9.3.11

Το πολιτικό σύστημα το έχει απαξιώσει ο λαός εδώ και καιρό!

Οι δικηγόροι δείχνουν το δρόμο για την απαξίωση του πολιτικού συστήματος...


Οι δικηγόροι της Αθήνας γύρισαν κυριολεκτικά την πλάτη στο συνδικαλιστικό τους όργανο, δηλαδή τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών (ΔΣΑ). Όπως έπραξαν οι πολίτες στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές, το ίδιο ακριβώς έπραξαν και οι δικηγόροι και αυτό αποδεικνύει ότι...
η απαξίωση του σάπιου και διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος, μέρος του οποίου είναι και ο κομματικός συνδικαλισμός, παίρνει μονιμότερη μορφή και φαίνεται ότι είναι πλέον συνειδητή επιλογή.

Συγκεκριμένα στον Δικηγορικό Σύλλογο της Αθήνας, είναι εγγεγραμμένοι 21.376 δικηγόροι και χθες βρέθηκαν μέσα στις κάλπες έγκυρα ψηφοδέλτια μόνο 7.345. Δηλαδή ποσοστό μόνο 34,36%!!! Στην ουσία δηλαδή μόνο το 1/3 των εν ενεργεία επιστημόνων δικηγόρων θέλησε να έχει σχέση με αυτή τη διαδικασία. Αν είναι δυνατόν!!!

Το ποσοστό της αποχής, δηλαδή αυτών που περιφρόνησαν εντελώς τις εκλογές και δεν πήγαν, ανήλθε σε 61,11%. Όμως υπάρχει και χειρότερο. Από αυτούς που πήγαν να ψηφίσουν, το 11,7% έριξε λευκό ή άκυρο. Δηλαδή 973 επιστήμονες δικηγόροι, μπήκαν στον κόπο να πάνε στις κάλπες, μόνο και μόνο για να απαξιώσουν και με αυτόν τον τρόπο την όλη διαδικασία.

Αν αναρωτιέστε τι συνέβη μετά από αυτό;; Τίποτε απολύτως. Το συνδικαλιστικό όργανο, όπως και ολόκληρο το πολιτικό σύστημα, συνεχίζουν κανονικά, σαν να μην συμβαίνει τίποτα.

Είναι έτσι φίλες και φίλοι, δομημένο το πολιτικό μας σύστημα, ώστε ακόμα και ένας μόνο πολίτης να ψηφίσει έγκυρα στις βουλευτικές εκλογές, αμέσως θα εκλεγούν 300 βουλευτές από το κόμμα που επιλέχτηκε, θα πάρουν τις λιμουζίνες τους και τους μισθούς τους, θα ορκιστεί κυβέρνηση, θα διοριστούν οι διοικητές των ΔΕΚΟ, θα αρχίσουν τα ταξίδια και οι σπατάλες κ.λ.π.

Ακραίο φυσικά το παράδειγμα, αλλά δείχνει ότι το δικό μας πολιτικό σύστημα δεν το απασχολεί ο λαός. Χρησιμοποιεί το λαό μόνο ως σκηνοθετικό ντεκόρ στο θέατρο που παίζει. Είτε είσαι πολίτης του κράτους, είτε είσαι δημότης ενός ΟΤΑ, είτε μέλος ενός συνδικαλιστικού οργάνου, χρησιμοποιείσαι μόνο ως αριθμός, ως ντεκόρ στη δημοκρατία τους. Ούτε καν η συμμετοχή σου ή η αποχή σου τους απασχολεί.
Ουδόλως αφορούν τη δημοκρατία τους, οι δικές σου απόψεις, η δική σου βούληση, παρά μόνο το τυπικό της μειοψηφικής εκλογής τους.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More