινκ, ακόμα με πονάει. Δυστυχώς σε αυτή τη χώρα σύντομα φτάνει το τέλος για τους προοδευτικούς και για αυτούς που υπερασπίζονται την ελευθερία σκέψης και τα δικαιώματα. Υπάρχει ένα τμήμα που δεν θέλει ούτε να ακούει αυτές τις σκέψεις, ούτε να τις καταλάβει. Δίνουν εντολή ¨χτύπα¨ και εξαφανίζουν τους ανθρώπους. Κατά την γνώμη μου όμως πρέπει να αντιληφθούμε πως ο Χραντ Ντινκ δεν δολοφονήθηκε επειδή ήταν Αρμένιος. Αν δούμε τα ονόματα των άλλων που δολοφονήθηκαν, όπως οι Ουγούρ Μουμτζού και Τσετίν Εμέτς θα αντιληφθούμε ότι και εκείνοι δολοφονήθηκαν για τις ιδέες τους. Αν προσπαθήσουμε να αντιληφθούμε χωρίς παρωπίδες τα περιστατικά αυτό βγαίνει.
Δύσκολο ακόμη και να συζητηθεί αυτή η ιστορία
Σεβάν Παγιλάν, 31 (Ιδιωτικός τομέας : Τις σκέψεις μου για την 24η Απριλίου δεν θα μπορέσω να τις εκφράσω ελεύθερα, διότι είναι μια ημερομηνία που αν στο συζητήσω θα βάλω το κεφάλι μου σε μπελά. Σκεφτείτε ότι την περασμένη εβδομάδα έγινε στην πλατεία Ταξίμ τελετή μνήμης της 24ης Απριλίου και παραβρέθηκαν μόνο 30 Αρμένιοι. Όσο και αν έχει γίνει πιο φιλελεύθερη η Τουρκία, η 24η Απριλίου παραμένει ένα ταμπού. Και ενώ τα τελευταία χρόνια περιστατικά όπως ¨Η εξέγερση στο Ντέρσιμ¨, ¨Η εξέγερση στο Μάρας¨ και ¨τα περιστατικά στην Σεβάστεια¨ διερευνώνται και ενώ βλέπουμε ότι τα βασανιστήρια και οι φόνοι αγνώστων δραστών έστω και με αργούς ρυθμούς γίνονται αποδεκτά και διερευνώνται, όταν φτάσουμε στο 1915 δυστυχώς δεν υπάρχει τέτοιο πεδίο ελευθερίας.
……………….
Ο θάνατος του Σεβάγκ είναι αμφιλεγόμενος
Αρίς Ναλτζί 30 (δημοσιογράφος) : Για να αντιληφθούμε την Αρμενική Γενοκτονία πρέπει πρώτα να μπορέσουμε να καταλάβουμε τι σημαίνει να είσαι Αρμένιος. Δυστυχώς οι αρμένιοι στην Τουρκία όντας ιδιοκτήτες σπιτιών υπέπεσαν στην θέση του μουσαφίρη. Φυσικά και έχω ελπίδες για το μέλλον, αυτό άλλωστε με κρατάει σε αυτή τη χώρα. Πιστεύω πως εκφόβισαν την οικογένεια του Σεβάγκ. Το ότι αυτή η ιστορία έγινε στις 24 Απριλίου θέτει το ερώτημα ¨Πόσοι Αρμένιοι στρατιώτες πεθαίνουν σε αυτήν την ημερομηνία¨. Ξέρουμε ότι οι Αρμένιοι βιώνουν προβλήματα στον στρατό.
Πρέπει να εξομαλυνθούν οι σχέσεις
Σαγιάτ Τεκίρ (Ραδιοφωνικός Παραγωγός, Ίδρυμα Χραντ Ντινκ) : Οι εθνικές θηριωδίες που έγιναν το 1915 σε βάρος των Αρμενίων είναι ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα στην πολυπολιτισμική δομή αυτών των εδαφών. Είναι ανάγκη για να ζούνε οι λαοί όπως ζούσαν 100 χρόνια πριν να εξομαλυνθούν οι σχέσεις Τουρκίας και Αρμενίας και να ανοίξουν τα σύνορα.
Η 24η Απριλίου πρέπει να αναφέρεται ξεχωριστά από τον Χραντ Ντινκ
Ντεντζά Αρτούν 24 (διευθύντρια) : Όλοι όσοι ζούνε σε αυτά τα εδάφη πρέπει να αντιμετωπίσουν την 24η Απριλίου και να εξάγουν συμπεράσματα. Η αναγνώριση αυτών που έγιναν σε αυτή την ημερομηνία είναι πολύ σημαντική για τους Αρμένιους. Οι τελετές μνήμης που στις 24 Απριλίου γίνονται σε διάφορες περιοχές της Τουρκίας είναι αρκετά σημαντικές. Το να συνδέεται όμως αυτή η ημερομηνία με την δολοφονία του Χραντ Ντινκ και να γίνονται δηλώσεις του τύπου ¨η γενοκτονία συνεχίζεται¨, πιστεύω πως είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο. Η 2η Ιουλίου, τα Σεπτεμβριανά, η 24η Απριλίου ή η 19η Δεκεμβρίου και οι χιλιάδες φόνοι αγνώστων δραστών είναι στην πραγματικότητα θύματα της ίδιας νοοτροπίας.


Ο δον Δημητράκης γελάει με τα αστεία του Νταβούντογλου. που να ξέρει τι τον περιμένει!

κ. Δρούτσα :"Καλύτερα "μοδάτοι" και με Α.Ο.Ζ, παρά "ντεμοντέ" και "ξεβράκωτοι" ..


exomatiakaivlepo
Ακούστε, στο οπτικοποιημένο ηχητικό στο τέλος του άρθρου, τα κυριότερα αποσπάσμαστα της χθεσινής συνέντευξης του κ. Δρούτσα , στον Real FM και στον δημοσιογράφο Ν. Χατζηνικολάου.
Και τι δεν είπε ο κ. Δρούτσας:
"Κάποιοι έχουν κάνει το θέμα της ΑΟΖ «μόδα» "
"Δεν χρειάζεται η οριοθέτηση της ΑΟΖ για να μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε τον ορυκτό πλούτο.."
Ανάγνωση του υπολοίπου άρθρου


ΓΑΠ ο περίγελος του Ελληνικού λαού και της Ευρώπης!

Και καλά τον Νοέμβριο, αλλά το Καλοκαίρι του 2009 τι δουλειά είχε με το ΔΝΤ;;;;


 
Τι να σου κάνει πια και ο κ. Πεταλωτής;; Εκεί που λέει κάτι, αργότερα σκάει κάτι άλλο που τα ανατρέπει όλα.  Ενώ και με αφορμή το βίντεο που πρόβαλε ο Λάκης Λαζόπουλος, δήλωνε πως ο κ. Παπανδρέου καλώς έκανε  και συζητούσε με τον κ. Στρος Καν, από τον Νοέμβριο του 2009, καθόσον ως πρωθυπουργός της χώρας, είχε υποχρέωση να συζητάει με οποιονδήποτε για τη σωτηρία της, αργότερα έσκαγε άλλο κανόνι.
Ειδικότερα στο βραδινό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού MEGA, ο ανταποκριτής του σταθμού από τις ΗΠΑ κ. Ιγνατίου μετέδιδε την πληροφορία, ότι σύμφωνα με αξιωματούχους του ΔΝΤ, ο κ. Παπανδρέου είχε συζητήσει με τον κ. Στρος Καν ήδη από το Καλοκαίρι του 2009. Δηλαδή όταν δεν ήταν φυσικά πρωθυπουργός και κανένα λόγο δεν είχε να συζητά με το ΔΝΤ. Υπενθυμίζουμε ότι το ΔΝΤ είχε βγάλει το Καλοκαίρι του 2009 μια οικονομική έκθεση με άσχημα μαντάτα για την ελληνική οικονομία. 
Έπειτα από όλα αυτά αναρωτιόμαστε:
1) Τι δουλειά είχε ο κ. Παπανδρέου ως αντιπολίτευση, να συζητά με το ΔΝΤ;  Γιατί δεν πήγε να συζητήσει η κ. Παπαρήγα, ο κ. Τσίπρας ακόμα και ο κ. Καρατζαφέρης κ.λ.π.;;;
2) Αφού λοιπόν ενημερώθηκε το Καλοκαίρι του 2009 για την κακή οικονομική κατάσταση της χώρας, γιατί στην αμέσως μετά προεκλογική περίοδο….. έλεγε ψέματα ότι «λεφτά υπάρχουν» και υποσχόταν τα πάντα;;
3) Αφού λοιπόν γνώριζε πριν ακόμα γίνει πρωθυπουργός την κακή οικονομική κατάσταση της χώρας, γιατί δεν έλαβε αμέσως μέτρα μόλις ανέλαβε την κυβέρνηση, όπως π.χ. φθηνό δανεισμό τότε που το spread  ήταν χαμηλό, ώστε να μην χρειαστεί η προσφυγή στην τρόϊκα ή και αν χρειαζόταν, αυτή να ήταν πολύ χαμηλότερη από τα 110 δις ευρώ;;
4) Γιατί, αντί να κάνει τα πιο πάνω αυτονόητα, αντίθετα εκείνος γύριζε την υφήλιο και κατηγορούσε τη χώρα ως διεφθαρμένη, ως «Τιτανικό» που βουλιάζει κ.λ.π., με αποτέλεσμα να τιναχθούν τα spreads στα ύψη και να μας βγάλει εντελώς έξω από τις αγορές;; Μήπως δεν γνώριζε τι επιπτώσεις θα είχαν αυτές οι ενέργειές του;; Γιατί λοιπόν έκανε αναπόφευκτη την προσφυγή στο ΔΝΤ;;;
5) Γιατί δεν προχώρησε αμέσως σε αναδιάρθρωση χρέους με τους ιδιώτες πιστωτές τότε, ακόμα και με μεγάλο κούρεμα, αλλά προτίμησε να πάρει δάνειο 110 δις ευρώ από τους ευρωπαίους φορολογούμενους; Και αν τελικά πάμε σε αναδιάρθρωση, γιατί να έχουμε τώρα φορτωθεί 110 δις ευρωπαίων πολιτών, με απώλεια της Εθνικής μας Κυριαρχίας;;
6) Γιατί υπέγραψε αυτό το επονείδιστο μνημόνιο, το οποίο δεν έχει καμία σχέση ούτε με αυτό της Ιρλανδίας, ούτε με αυτό της Πορτογαλίας, παραβιάζοντας ταυτόχρονα το Σύνταγμα και γιατί υπέγραψε την παράδοση της Εθνικής Κυριαρχίας, την άρση της ασυλίας της δημόσιας περιουσίας, την απαγόρευση των οικονομικών μας σχέσεων με τρίτες χώρες, την εξόφληση των τοκογλύφων κατευθείαν από το τίμημα της εκποιούμενης δημόσιας περιουσίας, την παραίτηση από το ελληνικό δίκαιο, την ακύρωση των ελληνικών δικαστηρίων ως αρμοδίων για τις διαφορές μας με τους δανειστές κ.λ.π.;;;;;
7) Γιατί τέλος έγινε το Τ+10;;
Για όλα αυτά, θα πρέπει ο κ. Παπανδρέου να δώσει εξηγήσεις ενώπιον του ελληνικού λαού και οπουδήποτε αλλού ήθελε νόμιμα απαιτηθεί.

Πηγή:   http://hassapis-peter.blogspot.com/2011/05/2009.html


Στο γκέτο που θα ζούν μόνο λαθρομετανάστες περιλαμβάνει τις περιοχές Κυψέλη, πλ. Αττικής, Άγιο Παντελεήμονα.


Πιο κάτω θα δείτε ένα δημοσίευμα που αφορά πακέτο μέτρων για τον εποικισμό περιοχών του κέντρου της Αθήνας. Στο δημοσίευμα αναφέρει πως τα μέτρα αφορούν την περιοχή που ορίζεται από τις οδούς Αθηνάς-Ευριπίδου-Επικούρου-Πειραιώς και την περιοχή που ορίζεται από τις οδούς Πατησίων-Καυταντζόγλου-Αχαρνών-Μάρνη και τη Πλατεία Βάθης. Στο δημοσίευμα επίσης αναφέρεται πως το νέο ρυθμιστικό σχέδιο Αθήνας θα προτείνει σε δεύτερη φάση, να εφαρμοστούν τα νέα μέτρα και σε Κάτω Κυψέλη, Ακαδημία Πλάτωνος, Μεταξουργείο, Κεραμεικό....δηλαδή ούτε στην πρώτη αλλά ούτε και στην δεύτερη φάση συμπεριλαμβάνονται πουθενά οι περιοχές Αγίου Παντελεήμονα, πλατείας Αττικής, Κυψέλης που όλοι γνωρίζουμε πως είναι από τις πλέον επιβαρυμένες...γιατί;;;; μήπως για αυτές τις περιοχές έχουν άλλα σχέδια "αξιοποίησης" ;;; μήπως τελικά ισχύει το παρακάτω ;;; http://www.greekalert.com/2011/04/blog-post_9525.html

δείτε το δημοσίευμα της ημερησίας:


Του Κασσιανόυ Τζέλη

http://content-mcdn.feed.gr/filesystem/images/20110319/engine/assets_LARGE_t_942_39106790_type11586.jpgΕπιδοτήσεις δανείων, πάγωμα ή και μείωση αντικειμενικών αξιών, δημοτικών τελών και φόρων καθώς και του Τέλους Ακίνητης Περιουσίας, αύξηση του αφορολόγητου για αγορά πρώτης κατοικίας και απαλλαγές από τους φόρους για δωρεές και γονικές παροχές για όσους αγοράσουν σπίτι πίσω από την Ομόνοια, στη πλατεία Βάθης και στα Πατήσια.

Η κυβέρνηση μέχρι το Πάσχα θα έχει ανακοινώσει το πακέτο των κινήτρων που θα δώσει σε όσους επιλέξουν κατοικία στις σημερινές υποβαθμισμένες περιοχές του κέντρου. Το πακέτο εντάσσεται στο πρόγραμμα για την ανάσχεση της επέκτασης της πόλης και την επιστροφή των κατοίκων στο κέντρο της Αθήνας, που αποτέλεσε πρωτοβουλία του υπουργείου Περιβάλλοντος και προβλέπεται μέσα από το νέο ρυθμιστικό σχέδιο που θα ανακοινωθεί μέσα στον Απρίλιο και φιλοδοξεί να φέρει «επανάσταση», εικοσιπέντε χρόνια μετά το νόμο Τρίτση. Οι δύο πρώτες περιοχές που θα ισχύσουν τα οικονομικά και φορολογικά κίνητρα είναι οι εξής:

1 Η περιοχή που ορίζεται από τις οδούς Πατησίων-Καυταντζόγλου-Αχαρνών-Μάρνη και τη Πλατεία Βάθης, μία περιοχή που αριθμεί σήμερα πάνω από 90.000 κατοίκους.
Το πακέτο κινήτρων για εποικισμό του κέντρου

2 Η περιοχή «Γεράνι» που αποτελεί την «πίσω αυλή» του κέντρου της Αθήνας και ορίζεται από τις οδούς Αθηνάς-Ευριπίδου-Επικούρου-Πειραιώς. Σήμερα χαρακτηρίζεται από έντονη τάση γκετοποίησης και αυξημένη παραβατικότητα.

Το νέο ρυθμιστικό σχέδιο Αθήνας θα προτείνει σε δεύτερη φάση, να εφαρμοστούν τα νέα μέτρα και σε Κάτω Κυψέλη, Ακαδημία Πλάτωνος, Μεταξουργείο, Κεραμεικό.

Επεξεργασία
Τα κίνητρα που θα δοθούν τελικά θα ανακοινωθούν, κατά πάσα πιθανότητα από τον ίδιο τον πρωθυπουργό. Αυτό το διάστημα γίνεται η τελική τους επεξεργασία και θα κινούνται με βάση τις προτάσεις του Οργανισμού Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας, οι οποίες είναι οι εξής:

Kίνητρα για αγορά πρώτης κατοικίας σύμφωνα με τα κριτήρια του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας

http://content-mcdn.feed.gr/filesystem/images/20110319/engine/assets_LARGE_t_942_39106789_type11104.jpgΕπιδότηση μέρους του τραπεζικού δανεισμού για αγορά πρώτης κατοικίας ή άλλης οικονομικής δραστηριότητας συμβατής με το χαρακτήρα της περιοχής.

Μείωση ή και πάγωμα της αναπροσαρμογής των αντικειμενικών αξιών. Η ενέργεια αυτή θα έχει επίδραση στην αγορά πρώτης κατοικίας, στο φόρο εισοδήματος των ιδιοκτητών καθώς και στο φόρο ακίνητης περιουσίας.

Μείωση ή και πάγωμα των δημοτικών τελών και του δημοτικού φόρου καθώς και του Τέλους Ακίνητης Περιουσίας (ΤΑΠ) που προκύπτουν από το εμβαδόν του διαμερίσματος/επαγγελματικής στέγης προλλαπλασιαζόμενο από την τιμή ζώνης.

Επιδότηση του κόστους βελτίωσης της κατοικίας στο πρότυπο των προγραμμάτων «εξοικονομώ κατ' οίκον» ή «βελτίωσης όψεων κτηρίων» του δήμου Αθηναίων.

Κίνητρα για εγκατάσταση νέων επαγγελματιών.

Αύξηση του αφορολόγητου ορίου για αγορά πρώτης κατοικίας που σήμερα προσδιορίζεται σε 200.000-250.000 ευρώ με διαφοροποιήσεις μεταξύ αγάμων ή έγγαμων.

Απαλλαγή από το φόρο δωρεάς ή γονικής παροχής ποσών πάνω από το όριο των 200.000 ευρώ που γίνονται αποκλειστικά για την ανέγερση πρώτης, ενδεχομένως και δεύτερης κατοικίας.

Παράταση κατά μία πενταετία της πρόβλεψης αναστολής προσαρμογής του «πόθεν έσχες» από τις 31/12/2012 που ορίζεται σήμερα βάσει του πρόσφατου νόμου, προκειμένου να τονωθεί η αγορά ακινήτων.

Tο νέο ρυθμιστικό σχέδιο της Aθήνας προβλέπει, μεταξύ άλλων, και τα εξής:

Tην πεζοδρόμηση της Πανεπιστημίου.
Tην πεζοδρόμηση μέρους της Πατησίων.
Tη γραμμή τραμ από το Σύνταγμα έως τα Aνω Πατήσια.
Nέα γραμμή τραμ από το Σταθμό Λαρίσης που θα ακολουθεί τις οδούς Hπείρου - Iουλιανού - Λεωφόρου Aλεξάνδρας και θα καταλήγει στην Πλατεία Παίδων.
Tη νέα γραμμή 4 του Mετρό.

πηγή http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=13816&subid=2&pubid=104357160#


Ποιός λέει ψέμματα;

Πανικό προκάλεσε δημοσίευμα του γερμανικού Der Spiegel για συνάντηση των Ευρωπαίων ΥΠΟΙΚ στο Λουξεμβούργο για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ – Προβοκάτσια λέει το ΥΠΟΙΚ!


Του Βασίλη Τσεκούρα.
Πανικό προκάλεσε σήμερα δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel, το οποίο μιλούσε ότι στη σημερινή σύσκεψη των Υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης στο Λουξεμβούργο συζητείται η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ και η βραχυχρόνια αναδιάρθρωση του χρέους της.
Για προβοκάτσια μιλά το Υπουργείο Οικονομικών σε ανακοίνωσή του, ενώ η επίσημη διάψευση από την Ελλάδα ήρθε από τον Υφυπουργό Οικονομικών, Φίλιππο ΣαχινίδηΟ υφυπουργός υπογράμμισε ότι το δημοσίευμα είναι αναληθές, προσθέτοντας ότι στοχεύει σε πίεση του ευρώ.
Kάτω από το 1,40 βρέθηκε το ευρώ έναντι του δολαρίου, καθώς ασκήθηκαν εκ νέου πιέσεις στο ενιαίο νόμισμα. Λίγο μετά τις 21:00 της Παρασκευής το ευρώ κινούνταν στο 1,438 με την πτώση να ξεπερνά το 1%.
Η ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών:
«Το δημοσίευμα περί επικείμενης εξόδου της Ελλάδας από τη Ζώνη του Ευρώ, πέραν του ότι είναι αναληθές, γράφεται με αδιανόητη ελαφρότητα παρά το γεγονός ότι επανειλημμένα έχει διαψευστεί από την Ελληνική Κυβέρνηση, καθώς και από τις Κυβερνήσεις των άλλων κρατών μελών της ΕΕ. Τέτοια δημοσιεύματα αποτελούν προβοκάτσια, υπονομεύουν την προσπάθεια της Ελλάδας και του Ευρώ και υπηρετούν κερδοσκοπικά παιχνίδια».
Διαψεύσεις υπήρξαν και από αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Άμεση ήταν η αντίδραση του προέδρου του Eurogroup, Ζαν Κλόντ Γιούνκερ που διέψευσε την φερόμενη συνάντηση για την Ελλάδα ενώ και ο υπουργός οικονομικών της Αυστρίας, ερωτηθείς σχετικά, σημείωσε ότι δεν γνωρίζει κάτι για σχετική συνάντηση.
Υψηλόβαθμό στέλεχος της γερμανικής κυβέρνησης τόνισε ότι δεν υπάρχει σχέδιο εξόδου της χώρας από το ευρώ.
Πηγή του Reuters στην ευρωζώνη τόνισε ότι υπάρχει υπουργική συνάντηση στο Λουξεμβούργο που συζητά για Πορτογαλία, Ελλάδα και το θέμα της διαδοχής της ΕΚΤ “αλλά τίποτε παραπάνω”. Ακόμη, τόνισε ότι δεν υπάρχει σχέδιο για “κούρεμα” στο ελληνικό χρέος.
Την είδηση της συνάντησης στο Λουξεμβούργο επιβεβαίωσε και το γερμανικό υπουργείο οικονομικών, τονίζοντας ότι παραβρίσκεται και ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, στο κρατίδιο βρίσκεται και ο έλληνας υπουργός Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου.
Δημοσιογράφος του Spiegel Online δήλωσε στο Reuters ότι το περιοδικό εμμένει στα περί συνάντησης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης στο Λουξεμβούργο με θέμα την Ελλάδα. «Πρόκειται για μυστική συνάντηση, ίσως έχει ξεκινήσει ήδη», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Νωρίτερα το Olympia έγραψε:
Πρώτο θέμα στην ιστοσελίδα του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel είναι για ακόμα μια φορά η ελληνική οικονομία.
Κατά το παρελθόν έχουμε δει πολλές αναφορές για το αν θα τα καταφέρει η Ελλάδα, δεκάδες ερωτήματα του περιοδικού και δηλώσεις για αναδιάρθρωση του χρέους.
Ωστόσο σήμερα, το περιοδικό έχει ως πρώτο θέμα την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ! Μάλιστα, η φωτογραφία απεικονίζει την ελληνική σημαία και την πλατεία Συντάγματος κατάμεστη από κόσμο που διαδηλώνει με πλακάτ στα χέρια. Φυσικά η φωτογραφία είναι παλαιότερη.
Συναγερμό έχει ξεσπάσει στις Βρυξέλλες, καθώς η γερμανική Der Spiegel στην online έκδοσή της αναφέρει ότι έχει αυξηθεί η πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ και επιστροφής στη δραχμή.
Το Der Spiegel αναφέρει, μάλιστα, ότι πραγματοποιείται έκτακτη συνάντηση των υπουργών οικονομικών της ευρωζώνης και της Κομισιόν για την Ελλάδα! Στην ατζέντα των συζητήσεων βρίσκεται και η βραχυπροθεσμη αναδιάρθρωση χρέους για τη χώρα.
“Θα υπάρξει μια δραστική υποτίμηση του νέου νομίσματος της χώρας έναντι του ευρώ”. Εκτιμάται ότι η απώλεια της ισοτιμίας θα είναι στο 50%. Αυτό θα οδηγούσε σε δραστική αύξηση του χρέους της χώρας. Οι άνθρωποι του Σόιμπλε υπολογίζουν ότι στην περίπτωση αυτή το χρέος της Ελλάδας θα φτάσει στο 200% του ΑΕΠ, αναφέρει το δημοσίευμα.
Αυτό έχει προκαλέσει την άμεση αντίδραση τόσο της Ελλάδας όσο και της Ε.Ε. με μπαράζ διαψεύσεων.


Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More