26.11.10

Ο Ελεύθερος Κόσμος κυκλοφορεί 27/11/2010.

Διαβάστε στον ΕΚ που κυκλοφορεί το Σάββατο 27 Νοεμβρίου.


261110-ekΗ "Νέα Ιερουσαλήμ" του Μπουτάρη: Τουλάχιστον δεν κρύβει τις προθέσεις του ο νέος Δήμαρχος της Θεσσαλονίκης. Οι "τουρίστες" από την Τουρκία και το Ισραήλ κρύβουν πολλά ύποπτα μυστικά.
"Θέλουμε πίσω την ζωή μας" μας λένε οι κάτοικοι της Πλατείας Βάθης, μετά από την συγκέντρωση που έκαναν την περασμένη Πέμπτη. Μία μία ξεσηκώνονται οι γειτονιές της Αθήνας και ετοιμάζουν κινητοποιήσεις. Αντιρατσιστική πλύση εγκεφάλου και στα δημοτικά. Μετά την αποκάλυψη του ΕΚ την περασμένη εβδομάδα για μουσουλμανικές προσευχές σε νηπιαγωγεία, στον χώρο του πολυπολιτισμού τώρα μπαίνουν και τα δημοτικά. Το φαγοπότι συνεχίζεται στους εξοπλισμούς. Η Ελλάδα αγοράζει πανάκριβα ναυτικά πυροβόλα από το εξωτερικό, απαξιώνοντας τα πολύ φθηνότερα ελληνικά. "Νεοφιλελευθερισμός ή Νεοντορισμός;" η άποψή μας για το κόμμα της κ. Μπακογιάννη. Επιτέλους, ξεκίνησε η αναζήτηση ιδεολογικής και πολιτικής ταυτότητας στον ΛΑΟΣ. Βάλαμε και εμείς το λιθαράκι μας με τις συνεντεύξεις Βορίδη και Πολατίδη. Η επέτειος του κινήματος Ιωαννίδη της 25ης Νοεμβρίου 1973, μέσα από τον αρθρογραφικό διαξιφισμό Δήμου Λεβιθόπουλου και Σπύρου Ζουρνατζή.


Σαν ΣΗΜΕΡΑ...

26 Νοεμβρίου




  • Γεγονoτα
1922: Ο βρετανός αρχαιολόγος Χάουαρντ Κάρτερ εισέρχεται στον τάφο του Τουταγχαμών στην Αίγυπτο.
1942: Πρεμιέρα της θρυλικής ταινίας του Μάικλ Κέρτιζ «Καζαμπλάνκα», με πρωταγωνιστές τον Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ και την Ίνγκριντ Μπέργκμαν.
1956: Ο επικοντιστής Θόδωρος Ρουμπάνης κατακτά το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Μελβούρνης με επίδοση 4,50 μ.
1976: Οι Sex Pistols κυκλοφορούν το πρώτο τους σινγκλ υπό τον τίτλο «Anarchy in the UK».
1983: Η μεγαλύτερη κλοπή του κόσμου. Ράβδοι χρυσού, αξίας 40 εκατομμυρίων δολαρίων, «κάνουν φτερά» από το αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου.
  • Γεννήσεις
1857: Φερντινάν Ντε Σοσίρ, ελβετός γλωσσολόγος, ιδρυτής της σημειολογίας. [θαν. 27/2/1913]
1876: Γουίλις Χάβιλαντ Κάριερ, αμερικανός μηχανικός, εφευρέτης του κλιματισμού. [θαν. 7/10/1950]
1909: Ευγένιος Ιονέσκο, γαλλορουμάνος θεατρικός συγγραφέας, ο εισηγητής του Θεάτρου του Παραλόγου. [θαν. 29/3/1994]
  • Θάνατοι
1504: Ισαβέλλα, βασίλισσα της Καστίλης. Με την πολιτική της κατάφερε να ενοποιήσει την Ισπανία.
1855: Άνταμ Μίτσκιεβιτς, σημαντικός πολωνός ποιητής της εποχής του ρομαντισμού.
1956: Τόμι Ντόρσεϊ, αμερικανός μπαντ-λίντερ της χρυσής εποχής του σουίνγκ.


Ο Καίσαρ πρώην ΠΡΟ-ΠΟ πάλι κάνει δηλώσεις...

Ο ναυαγοσώστης που αφού πνίγει τον κολυμβητή σπεύδει να τον σώσει.



Ο Μιχάλης… Κάλαχαν της κυβέρνησης, ο κ. Χρυσοχοίδης, περιέγραψε στο Mega το όνειρό του για την Ελλάδα, το όραμα της κυβέρνησής του για τη χώρα. Αφού εκθείασε κι αυτός το Μνημόνιο γιατί δήθεν είναι ευκαιρία να αλλάξει η Ελλάδα(μάλλον έχουν πάρει όλοι γραμμή στήριξης του Μνημονίου), επεσήμανε ότι πρέπει να υπογραφεί ένα νέο εθνικό κοινωνικό συμβόλαιο μαζί με όλους τους κοινωνικούς εταίρους. Τόνισε ότι βρισκόμαστε κάτω από κατάσταση πολιορκίας και τα πράγματα θα προχωρήσουν, άσχετα αν κάποιος δεν θέλει.
«Είμαστε υποχρεωμένοι να τα καταφέρουμε, δεν υπάρχει περίπτωση να μην υλοποιήσουμε τις επιταγές του μνημονίου αν και είναι στενά τα χρονικά περιθώρια», υπογράμμισε ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, λέγοντας χαρακτηριστικά: «ή θα γονατίσουμε ή θα κάνουμε το επόμενο βήμα για τη νέα εποχή για τη χώρα, γιατί κανείς δεν θέλει να παραδώσει μια χώρα χρεοκοπημένη. Το πρόγραμμα θα ικανοποιηθεί και θα βγει αν τρέξουμε με πρωτοφανή ταχύτητα».
Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης επιτέθηκε και στη Νέα Δημοκρατία τονίζοντας ότι «όσοι μιλούν για αναδιαπραγμάτευση και γύρω από το μνημόνιο κάνουν κακό στη χώρα. Η συζήτηση είναι ζημιά στη χώρα, είναι κακό στη χώρα, είναι προδοσία. Η αντιμνημονιακή πολιτική τελείωσε, κατέρρευσε. Αυτοί που την ασκούσαν, ας κάνουν την αυτοκριτική τους».
Πολύ ωραία λόγια από τον κύριο υπουργό που μην ξεχνάμε ήταν υπουργός και της κυβέρνησης Σημίτη η οποία έχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης για την κατάντια της χώρας. Τότε δεν έβλεπε που πάμε;
Εν πάση περιπτώσει πρέπει να παρατηρήσουμε τα εξής για τα λεγόμενά του που άλλωστε είναι λεγόμενα και της κυβέρνησης:
1. Που είναι ο κ. Χρυσοχοίδης όλο αυτόν τον καιρό που όλοι λένε ότι χάνουμε κονδύλια από  το ΕΣΠΑ του οποίου είναι αρμόδιος;
2. Που είναι ο κ. Χρυσοχοίδης να μας απαντήσει γιατί αντί να μειώνονται οι τιμές των προϊόντων αυξάνονται; Δεν αποφασίζει και ο ίδιος για τις αυξήσεις στον ΦΠΑ οι οποίες εκτίναξαν στα ύψη τις τιμές;
3. Έχει λέει αυτός και η κυβέρνηση ένα όραμα, να βγάλουν την Ελλάδα από την κρίση. Μα οι ίδιοι που την έβαλαν βαθιά μέσα στην κρίση θέλουν τώρα να  τη σώσουν; Τι είναι ο κ. Χρυσοχοίδης, ναυαγοσώστης  που αφού πνίγει τον κολυμβητή σπεύδει να τον σώσει;
4. Επιτίθεται στη ΝΔ γιατί μιλά για αναδιαπραγμάτευση. Μα στην κυβέρνηση δεν είναι που μιλούν  για συζητήσεις που αφορούν την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του δανείου; Ο κ. Παπακωνσταντίνου  δε λέει ότι προς το παρόν δεν έχει συζητηθεί ανοίγοντας το δρόμο να συζητηθεί στο άμεσο μέλλον;
Βλέπουμε τους άλλους, αλλά δε βλέπουμε την καμπούρα μας ή μήπως μας φταίει ποιος μιλά για αναδιαπραγμάτευση κι όχι η κυβερνητική πολιτική που είναι αδιέξοδη;
5. Και τέλος πάντων που είναι το έργο του κ. υπουργού ο οποίος νομίζει ότι με τις δάφνες του παρελθόντος θα παίξει μπάλα στην Ελλάδα του μέλλοντος;
Δεν του είπε κάποιος του κ. Χρυσοχοίδη ότι κυκλοφορούν πιο μεγάλα αρπακτικά στην αγορά  από αυτά που κυκλοφορούν στην παρανομία; Ευκολότερο να τα βάζει με τους στρατηγούς της ΕΛ.ΑΣ. παρά με τους… πωλητές στις λαϊκές για την τιμή στα φασολάκια.


Θα γίνουν;

Να γιατί θα γίνουν πρόωρες εκλογές.




Οι παλιοί καλοί καπεταναίοι διαφεντεύανε στις θάλασσες γιατί παρατηρούσαν προσεκτικά τα σημάδια του καιρού και προέβλεπαν τις δυσκολίες που θα ακολουθήσουν. Αργότερα το ίδιο έκαναν και στις παγκόσμιες αγορές και κατάφεραν να διαφεντέψουν και την παγκόσμια ναυτιλία.
Εξωστρεφείς, ευέλικτοι και δεινοί διαπραγματευτές μαζευόντουσαν στις καλές εποχές και αναπτύσσονταν στις δύσκολες όταν οι άλλοι ψαχνόντουσαν.
Η ελληνική κυβέρνηση σήμερα όμως δεν έχει καπετάνιο. Εδώ που τα λέμε δεν έχει ούτε καν αξιωματικούς. Ούτε τα σημάδια των καιρών είδαν, ούτε τις δυσκολίες προέβλεψαν ούτε διαπραγματεύτηκαν και ούτε τη συγκυρία του ότι πρώτοι μπήκαμε στη διαδικασία του μηχανισμού στήριξης κατάφεραν να εκμεταλλευτούν, έστω την τελευταία στιγμή αποκομίζοντας κάποια οφέλη που οι επόμενοι όπως η Ιρλανδία και πιθανόν η Πορτογαλία δεν θα μπορούν να έχουν.
Και όλα αυτά γιατί τα πάντα έγιναν χωρίς σχέδιο και με μόνο σκοπό να ικανοποιηθούν συγκεκριμένα συμφέροντα των οποίων ο στόχος είναι η αναδιανομή της πίτας στην χώρα.
Αυτοί τους στήριξαν και περίμεναν συγκεκριμένα αποτελέσματα που όμως δεν ήρθαν. Ενδεικτικά θα αναφέρουμε την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας και το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων καθώς επίσης και μια σειρά από άλλα διαρθρωτικά μέτρα.  Που ναι μεν πρέπει να γίνουν αλλά και με συγκεκριμένες προδιαγραφές για να ικανοποιήσουν τους εντολοδόχους.
Μετά τις τελευταίες παλινδρομήσεις του ΓΑΠ έγινε αντιληπτό ότι η κυβέρνηση αυτή δεν μπορεί να καταφέρει μόνη της και  χρειάζεται ενίσχυση και από άλλους πρόθυμους συνεταίρους. Γι’ αυτό ενισχύθηκε ο Καρατζαφέρης, προωθείται η αποστασία του κόμματος της κόρης του μπαμπά της, ετοιμάζεται ο Δημαράς και οργανώθηκε ο Κουβέλης.
Να θεωρείται επίσης ως δεδομένο και το άλλο σενάριο: Σύμφωνα με το οποίο ο Γ. Παπανδρέου θα πάει ούτως ή άλλς σε εκλογές επειδή δεν θέλει να χρεωθεί μόνον αυτός και το ΠΑΣΟΚ την πτώχευση και την επιδείνωση της κατάστασης.
Στην πρώτη λοιπόν ευκαιρία που οριοθετείται την προσεχή άνοιξη και σίγουρα πριν λήξει η προθεσμία του εκλογικού νόμου για τη λίστα, θα χρησιμοποιήσουν την ανεπάρκεια του πιο ανέφικτου προϋπολογισμού που είδαμε ποτέ, για να προκηρύξουν εκλογές.
Η παρέα των προθύμων θα είναι έτοιμη τότε να ενισχύσει την παραπαίουσα παρέα του ΓΑΠ, όπου με καραμέλα τη συναίνεση για τη σωτηρία της χώρας θα προσπαθήσουν να αντέξουν μερικούς μήνες σαν κυβέρνηση εθνικής ενότητας για να φέρουν σε πέρας τις εντολές των αλλοδαπών και ντόπιων αφεντικών τους.
‎Το σύστημα βρυχάται. Κανείς δεν είπε ότι θα έπεφτε χωρίς να αντιδράσει. Κάτι τέτοιο ήταν αναμενόμενο. Η τελευταία πράξη του έργου μόλις ξεκίνησε. Εμείς θα μείνουμε σταθερά απέναντι.
Χαμογελάμε  όμως στη θέα των θλιβερών μαριονεττών που τους κινούν τα νήματα και αυτοί χορεύουν. Ψωροπερήφανα τσιράκια μιας ξιπασμένης εξουσίας που παραπαίει.


Επιστροφή στο εθνικό μας νόμισμα...

Προσεχώς...





Άπο εδώ το πάνε, απο εκεί το πάνε, στο τέλος στην δραχμή θα καταλήξουμε!! Την τιμητική του βέβαια θα έχει και ο Γιωργάκης, αφού θα δεσπόζει πάνω στο....
χαρτονόμισμα των 100 δραχμών.. Thank you George!! 
http://trelokouneli.blogspot.com/2010/11/blog-post_6656.html


Περιμένατε κάτι άλλο;

Εγχώριοι τραπεζίτες και νταβατζήδες κάνουν παιγνίδι με την Τρόικα.



Σαν αφορμή για γενικό ξεπάστρεμα στις ελάχιστες εγγυημένες -καθ' όλη τη μεταπολιτευτική περίοδο- αμοιβές είδαν και βλέπουν οι μεγάλοι εργοδότες το Μνημόνιο.
Οι άνθρωποι της τρόικας που προώθησαν την καταστρατήγηση των κλαδικών συμβάσεων. Οι υποκινητές δεν διακρίνονται στην φωτογραφία

 
Η διάταξη για την υπερίσχυση των επιχειρησιακών συμβάσεων σε κάθε περίπτωση, η διαγραφή του δικαιώματος του εργαζομένου να επιλέγει την ευνοϊκότερη σύμβαση και η μη καταβολή του «συνήθους μισθού» στις επιχειρήσεις που δεν είναι μέλη των εργοδοτικών ενώσεων «επιβλήθηκαν τον Αύγουστο -με την πρώτη αναθεώρηση του Μνημονίου- από τους τραπεζίτες, ορισμένα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και τις μεγάλες εταιρείες», σύμφωνα με πηγή που μετείχε στις πρόσφατες διαπραγματεύσεις με την τρόικα.
Σε σημείο που τεχνοκράτης που μετείχε στις συσκέψεις να μεταφέρει την αίσθησή του ότι «δεν διαπραγματευόμουν με το ΔΝΤ, αλλά με συμφέροντα στην Ελλάδα». Για να συνεχίσει, «σιγά μην εμπνεύστηκε ο Ντομινίκ Στρος-Καν τις αμοιβές για τις Ελληνίδες καμαριέρες».
Μετά τις κυβερνητικές παλινωδίες, τις υπουργικές αντιπαραθέσεις περί... «μνημονοφρόνων» και «αντιμνημονιακών» και τις σκληρές δηλώσεις τόσο των εργατικών συνδικάτων όσο και των μικρών εργοδοτών (επαγγελματοβιοτέχνες και έμποροι), το θέμα των συμβάσεων επανήλθε, περίπου, στη διάσταση που είχε στο αρχικό Μνημόνιο (Μάιος 2010).
Το οποίο παρείχε την ευχέρεια, δυνητικά όμως, οι επιχειρησιακές συμβάσεις να βυθίζονται κάτω των κλαδικών. Αυτή όμως η δυνητική χρήση των επιχειρησιακών συμβάσεων ακυρώθηκε με τη δρακόντεια αναθεώρηση του Αυγούστου και έγινε οριζόντια, δηλ. γενικευμένη.
Τώρα, με την πρόβλεψη που περιέχει η δεύτερη αναθεώρηση του Μνημονίου περί υπεροχής μεν των επιχειρησιακών, κάτω όμως από ορισμένες (αχρείαστες) προϋποθέσεις, το όλο θέμα θα κριθεί στο Κοινοβούλιο με τους προαναφερθέντες εργοδότες να καραδοκούν για να μην περάσει μια ηπιότερη ρύθμιση έχοντας τις «πλάτες» της τρόικας.
Η υπουργός Εργασίας Λούκα Κατσέλη αναμένεται να καταθέσει πριν από το τέλος του έτους στη Βουλή τη σχετική ρύθμιση, αν και επιμένει να μην ανοίγει τα κυβερνητικά χαρτιά για τους όρους που θα γίνει αυτό. Προς τούτο έχει εξαγγείλει επαφές μεταξύ των κοινωνικών ανταγωνιστών (ΓΣΕΕ, ΣΕΒ, ΓΣΕΒΕΕ και Εμποροι) τις επόμενες ημέρες ώστε να εντοπίσει τυχόν σημεία συμφωνίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», οι εκπρόσωποι των Εμπόρων και η ΓΣΕΒΕΕ έθεσαν ποσοτικούς, ποιοτικούς και χρονικούς περιορισμούς στη συνάντηση που είχαν προχθές με την κ. Κατσέλη, η οποία τους ενεχείρισε σχέδιο νόμου, το οποίο προβλέπει:
α) Τη σύναψη ειδικής επιχειρησιακής σύμβασης διάρκειας έως 24 μηνών,
β) Την υποχώρηση των μισθών έως και 20% έναντι των κλαδικών και
γ) Την επαναφορά των αμοιβών αμέσως μετά την πάροδο δύο ετών.
Φοβούνται αθέμιτο ανταγωνισμό οι μικροί
Επιπροσθέτως, οι μικροί εργοδότες θέτουν και θέμα «εγγύησης του ανταγωνισμού». Να μην αποτελέσει η ειδική σύμβαση, η οποία θα υπογράφεται έπειτα από γνώμη του συμβουλίου κοινωνικής πολιτικής και αφού έχουν πιστοποιηθεί τα «αξεπέραστα οικονομικά προβλήματα μιας επιχείρησης», αφορμή για κοινωνικό ντάμπινγκ και μειωμένες τιμές στην αγορά.
Κάτι τέτοιο φέρεται να είπε η κ. Κατσέλη στην τρόικα των επιτηρητών -ισχυρίζονται πηγές του υπουργείου Εργασίας- «θα εβαθύνει την ύφεση στην αγορά».
* Ο πρόεδρος των Εμπόρων Β. Κορκίδης πρότεινε στους εργοδότες που θέλουν να μειώσουν το εργατικό κόστος να κάνουν χρήση του προγράμματος επιδότησης των ασφαλιστικών εισφορών που ήδη «τρέχει» από τον ΟΑΕΔ, μέσω του οποίου μπορούν να επιτύχουν οικονομίες άνω του 20% επί του συνολικού μισθολογικού κόστους. Και να μην προχωρήσουν σε μείωση της εργατικής αμοιβής.
* Ο πρόεδρος των Εμπόρων καθώς και ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Δ. Ασημακόπουλος έχουν συμπήξει «μέτωπο» με την εργατική πλευρά κατά της διάλυσης των εργασιακών σχέσεων.
Πάντως, είτε μια εταιρεία επιλέξει την ειδική σύμβαση είτε την επιδότηση του ΟΑΕΔ θα έχουν όφελος 20% επί του συνολικού εργατικού κόστους, ενώ και στις δύο περιπτώσεις θα απαγορεύονται οι απολύσεις ενόσω διαρκεί το πρόγραμμα (ή η ειδική σύμβαση).
«Στα πρόθυρα του λουκέτου»
Λίγο πριν από το λουκέτο -λόγω αξεπέραστων οικονομικών προβλημάτων μιας επιχείρησης- θα βρίσκει πεδίο εφαρμογής η ειδική επιχειρησιακή σύμβαση, η οποία θα υπερισχύει των κλαδικών και θα προβλέπει μείωση των εργατικών αμοιβών, ανέφερε χθες ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας, Γ. Κουτρουμάνης.
Στο ζήτημα της ισχύος των συμβάσεων έχει μπει αρκετό νερό στο κρασί των στελεχών του ΣΕΒ, των ΜΜΕ και των τραπεζών και παραμένουν δύο ακόμη αγκάθια:
Πρώτον, αυτό της μη επέκτασης των συμβάσεων στους εργαζομένους μιας επιχείρησης που δεν ανήκει στην αντίστοιχη εργοδοτική ένωση.
Ζήτημα που η κ. Κατσέλη αναμένεται να αντιμετωπίσει με τη χρήση επιστολής που είχε στείλει ο ΣΕΒ τον περασμένο Σεπτέμβριο, με την οποία αποδεχόταν την επέκταση.
Και δεύτερον, την υπογραφή επιχειρησιακής σύμβασης όπου δεν υπάρχει σωματείο (κάτω των 50 εργαζομένων). *

ΔΝΤ: Δώρο-άδωρο στην κυβέρνηση

Ως πολιτικό δώρο στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ εμφανίζουν πηγές του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου την αναφορά περί αχρείαστων απαγορεύσεων που προβλέπει το νέο αναθεωρημένο Μνημόνιο, με αποτέλεσμα να απομακρυνθεί από τις ακραίες φιλεργοδοτικές προβλέψεις της... αυγουστιάτικης (προηγούμενης) έκδοσης.
Οπως μεταδίδει ο ανταποκριτής της «Ε» στην Ουάσιγκτον, Δ. Δήμας, ανώτατος παράγοντας του ΔΝΤ χαρακτήρισε την εν λόγω πρόβλεψη «αοριστολογικές διατυπώσεις που προφανώς εξυπηρετούν τις πολιτικές ανάγκες της εκάστοτε ελληνικής κυβέρνησης». Ούτως ή άλλως, συνέχιζαν, και κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες «το ΔΝΤ έχει το πάνω χέρι και οποτεδήποτε χρειαστεί (καμπή διαπραγμάτευσης), επικρατεί η άποψή του».
Ωστόσο, οι ίδιες πηγές μετέφεραν και την εξής άκρως ενδιαφέρουσα ερμηνεία. Ο όρος undue restrictions διευκολύνει και το ΔΝΤ. Οι «αχρείαστες απαγορεύσεις» μπορεί να είναι πολλές, μπορεί να ισχυριστεί κανείς ότι το σχέδιο δεν πέτυχε την... αναγκαία μείωση των μισθών. Ενώ οι ελάχιστες απογορεύσεις περιόρισαν υπερβολικά το διαθέσιμο εισόδημα, εξέλιξη που μπορεί να ενοχοποιηθεί για την εμβάθυνση της ύφεσης. Τα ήξεις αφήξεις της άλλης πλευράς του Ατλαντικού επί ενός σχεδίου «διάσωσης» στην οποία λίγοι πιστεύουν. 
http://www.enet.gr/?i=news.el.oikonomia&id=227309


Άνω - κάτω η Ελληνική Αστυνομία!

Έτοιμα να κελαηδήσουν τα κουμπούρια στη Κατεχάκη!



Έβγαλαν τα πιστόλια τους ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ Λευτέρης Οικονόμου και ο Υπαρχηγός Γιάννης Ραχωβίτσας. Σε μια κρίση που υποβόσκει εδώ και καιρό ήρθε να προστεθεί το περιστατικό με τη σύλληψη Αμερικανίδας διαδηλώτριας ,το βράδυ της 15ης Νοεμβρίου κατά τη διάρκεια ολοκλήρωσης της πορείας του ΣΥΡΙΖΑ ενάντια στη παρουσία της Τρόικας στην Αθήνα. Σύμφωνα με καταγγελίες αυτοπτών μαρτύρων, το τελευταίο μπλοκ της πορείας δέχτηκε την βίαιη επίθεση αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ. Τότε η Αμερικανίδα χτυπήθηκε σοβαρά στο κεφάλι, το λαιμό και το στομάχι. Όπως καταγγέλθηκε οι αστυνομικοί της ΔΙΑΣ την χτύπησαν από πίσω και στη συνέχεια την κλότσησαν, ενώ βρισκόταν
ξαπλωμένη στο δρόμο.
Ο Εισαγγελέας που ήταν παρών στο κέντρο επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, ενώ την ίδια ώρα ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ ενημέρωσε τον αρμόδιο υπουργό κ. Παπουτσή πως θα ζητήσει να συλληφθούν οι αστυνομικοί που χτύπησαν την κοπέλα.
Στο θέμα παρενέβη ο δημιουργός της ΔΙΑΣ Γιάννης Ραχωβίτσας που αντέδρασε άμεσα σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Ο κ. Παπουτσής ζήτησε αυτοσυγκράτηση και αναμονή μέχρι που προέκυψε ότι η Αμερικανίδα μετέχει σε αντιεξουσιαστικό μπλογκ. Τότε ούτε λίγο ούτε πολύ ο υπουργός φέρεται να επέπληξε τον Λευτέρη Οικονόμου για την ... βιασύνη του.
Ο Αρχηγός ενοχλήθηκε σφόδρα αφού έκρινε πως ανεξάρτητα από το αν η διαδηλώτρια ήταν του αναρχικού χώρου, το αδίκημα του ξυλοδαρμού είχε τελεστεί και από τη στιγμή μάλιστα που ήταν και Αμερικανίδα θεωρούσε διπλό το κακό.
 Στη ενδιάμεσο βέβαια προστέθηκαν και οι αναρτήσεις στο Ιndymedia όπως ότι: "Πρόκειται για μια φασιστικής εμπνεύσεως αστυνομική δύναμη, την οποία και σύστησε στις αρχές του 2009, ο τότε Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής, Γ. Ραχωβίτσας, υπό τις ευλογίες πάντοτε του τότε υφυπουργού Εσωτερικών, Χ. Μαρκογιαννάκη, με πρόσχημα τη θωράκιση των μεγάλων αστικών κέντρων κατά της εγκληματικότητας". Το

θέμα έκλεισε αλλά οι εντυπώσεις έμειναν. Ο Υπαρχηγός πάντως του τι φύλαγε του Αρχηγού καθώς μια ημέρα μετά τη σύλληψη του δίδυμου Αργυρού-Τσάκαλου στο Παγκράτι, με απόφαση του κ. Οικονόμου κλήθηκε να επιληφθεί ενός απλού πυροβολισμού από Αλβανό αδειούχο των φυλακών σε βάρος ανδρών της ομάδας ΔΙΑΣ.

Ο Ραχωβίτσας τέθηκε εκτός του λεπτού θέματος της τρομοκρατίας, αν και ενώ ο κ. Οικονόμου απουσίαζε σε προγραμματισμένο ταξίδι στο Τέλ Αβίβ, ο Υπαρχηγός αλλά και η ομάδα ΔΙΑΣ ήταν εκείνοι που σήκωσαν το βάρος της σύλληψης του διδύμου που ταχυδρομούσε τους φακέλους -βόμβα. Πιστεύουμε πάντως να μην καταλήξει και η αστυνομία όπως κάποτε και η Πυροσβεστική υπηρεσία, με το αχτύπητο δίδυμο Κόη-Σούρλα.
http://crimesonair.blogspot.com


Και οι γιορτές συνεχίζονται...

Και άλλες κεμαλικές γιορτές στη Θράκη…


    Μέσα στην κατάρρευση των πάντων γύρω μας, συνεχίζεται φυσικά συνεχώς κλιμακούμενη η απόπειρα του εκτουρκισμού της Θράκης με την εμφύτευση ηθών, εθίμων και εορτών από τη…Μητέρα Πατρίδα. Διαβάζουμε λοιπόν το δημοσίευμα της τουρκοφυλλάδας της Κομοτηνής «Μπιρλίκ» (25-11-2010) για το πώς ακριβώς τιμήθηκε στον νομό Ροδόπης η κεμαλική Ημέρα του Δασκάλου. Παράλληλα ασφαλώς τιμήθηκε και πάλι (ε, αλλοίμονο!) ο εμπνευστής της, ως μεγάλος δάσκαλος (σ.σ. της κτηνωδίας, του φασισμού, της γενοκτονίας, κλπ). Απολαύστε τώρα τι ακριβώς τιμούν και με τι ηδονίζονται κάποιοι…συνάνθρωποί μας, ενώ διανύουμε το 10ο έτος του 21ου αιώνα:
    Με ενθουσιασμό γιορτάστηκε και φέτος στις 24 Νοεμβρίου η κληρονομιά που άφησε στο έθνος του ο μεγάλος Δάσκαλος Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, η Ημέρα του Δασκάλου. Η 24η Νοεμβρίου, Ημέρα του Δασκάλου, γιορτάστηκε με διάφορες τελετές σε όλη την Τουρκία και την Δυτική Θράκη. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, στην Δυτική Θράκη η 24η Νοεμβρίου, που γιορτάστηκε από τον Σύλλογο Τούρκων Δασκάλων Δυτικής Θράκης (B.T.T.Ö.B), ένωσε τους δασκάλους και τους μαθητές που ανατρέφουν. Στην εορταστική τελετή που έγινε στον Ίασμο, μετείχαν ο πρόξενος της τουρκικής δημοκρατίας στην Κομοτηνή Μουσταφά Σάρνιτς, ο υποπρόξενος Φατίχ Ακαρτζά, ο διοικητικός ακόλουθος Μουράτ Σεζγκίν, ο πρόεδρος του Συλλόγου Τούρκων Δασκάλων Σαμί Τοραμάν, ο διευθυντής του υποκαταστήματος της τράπεζας Ζιραάτ στην Κομοτηνή Τσαγρί Ιζμιρλίογλου, ο πρόεδρος του κόμματος DEB Μουσταφά Αλή Τσαβούς, πρόεδροι συλλόγων, πολιτικοί και συνταξιούχοι δάσκαλοι. Στην εορταστική βραδιά δόθηκαν διάφορες τιμητικές πλακέτες. Η μια εξ αυτών δόθηκε από την επικεφαλής του συνδυασμού ¨Πρώτο βήμα για την ισότητα¨ Σιμπέλ Μουσταφάογλου, προς τον πρόεδρο του   B.T.T.Ö.B Σαμί Τοραμάν. Τα χορευτικά συγκροτήματα της Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής και της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης κέρδισαν τον θαυμασμό με τους χορούς τους. Έγιναν ομιλίες για την σημασία της μέρας και για μια ακόμη φορά μνημονεύτηκε ο μέγας δάσκαλος Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ με αγάπη και σεβασμό
     Η ΔΥΤΙΚΗ ΘΡΑΚΗ  ΕΙΧΕ  ΔΙΑΣΗΜΟΥΣ ΜΟΥΣΑΦΙΡΗΔΕΣ
    Στον φετινό εορτασμό υπήρχαν και γυναίκες μουσαφίρηδες από την Τουρκία. Οι γυναίκες αφού επισκέφτηκαν το μνήμα του Σαδίκ Αχμέτ, ακολούθως πήγαν στο προξενείο της Τουρκικής Δημοκρατίας στην Κομοτηνή και την Τουρκική Νεολαία της Κομοτηνής.
    Φέτος ήταν εδώ ως τιμώμενα πρόσωπα η σύζυγος του νομάρχη Κωνσταντινούπολης κυρία Γκιουλ Μουτλού, η σύζυγος του νομάρχη Τεκίρνταγ, και η σύζυγος του βουλευτή του ΑΚΠ από την περιοχή Σίιρτ. Επίσης στον εορτασμό ήρθαν από την Τουρκία στην Δυτική μας Θράκη, γυναίκες από γνωστές επιχειρηματικές οικογένειες της Τουρκίας, όπως η κυρία Ιπεκέρ από την οικογένεια Ζεϊνέλ Αμπιντίν Ερντεμίν του ομίλου Γκένπα, γυναίκες από την οικογένεια Τουρκές, από την οικογένεια Ορούτς που κατάγεται από την Ούρφα και άλλες των οποίων τα ονόματα αγνοούμε. Η σύζυγος του αξέχαστου ηγέτη των Τούρκων της Δυτικής Θράκης Σαδίκ Αχμέτ, φέρνοντας με μεγάλες θυσίες, τόσο γνωστές οικογένειες στην Δυτική Θράκη, έδειξε ότι δεν είμαστε μόνοι, πράξη που κέρδισε τον θαυμασμό. Η Ισίκ Αχμέτ μαζί με τον γιό της Λεβέντ Σαδίκ και την κόρη της Φουντά Σαδίκ Αχμέτ, έδειξαν για μια ακόμη φορά πως η καρδιά τους χτυπάει στην Δυτική Θράκη.
    Ως εφημερίδα Μπιρλίκ και ως Τουρκική μειονότητα της Δυτικής Θράκης γιορτάζουμε με τον ίδιο ενθουσιασμό την 82η επέτειο της ίδρυσης από τον Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ στις 24 Νοεμβρίου του 1924 της Εθνικής Σχολής Δασκάλων, καθώς και την 30 επέτειο από την ανακήρυξη αυτής της μέρας ως ημέρας δασκάλου.
    Οι δάσκαλοι μας που εκπληρώνουν το ιερό καθήκον της διαμόρφωσης της εθνικής ταυτότητας και συνείδησης και της μετάδοσης της στις επόμενες γενιές, σήμερα όπως και στο παρελθόν, κατέχουν θέση κλειδί για την πρόοδο της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης.  Το ότι για αιώνες στην Δυτική Θράκη όπου ζούμε, αναπτύχθηκε και συνεχίστηκε η Τουρκική ταυτότητα και συνείδηση, αποτελεί επιτυχία των δασκάλων μας. Οι δάσκαλοι μας που με μεγάλες θυσίες και παρά τις αντιξοότητες εκπληρώνουν τα ιερά τους καθήκοντα, για εμάς είναι ιεροί.


Τα καθημερινά μας νέα...

Ελλάδα
Γιώργος Παπανδρέου Απέρριψε τα περί συνεκμετάλλευσης των ενεργειακών πόρων του Αιγαίου (2010-11-26) - To Bima
Ο κ. Γ. Παπανδρέου απέρριψε τα σενάρια που κυκλοφορούν περί συνεκμετάλλευσης των ενεργειακών πόρων του Αιγαίου. Μιλώντας από το βήμα της Βουλής και απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του προέδρου του ΛΑΟΣ..(14 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Θύελλα αντιδράσεων για το άνοιγμα των καταστημάτων στις 12 Δεκεμβρίου (2010-11-26) - Τα Νέα
Σφοδρές είναι οι αντιδράσεις του εμπορικού κόσμου για την απόφαση του νομάρχη Αθηνών και του προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου της Αθήνας να ανοίξουν τα καταστήματα την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου. «Παρ..(17 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
ΟΣΕ Προβληματισμός μετά το νέο επεισόδιο δολιοφθοράς στις Αφίδνες (2010-11-26) - To Bima
Έντονο προβληματισμό έχουν προκαλέσει στην ηγεσία του ΟΣΕ, τα όλο και συχνότερα κρούσματα δολιοφθοράς στο δίκτυο του Οργανισμού. Σήμερα, το πρωί  διαπιστώθηκε νέα δολιοφθορά με την κοπή καλωδίων,..(9 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Κάηκαν 78.000 ευρώ σε πυρκαγιά στην Καβάλα (2010-11-26) - Eleutherotypia
Από φωτιά που ξέσπασε σε αποθήκη στο κάμπινγκ Estella, Ελευθερών Καβάλας, κάηκαν και χαρτονομίσματα αξίας 78.000 ευρώ από τις 150.000 ευρώ, που φύλαγε ο ιδιοκτήτης στην αποθήκη...(11 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Ακόμη πιο εύκολη η τακτοποίηση των ημιυπαίθριων (2010-11-26) - Zougla.gr
Παρατείνεται με τροπολογία, που κατατέθηκε στη Βουλή την Παρασκευή, ως τις 28 Δεκεμβρίου, η προθεσμία υποβολής με συστημένη επιστολή στην Πολεοδομία, των δικαιολογητικών για τους ημιυπαίθριους χώρους...(10 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Κόσμος
«Μας οδηγούν στον πόλεμο» (2010-11-26) - Kalimera.gr
Η Βόρεια Κορέα κατηγορεί τη Νότια Κορέα και τις ΗΠΑ ότι οδηγούν την κορεατική χερσόνησο στο χείλος του πολέμου. Η Πιονγιάνγκ επικρίνει έντονα τις Σεούλ και Ουάσιγκτον για το γεγονός ότι πραγματοποιήσο..(8 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Νέα Ζηλανδία Τρίτη έκρηξη στο ορυχείο της, χωρίς να υπάρξουν θύματα (2010-11-26) - To Bima
Νέα έκρηξη σημειώθηκε σήμερα, χωρίς να προκαλέσει θύματα, στο ορυχείο της Νέας Ζηλανδίας, όπου 29 εργάτες βρήκαν τραγικό θάνατο πριν από μια εβδομάδα, ανακοίνωσε ο επικεφαλής του ορυχείου. Την πρώτη έ..(19 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Νέα Ζηλανδία Τρεις έφηβοι επέζησαν επί 50 ημέρες σε μία βάρκα στον Ειρηνικό Ωκεανό (2010-11-26) - To Bima
Τρεις έφηβοι επέζησαν επί πενήντα ημέρες πάνω σε μία μικρή βάρκα που έπλεε ακυβέρνητη στο Νότιο Ειρηνικό Ωκεανό, τρώγοντας καρύδες, ένα γλάρο που με κάποιο τρόπο κατάφεραν να πιάσουν και πίνοντας βρόχ..(12 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Wikileaks H Τουρκία βοήθησε την αλ- Κάιντα στο Ιράκ και οι ΗΠΑ το PKK στην Τουρκία (2010-11-26) - To Bima
Σε ενημέρωση των κυβερνήσεων της Βρετανίας, της Αυστραλίας, του Καναδά, της Δανίας, της Νορβηγίας και του Ισραήλ προχώρησε το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ λίγο πριν από την αναμενόμενη τις επόμενες ημ..(17 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ δυνάμεων ασφάλειας και λαθρεμπόρων ναρκωτικών στις 'φαβέλες' του Ρίο (2010-11-26) - ERT3
Πάνω από 30 νεκροί είναι ο απολογισμός από τις σφοδρές συγκρούσεις δυνάμεων ασφάλειας, "περίπου 200 αστυνομικοί, που όμως επικουρούνται από τεθωρακισμένα άρματα, και λαθρεμπόρων ναρκωτικών, σε αρκετέ..(5 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Πολιτική
Ανταλλαγές πυρών Κουβέλη - Κουμουνδούρου (2010-11-26) - To Bima
Οξύνονται οι ενδοαριστερές αντιπαραθέσεις με επίκεντρο την οικονομική κρίση και ενόψει της πρόσκλησης του πρωθυπουργού στους πολιτικούς αρχηγούς για εθνική συναίνεση. Ο ΣΥΝ κατηγόρησε ευθέως την Δημοκ..(2 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Δημαράς: δεν παραιτούμε (2010-11-26) - Τα Νέα
«Παρορμητισμό της στιγμής» χαρακτηρίζει ο Γιάννης Δημαράς τη δήλωσή του περί παραίτησης από το βουλευτικό αξίωμα το βράδυ των εκλογών, όταν δεν κατάφερε να περάσει στον δεύτερο γύρο. Τώρα, ξεκαθαρίζε..(2 σχετικα αρθρα) (1 σχολιο)
Απάντηση Π. Παναγιωτόπουλου σε κυβερνητικό εκπρόσωπο (2010-11-26) - Express.gr
 Η Νέα Δημοκρατία είναι η κατεξοχήν αξιόπιστη και υπεύθυνη πολιτική δύναμη προςτην οποία στρέφονται όλο και περισσότεροι πολίτες σε ώρες βαθύτατης κρίσης,«είτε το θέλει ο πρωθυπουργός είτε όχι» υ..(2 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Μεθόδευση διαλυτικών εξελίξεων... (2010-11-26) - City Press
Μεθόδευση διαλυτικών εξελίξεων με αφορμή τα όσα συμβαίνουν στη ΝΔ βλέπει ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης. Όπως είπε, «από την όλη αυτή κατάσταση ωφελείται το ΠΑΣΟΚ, το οποίο θα κληθεί να πάρ.. (0 σχολια)
Φοροαπαλλαγές για νέες επενδύσεις (2010-11-26) - To Bima
Με φορολογικά κίνητρα θα υποκατασταθεί η επιχορήγηση σε ρευστό στις επιχειρήσεις, στον νέο επενδυτικόαναπτυξιακό νόμο που θα φέρει πολύ σύντομα στη Βουλή προς ψήφιση ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης..(2 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Διάφορα
Σαουδική Αραβία Συνελήφθησαν 149 άτομα, ύποπτα για σχέση με την Αλ Κάιντα (2010-11-26) - To Bima
Η Σαουδική Αραβία ανακοίνωσε ότι μέσα σε διάστημα οκτώ μηνών έχει συλλάβει 149 άτομα από 19 «πυρήνες» που συνδέονται με την Αλ Κάιντα και ότι απέτρεψε επιθέσεις κατά αξιωματούχων της κυβέρνησης και τω..(5 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
ΠΡΟΣΟΧΗ-ΔΙΟΡΘΩΣΗ. Ελβετία. Εκκληση από τον ΟΗΕ για τη συγκέντρωση πόρων για την παροχή βοήθειας στην (2010-11-26) - Express.gr
ΠΡΟΣΟΧΗ - ΔΙΟΡΘΩΣΗΣύμφωνα με νεότερο τηλεγράφημα του Γαλλικού Πρακτορείου η πρώτη παράγραφος τουτηλεγραφήματος με τίτλο: "Ελβετία. Εκκληση από τον ΟΗΕ για τη συγκέντρωση πόρωνγια την παροχή βοήθειας σ..(4 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Χρυσοχοΐδης: «Είναι ευκαιρία να αλλάξουμε την Ελλάδα» (2010-11-26) - Kathimerini
Είναι ευκαιρία να αλλάξουμε την Ελλάδα κι όλοι μαζί να προχωρήσουμε μ' ένα νέο εθνικό κοινωνικό σύμφωνο, μαζί με όλους τους κοινωνικούς εταίρους. Αυτό τόνισε σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδή..(2 σχετικα αρθρα) (4 σχολια)
Καταδίκη Κοσοβάρου για εγκλήματα πολέμου (2010-11-26) - Kathimerini
Από το Ανώτατο Δικαστήριο του Κοσόβου. Ένας Αλβανός πρώην αντάρτης του Κοσόβου καταδικάστηκε σε κάθειρξη 14 ετών για εγκλήματα πολέμου σε βάρος αμάχων, κατά τη διάρκεια του πολέμου του 1998-99. Ο Ιντρ..(2 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Κινητοποίηση ΕΔΟΘ και ΕΚΘ στη Θεσσαλονίκη (2010-11-26) - Kathimerini
Κινητοποίηση με αφορμή τα επικείμενα μέτρα της τρόικας και την 24ωρη πανελλαδική γενική απεργία στις 15 Δεκεμβρίου συνδιοργάνωσαν, απόψε, η Ένωση Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης και το Εργα..(2 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Οικονομικά
Μπαρόζο: «Δε ζητά βοήθεια η Πορτογαλία» (2010-11-26) - Ta Nea
«Απολύτως ψευδή» χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και πρώην πρωθυπουργός της Πορτογαλίας, Ζοζέ Μπαρόζο, τα δημοσιεύματα που θέλουν την Πορτογαλία να ακολουθεί την Ελλάδα και την Ιρλανδί..(28 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Εκπρόσωπος του Επιτρόπου Οικονομικών Όλι Ρεν: "Ο μηχανισμός διασφαλίζει πλήρως τις χρηματοπιστωτικές (2010-11-26) - ERT3
Καθησυχαστική εμφανίζεται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, απαντώντας στα ολοένα και πιο πυκνά δημοσιεύματα του ευρωπαϊκού Τύπου που θέλουν την Πορτογαλία και την Ισπανία να είναι οι επόμενες χώρες της ευρωζώνη..(40 σχετικα αρθρα) (1 σχολιο)
Ξεκινούν τα προγράμματα ΟΑΕΔ για ασφαλιστικές εισφορές (2010-11-26) - Zougla.gr
Από την ερχόμενη Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι εργοδότες να υποβάλλουν αιτήσει για το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ, «Ειδικό διετές πρόγραμμα προώθησης της απασχόλησης με επιχορήγηση των ασφ..(12 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
MIG: Τα κέρδη του γ΄3μηνου αντιστάθμισαν τις λειτουργικές ζημιές του 6μηνου (2010-11-26) - Kerdos
Mε κέρδη της τάξης των 1,9 εκατ. ευρώ έκλεισε το τρίτο τρίμηνο για τη Marfin Investment Group με αποτέλεσμα να αντισταθμιστούν οι λειτουργικές ζημιές του πρώτου εξαμήνου του 2010. Στο σύνολο..(46 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Στην τελική ευθεία η αναδιάρθρωση του ΟΑΣΑ (2010-11-26) - Pathfinder.gr
Αυστηρά χρονοδιαγράμματα για όλες τις ριζικές αλλαγές στο Δημόσιο θέτει η κυβέρνηση, υπό το ασφυκτικό πλαίσιο 90 ημερών που έχει θέσει η τρόικα στη χωρά μας. Σε δύο εβδομάδες αναμένεται να είναι έτοιμ..(8 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
 


Ο Διγενής του Έθνους!

Γεώργιος Γρίβας- ο Διγενής του Έθνους


mag-grivasΜια μονογραφία - αναδρομή στη ζωή και στη δράση του Έλληνα πολέμαρχου Κορυφαία στρατιωτική φυσιογνωμία του Έθνους μας στον 20o αιώνα, ο Γεώργιος Γρίβας έδωσε το παρόν στην εθνική εξόρ¬μηση στην Μικρά Ασία και στο βορειοηπειρωτικό έπος του 1940. Κράτησε την πα¬τρίδα όρθια σε δύο από τις πλέον κρίσιμες περιόδους: τον Δεκέμβριο του 1944, όταν όλα και όλοι κατέρρεαν, κατέστη ο κυμα¬τοθραύστης όπου έσπασαν τα όνειρα της κομμουνιστικής λαίλαπας για μετατροπή της Ελλάδος σε λαϊκή "δημοκρατία". Και το 1955-59, στην τελευταία ως σήμερα εποποιία του Έθνους, στον επικό αγώνα της ΕΟΚΑ στην ελληνική Κύπρο, ο Γεώργι¬ος Γρίβας, με την εμπνευσμένη ηγεσία του, κατοχυρώθηκε στη συλλογική μνήμη των Πανελλήνων ως ο "Διγενής" των καιρών μας. Και έτσι, στεφανωμένος με αυτόν τον ιστορικό τίτλο, πέρασε στον θρύλο και την ιστορία.

Το νέο έργο του ιστορικού Σταύρου Καρκαλέτση, με τίτλο «Γεώργιος Γρίβας- Ο Διγενής του Έθνους» κυκλοφορεί από την Παρασκευή 26 Νοεμβρίου στα περίπτερα και στους πάγκους των Αθηνών, από τη σειρά «οι μονογραφίες του Patria».


Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More