1.4.11

Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ!

Διαβάστε στον «ΕΚ» που κυκλοφορεί το Σάββατο 2 Απριλίου!

010411-ek«Διώξτε τους μετανάστες». Αυτό απαιτούν οι Έλληνες, βλέποντας τα «αγαθά» του πολυπολιτισμού: βιασμούς γυναικών και ανηλίκων, επεισόδια και γκετοποίηση σε Πάτρα και Ηγουμενίτσα, οικονομική καταστροφή των εμπόρων και των καταστηματαρχών του κέντρου της Αθήνας. Οι τελευταίοι απειλούν με κινητοποιήσεις και μηνύσεις τον Χρήστο Παπουτσή. Οι κάτοικοι της Κερατέας, συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους και αρνούνται να κάνουν πίσω. Διαβάστε το παρασκήνιο της υπόθεσης και γιατί η κυβέρνηση επιμένει να κάνει το χατίρι των εργολάβων. Με αφορμή την επέτειο της έναρξης του ηρωικού αγώνα της ΕΟΚΑ, ο «ΕΚ» δημοσιεύει την τελευταία συνέντευξη που παραχώρησε ο στρατηγός Γρίβας-Διγενής, λίγους μήνες πριν το θάνατό του.
www.elkosmos.gr


Η ΕΟΚΑ ΖΕΙ!



ΕΟΚΑ – Ο ΧΩΡΟΣ ΤΟΥ ΜΑΡΤΥΡΙΟΥ ΣΕ ΕΝΑΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΚΑΙ ΕΝΩΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΜΗΤΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ



Είναι ακριβό δώρο η λευτεριά. Έχει βαρύ τίμημα και αποδίδει πολύ μεγάλο φόρο αίματος. Ιδιαίτερα όταν αφορά έναν λαό που έχει έμφυτη εθνική υπερηφάνεια και έχει μάθει να βαδίζει όρθιος κι όχι σκυφτός στα τέσσερα. Όταν μάλιστα έχει διδάξει ήθος και έχει ταυτίσει την φύση του με το ηγετικό παράστημα τρανής φυλής, τότε για την λευτεριά του δεν υπολογίζει καμία θυσία ως περιττή. Αυτός είναι ο Έλληνας που τον έχουν φθονήσει όλα τα παράσιτα της οικουμένης γι’ αυτό ακριβώς που είναι.


Η παραμονή Ελλήνων εκτός των συνόρων μας κάτω από ξένο ζυγό αποτελεί μια ακόμη παραφωνία στην εποχή των μεγάλων αντιφάσεων. Είναι χαρακτηριστικό της μειοδοτικής φύσης και της αναλγησίας πολιτικάντικης ηγεσίας ανάξιας λόγου και ύπαρξης. Στην εποχή μάλιστα που τα ανθρώπινα δικαιώματα χρησιμοποιούνται ως πρόσχημα διάλυσης κρατών και ανακαλύπτονται ανύπαρκτες μειονότητες, η Ελλάς είναι η μόνη χώρα που απέχει των νομίμων διεκδικήσεών της αφήνοντας το Αίμα των παιδιών της αδικαίωτο μέχρι τις μέρες μας.


Το είδαμε πρόσφατα στην περίπτωση της Βορείου Ηπείρου Μας με τελευταίο αθώο θύμα τον εθνικά υπερήφανο Έλληνα Αριστοτέλη Γκούμα που δολοφονήθηκε μόνο και μόνο επειδή επέμεινε να νοιώθει και να μιλάει με την καρδιά και την λαλιά την ελληνική. Το είδαμε και στην Κύπρο όταν δολοφονήθηκαν οι Ισαάκ και Σολωμού και όταν κλείνουν στα κατεχόμενα εκκλησιές και συλλαμβάνονται Έλληνες και ξένοι αν δεν περάσουν από τον πάγκο των κατοχικών τουρκικών Αρχών προς έγκριση, ακόμη κι αν είναι ευρωβουλευτές.


Το βιώνουν οι πρόσφυγες και οι συγγενείς των αγνοουμένων της κυπριακής τραγωδίας που τους κρατούν μακριά από σπίτια, μνήμες και συγγενικά πρόσωπα χάριν των απαράδεκτων ομοσπονδιακών σχεδίων που αποδέχεται το καθεστώς Χριστόφια. Ένα καθεστώς που υπό το πρόσχημα της διερεύνησης του Φακέλου της Κύπρου «ξαναγράφει» την ιστορία στήνοντας στο απόσπασμα Σαμψών, Γρίβα και ΕΟΚΑ. Ξεχνώντας τάχα ότι ο εθνικός επαναστάτης Σαμψών υπέφερε στα χέρια των Άγγλων πρωτύτερα φρικτά βασανιστήρια για την ίδια υπόθεση που υπέφεραν και οι μαρτυρικοί ήρωες της ΕΟΚΑ. Για την Ένωση της Κύπρου με την Μητέρα Ελλάδα κι όχι για την ανεξαρτησία και την δημιουργία μιας ανύπαρκτης κυπριακής εθνικής συνείδησης για να κρατήσουν μακριά κατά τα παλαιοκαραμανλικά πρότυπα την πανώρια κόρη από την στοργική μητέρα.


Τι περίεργες «συμπτώσεις» άραγε που διαμορφώνονται με την μητροπολιτική Ελλάδα να ανέχεται από πολιτικούς και επικοινωνιακούς παλιάτσους την αλλοίωση της εθνικής μας ιστορίας και την οικειοποίηση εθνικού μας χώρου από την Τουρκία τόσο με τις περιοδείες Νταβούτογλου όσο και με την γνωστή παρεμπόδιση ιταλικού σκάφους από τα λυκόσκυλα της Άγκυρας που ανακάλυψαν τουρκική ΑΟΖ πέριξ Καρπάθου και Καστελόριζου! Συμπτώσεις που δεν αντιστοιχούν και πρόσωπα που δεν σέβονται το αίμα και το δάκρυ γενεών και γενεών Ελλήνων που έχουν δει όνειρα να έρχονται και να χάνονται μαζί με ψυχές.


Αυτά τα απλά και καθάρια ελληνικά συναισθήματα έφερα μπροστά μου όταν παρακολούθησα με αγανάκτηση και συναισθηματική φόρτιση ένα βίντεο στο οποίο ένας σεβάσμιος και σημαδεμένος από τις χρόνιες ταλαιπωρίες του κυπριακού ελληνισμού Έλλην περιέγραφε τα φρικτά βασανιστήρια της εκτέλεσης των Ηρώων της ΕΟΚΑ μέσα στο χώρο του μαρτυρίου. Με τις αγχόνες να κρέμονται στην οροφή και την θανατερή καταπακτή στο δάπεδο να υφίσταται προκειμένου να προκαλέσει τον θάνατο στο σώμα αδούλωτων ελληνικών ψυχών. Από την άλλη πλευρά το ίδιο το σχοινί της αγχόνης σχεδιαζόταν από τους βάρβαρους αγγλοσάξονες προσαρμοσμένο στο βάρος και το ύψος των υπό εκτέλεση εθνικών αγωνιστών ώστε ο θάνατος αυτός να είναι ακαριαίος http://www.youtube.com/watch?v=O_uNRR2F40Y&feature=player_embedded.


Τα λόγια τελειώνουν. Μόνο μια υπόσχεση από τους Έλληνες Εθνικοκοινωνιστές και Πατριώτες. Θα ξαναγυρίσουμε ελευθερωτές στα εδάφη των προγόνων μας και η Γη θα τρέμει.


ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ


Πότε θα γίνει πραγματικότητα;



Κάντε κλικ πάνω στην εικόνα για να ανοίξει.
Spiros.S


Η Κύπρος είναι Ελλάδα!



Εκεί στα Φυλακισμένα Μνήματα, στις κεντρικές φυλακές τις Λευκωσίας, υψώνεται ένας τοίχος που αναγράφει λίγες λέξεις. Λίγες λέξεις που επιχειρείς να τις αγγίξεις και τα χέρια σου βάφονται με Αίμα κι Ελλάδα. Είναι το αίμα των 9 αγωνιστών που έπεσαν υπέρ πατρίδος, απαγχονισθέντες από το σκοινί του "βρετανού συμμάχου μας". Είναι η Ελλάδα της Σημαίας των τεσσάρων αγωνιστών που έπεσαν μαχόμενοι για το μέγα ιδανικό της Ενώσεως με τη Μητέρα Πατρίδα. Τότε που οι τοίχοι του νησιού γέμιζαν από συνθήματα όπως " ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΙ ΑΣ ΤΡΩΓΩΜΕΝ ΠΕΤΡΕΣ". Τότε που ο κύπριος ποιητής Κώστας Μόντης, μιλούσε για τα παλιά του μαθητικά τετράδια που ήταν γεμάτα Ένωση κι Ελλάδα.
Την 1η του Απρίλη του 1955 ήχησε στο νησί της Αφροδίτης η χαρμόσυνη καμπάνα της επανάστασης. Η φωνή του Μεγάλου Στρατηγού μας, του Γεωργίου Γρίβα Διγενή, πάλαι ποτέ αρχηγού των ηρωικών Χιτών και πλέον Αρχηγού της Ε.Ο.Κ.Α., προκαλεί σεισμό που ταρακουνά το νησί ξυπνώντας ακόμα και τους Αχαιούς προγόνους που περιμένανε κι αυτοί τη λύτρωση. Το διάγγελμά του, πραγματικό χαστούκι στο πρόσωπο του βρετανού τοποτηρητή καθώς και ανελέητο μαστίγωμα στα ήμερα λιονταράκια του βρετανικού θηραιού. Ταυτόχρονα κυβερνητικά κτίρια, αστυνομικοί σταθμοί, ο ραδιοσταθμός και το βρετανικό στρατόπεδο Αμμοχώστου, γίνονται οι πρώτοι στόχοι επιθέσεως από του αμούστακους στην πλειοψηφία μαθητές - αντάρτες. Είναι η πρώτη φορά στην παγκόσμιο ιστορία που μικρά παιδιά διδάσκουν τι θα πει αντάρτικο πόλεων σε μια αυτοκρατορία.
Σύσσωμος η τότε ελληνική κυβέρνησις, υποστηρίζει εξ αρχής τη δράση της Ε.Ο.Κ.Α.
,με μόνη εξαίρεση το Κ.Κ.Ε. που φέρεται να κατέδωσε στους Άγγλους την ταυτότητα του Διγενή, εκδικούμενοι έτσι την πανωλεθρία τους στη μάχη του Θησείου. Την ίδια στάση φυσικά κράτησε και το Α.Κ.Ε.Λ. αφού οι κομουνιστές είναι παντού οι ίδιοι. Είτε στη στέπα, είτε στην άλλη άκρη της γης παραμένουν "αξιαγάπητοι".
Δυστυχώς, έπειτα από τέσσερα συναπτά έτη συνεχούς δράσης, αγώνων, διώξεων, φυλακίσεων και απαγχονισμών, ο ιερός Αγών της Ε.Ο.Κ.Α. λαμβάνει τέλος, προδομένος από τους άκαπνους πολιτικάντηδες των Αθηνών και από κάποιον με γένια και ράσα που λίγα χρόνια αργότερα θα βρισκόταν στις Σευχέλλες...
Δυστυχώς στις μέρες της "ελληνικής δημοκρατίας" ελάχιστα διδάσκονται στη μαθητιώσα νεολαία γι' αυτούς που έπιασαν στα χέρια τους τη φωτιά, για να σφυρηλατήσουν την πολυπόθητο Ένωση στην κορυφή του Πενταδάκτυλου. Αντί η 1η του Απρίλη να αποτελεί ημέρα τιμής και μνήμης για τα ελληνικά σχολεία, ως ελάχιστος φόρος τιμής στο συμμαθητή μας τον Ευαγόρα τον Παληκαρίδη, αντί τα σχολειά μας να γεμίζουν με γαλανόλευκες που θα ξεδιπλώνει ο ελληνικός αγέρας, οι καθηγητάδες κάθονται κι ανέχονται τις φάρσες που συνηθίζουν να κάνουν εκείνη την ημέρα οι μαθητές με τους χαλκάδες στ' αυτιά και στις μύτες, αφού είναι παγκοσμίως αναγνωρισμένη ως η ημέρα του ψέματος.
Εμείς οι Εθνικιστές ευγνώμονες κλίνουμε το γόνυ σ' εκείνους που πότισαν με αίμα κι ιδρώτα αυτή τη γη στην εσχατιά του κόσμου του ελληνικού, κάνοντάς τη σημαία στα χέρια τους και πληγή στα στήθια τους. Στέλνουμε μήνυμα στ' αδέρφια μας. Σπάστε τις αλυσίδες και μ' αυτές πνίξτε ότι κρατά δέσμιες τις ψυχές και τις συνηδείσεις σας. Στις φετινές εκλογές του νησιού ψηφίστε ελληνικά. Στηρίξτε το ΕΛΑΜ και να θυμάστε πως η γενιά μας δε θα χαθεί. Θα προφτάσει να δει τη Λευτεριά να 'ρχεται με βια στη γη των ηρώων. Μα κι αν Κύπρος μας κι εμείς θα φύγουμε, "Στρατοί οι γιοι μας και τα εγγόνια μας και θα σ' ελευθερώσουν"...
Ε.Ο.Κ.Α ΞΑΝΑ ΣΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΤΑ ΒΟΥΝΑ
ΖΗΤΩ Η ΕΝΩΣΙΣ- ΖΗΤΩ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΡΙΒΑΣ ΔΙΓΕΝΗΣ

Πατριωτικός Ελληνικός Σύνδεσμος
"ΕΛΛΗΝΟΚΡΑΤΕΙΝ"

Ιστοσελίδα: www.ellinokratein.gr


Το υπουργείο εξωτερικών ασχολείται με το Σκοπιανό;



Από γκάφα σε γκάφα πέφτουν οι Σκοπιανοί τις τελευταίες ημέρες. Ενώ τρέχουν να συμμαζέψουν το πρόσφατο φιάσκο με τα Διπλώματα Σκοπιανού Πανεπιστημίου, νέα τεράστια γκάφα έρχεται αυτήν την φορά από την ακραία Εθνικιστική Οργάνωση των Σκοπιανών της Διασποράς, “UMD“.
Σε πρόσφατη ανακοίνωση τους, οι Σκοπιανοί της Διασποράς κάνουν αναφορά στην ανακήρυξη της Λιούμπικα Ασέβσκα ως Επἰτιμης Προέδρου στο προσεχές Ετήσιο Συνέδριο Σκοπιανών της Διασποράς.

διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ


Αυτός κοιμάται όρθιος!



ΕΝΑΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ δεν θέτει ερωτήματα. Τα απαντά. Δεν καταθέτει απορίες. Δίνει λύσεις σε αυτές. Και δεν εξίσταται για όσα οφείλει να κατανοεί και αποτελεσματικά να αντιμετωπίζει. Αυτά μπορεί να τα κάνουν οι πολίτες, όχι ένας υπουργός Εξωτερικών, εντεταλμένος να μελετά την πολιτική και τη διπλωματία του αντιπάλου και να την αντιμετωπίζει.
Ο Δ. Δρούτσας, υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, έδωσε συνέντευξη στην τουρκική «Χουριέτ». Ως άβγαλτο παιδαρέλι, που ποσώς γνωρίζει τον αντίπαλό του (δεν άκουσε ποτέ, προφανώς, περί Θουκυδίδη και Σουν Τζου), υποβάλλει διάφορά κωμικά ερωτήματα για την εδώ και δεκαετίες ασίγαστη τουρκική επιθετικότητα κατά της Ελλάδας και της Κύπρου.
«Κανείς δεν καταλαβαίνει για ποιον λόγο η Τουρκία των 75 εκατομμυρίων πρέπει να φοβάται την ...
Κύπρο των 750 χιλιάδων», απορεί ο Δρούτσας και διερωτάται γιατί δεν αποσύρει τον Αττίλα. Απορεί ακόμα για τις παραβιάσεις στο Αιγαίο και για το τουρκικό casus belli επειδή η Ελλάδα δικαιούται να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 μίλια.
Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών απορεί επίσης με την αντίφαση, από τη μια η Τουρκία να ισχυρίζεται ότι ακολουθεί πολιτική μηδενικών προβλημάτων με τους γείτονές της και, από την άλλη, να δημιουργεί συνεχή ένταση στο Αιγαίο και στις σχέσεις της με την Ελλάδα. Και πότε; Όταν, κατά τον Δρούτσα, «αυτήν τη στιγμή υπάρχει θετικό κλίμα μεταξύ των δύο κυβερνήσεων». Την 25η Μαρτίου, εθνική επέτειο της Ελλάδας, είπε, η Τουρκία παραβίασε το FIR Αθηνών. Βέβαια, ο Δ. Δρούτσας επισήμανε στην Τουρκία ότι «το καθεστώς στο Αιγαίο δεν θα αλλάξει» και ότι «η Ελλάδα θα συνεχίσει να διασφαλίζει τα δικαιώματά της χρησιμοποιώντας κάθε αναγκαίο μέσο».

ολόκληρο το άρθρο μπορείτε να το δείτε εδώ


Η ΕΟΚΑ Ο ΔΙΓΕΝΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΖΟΥΝ ΣΤΙΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΜΑΣ!

1η ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1955 : ΖΗΤΩ Η Ε.Ο.Κ.Α. ΖΗΤΩ Η ΕΝΩΣΙΣ

Επέτειος ενάρξεως του απελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ
Ξημέρωμα του Απρίλη του '55. Εκεί στη νοτιοανατολική Μεσόγειο, ένα καθ' όλα ελληνικό κομμάτι γης σιγόβραζε από αιώνες. Η σκλαβιά που υποδαύλιζε την άσβεστη φλόγα του μεγάλου πόθου για λευτεριά, γινόταν ολοένα και πιο αβάσταχτη. Την 1η του Απρίλη του '55 οι ύστατοι απόγονοι των Αχαιών, που πρώτοι κατοίκησαν τη γη του χαλκού, την Κύπρο, θα έπαιρναν το δύσκολο δρόμο του ξεσηκωμού. Το δρόμο της αρετής και της τόλμης που η ανηφοριά του θα οδηγούσε στο γαλανόλευκο ορίζοντα της πολυπόθητης Ενώσεως με τη Μητέρα Πατρίδα, την Ελλάδα.
Ο Μέγας του Έθνους στρατηγός Γεώργιος Γρίβας Διγενής, αρχηγός της αντιστασιακής οργάνωσης Χ, αλλά και της Ε.Ο.Κ.Α., είχε αρχίσει από καιρό την προετοιμασία του Αγώνα. Η στρατολόγηση των μελών γινόταν προσεχτικά , κυρίως μέσα από τις μαθητικές χριστιανικές οργανώσεις της Μεγαλοννήσου. Τα λιγοστά όπλα που είχαν φτάσει στο νησί από την Ελλάδα, είχαν διανεμηθεί στους πυρήνες των αγωνιστών. Η βασική εκπαίδευση στον ανταρτοπόλεμο και η εκμάθηση κατασκευής αυτοσχέδιων βομβών είχαν επιτελεστεί. Έτσι λοιπόν από το Γεώργιο Γρίβα επελέχθη η 1η του Απρίλη, του μήνα των επαναστάσεων, ως η μέρα της ενάρξεως του ξεσηκωμού. Ενός ξεσηκωμού κατά τον οποίο μια χούφτα αμούστακα παιδιά θα αντιτασσόταν ενάντια σε ολόκληρη αυτοκρατορία.
Τέσσερα χρόνια συνεχούς κι ανένδοτου πολέμου από τους Κυπρίους αδελφούς μας, σημαδεύτηκαν από τις θυσίες των γενναίων, τις εγκληματικές δολοφονίες και τους απαγχονισμούς μαθητών από τους "πολιτισμένους" Αγγλους, αυτούς τους ανάξιους "συμμάχους" μας. Επειδή όμως οι Εφιάλτες υπάρχουν παντού και σε κάθε χρονική περίοδο, δεν έλειψαν οι προδοσίες και οι αποκαλύψεις ονομάτων των αγωνιστών, από μέλη της τότε κατάπτυστης Ακελικής αριστεράς. Ο κόκκινος Ιούδας εξάλλου φορά πάντα την κουκούλα του , όταν πρόκειται για το κακό του Ελληνισμού. Οι ήρωες που οι ψυχές τους στοιχειώνουν τα φυλακισμένα μνήματα, προδώθηκαν όταν το όνειρο για Ένωση με την Ελλάδα, έσβησε με την υπογραφή της συνθήκης Ζυρίχης- Λονδίνου το 1959. Πράξη την ευθύνη της οποίας φέρουν ακέραια οι αχαρακτήριστοι Μακάριος και Κ.Καραμανλής. Αιδώς Αργείοι.
Σήμερα δυστυχώς στην Ελλάδα του 2009, ουδείς ενθυμείται την 1η του Απρίλη και την Ε.Ο.Κ.Α. Οι μαθητές δε γνωρίζουν το παραμικρό για τους αθάνατους ήρωες. Δε γνωρίζουν το παραμικρό για τον Ευαγόρα Παλληκαρίδη, το Γρηγόρη Αυξεντίου, το Μιχαλάκη Καραολή και αναρίθμητους άλλους άξιους της Πατρίδος. Ο κόκκινος εκπαιδευτικός φασισμός της αριστερής θολοκολτούρας, φρόντισε τα παιδιά μας να μαθαίνουν τα πάντα για τους Λαμπράκηδες και τους Παναγούληδες της πλέον αποτυχημένης ιδεολογίας. Φρόντισαν οι γενειοφόροι καθηγητάδες της κακιάς ώρας να διδάσκουν στα παιδιά μας για πολυτεχνεία, αλλά ποτέ τίποτα για την Ε.Ο.Κ.Α. Αίσχος και πάλι αίσχος. Μέχρις εδώ. Έλληνες συστρατευτείτε μαζί μας. Είναι η ευκαιρία μας να δώσουμε ένα τέλος στην Ακελική παραφροσύνη και σε κάθε κομμουνιστικό παραλογισμό.
Τώρα είναι η μεγάλη ευκαιρία. Τώρα που ιδεολογικά είναι πιο άμαχοι από ποτέ.
ΖΗΤΩ Η Ε.Ο.Κ.Α. ΖΗΤΩ Η ΕΝΩΣΙΣ
Από Δελτίο Τύπου του Πατριωτικού Συνδέσμου Λάρισας 

http://apoelnews.blogspot.com/2010/04/1.html


Μας ξεφτιλίζουν τα καρντάσια του Παπανδρέου!

Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΑΝΟΙΞΕΙ ΜΑΝΤΗΛΙ ΚΑΙ ΖΗΤΙΑΝΕΥΕΙ¨!

Εφ. Ραντικάλ 1-4-2011.

Αρίντς : Η Ελλάδα έχει ανοίξει μαντήλι και ζητιανεύει.
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντς σχολιάζοντας την οικονομική κρίση στην οποία έχει υποπέσει η Ελλάδα είπε πως «Έχει 1 τρις. $ εξωτερικό χρέος».

ΣΑΝΛΙΟΥΡΦΑ-Ο Μπουλέντ Αρίντς που βρίσκεται στην Σανλιούρφα για να μετάσχει στο 20ο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Τοπικών ΜΜΕ, που οργανώνουν από κοινού η Γενική Διεύθυνση Τύπου και Πληροφοριών και η νομαρχία Σανλιούρφας, συνεχίζει τις επισκέψεις του.
……………………
Ο Αρίντς μιλώντας σε δημοσιογράφους ανέφερε τα νούμερα που δείχνουν την βελτίωση στην οικονομία και είπε : ¨Η Τουρκία πέτυχε ανάπτυξη 9%. Πρόκειται για υπέροχο αποτέλεσμα. Χώρες στην Αμερική και στην Ευρώπη που τις χτυπάει η οικονομική κρίση, είναι μέσα στα χρέη. Στην Πορτογαλία και στην Ισπανία οι κυβερνήσεις πέφτουν. Δεν πληρώνονται μισθοί. Δεν γίνονται συλλογικές συμβάσεις. Η γειτονική μας Ελλάδα έχει 1 τρις $ εξωτερικό χρέος. Σχεδόν έχουν ανοίξει μαντίλι και ζητιανεύουν για βοήθεια. Σε όλες τις βιομηχανίες τους έχει σταματήσει η παραγωγή. Οι βιομηχανίες τους πουλιούνται αλλά δεν υπάρχουν αγοραστές. Η Τουρκία έγινε μια από τις 5 χώρες στον κόσμο. Πέτυχε ανάπτυξη 9%. Αυτή είναι μια επιτυχία όλων μας.¨
……………
Σχόλιο : Ευτυχώς που ήρθε και πριν λίγους μήνες στην Θράκη και τον κάναμε …φίλο ! Αντε βρε να τον καλέσουμε ξανά. Κύριοι του ΥΠΕΞ, αν δεν το καταλάβατε πρόκειται για φτύσιμο. Δεν ψιχαλίζει.  


Το γνωρίζει αυτό άραγε ο κ. Παπανδρέου; Και εάν ναι αυτός τι κάνει;

ΠΡΩΤΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΣΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ!

Εφ. Νέτγκαζέτε 31-3-2011.

Τουρκία, η πλέον γρήγορα αναπτυσσόμενη οικονομία της Ευρώπης.
Η Τουρκία κατά το 2010 υπήρξε η πλέον γρήγορα αναπτυσσόμενη οικονομία της Ευρώπης.
Και μέσα στους G-20 είναι η τρίτη οικονομία στον κόσμο σε ταχύτητα ανάπτυξης. Πέρσι την μεγαλύτερη συμβολή στην ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας είχαν οι αναπτυσσόμενες χώρες. Η θεωρούμενη ως ατμομηχανή της παγκόσμιας ανάπτυξης Κίνα κατά το τελευταίο τέταρτο του έτους παρουσίασε άνοδο κατά 9,8% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.
Από τα μέλη του G-20, η Τουρκία και η Αργεντινή κατά το τελευταίο τέταρτο του έτους παρουσίασαν ανάπτυξη 9,2%. Έτσι με αυτήν τους την ανάπτυξη του 9,2%, αποτέλεσαν τις πλέον αναπτυσσόμενες χώρες εντός της ομάδας του G-20 μετά την Κίνα. Παρατηρώντας το σύνολο της περσινής χρονιάς η Κίνα αναπτύχθηκε κατά 10,3 %. Η Αργεντινή στο σύνολο της χρονιάς είχε επίσης 9,2% όπως και στο τελευταίο τέταρτο, ακολουθώντας έτσι την Κίνα. Η δε Τουρκία με ανάπτυξη 8,9 στο σύνολο της χρονιάς ακολουθεί αυτές τις δύο χώρες. Το οικονομικό έτος 2010-2011 της Ινδίας, της τρίτης μετά από την Κίνα και την Ιαπωνία μεγαλύτερης οικονομίας τελειώνει στις 31-3. Η οικονομία της Ινδίας αναμένεται να παρουσιάσει άνοδο 8,5 %. Από τις αναπτυσσόμενες χώρες, η Βραζιλία που είναι και η μεγαλύτερη οικονομία της Λατινικής Αμερικής, κατέγραψε ανάπτυξη 7,5%.
ΠΡΩΤΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ Η ΤΟΥΡΚΙΑ.
Η Τουρκία και κατά το τελευταίο τέταρτο του 2010 και όσον αφορά το σύνολο της χρονιάς ήταν στην πρώτη θέση της Ευρώπης. Την προηγούμενη χρονιά στο τελευταίο τέταρτο του έτους 2009 η πλέον αναπτυσσόμενη χώρα ήταν η Σουηδία με 7,2%.
……………………..
Με βάση τα στοιχεία που έδωσε η Γιούροστατ, κατά το τελευταίο τέταρτο της χρονιάς τα ποσοστά ανάπτυξης ήταν τα εξής :
 ΒΕΛΓΙΟ           1,8
ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ 2,1
ΤΣΕΧΙΑ           2,9
ΔΑΝΙΑ            2,7
ΓΕΡΜΑΝΙΑ    4,0
ΕΣΘΟΝΙΑ        6,6
ΙΡΛΑΝΔΙΑ …
ΕΛΛΑΔΑ        -6,6
ΙΣΠΑΝΙΑ        0,6
ΓΑΛΛΙΑ           1,5
ΙΤΑΛΙΑ            1,3
ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ 2,2
ΛΕΤΟΝΙΑ         3,7
ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ   4,6
ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ ….
ΟΥΓΓΑΡΙΑ      2,4
ΜΑΛΤΑ …
ΟΛΛΑΝΔΙΑ    2,4
ΑΥΣΤΡΙΑ         2,7
ΠΟΛΟΝΙΑ         3,9
ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ  1,2
ΡΟΥΜΑΝΙΑ    -0,6
ΣΛΟΒΕΝΙΑ       1,9
ΣΛΟΒΑΚΙΑ     3,4
ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ   5,0
ΣΟΥΗΔΙΑ        7,2
ΑΓΓΛΙΑ           1,5


Οι πολιτικάντηδες της Ελλάδος φρόντισαν να διαλύσουν την Ολυμπιακή!

ΕΝΤΑΞΗ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ ΣΤΙΣ THY!

Εφ Ζαμάν 31-3-2011.

Ο στόλος της ΤΗΥ (Τουρκικές Αερογραμμές) έφτασε τα 161 αεροπλάνα.
Η έχουσα ιστορία 80 ετών ΤΗΥ, με τα δύο Airbus που πήρε μέσω χρηματοδοτικής πίστωσης ανέβασε τον αριθμό του στόλου των αεροπλάνων της, στα 161.
Ο Γενικός Διευθυντής της ΤΗΥ Τεμέλ Κοτίλ μιλώντας στην τελετή ένταξης των δύο αεροπλάνων στον στόλο, ανέφερε πως η ΤΗΥ είναι μια πολύ δραστήρια εταιρία στην ευρωπαϊκή αγορά. Είπε : ¨ Κάνουμε 250 δρομολόγια την εβδομάδα σε 9 σημεία της Γερμανίας. Πετάμε σε Γαλλία. Ιταλία και άλλες χώρες της Ευρώπης. Η ευρωπαϊκή αγορά είναι πολύ σημαντική για εμάς, αυτά τα αεροπλάνα εκεί θα δουλέψουν. ¨Ο Κοτίλ ανέφερε πως για να διασφαλιστεί η αποτελεσματικότητα σε αυτήν την αγορά εισήγαγαν μια νέα διαμόρφωση στις θέσεις, μεγαλώνοντας την απόσταση ανάμεσα τους από τις 35 στις 45 ίντσες. Ο Κοτίλ τόνισε πως έτσι θα προσφέρουν ένα προϊόν πέραν των προσδοκιών, σε αυτούς που έρχονται από την Ευρώπη και θέλουν να πάνε στην Άπω και στην Μέση Ανατολή. ¨Σχεδιάζουμε να βγούμε μπροστά στον ανταγωνισμό¨ είπε. Ο Γενικός Διευθυντής τόνισε πως από τώρα και πέρα κάθε μήνα θα εντάσσονται 2-3 αεροπλάνα. Στα δύο νέα αεροπλάνα τύπου A321-200 δόθηκαν τα ονόματα ¨Σαριέρ¨ και ¨Αφιόνκαραχισάρ¨, διαθέτουν 16 Business Class και 164 οικονομικές θέσεις, έχουν 89 τόνους μάξιμουμ βάρος απογείωσης, και μάξιμουμ ακτίνα 5.950 χιλιόμετρα.


Έχουν χρεοκοπήσει!

Η "ενδεκάδα" της καταστροφής.!

Έχει αποτύχει. Το σύστημα στο σύνολό του. Το οικονομικό, μαζί και το πολιτικό. Δεν το λένε μόνο οι αντίπαλοι πια. Το λένε και οι φίλοι. Αυτοί που κάποτε εκθείαζαν, ανάμεναν, ήλπιζαν, προσδοκούσαν.
Τελευταία ομολογία από τον Economist. "Έχουν χρεοκοπήσει. Ας το παραδεχτούν", αναφέρει σε άρθρο του στο τελευταίο τεύχος, το βρετανικό περιοδικό. Τις ευθύνες αποδίδει στους ηγέτες της Ευρώπης. Στο σύνολό τους. Διότι, τόσο ο οικονομία της Ελλάδας όσο και της Ιρλανδίας, χωρών που έχουν "διασωθεί", συρρικνώνονται ταχύτερα από το αναμενόμενο, και οι αποδόσεις των ομολόγων τους κυμαίνονται σε ποσοστό περίπου 13% για την Ελλάδα και πάνω από 10% για την Ιρλανδία, ήτοι παραμένουν πεισματικά υψηλά, καθώς οι επενδυτές προφανώς δεν πιστεύουν ότι η διάσωση θα λειτουργήσει.
"Έχουν δίκιο" οι επενδυτές, φωνάζει. Πρόκειται για οικονομίες που βρίσκονται σε μη βιώσιμη πορεία. Όχι όμως επειδή δεν προσπαθούν οι κυβερνήσεις τους. Αλλά επειδή έχουν αποτύχει οι μηχανισμοί στήριξης, και κυρίως οι Γερμανοί μέσω της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Τι απομένει; Η Ελλάδα, λέει το περιοδικό, "θα πρέπει να σταματήσει να προσποιείται ότι μπορεί να αντέξει το τρέχον δανειακό βάρος και να ασκήσει πιέσεις για αναδιάρθρωση". Μόνη ελπίδα, το ΔΝΤ, οι οικονομολόγοι του οποίου έχουν εμπειρία στις κρίσεις χρέους!
Δεν υπάρχουν δηλαδή μόνο οι κακοί. Υπάρχουν και οι χειρότεροι. Αυτοί που μισούν την κάθε κοινωνία, αυτοί που έχουν στο παρελθόν βυθίσει στην απελπισία χώρες με οικονομίες κραταιές, όπως η Αργεντινή.
Προσπαθεί, λέει ο Economist, η ελληνική κυβέρνηση, αλλά δεν μπορεί. Λέει τη μισή αλήθεια. Προσπαθεί, τώρα που φέρει και η ίδια το δικό της μεγάλο μερίδιο για την καταστροφή. Είναι η ίδια "ενδεκάδα", με μερικές μόνο αλλαγές, αυτή που παίζει στο "ημίχρονο του θανάτου". Σ’ αυτή την ίδια ενδεκάδα έπαιζε ο Γιώργος Παπανδρέου και στις προηγούμενες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, οι οποίες καταχρέωσαν τη χώρα. Μόνο που τώρα φορά το περιβραχιόνιο του αρχηγού. Σ’ αυτή την ίδια έπαιζε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο Χάρης Καστανίδης και οι τόσοι άλλοι. Αποσύρθηκε ο Άκης. Ε, και;
Στο ίδιο παιχνίδι ήταν και ο Αντώνης Σαμαράς. Στον "πάγκο" βεβαίως, αλλά ήταν. Και έχει δίπλα του για συμπαίκτες όλους αυτούς που συνέβαλαν όσο μπορούσαν για να φτάσει η χώρα στη σημερινή εξαθλίωση. Γι’ αυτό και δεν λέει η "κερκίδα" να τον εμπιστευτεί. Γι’ αυτό, όσο και αν καταρρέει η κυβέρνηση στις δημοσκοπήσεις δεν μπορεί να σηκώσει κεφάλι, να πάρει το παιχνίδι πάνω του και να κάνει τη μεγάλη ανατροπή.
Το πολιτικό σύστημα, που έφερε την Ελλάδα στη σημερινή καταστροφή, πνέει τα λοίσθια. Το σύστημα της μεταπολίτευσης. Το σύστημα της διαπλοκής και της αδηφαγίας. Και σέρνει την κοινωνία μαζί του στον όλεθρο. Φάνηκε και στη Βουλή.

Γρηγόρης Ρουμπάνης


Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More