9.3.11

Τα καθημερινά μας νέα...

Αρση ασυλίας σε τρεις βουλευτές (2011-03-09) - Kalimera.gr
Το «πράσινο» φως για να αρθεί η ασυλία τριών βουλευτών, προκειμένου να περάσουν από δίκη για αδικήματα που έκαναν όταν δεν κατείχαν το βουλευτικό αξίωμα, άναψε η Ολομέλεια της Βουλής. Πρόκειται για το..(11 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Τηλεφωνική επικοινωνία Καντάφι με Γ. Παπανδρέου (2011-03-09) - Capital.gr
"Την ανάγκη εξεύρεσης λύσης ώστε να αποφευχθεί η ανθρωπιστική κρίση και η κλιμάκωση της βίας που εντείνει την πιθανότητα εμφυλίου" τόνισε ο Έλληνας πρωθυπουργός σε τηλεφωνική επικοινωνία που..(7 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Θεσσαλονίκη: Συμβολικές καταλήψεις (2011-03-09) - Capital.gr
Κατάληψη πραγματοποιούν από το πρωί της Τετάρτης στις πρυτανείες των δύο πανεπιστημίων της Θεσσαλονίκης, φοιτητές - μέλη του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών.Οι καταλήψεις ξεκίνησαν στις 8 το πρωί στο κτίριο ..(6 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Νεκρός ένας άνδρας στο άλσος Θησείου (2011-03-09) - Pathfinder.gr
Ένας άνδρας, αγνώστων στοιχείων, βρέθηκε νεκρός, το πρωί της Τετάρτης, στο άλσος Θησείου, και όχι τρεις όπως είχε αναφερθεί αρχικά, σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση του δήμου Αθηναίων.Ο θάνατός του αποδί..(10 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)

Πρόταση Δημοκρατικής Συμμαχίας για αλλαγές στο φορολογικό (2011-03-09) - Capital.gr
Την κατάργηση του κώδικα βιβλίων και στοιχείων, σταθερό φορολογικό σύστημα, αλλαγές στον φοροεισπρακτικό μηχανισμό και δραστική μείωση των φορολογικών συντελεστών με την καθιέρωση ενιαίου φορολογικού ..(5 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Ευχαριστίες της Κίνας για τον επαναπατρισμό των πολιτών της (2011-03-09) - Eleutherotypia
Ο πρεσβευτής της Κίνας στην Αθήνα Λίο Λιντσουάν επισκέφθηκε τον υπουργό Εξωτερικών Δ. Δρούτσα, προκειμένου να εκφράσει την ευγνωμοσύνη της κυβέρνησής του και του κινεζικού λαού για τη συνδρομή των ελλ..(4 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Ζήτησε σύσταση επιτροπής για το χρέος (2011-03-09) - Kalimera.gr
Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, επισκέφτηκε τον πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλινο και του παρέδωσε επιστολή με την οποία ζητάει την σύσταση κοινοβουλευτικής επιτροπής για τον έλεγχο τ..(6 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Λ. Κατσέλη: "Προτεραιότητα η αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού" (2011-03-09) - Imerisia
"Η αποτελεσματική στήριξη της απασχόλησης, η αντιμετώπιση της ανεργίας, ή ένταξη στην αγορά εργασίας και η προστασία των ευάλωτων κοινωνικά ομάδων, αποτελούν πρώτη προτεραιότητα της πολιτικής μα..(3 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Τ. Αβραντίνης: Τάξη στο χάος που επικρατεί με τα τραπεζοκαθίσματα (2011-03-09) - Express.gr
 Τάξη στο χάος που επικρατεί με τα τραπεζοκαθίσματα ετοιμάζεται να βάλει η νέα δημοτική αρχή της Αθήνας. Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο αντιδήμαρχος, υπεύθυνος για τη δημοτική αστυνομία, Τάσος Αβραν..(2 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Στις 12/6 οι εκλογές στην Τουρκία (2011-03-09) - Kalimera.gr
Το Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο της Τουρκίας ανακοίνωσε ότι οι γενικές εκλογές στην χώρα θα διεξαχθούν στις 12 Ιουνίου. Όπως έγινε γνωστό η τελική κατάρτιση της λίστας των υποψηφίων θα έχει ολοκληρωθεί ..(7 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Διαλύθηκε το κόμμα του Μπεν Αλί (2011-03-09) - Pathfinder.gr
Πρωτοβάθμιο δικαστήριο της Τύνιδας ανακοίνωσε τη διάλυση του Δημοκρατικού Συνταγματικού Συναγερμού (RCD), του κόμματος του πρώην προέδρου της Τυνησίας Ζιν Ελ Αμπίντιν Μπεν Άλι, προκαλώντας έκρηξη χαρά..(11 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Τιμή ρεκόρ για περιοδικό με τον Spiderman (2011-03-09) - Pathfinder.gr
Ένα τεύχος του αμερικανικού περιοδικού κόμικς Marvel, στο οποίο ο Spiderman κάνει την πρώτη εμφάνισή του, το 1962, έφτασε την τιμή του 1,1 εκατομμυρίου δολαρίων στη διάρκεια πλειστηριασμού στο ίντερνε..(7 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Αιματηρή επίθεση αυτοκτονίας στο Πακιστάν (2011-03-09) - Antenna
Τουλάχιστον 34 άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια επίθεσης αυτοκτονίας ανάμεσα στο πλήθος που συμμετείχε σε κηδεία στο Πεσαουάρ, στο βορειο-δυτικό Πακιστάν.  Η επίθεση σημειώθηκε κατά τη διάρκεια τ..(15 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)

Νέο «άλμα» της ανεργίας στο 14,8% (2011-03-09) - Ναυτεμπορική
  Στο 14,8% σκαρφάλωσε το ποσοστό ανεργίας το Δεκέμβριο του 2010, από 10,2% που ήταν το Δεκέμβριο του 2009 και 13,9% το Νοέμβριο του 2010, όπως ανακοινώθηκε σήμερα από την Ελληνική Στατιστική Αρχ..(22 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Πώληση του 85% της Laiki Bank Australia από την Marfin Egnatia Bank (2011-03-09) - Kathimerini
Ολοκληρώθηκε η πώληση του 85% της Laiki Bank Australia Ltd (LBA) από την Marfin Egnatia Bank στην Bank of Beirut sal (BOB), μετά από εξασφάλιση της απαραίτητης έγκρισης από την BOB της Κεντρικής Τράπε..(62 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Ριζική αναδιάταξη στο προπτωχευτικό δίκαιο (2011-03-09) - Pathfinder.gr
Τις βασικές διατάξεις του νομοσχεδίου για το προπτωχευτικό δίκαιο, καθώς και του ν/σ για τις δημόσιες συμβάσεις παρουσίασε στο σημερινό υπουργικό ο υπουργός Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.Αναλυτικότερα..(7 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Natura: Αρτια και οικοδομήσιμα τα οικόπεδα 4 και άνω στρεμμάτων (2011-03-09) - Kerdos
Άρτια και οικοδομήσιμα θα θεωρούνται όλα τα οικόπεδα με έκταση τουλάχιστον 4 στρεμμάτων σε εκτός σχεδίου περιοχές «Natura», τα οποία έχουν μετεγγραφεί νόμιμα μέχρι την 1η Μαρτίου 2011. Σε αυτή την τρο..(7 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)


Μας κατέστρεψε!

Ο πρωθυπουργός ευθύνεται για την κρίση του χρέους.


papandreouΟ θυμόσοφος λαός μας έχει μία παροιμία: " Ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται". Οι μάσκες έπεσαν. Ο πρωθυπουργός της συμφοράς των Ελλήνων Γιώργος Παπανδρέου αποκαλύφθηκε. Έκθεσης σοκ της κομισιόν αποκαλύπτει τα ψέματα του ιδίου και των συνεργατών του. Από την ημέρα που εξελέγη( λόγω ονόματος), αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, από εκείνη την ημέρα άρχισε να αραδιάζει ψέματα και υποσχέσεις στον Ελληνικό λαό. Και φθάσαμε στις εκλογές του 2009 για να κορυφωθούν τα ψέματα του. Και τι δεν υποσχέθηκε " λεφτά υπάρχουν", " θα δώσω αυξήσεις στο ύψος του πληθωρισμού", "θα εγγυηθώ τα εισοδήματα των Ελλήνων" " θα πληρώνουν οι έχοντες και κατέχοντες" "θα πατάξουμε την εισφοροδιαφυγή και φοροδιαφυγή". Ακόμη "παραμύθιαζε" τον Ελληνικό λαό, πως τα οικονομικά προβλήματα τα οποία δεν μπόρεσε να λύσει η Νέα Δημοκρατία, και τα οποία γιγάντωσε η ανικανότητα της κυβερνήσεως Καραμανλή, αυτός είχε σχέδιο για να τα λύσει. Μάλιστα μιλούσε για σχέδιο 100 ημερών για να φανούν, και τα πρώτα αποτελέσματα της πολιτικής του. Υποσχέθηκε μάλιστα ότι θα εισέπραττε το μεγαλύτερο ποσό των φόρων των 30.000.000 ευρώ, που δεν μπορούσε να εισπράξει η Νέα Δημοκρατία, και δεν θα χρειαζόταν να πληρώσει και πάλι ο λαός.
Είναι αυτός ο οποίος μας διαβεβαίωνε ότι δεν πρόκειται να ζητήσει χρήματα από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, διότι όσες χώρες ζήτησαν χρήματα αυτές κατεστράφησαν οικονομικά. Είναι ο ίδιος ψεύτης ο οποίος μας διαβεβαίωνε ότι δεν πρόκειται να πάρουμε χρήματα από το Δ.Ν.Τ. γιατί θα καταστραφεί η παιδεία μας, το σύστημα υγείας, οι μικροεπιχειρηματίες, και γενικά ολόκληρος ο Ελληνικός λαός. Και ενώ μας έλεγε αυτά, από την άλλη, συζητούσε με τον Στρός - -Καν τους όρους δανεισμού μας από Δ.Ν.Τ. Σε συνέντευξη του ο υφυπουργός του κ. Σαχινίδης είχε δηλώσει ότι η απόφαση για τον δανεισμό μας από το Δ.Ν.Τ. είχε αποφασισθεί πριν από τις εκλογές.
Γι' αυτόν τον λόγο επί 6 μήνες δεν έπαιρναν κανένα οικονομικό μέτρο. Γύριζαν τις πρωτεύουσες της Ευρώπης ο ίδιος, και ο υπουργός του επί των οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου, και μιλούσαν για χρεωκοπημένη οικονομία, για Τιτανικό, και τα έριχναν όλα στην Νέα Δημοκρατία και τον Κ. Καραμανλή. Κατηγορούσαν καθημερινά τον Ελληνικό λαό ως ανεπρόκοπο και διεφθαρμένο. Με αυτόν τον τρόπο ήθελαν να μας πείσουν ότι ο δανεισμός μας από το Δ.Ν.Τ. ήταν μονόδρομος, και η υπογραφή του μνημονίου, με ότι αυτό συνεπάγεται ήταν αναπόφευκτη.
Καταλήστεψαν τον Ελληνικό λαό με νόμους και διατάξεις. Με το έτσι θέλω μείωσαν μισθούς και συντάξεις από την φτωχολογιά, και τα εισοδήματα των Ελλήνων έγιναν αέρας κοπανιστός. Ο υπέρογκος πληθωρισμός περίπου στο 5,5% επίσημα ανεπίσημα στο 12% έδωσαν την χαριστική βολή στις τσέπες των Ελλήνων. Και ενώ καθημερινά ακούμε από τα ΜΜΕ για τις σπατάλες των αρχόντων τις κυβέρνησης, (ακόμη και τους καφέδες που πίνουν πληρώνει ο λαό), από την άλλη κόβουν τα φάρμακα και τα μικροεπιδόματα των χαμηλοσυνταξιούχων και των πολύτεκνων.
Ενώ υπάρχουν εκατομμύρια για το Μέγαρο και τις σφραγίδες ΜΚΟ, δεν υπάρχουν χρήματα για την παιδεία, και την περίθαλψη. Δεν υπάρχουν χρήματα για την Αστυνομία, και στέλνουν καθημερινά ανυπεράσπιστα νεαρά παιδιά αστυνομικούς χωρίς εξοπλισμό, να αναμετρηθούν με όλα αυτά τα κακοποιά στοιχεία που οι ίδιοι επέτρεψαν να μπουν στην Ελλάδα και με νόμους τους βγάζουν από τις φυλακές. Τα αποτελέσματα τα είδαμε πριν από λίγες ημέρες όταν συμμορία κακοποιών, ουσιαστικά εκτέλεσε τα δύο Ελληνόπουλα αστυνομικούς. Τα κροκοδείλια δάκρυα των πολιτικών, και η ενός λεπτού σιγή 15 περίπου βουλευτών που ευρίσκοντο εκείνη την στιγμή στο κοινοβούλιο, δεν λέει τίποτα ούτε στους αστυνομικούς ούτε στο Ελληνικό λαό.
Και τώρα λοιπόν ήλθαν και τα αποκαλυπτήρια. Έγκυρη οικονομική μελέτη της ίδια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αναφέρει, ότι η αύξηση του ελλείμματος το 2009 δεν έπαιξε κανένα ρόλο στην κρίση του χρέους της Ελλάδος. Την κρίση του δανεισμού πυροδότησε ο ανεπαρκής Προϋπολογισμός του Γιώργου Παπανδρέου τον Νοέμβριο του 2009.Η μελέτη αυτή καταρρίπτει τους ισχυρισμούς Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου, ότι η κρίσης δανεισμού προκλήθηκε από τον έκλυτο δημοσιονομικό βίο της κυβέρνησης Καραμανλή. Χωρίς να θέλουμε να δώσουμε άφεση αμαρτιών στην κυβέρνηση του κουρασμένου πρωθυπουργού, είναι γεγονός, ότι παρά τα ελλείμματα και την κακοδιαχείριση της κυβερνήσεως του, εξακολουθούσε, και εδανείζετο από τις αγορές με πολύ χαμηλότερα επιτόκια από τον κ. Παπανδρέου.
Η μελέτη της Διεύθυνσης Οικονομικών και Χρηματοπιστωτικών Υποθέσεων της Κομισιόν φέρει τον τίτλο: << Η κρίση χρέους στην ΟΝΕ: θεμελιώδη, προσδοκίες και μετάδοση>>. Εκπονήθηκε από δύο Έλληνες οικονομολόγους, τον Μιχάλη Αργυρό και από τον Αλέξανδρο Κοντονίκα από το τμήμα οικονομικών σπουδών της Γλασκόβης. Στη σελίδα 12 της μελέτης αναφέρεται επί λέξει: << Τα στοιχεία δείχνουν ότι η αύξηση( σ.σ. των σπρεντ- επιτοκίων δανεισμού του Δημοσίου) έλαβε χώρα σε δύο φάσεις. Η πρώτη αύξηση έλαβε χώρα στα μέσα Νοεμβρίου του 2009, με το ελληνικό σπρεντ να αυξάνεται από τις 130 μονάδες βάσης στις 240 μονάδες βάσης ως το τέλος του έτους>>.
Σε υποσημείωση της ίδιας σελίδας οι δύο μελετητές σημειώνουν << Στις 13 Οκτωβρίου του 2009 η Ελλάδα ( υπουργός οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου) ανακοίνωσε μια αναθεώρηση της πρόβλεψης για το δημοσιονομικό έλλειμμα του 2009 από 6% του ΑΕΠ στο 13% του ΑΕΠ>>. Και καταλήγουν εκθέτοντας την ηγεσία του υπουργείου οικονομικών και την κυβέρνηση: <<Το ελληνικό σπρεντ ξεκίνησε την απότομη άνοδο του στα μέσα του Νοεμβρίου 2009, μετά την υποβολή από τις ελληνικές αρχές του ελληνικού προϋπολογισμού του 2010 στην Ευρωπαϊκή επιτροπή>>. Οι μελετητές επίσης τονίζουν σε άλλο σημείο της μελέτης τους, ότι η κρίση του Ελληνικού χρέους οφείλεται επίσης στην αντίληψη των αγορών ότι υπάρχει κίνδυνος εξόδου της Ελλάδος από την Ευρωζώνη.( Εφ. Δημοκρατία). Αναφέρει και άλλα στοιχεία η μελέτη τα οποία λόγω χώρου δεν μπορούν να μεταφερθούν εδώ.
Τώρα τρέχουν να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα. Η κυβέρνηση Παπανδρέου, και της παρέας που έχει διορίσει ως υπουργούς, απέτυχε παταγωδώς. Οδηγούν την χώρα στην πλήρη καταστροφή, την έχουν χρεοκοπήσει. Καθημερινά είναι τα φαινόμενα αποδοκιμασίας των υπουργών της κυβέρνησης. Κρύπτονται και κυκλοφορούν κάτω από ισχυρή αστυνομική προστασία. Ο λαός τους αποδοκιμάζει καθημερινά όπου και αν τους βρει. Ας φύγουν τώρα, έστω και νύχτα, προκείμενου να σωθεί η Πατρίδα.
Νίκος Παπαγεωργίου.
www.elkosmos.gr


Ο καραγκιοζάκος θα τραγουδίσει!

"Είμαι Μακεδόνας, είσαι Ρωσιδούλα" το τραγούδι των Σκοπίων στην EUROVISION.


skopiaΓια τον έρωτα ενός "Mακεδόνα" με μια Ρωσιδούλα θα τραγουδήσει η αποστολή των Σκοπίων στο κοινό των δεκάδων εκατομυρίων τηλεθεατών της εφετινής EUROVISION... «Είμαι Μακεδόνας, είσαι Ρωσιδούλα, θέλω να μάθω τα πάντα γι' αυτήν» θα ακούσουμε στο ρεφρέν του τραγουδιού.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο τραγούδι έχει επιλεχθεί προ δεκαημέρου περίπου, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει κάποια αντίδραση από την ελληνική πλευρά.
Στους στίχους του τραγουδιού θα ακούσουμε τον ψευτομακεδόνα ερμηνευτή να περιγράφει το λευκό, τρυφερό δέρμα και τα γαλάζια -όπως τον καθαρό ουρανό- μάτια μιας Ρωσιδούλας στα οποία έχει παγιδευθεί και για την οποία θέλει να μάθει τα πάντα.

MM
www.elkosmos.gr


Η κυβέρνηση της συμφοράς βρήκε την λύση!

Έληξε η απεργία πείνας των μεταναστών - Συμφώνησε Νομιμοποίηση το ΠΑΣΟΚ, για όλους τους λαθρομετανάστες.


Δεκτή έκαναν οι μετανάστες απεργοί πείνας τη νέα, βελτιωμένη πρόταση της κυβέρνησης, η οποία εξασφαλίζει τη νομιμοποίηση όσων διαμένουν στην Ελλάδα για περισσότερα από οκτώ χρόνια και την ένταξη των υπολοίπων σε επ' αόριστον καθεστώς ανοχής. Ύστερα από αυτή την εξέλιξη σταματούν την απεργία.

 [σχόλιο area51gr: Δηλαδή η κυβέρνηση, θα τους βάζει όλους επ' αορίστως σε καθεστώς ανοχής, και μετά τα οκτώ χρόνια θα τους νομιμοποιεί ΟΛΟΥΣ!]

Την πρόταση μετέφεραν στους απεργούς εκ μέρους της κυβέρνησης ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Ραγκούσης, ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος και η αρμόδια για θέματα μεταναστών υφυπουργός Εργασίας, Άννα Νταλάρα. Οι συνομιλίες έγιναν στο κτήριο της ΓΣΕΕ, παρουσία και μελών της πρωτοβουλίας «Αλληλεγγύη».

Οι μετανάστες αποκτούν επίσης άδεια εργασίας και έγγραφα που θα τους επιτρέπει να ταξιδεύουν στην πατρίδα τους και να επιστρέφουν στην Ελλάδα.

Εκτιμάται ότι περίπου 100 από τους απεργούς πείνας θα νομιμοποιηθούν άμεσα. Σημειώνεται ότι το δικαιώμα νομιμοποίησης ύστερα από οκτώ έτη στην Ελλάδα θα θεσμοθετηθεί για το σύνολο των μεταναστών που βρίσκονται στη χώρα.

"Προχωρήσαμε στην τελική διευκρίνηση όλων όσων συζητήθηκαν την περασμένη Παρασκευή και όσων δημόσια έχουμε διατυπώσει, ως κυβέρνηση, από την αρχή της απεργίας πείνας με την κατάληψη της Νομικής. Εξηγήσαμε στους απεργούς πείνας ότι έχουμε εξαντλήσει όλα τα περιθώρια στα πλαίσια της κείμενης νομοθεσίας, καθώς και ότι έχει εξαντληθεί η φέρουσα ικανότητα της ελληνικής κοινωνίας και της οικονομίας μας για να δεχθεί επιπλέον αριθμό μεταναστών", ανέφερε μετά τη συνάντηση ο Γ. Ραγκούσης.

"Για την κυβέρνηση η ανθρώπινη ζωή είναι ανεκτίμητη και αδιαπραγμάτευτη και αυτό το ξεκαθαρίσαμε από την περασμένη Παρασκευή. Είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε κάθε έναν απεργό πείνας, που έχει ανάγκη να μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Δεν πρέπει να θρηνήσουμε θύματα", δήλωσε ο Ανδρ. Λοβέρδος.

"Μέλημά μας ήταν η διασφάλιση της ανθρώπινης ζωής, με παράλληλη εφαρμογή των νόμων. Προτείναμε λύση ασφάλειας για όλους τους πολίτες, Έλληνες και ξένους, που μεταξύ αλλων περιλαμβάνει την αναστολή απομάκρυνσης, τη δυνατότητα ανανέωσης του καθεστώτος ανοχής, τη δυνατότητα μετακίνησης, τη μείωση των ενσήμων, στην οποία ήδη έχει προχωρήσει το υπουργείο μας, καθώς και ρυθμίσεις για όσους έχουν εκπέσει της νομιμότητας", σημείωσε η Άννα Νταλάρα.

Οι μετανάστες του Μεγάρου Υπατίας υποδέχτηκαν με πανηγυρισμούς την είδηση.


Πουλήστετα όλα!

Πουλήστε τα σπίτια σας.

Εμείς και μόνο εμείς, τελικά, θα πληρώσουμε το «μάρμαρο» του χρέους. Ξεχάστε το κράτος και τις ευθύνες του. Ξεχάστε τους πολιτικούς και την ανευθυνότητά τους. Μόνο μισθωτοί, συνταξιούχοι, μεροκαματιάρηδες μικροκαταθέτες και οι «εύποροι» που συμβαίνει να έχουν δικό τους σπίτι θα πληρώσουν.
Γιατί όπως όλα δείχνουν το μόνο κόστος που προσέχουν κυβέρνηση και αντιπολίτευση είναι το πολιτικό και η βουλευτική έδρα.
Η αισχρή όμως πραγματικότητα είναι ότι τα, πάνω από 400 δισ. ευρώ (γιατί τόσα θα πληρώσουμε) χρέη που προκάλεσαν οι κυβερνήσεις για να εξυπηρετήσουν ψηφοφόρους πελάτες, συντεχνίες, πολιτικούς πειραματισμούς στην οικονομία και... τις τσέπες τους (όπως οι ίδιοι λένε) δεν θα τα πληρώσει τελικά το κράτος, αλλά μόνο οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι (με απώλεια του επιδόματος) και όσοι έχουν σπίτι.

Από εμάς θα παίρνουν τα λεφτά για τα επόμενα 15 χρόνια (τουλάχιστον) που η οικονομία θα σέρνεται και τα κόμματα θα εναλλάσσονται στην εξουσία περιφρουρώντας ως κόρη οφθαλμού την κρατική περιουσία για να βολεύουν συντεχνίες και εκλογική πελατεία και στο μέλλον...

Για όσους σπεύσουν να με κατηγορήσουν για οργή και κινδυνολογία απαντώ: Διαφωνεί κανείς ότι το πρόβλημα-τέρας που εμφανέστατα ορθώνεται στην οικονομία και την κοινωνία του τόπου είναι η ανεργία; Επισήμως φθάσαμε στους 700.000 ανέργους από τους οποίους οι 35.000 απολύθηκαν μέσα στον Ιανουάριο που πέρασε. Στους άνεργους αυτούς προσθέτω εγώ και 10.000 μαγαζάτορες, πρατηριούχους, βιοτέχνες, εστιάτορες, (οικογένειες) που έκλεισαν τα μαγαζιά τους.

Και ενώ αυτά συμβαίνουν μόνο στον ιδιωτικό τομέα, η κυβέρνηση δεν μας δίνει ακόμη τίποτε χειροπιαστό για κινήσεις που θα φέρουν λεφτά να ξεπληρώσουμε αυτά που σπατάλησε το ίδιο το κράτος για 30 και πλέον χρόνια.

Μιλάω βεβαίως για χειροπιαστές και αποτελεσματικές παρεμβάσεις και όχι για ευχές και φραστικές προθέσεις που μας έχει χορτάσει... η κυβέρνηση.

Σας πληροφορώ μάλιστα ότι ούτε οι πολυδιαφημισμένες μετατάξεις δεν έγιναν (μέχρι τώρα) με κριτήρια πραγματικής μείωσης των λειτουργικών εξόδων του κράτους. Τα κριτήρια που επικράτησαν (στις λίγες που έγιναν) ήταν μόνο βολέματος και μπαλώματος...

Τα λένε άλλωστε οι ίδιοι οι κομματικοί παράγοντες που κρίνουν ότι «...ρίχτηκαν πολλά από τα δικά μας παιδιά».

Παρ΄ όλα αυτά η κυβέρνηση (επικαλούμενη επιταγές των δανειστών μας), γυροφέρνει την ιδέα να αλλάξει κριτήρια για το επίδομα ανεργίας και να το περικόψει όταν διαπιστώνει ότι ο άνεργος έχει περιουσιακά στοιχεία. Δηλαδή κληρονομικά χωράφια και σπίτι να μένει.

Και για να μην ξεθαρρεύουμε ότι το κράτος θα αναλάβει το χρέος, ο ίδιος ο πρωθυπουργός μας βεβαιώνει ότι θα φέρει και νόμο στην Βουλή που θα απαγορεύει κάθε πώληση της κρατικής περιουσίας. Πρόκειται για δήλωση που χαιρέτησαν όλοι οι «προοδευτικάριοι» μέσα από τη γνωστή κονσερβαρισμένη λαϊκίστικη προπαγάνδα «να μην ξεπουληθεί το κράτος». Γιατί αν ξεπουληθεί πως θα γίνεται «παιχνίδι» στο μέλλον...

Μας λένε δηλαδή, με άλλα λόγια, ξεχάστε το δημόσιο και τα δικά του σπίτια και οικόπεδα (ακόμη και τα άχρηστα), αλλά εσείς (λένε) πουλήσετε το δικό σας χωράφι για να τα βγάλετε πέρα και να εξασφαλίσετε ακόμη το επίδομα ανεργίας.

Αλλά το κράτος μπορεί να βρει πόρους για να πληρώσει όλο το χρέος του πουλώντας ζημιογόνες κρατικές επιχειρήσεις και άχρηστα ακίνητα.

Πως όμως θα γίνει αυτό όταν οι υπουργοί (ας τολμήσουν να με διαψεύσουν) δεν δέχονται ούτε να συναντήσουν εκπρόσωπους ομίλων που ενδιαφέρονται για εξαγορές κρατικών επιχειρήσεων ή κρατικής περιουσίας.

Προς τα έξω βέβαια συνεχίζουν να μιλούν για αναθέρμανση της οικονομίας.

Αλλά στις συντεχνίες «ψιθυρίζουν» ότι αν δεχθούν να κοπεί το π.χ, «επίδομα γαλοπούλας» (για τα μάτια του κόσμου) η συγκεκριμένη ΔΕΚΟ και τα συμφέροντα τους από αυτή θα μείνουν στον έλεγχο των πολιτικών και των κυβερνήσεών. Αρκεί να συνεχίζεται απρόσκοπτα η συναλλαγή μαζί τους όπως πάντα...

Γίνεται δε πειστικό το «ψιθύρισμα» αυτό με το εξής επιχείρημα «Έχουμε ακόμη να πάρουμε ΄λίπος΄ από την ακίνητη περιουσία και την οικοδομή γενικά. Οι υψηλές τιμές των ακινήτων των ακριβών περιοχών της Αττικής είναι ήδη στο στόχαστρο των φορολογικών μηχανισμών. Αν τους οδηγήσουμε σε πωλήσεις (λένε πολλοί) θα έχουμε ικανά έσοδα από φόρους.»

Εάν δεν είναι έτσι τα πράγματα, τότε η κυβέρνηση (νομίζω) δεν έχει λόγο να μην δεχθεί τις προτάσεις που (όπως εγκυρότατα γνωρίζω) έχει υπόψη της (εγγράφως) από επενδυτές:

- Να εντάξει μεγάλους ευρωπαϊκούς ομίλους στο σιδηροδρομικό δίκτυο.

- Να ανοίξει την αγορά φυσικού αερίου με κύκλο πραγματικά σημαντικών επενδύσεων.

- Να δώσει μέρος της παραγωγής της ΔΕΗ σε εκείνους που ενδιαφέρονται και που εγγυώνται για επενδύσεις.

- Να αξιοποιήσει μέρος της ακίνητης περιουσίας του δημοσίου με προτάσεις τουριστικού περιεχομένου για επενδύσεις που οι φορολογούμενοι δεν θα δώσουν δεκάρα.

- Να βάλει ιδιώτες επενδυτές στα Ταχυδρομεία και να ανοίξει (πραγματικά) τον Τουρισμό με συγκεκριμένη πολιτική.

Φθάνουν αυτά; Γιατί υπάρχουν και άλλα...

george.kraloglou@capital.gr


Το πολιτικό σύστημα το έχει απαξιώσει ο λαός εδώ και καιρό!

Οι δικηγόροι δείχνουν το δρόμο για την απαξίωση του πολιτικού συστήματος...


Οι δικηγόροι της Αθήνας γύρισαν κυριολεκτικά την πλάτη στο συνδικαλιστικό τους όργανο, δηλαδή τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών (ΔΣΑ). Όπως έπραξαν οι πολίτες στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές, το ίδιο ακριβώς έπραξαν και οι δικηγόροι και αυτό αποδεικνύει ότι...
η απαξίωση του σάπιου και διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος, μέρος του οποίου είναι και ο κομματικός συνδικαλισμός, παίρνει μονιμότερη μορφή και φαίνεται ότι είναι πλέον συνειδητή επιλογή.

Συγκεκριμένα στον Δικηγορικό Σύλλογο της Αθήνας, είναι εγγεγραμμένοι 21.376 δικηγόροι και χθες βρέθηκαν μέσα στις κάλπες έγκυρα ψηφοδέλτια μόνο 7.345. Δηλαδή ποσοστό μόνο 34,36%!!! Στην ουσία δηλαδή μόνο το 1/3 των εν ενεργεία επιστημόνων δικηγόρων θέλησε να έχει σχέση με αυτή τη διαδικασία. Αν είναι δυνατόν!!!

Το ποσοστό της αποχής, δηλαδή αυτών που περιφρόνησαν εντελώς τις εκλογές και δεν πήγαν, ανήλθε σε 61,11%. Όμως υπάρχει και χειρότερο. Από αυτούς που πήγαν να ψηφίσουν, το 11,7% έριξε λευκό ή άκυρο. Δηλαδή 973 επιστήμονες δικηγόροι, μπήκαν στον κόπο να πάνε στις κάλπες, μόνο και μόνο για να απαξιώσουν και με αυτόν τον τρόπο την όλη διαδικασία.

Αν αναρωτιέστε τι συνέβη μετά από αυτό;; Τίποτε απολύτως. Το συνδικαλιστικό όργανο, όπως και ολόκληρο το πολιτικό σύστημα, συνεχίζουν κανονικά, σαν να μην συμβαίνει τίποτα.

Είναι έτσι φίλες και φίλοι, δομημένο το πολιτικό μας σύστημα, ώστε ακόμα και ένας μόνο πολίτης να ψηφίσει έγκυρα στις βουλευτικές εκλογές, αμέσως θα εκλεγούν 300 βουλευτές από το κόμμα που επιλέχτηκε, θα πάρουν τις λιμουζίνες τους και τους μισθούς τους, θα ορκιστεί κυβέρνηση, θα διοριστούν οι διοικητές των ΔΕΚΟ, θα αρχίσουν τα ταξίδια και οι σπατάλες κ.λ.π.

Ακραίο φυσικά το παράδειγμα, αλλά δείχνει ότι το δικό μας πολιτικό σύστημα δεν το απασχολεί ο λαός. Χρησιμοποιεί το λαό μόνο ως σκηνοθετικό ντεκόρ στο θέατρο που παίζει. Είτε είσαι πολίτης του κράτους, είτε είσαι δημότης ενός ΟΤΑ, είτε μέλος ενός συνδικαλιστικού οργάνου, χρησιμοποιείσαι μόνο ως αριθμός, ως ντεκόρ στη δημοκρατία τους. Ούτε καν η συμμετοχή σου ή η αποχή σου τους απασχολεί.
Ουδόλως αφορούν τη δημοκρατία τους, οι δικές σου απόψεις, η δική σου βούληση, παρά μόνο το τυπικό της μειοψηφικής εκλογής τους.



Να τον βουλιάξουν να ησυχάσουμε!

Μακάρι η κυβέρνηση να φρόντιζε τους Ελληνες όσο τους λαθρομετανάστες.

Λαθρομετανάστες άσεμνες χειρονομίες

Του Θέμου Αναστασιάδη: Τη μέρα που έθαβαν τα παιδιά της ΔΙ.ΑΣ.,οι υπουργοί σφάζονταν για την «ΥΠΑΤΙΑ»
Αν αυτή η μεταμεσονύχτια άγρια σύγκρουση μεταξύ Ραγκούση και Βενιζέλου αφορούσε τις πολιτικές ευθύνες για το μακελειό των ανεκπαίδευτων αστυνομικών με τα περιπολικά-ρημάδια, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ακόμη και εποικοδομητική. Ομως είναι πολύ χαρακτηριστικό ότι την ημέρα ακριβώς που κηδεύονταν τα δύο παλικάρια και ολόκληρο το σύμπαν βοά για τη διάλυση της Ελληνικής Αστυνομίας, οι υπουργοί φαγώνονταν για τη θεωρητική πιθανότητα να χαθεί η ζωή ενός λαθρομετανάστη της
«Υπατίας». (Κάτι που όλοι απευχόμεθα, φυσικά...
Οι αρμόδιοι που ευθύνονται για τη μέχρι...
τώρα πορεία της υπόθεσης να αναλάβουν την ευθύνη. Να τους δώσουν τα παλιόχαρτα, αλλά να παραιτηθούν οι ίδιοι! Αλλωστε οι πρώτοι ή οι τελευταίοι είναι που μας εκβιάζουν ως έθνος;
Ή μήπως τις ίδιες υποχωρήσεις δεν κάνουμε αναγκαστικά σε απαγωγείς; Αν ήταν στο χέρι μου θα κοίταζα να ξεκουμπιστούν… σηκωτοί όλοι αυτοί από τη χώρα, αλλά τώρα είναι η πιο ακατάλληλη ώρα για να το παίζουμε αμείλικτοι.
Να λυθεί το θέμα αναίμακτα και δεν χανόμαστε... Αν το θέλουμε!) Ετσι κι αλλιώς εντείνεται η αίσθηση ότι αυτή η κυβέρνηση δείχνει να ενδιαφέρεται πολύ περισσότερο για τους ξένους που μπαίνουν λαθραία στη χώρα μας παρά για τους ίδιους τους Ελληνες, όπως προκύπτει επίσης και από άλλα θέματα που την απασχόλησαν αυτή την εβδομάδα: από τη μια βρήκε τρόπο για να παίρνουν πιο εύκολα… δάνεια οι μετανάστες κι απ' την άλλη, παρά τις σφοδρές αντιδράσεις σοβαρών νομικών, πέρασε τους τριτοκοσμικούς νόμους να φυλακίζεται ο Ελληνας που δεν έχει λεφτά -μες στην τόση ύφεση- να ξεπληρώσει τα χρέη του στην εφορία. Τι συμπέρασμα βγάζω;
Οτι επειδή η κυβέρνηση, λόγω διεθνών συνθηκών, δεν μπορεί να εμφανίζεται και τόσο σοσιαλιστι-
κή απέναντι στους Ελληνες εν μέσω Ε.Ε. και ΔΝΤ, δίνει ρεσιτάλ τζάμπα «προοδευτικότητας» και
«αριστεροσύνης» για τους λαθρομετανάστες. Να μην απορεί, λοιπόν, εάν στο τέλος της μείνουν βασικά κάτι τέτοιοι να την ψηφίζουν, όπως φαίνεται άλλωστε και από το γκάλοπ μας.
Απορώ που… απορούν και εξίστανται με τι θράσος και… κακία (!!!) οι άγνωστοι με τα Καλάσνικοφ γάζωσαν τους δύο αστυνομικούς.
Και… γιατί όχι; Το έγκλημα ήταν προαναγγελθέν εδώ και καιρό. ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ τώρα η περιφέρεια αλλά και μεγάλες συνοικίες της Αθήνας βρίσκονται στο έλεος κάθε λογής αλλοδαπών και κυρίως στυγνών εγκληματιών που, δίχως ενδοιασμό, μπουκάρουν και καταληστεύουν σπίτια και οικογένειες
μέρα μεσημέρι, χτυπώντας μέχρι θανάτου και βιάζοντας ανυπεράσπιστες γριούλες, με τις κυβερνήσεις, τόσο της Ν.Δ. όσο και του ΠΑΣΟΚ, ποτέ να μην αναγνωρίζουν το ΜΕΙΖΟΝ πρόβλημα ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ που αντιμετωπίζουμε, κυρίως λόγω αυτών των ανεξέλεγκτων κρουσμάτων από πλευράς διαφόρων λαθρομεταναστών. Αντί, λοιπόν, να γίνει και εκστρατεία πάταξης του εγκλήματος, το μόνο που ακούμε είναι για νόμους… ελάφρυνση των ποινών τους λόγω κορεσμού του Κορυδαλλού!
Τους πάνε οι αστυνομικοί για κλοπές στον εισαγγελέα και αυτός τους αφήνει ελεύθερους να
επανέλθουν… με τον κηδεμόνα τους σε τακτική δικάσιμο!!!
Και φυσικά… μην τους είδατε. Ραντεβού στα Τίρανα!
Ποιον κοροϊδεύουν, λοιπόν, και δήθεν κλαίνε για τους αδικοχαμένους πιτσιρικάδες της ΔΙ.ΑΣ.;
Μα όταν ο «μπάτσος» μεταφέρει ύποπτο ξένο στο Αστυνομικό Τμήμα κι εκείνος του τραβήξει
μήνυση ότι του ’ριξε και καμιά φάπα στον δρόμο, ο μεν ξένος αφήνεται ελεύθερος, το δε όργανο της τάξης τραβιέται σε ΕΔΕ, ποινές κ.λπ. κ.λπ.
Για να βγάλουν πιστόλι οι αστυνομικοί πρέπει να έχουν τη σύμφωνο γνώμη του Συμβουλίου της Επικρατείας, αλλιώς τους λιντσάρουν σαν «πιστολέρο». Από την άλλη, τα αστυνομικά οχήματα πάσχουν από καύσιμα διότι… έτσι αποφάσισαν διάφορα «υπο- τροïκανάκια» .
Οπως επίσης και τα νοσοκομεία δεν έχουν το απαιτούμενο ιατροφαρμακευτικό υλικό, ενώ και τα
σχολεία δεν έχουν καν παράθυρα.
Πάρα ταύτα εξακολουθεί να μου κάνει εντύπωση πως τα φαινόμενα πολιτικής αφασίας επαναλαμβάνονται: ενώ και ο τελευταίος πολίτης που επί Ν.Δ. ήξερε ότι δυο-τρεις συγκεκριμένοι υπουργοί είχαν μεταβληθεί, δικαίως ή αδίκως, σε αβάστακτα βαρίδια για τον ίδιο τον Καραμανλή, μόνο εκείνος δεν το καταλάβαινε και τους στήριζε δημόσια, μέχρι που ήταν πολύ αργά πια και
για τον ίδιο.
Το ίδιο ακριβώς, αλλά για πολύ διαφορετικούς λόγους (όχι για ζητήματα εντιμότητας,αλλά ειλικρίνειας και αποτελεσματικότητας), συμβαίνει σήμερα με δυο-τρεις «κορυφαίους» του Γ. Παπανδρέου: καλώς ή κακώς του έχουν γίνει σιδερένιες μπάλες στα πόδια ενώ ήδη περπατά πάνω σε κινούμενη άμμο. Όποιος δεν βλέπει ότι θα τον βουλιάξουν, εθελοτυφλεί.

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ 6/3/2011


Απόσπασμα από το μυθιστόρημα "ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΠΟΛΗ"!

Η ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ.


εκδόσεις: ΕΡΩΔΙΟΣ

ΟΣΟ ΠΕΡΝΟΥΣΕ Η ΩΡΑ, Η ΑΔΗΜΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΛΗΘΟΥΣ μεγάλωνε. Ξαφνικά, από την οροφή κάποιος ξεκρέμασε μια τεράστια γαλανόλευκη. Το πλήθος ξέσπασε σε χειροκροτήματα. Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, όλοι άρχισαν να ψάλλουν τον εθνικό ύμνο.
«Σε γνωρίζω από την κόψη του σπαθιού την τρομερή, σε γνωρίζω από την όψη που με βία μετράει τη γη. Απ' τα κόκκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, Και σαν πρώτα αντρειωμένοι, χαίρε ω χαίρε, λευτεριά».

Εκείνος έμεινε άναυδος. Η ανάρτηση της σημαίας και η ψαλμωδία του εθνικού ύμνου απαγορευόταν αυστηρά από το πρώτο Διάταγμα. Αν γινόταν σε δημόσιο χώρο μάλιστα, τιμωρούταν με έξι χρόνια κάθειρξης στην Αποικία. Όμως, όλοι γύρω του γνώριζαν τα λόγια, κι ας μη διδάσκονταν αυτά πλέον στα σχολεία της Νέας Τάξης. Σε λίγο άκουσε ζητωκραυγές και γύρισε μπροστά του για να δει τι συμβαίνει. Πάνω στο λέβητα, είδε τον «μπροστάρη», περιτριγυρισμένο από τους φρουρούς του. Παρατήρησε ότι γύρω από το λέβητα, αλλά και κοντά στα τεράστια παράθυρα, ήταν τοποθετημένοι πολλοί ένοπλοι, όλοι τους ντυμένοι με μαύρες παραλλαγές. Όσοι βρίσκονταν εν υπηρεσία μέσα στη ζώνη ή στα κρησφύγετα των οργανώσεων της περιφέρειας, φορούσαν μαύρες παραλλαγές, με το εθνόσημο σε ευδιάκριτο σημείο αριστερά στο στήθος. Οι «μαύροι» παρακολουθούσαν άγρυπνα το πλήθος και μιλούσαν μεταξύ τους με κινεζικές δορυφορικές συσκευές. Ήταν δε ακροβολισμένοι σε όλη την αίθουσα. Ένοπλοι με μαύρες στολές υπήρχαν και ανάμεσα στο πλήθος, αλλά και στις εξόδους.
«Συναγωνιστές, ζήτω το Έθνος!»
Οι ιαχές του πλήθους, που ξεπερνούσε τα 5.000 άτομα, έφτασαν σίγουρα μέχρι τη Νέα Πόλη! Εκείνος κοίταξε γύρω του. Χιλιάδες νέοι, έτοιμοι να προασπίσουν τις αξίες του παλιού τρόπου και να αντισταθούν σε όλους αυτούς που με την πολιτική τους «ορθότητα» και τη σταλινική τους νοοτροπία κάθε μέρα σκότωναν τις προσδοκίες τους και τα όνειρα τους, άκουγαν εκστατικά την ομιλία του «μπροστάρη», με την αποφασιστικότητα της νιότης ζωγραφισμένη στα γεμάτα ελπίδα σπινθηροβόλα μάτια τους. Ξαφνικά, αισθάνθηκε να γυρνάει πίσω όλη του η ενέργεια, ένιωσε τους αδρανείς μύες του να χαλυβδώνουν. Χειροκρότησε κι εκείνος τον «μπροστάρη».
«Είμαστε και πάλι εδώ, η ζωντανή και αγωνιστική απόδειξη του Έθνους που ζει και που ελπίζει ότι θα δει και πάλι στον ιστό της τη γαλανόλευκη, με τον σταυρό πάνω στο κοντάρι της. Είμαστε εδώ για να παλέψουμε να πάρουμε πίσω ό,τι μας στέρησαν, την ελευθερία μας, την αξιοπρέπεια μας, την σημαία μας, το σταυρό, τις εκκλησιές μας και το ράσο, τις εικόνες μας, την οικογένεια, τη ζωή μας όλη! Είμαστε εδώ για να βροντοφωνάξουμε ότι θέλουμε την Ελλάδα μας πίσω. Ότι θέλουμε να αναλάβουμε ξανά τις τύχες της χώρας μας. Σας έχω ευχάριστα νέα: χθες, η Θεσσαλονίκη πέρασε και πάλι υπό τον έλεγχο μας. Η πολυεθνική αστυνομία υποχώρησε και πάλι στα σημεία ελέγχου έξω από την πόλη. Η γαλανόλευκη κυματίζει και πάλι πάνω στο Λευκό Πύργο! Όπως και στην Καστοριά, την Άρτα, τα Ιωάννινα, την Καβάλα, τη Σπάρτη και το Γύθειο, την αδούλωτη Μάνη, την Καλαμάτα, την Καρδίτσα, τη Λαμία, τη Ναύπακτο, τα Χανιά, την Πρέβεζα, το ηρωικό Μεσολόγγι. Η νίκη είναι κοντά, πολύ κοντά, πιο κοντά απ' ό,τι φαντάζεστε και τότε κάποιοι θα λογοδοτήσουν για τα εγκλήματα τους κατά της πατρίδας. Όλα δείχνουν ότι σε λίγες μέρες, η Πάτρα θα είναι δική μας. Όλοι μαζί, μια γροθιά, για να επανακτήσουμε τον έλεγχο στην ιερή γη των προγόνων μας! Το πνεύμα τους είναι μαζί μας, κάθε στιγμή, στη Νέα Πόλη, την Παλιά Πόλη, τη συμπρωτεύουσα, παντού σε όλη την Ελλάδα. Παλεύουμε κάθε μέρα, για να δικαιώσουμε τους συναγωνιστές μας στην Αποικία, που κάθε μέρα δοκιμάζονται σκληρά, υπομένουν τα βασανιστήρια των ινστρουχτόρων της Νέας Πορείας και ελπί¬ζουν. Μας δείχνουν το δρόμο της λευτεριάς. Ζήτω το Έθνος! Κάτω η εμποροκρατία της Νέας Πόλης! Κάτω η Νέα Τάξη Πραγμάτων!»
Το πλήθος παραληρούσε, καθώς ο ενθουσιασμός ήταν διάχυτος. Ο πλέον καταζητούμενος άνθρωπος στη χώρα και ένας εκ των πλέον καταζητούμενων στην Ευρώπη, ο «μπροστάρης», αψηφούσε το σύστημα που τον είχε επικηρύξει και εμφανιζόταν ενώπιον χιλιάδων ανθρώπων. Κανείς δεν συνομιλούσε με το διπλανό του. Δίπλα του ήταν μια παρέα καλοντυμένων νέων από τη Νέα Πόλη. Χειροκροτούσαν ενθουσιασμένοι. Στα χέρια των παιδιών πρόσεξε τα κομποσκοίνια. Δεν είχαν καταφέρει οι κυβερνώντες να εξαλείψουν το θρησκευτικό συναίσθημα. Είχαν αποτύχει οικτρά για άλλη μια φορά και τώρα έψαχναν δρόμο διαφυγής, διαπραγματευόμενοι για τα τομάρια τους. Στο βάθος του δρόμου έβλεπαν τις κρεμάλες και το τέλος τους.
«Χθες, τα παράσιτα της Νέας Πορείας προσπάθησαν ξανά να έρθουν σε επαφή μαζί μου. Είχαν το θράσος να μας προτείνουν αμνηστία. Μας είπαν ότι θα αποσύρουν την επικήρυξη και το διεθνές ένταλμα εναντίον μου, αν εγκαταλείψουμε τον αγώνα».
Οι αποδοκιμασίες του πλήθους πρέπει να έφτασαν και πάλι στα αυτιά όσων νόμιζαν ότι όλοι είναι αργυρώνητοι, όπως οι φιλελεύθεροι σοσιαλδημοκράτες πολιτικοί της Νέας Πορείας. Ο «μπροστάρης» χαμογέλασε.
«Τους διαμήνυσα να διαλύσουν τη Νέα Πορεία και τα κόμματα-αποκόμματα της ανανεωτικής Αριστεράς και των επιχειρηματιών, να αποχωρήσουν οικειοθελώς από την εξουσία, να προκηρύξουν εκλογές, να διώξουν τους Τούρκους συμβούλους τους, να απελευθερώσουν τους πολιτικούς κρατούμενους από την «κραυγή», να διαλύσουν την πολυεθνική αστυνομία και να μας παραδώσουν όσους αλλοδαπούς αστυνομικούς και δεσμοφύλακες έκαναν εγκλήματα και στο τέλος να παραδοθούν και εκείνοι. Και τότε μόνο θα δούμε αν και κατά πόσο θα δείξουμε επιείκεια! Η εθνική προδοσία τιμωρούταν κάποτε με την εσχάτη των ποινών. Η απάντηση μας είναι πως ό,τι κι αν κάνουν θα ηττηθούν, οι καμπάνες θα κτυπήσουν και πάλι, ενώ η γαλανόλευκη θα αναρτηθεί παντού. Είτε τους αρέσει είτε όχι. Αν τα αιτήματα μας δεν ικανοποιηθούν, θα εντείνουμε τις επιθέσεις μας και αυτοί όλοι θα πάνε σαν τα σκυλιά, θα πάνε να βρουν τον ιερόσυλο αντιπρόεδρο τους. Μέχρι ο τόπος να λευτερωθεί οριστικά από τους αχρείους απάτριδες και τους κήρυκες της ανοχής, της ηθικής εξαχρείωσης και της εμποροκρατίας».
Οι ιαχές λίγο έλειψε να γκρεμίσουν τους τοίχους. Εκείνος είδε όλους γύρω του να παραληρούν. Δεν είχε συνειδητοποιήσει αρχικά πόσος κόσμος είχε έρθει στη συνέλευση από τη Νέα Πόλη, το άντρο της επίπλαστης ευημερίας των διεθνιστών της ξεπουλημένης αστικής Αριστεράς και του κεφαλαίου. Όλα έδειχναν ότι η φασιστική εξουσία των φιλελεύθερων κηρύκων της πολυπολιτισμικής κοινωνίας, των θετικών διακρίσεων και του εθνικού και θρησκευτικού αποχρωματισμού, έβαινε προς το τέλος της, μαζί με τις κάμερες της, τους αλλοδαπούς πράκτορες της και τις σταλινικής έμπνευσης αναμορφωτικές αποικίες της. Ένιωσε ανακούφιση. Βλέποντας αυτό το ενθουσιώδες πλήθος, αντιλήφθηκε ότι όντως υπήρχε ελπίδα. Θυμήθηκε τα λόγια του Μάο Τσε Τουνγκ, από βιβλία μάλιστα που ανήκαν στη σύζυγο του και που εκείνη δεν είχε δείξει κανένα ενδιαφέρον να κρατήσει ή να φυλλομετρήσει εκ νέου, μόλις το σύστημα απορρόφησε την επαναστατικότητά της, καθιστώντας την γρανάζι του:
«Ο ανταρτοπόλεμος βγαίνει από τις μάζες και υποστηρίζεται απ' αυτές, δεν μπορεί ούτε να υπάρξει ούτε να ανθίσει αν αποκοπεί απ' τη συμπάθεια και τη συνεργασία του λαού».
Το μυαλό του γύρισε πίσω στα αμφιθέατρα του Πανεπιστημίου Αθηνών και τις φοιτητικές εκλογές. Εκείνος οργανωμένος στους Εθνικιστές, γνώρισε τότε την γυναίκα του, που ήταν οργανωμένη σε ομάδα της Αριστεράς. Αγαπήθηκαν με πάθος και παντρεύτηκαν. Τα ετερώνυμα έλκονται... Αυτή παρέμεινε έντονα πολιτικοποιημένη. Εκείνος δεν ασχολήθηκε περαιτέρω με την πολιτική μετά το πανεπιστήμιο. Όμως, όταν η πολυεθνική αστυνομία χτύπησε την εκκλησία στην κατακόμβη, κυριεύτηκε από οργή. Ακόμα και η ίδια η κυβέρνηση των Προοδευτικών κατάλαβε το σφάλμα της και απήλλαξε των καθηκόντων του τον αλλοδαπό διοικητή της πολυεθνικής αστυνομίας, ο οποίος μάλιστα δεν το ρίσκαρε και αναχώρησε για το εξωτερικό, παίρνοντας μαζί του και την οικογένεια του. Όμως, όσο ζούσε ο αιμοσταγής βέβηλος, δεν θα ήταν ασφαλής, ούτε η «Μάχη» θα διαλυόταν. Αυτό το είχε διαμηνύσει προς πάσα κατεύθυνση ο «μπροστάρης». Ο διοικητικός πυρήνας της «Μάχης» είχε αποφασίσει να τον βγάλει από τη μέση, όπου κι αν κρυβόταν, όποιο κι αν ήταν το κόστος. Είχε χύσει αίμα ελληνικό, δεν είχε διστάσει να εισβάλει στην υπόγεια εκκλησία εν ώρα λειτουργίας και να ανοίξει αδιακρίτως πυρ, σκοτώνοντας μάλιστα παιδιά.
Η Νέα Πόλη έμεινε βουβή από πόνο για ημέρες. Το μίσος όμως φώλιασε στις καρδιές των συγγενών των αδικοχαμένων. Οι Έλληνες δεν τα σήκωναν τέτοια πράγματα. Αυτό το γνώριζαν καλά οι ομοεθνείς του πρώην διοικητή, που στήριζαν με όλα τα μέσα την Νέα Πορεία. Όμως, είχαν αντιληφθεί ότι πλέον είχε αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση και ότι αργά ή γρήγορα, θα πλήρωναν. Δεν τη γλίτωναν... Ήδη, είχε παρατηρηθεί αυξημένη έξοδος συγκεκριμένης εθνικότητας αλλοδαπών από την πρωτεύουσα. Η είδηση μετά την ολοκλήρωση της έρευνας ότι η υπόθεση τέθηκε στο αρχείο, χωρίς να ασκηθούν διώξεις κατά αστυνομικών, εξαγρίωσε τους πάντες. Η Νέα Πορεία έβγαλε μια ανακοίνωση μιλώντας για «θρίαμβο της Δικαιοσύνης», ενώ η «Μάχη», από τις σελίδες της παράνομης έκδοσης της, της «Άμυνας», μίλησε για «κατευθυνόμενη Δικαιοσύνη που χρήζει κάθαρσης». Η Νέα Πόλη θύμιζε καζάνι που βράζει, ενώ οι επιθέσεις κατά της πολυεθνικής αστυνομίας, εντάθηκαν. Οι πολίτες, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, θεωρούσαν πλέον τα σώματα ασφαλείας δυνάμεις κατοχής. Δύο άντρες περιπολικού της πολυεθνικής αστυνομίας τραυματίστηκαν από ζαρντινιέρα που έπεσε στην οροφή του οχήματος τους κάπου στις δυτικές συνοικίες.
Η συνέλευση ολοκληρώθηκε με χαιρετισμούς αντιπροσώπων από τις ομάδες της οργάνωσης στην περιφέρεια. Ο χρόνος δούλευε για λογαριασμό της «Μάχης», καθώς η κυβέρνηση δεν μπορούσε να αντιδράσει λόγω πολλών κωλυμάτων. Δεν μπορούσε έτσι απλά να σαρώσει τον πληθυσμό, ενώ στο θέμα της καταστολής είχε τραβήξει ήδη το σκοινί περισσότερο απ' όσο έπρεπε, μπαίνοντας στο στόχαστρο του διεθνούς Τύπου, ιδιαίτερα μετά τις εκτεταμένες έρευνες κατ' οίκον, άνευ εντάλματος. Η εικόνα της ομαλότητας που προσπάθησε να δείξει στους συνομιλητές της στο εξωτερικό δεν περνούσε, καθώς οι ξένοι ανταποκριτές μετέδιδαν τις ειδήσεις για τα χτυπήματα που τους διοχέτευε η οργάνωση και εκείνοι διασταύρωναν έστω και με δυσκολία, λόγω του ότι στα κρατικά ΜΜΕ είχε επιβληθεί αυστηρή λογοκρισία. Οι ιδεολογικοί επίγονοι αυτών που κάποτε έσπευδαν να δημοσιεύσουν τις προκηρύξεις της 17Ν, τώρα «διαπίστωναν» ότι γνωστοποιώντας τις θέσεις της «Μάχης», έπαιζαν το παιχνίδι της. Φαρισαίοι και υποκριτές.
Η οργάνωση επιδίωκε τη δημοσιότητα, που τουλάχιστον κάθε επίθεση μεγάλης κλίμακας της εξασφάλιζε. Τα πολλαπλά χτυπήματα σε όλη τη χώρα, είχαν πάντως τα περισσότερα γνωστοποιηθεί. Η οργάνωση ανελάμβανε πάντα την ευθύνη, ακόμα κι αν η προσπάθεια ήταν αποτυχημένη. Το κύρος της κυβέρνησης είχε καταρρακωθεί, ενώ η πιστοληπτική ικανότητα της χώρας είχε καταβαραθρωθεί, δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα στο οικονομικό πεδίο. Οι ξένοι επενδυτές απομακρύνονταν, καθώς δεν υπήρχαν εγγυήσεις ασφαλείας, ενώ το Χρηματιστήριο σημείωνε μεγάλη κάμψη. Κάποιες ξένες εταιρείες που είχαν πάρε δώσε με την κυβέρνηση και εισήγαγαν γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα, είχαν προειδοποιηθεί να αποχωρήσουν, αλλιώς θα είχαν να κάνουν με την οργάνωση. Οι ξένοι πρέσβεις είχαν αντιληφθεί την κατάσταση και ενημερώνονταν συνεχώς, ενώ επιδίωκαν να ανοίξουν διαύλους επικοινωνίας με τον «μπροστάρη». Το αντάρτικο της «Μάχης» ασκούσε ισχυρές πιέσεις στην κυβέρνηση, που είχε υποχρεωθεί να αυξήσει τη φορολογία, εντείνοντας την δυσαρέσκεια του πληθυσμού. Μια σκέψη που υπήρξε αρχικά στα υψηλά κλιμάκια της «Μάχης» για γενικευμένη φορολογική ανυπακοή, ενέργεια που θα βύθιζε τη χώρα στην κρίση, εγκαταλείφθηκε. Ο «μπροστάρης» ετοιμαζόταν για την επόμενη μέρα και δεν ήθελε να κληρονομήσει τις συνέπειες αλόγιστων τακτικών.
Η «Μάχη» είχε καταφέρει να κλονίσει τη Νέα Πορεία και τους συμμάχους της, τα κόμματα των επιχειρηματιών, τα μάλλον ανίσχυρα κόμματα και κινήματα της ανανεωτικής Αριστεράς και τις πολιτικές οργανώσεις των αλλοδαπών. Όλα αυτά χωρίς μάλιστα ιδιαίτερα προβλήματα στην εικόνα της, καθώς δεν χρησιμοποιούσε εκρηκτικά και δεν προέβαινε σε σαμποτάζ των πρώην εταιρειών κοινής ωφέλειας. Στη Βόρεια Ελλάδα, όπου η απήχηση της «Μάχης» ήταν τεράστια, ποσοστό μεγαλύτερο του ημίσεως της επικράτειας είχε ήδη περάσει στα χέρια των αυτόνομων οργανώσεων της, που συντονίζοντας τη δράση τους, διεξήγαγαν εκκαθαριστικές επιχειρήσεις εναντίον της πολυεθνικής αστυνομίας, η οποία διαλυόταν παντού. Ευρείας κλίμακας επιχειρήσεις γίνονταν για να διωχθούν οι συμμορίες των αλλοδαπών που λυμαίνονταν την ύπαιθρο και τρομοκρατούσαν τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους. Δύο αποικίες αναμόρφωσης είχαν καταληφθεί και οι δεσμοφύλακες είχαν αιχμαλωτιστεί, ενώ οι πρώην πολιτικοί κρατούμενοι ενίσχυσαν εκ νέου τις γραμμές της οργάνωσης. Οι περισσότεροι αλλοδαποί αστυνομικοί είχαν λακίσει, περνώντας από την άλλη πλευρά των συνόρων. Δεκάδες είχαν πέσει αιχμάλωτοι στα χέρια των «μαύρων». Στις απελευθερωμένες περιοχές δημιουργούνταν νέοι πυρήνες των «μαύρων», αλλά και πολιτοφυλακές, με την καθοδήγηση στελεχών της «Μάχης». Οι πολίτες έμπαιναν πλέον ενεργά στον αγώνα και η κυβέρνηση της Αθήνας έχανε το έδαφος κάτω από τα πόδια της, καθώς βρισκόταν διαρκώς υπό πίεση, η οποία αυξανόταν. Οι επιχειρηματίες πίεζαν την κυβέρνηση να καταστείλει την εξέγερση χρησιμοποιώντας βία. Μάλιστα, στην Αθήνα έκαναν την εμφάνιση τους στελέχη πολυεθνικών εταιρειών παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών ασφαλείας. Αυτό μαθεύτηκε και η «Μάχη» απήγαγε μια ομάδα Βρετανών πρώην στρατιωτικών που έφτασαν στην Αθήνα, προκειμένου να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην κυβέρνηση. Η υπόθεση δημιούργησε δυνατό πονοκέφαλο στα στελέχη της Νέας Πορείας. Οι  εγγενείς αδυναμίες του καθεστώτος και των πρακτικών του, έβγαιναν πλέον όλες στην επιφάνεια.
Οι αλλοδαποί αστυνομικοί είχαν αποδειχθεί για άλλη μια φορά αναξιόπιστοι σύμμαχο1 για τους πρώην Προοδευτικούς. Οι κυβερνώντες όμως τους χρησιμοποιούσαν, γιατί απλά ελάχιστοι Έλληνες δέχονταν πια να ενταχθούν, παρά τα πλουσιοπάροχα κίνητρα, στην πολυεθνική αστυνομία. Η προπαγάνδα των «μαύρων» αλλά και οι παράτολμες ενέργειες τους, είχαν πιάσει τόπο. Οι προτάσεις για υποχρεωτικές μετατάξεις από το στρατό οδήγησαν σε παραιτήσεις ανώτατων αξιωματικών και έτσι, η τακτική αυτή εγκαταλείφθηκε. Για την προστασία της, η κυβέρνηση βασιζόταν σε μια επίλεκτη δύναμη πραιτοριανών. Ήταν κυρίως αλλοδαποί (Αμερικανοί και Βρετανοί) μισθοφόροι, οι οποίοι δρούσαν ως σωματοφύλακες αλλά και ως φρουροί ευαίσθητων εγκαταστάσεων, όπως η κρατική ραδιοτηλεόραση και οι επιχειρήσεις παραγωγής ενέργειας. Πληρώνονταν  αδρά και ως εκ τούτου είχαν προκαλέσει τη μήνη των στελεχών της πολυεθνικής δύναμης, που πλήρωναν σε καθημερινή βάση βαρύ φόρο αίματος από τους ελεύθερους σκοπευτές της «Μάχης».
Απόσπασμα από το μυθιστόρημα "ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΠΟΛΗ"
Πολιτικού Αναλυτή, στην εκδήλωση-παρουσίαση του βιβλίου


Προβοκάτσιες στην Θράκη;

ΕΣΠΑΣΑΝ ΤΑ ΤΖΑΜΙΑ ΣΕ ΤΖΑΜΙ.

Εφ. Γκιουντέμ 4-3-2011.

Έσπασαν τα τζάμια στο τέμενος του Ισάλου.
Η επίθεση από άτομο/άτομα αγνώστου ταυτότητας στο τέμενος του χωριού Ίσαλο Ροδόπης ήρθε να προστεθεί στις επιθέσεις που γίνονται το τελευταίο διάστημα στους χώρους λατρείας που ανήκουν στους Τούρκους.

Η εκλεγμένη μουφτεία Κομοτηνής καταδίκασε την επίθεση με την εξής ανακοίνωση: «Σε μια εποχή που οι άνθρωποι προσπαθούν να προσευχηθούν ελεύθερα, προκαλούν σκέψεις τέτοιου είδους ή παρόμοιες επιθέσεις στους χώρους λατρείας που θεωρούνται ιεροί σε όποια θρησκεία κι αν ανήκουν. Καταδικάζουμε αυτές τις επιθέσεις που γίνονται το τελευταίο διάστημα στους ιερούς χώρους μας όπως τεμένη και νεκροταφεία και περιμένουμε την σύλληψη και την παραπομπή των δραστών στην δικαιοσύνη».
Το Κόμμα Φιλίας-Ισότητας-Ειρήνης καταδίκασε την επίθεση με την εξής ανακοίνωση: «Καταδικάζουμε έντονα τις επιθέσεις που πραγματοποιούνται το τελευταίο διάστημα στους θρησκευτικούς χώρους μας από άτομα που δεν έχουν αυτογνωσία».
… Και η ABTTF δημοσίευσε ανακοίνωση με την οποία καταδίκασε την επίθεση. Στην ανακοίνωσή της αναφέρονται τα εξής: «Καταδικάζουμε έντονα την επίθεση που πραγματοποιήθηκε στο τέμενος του Ισάλου. Η επίθεση αυτή που πραγματοποιήθηκε αμέσως μετά την επίσκεψη του Πρωθυπουργού Παπανδρέου στην δυτική Θράκη μοιάζει με προβοκατόρικη επίθεση. Όλοι όμως πρέπει να γνωρίζουν ότι η τουρκική μειονότητα δυτικής Θράκης δεν θα γίνει παιχνίδι των προβοκατσιών».


Είναι ανεπιθύμητος!

ΑΗΜΕΤ HAS…TİR !

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΑΝΤΙΦΩΝΗΤΗΣ    9-3-2011.`

Σήμερα ο ΥΠΕΞ της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου επισκέφθηκε τη Θράκη, υποτίθεται ιδιωτικώς, και έλαβε ένα ιδιωτικό καλωσόρισμα. Θρακιώτες και Κύπριοι διαδηλωτές κατήγγειλαν έξω από το κτίριο της Περιφέρειας ΑΜ-Θ την ώρα που συναντούσε εκεί τους ντόπιους προύχοντες, την υποκριτική παρουσία του με κουρδικές και κυπριακές σημαίες, καθώς και με πλακάτ και με πανώ.

Σ’ αυτά αναγράφονταν συνθήματα στα αγγλικά, στα ελληνικά και στα τουρκικά, που έδιναν τον τόνο της διαμαρτυρίας:
ΝΑΙ στο ευρωπαϊκό μέλλον, ΟΧΙ στο οθωμανικό παρελθόν
Αρκετά με την τουρκική υποκρισία, ξεκουσμπιστείτε από τη Θράκη!
Αχμέτ, φεύγοντας πάρες και το Προξενείο μαζί σου!
Κατοχικη΄δύναμη της Κύπρου, η ελληνική Θράκη σου λέει: Άι σι…τίρ!
Οι 114 ομαδικοί τάφοι δεν είναι εδώ, στο Κουρδιστάν να πας!
Ανθρώπινα δικαιώματα στην Τουρκία: 114 ομαδικοιί τάφοι, 1469 πτώματα. Κρατήστε τον ανθρωπισμό σας μακρυά μας!
Από τον τηλεβόα εστάλη και …προφορικό μήνυμα στον επισκέπτη, στα ελληνικά και στα τουρκικά:
Καταγγέλουμε την προκλητική επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας στην περιοχή. Ο ιδιωτικός της χαρακτήρας είναι ο φερετζές της υποκρισίας. Όποιος κόπτεται για μειονοτικά και ανθρώπινα δικαιώματα δεν διατηρεί κατοχικούς στρατούς, δεν ισοπεδώνει γηγενείς λαούς εκατομμυρίων ψυχών, δεν αγνοεί το Διεθνές Δίκαιο, δεν χρησιμοποιεί την γεωπολιτική ως όχημα του αναθεωρητισμού και του επεκτατισμού.
Δηλώνουμε αντίθετοι στην επίσκεψη Νταβούτογλου στη Θράκη, η σημειολογία της οποίας δεν καλύπτεται από τις γελοίες δικαιολογίες της ελληνικής κυβέρνησης. Ο φιλήσυχος κόσμος της Θράκης που σιχαίνεται τους κάθε λογής νταβατζήδες μειονοτήτων, ενώνει τη φωνή του με κείνη των Τουρκοκυπρίων που του απηύθυναν εκείνο το μεγαλοπρεπές άι σικτίρ. Να πάρει το μαγαζί του από την οδό Ιώνων και να μην τον ξαναδούμε!



Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More