26.11.10

Και οι γιορτές συνεχίζονται...

Και άλλες κεμαλικές γιορτές στη Θράκη…


    Μέσα στην κατάρρευση των πάντων γύρω μας, συνεχίζεται φυσικά συνεχώς κλιμακούμενη η απόπειρα του εκτουρκισμού της Θράκης με την εμφύτευση ηθών, εθίμων και εορτών από τη…Μητέρα Πατρίδα. Διαβάζουμε λοιπόν το δημοσίευμα της τουρκοφυλλάδας της Κομοτηνής «Μπιρλίκ» (25-11-2010) για το πώς ακριβώς τιμήθηκε στον νομό Ροδόπης η κεμαλική Ημέρα του Δασκάλου. Παράλληλα ασφαλώς τιμήθηκε και πάλι (ε, αλλοίμονο!) ο εμπνευστής της, ως μεγάλος δάσκαλος (σ.σ. της κτηνωδίας, του φασισμού, της γενοκτονίας, κλπ). Απολαύστε τώρα τι ακριβώς τιμούν και με τι ηδονίζονται κάποιοι…συνάνθρωποί μας, ενώ διανύουμε το 10ο έτος του 21ου αιώνα:
    Με ενθουσιασμό γιορτάστηκε και φέτος στις 24 Νοεμβρίου η κληρονομιά που άφησε στο έθνος του ο μεγάλος Δάσκαλος Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, η Ημέρα του Δασκάλου. Η 24η Νοεμβρίου, Ημέρα του Δασκάλου, γιορτάστηκε με διάφορες τελετές σε όλη την Τουρκία και την Δυτική Θράκη. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, στην Δυτική Θράκη η 24η Νοεμβρίου, που γιορτάστηκε από τον Σύλλογο Τούρκων Δασκάλων Δυτικής Θράκης (B.T.T.Ö.B), ένωσε τους δασκάλους και τους μαθητές που ανατρέφουν. Στην εορταστική τελετή που έγινε στον Ίασμο, μετείχαν ο πρόξενος της τουρκικής δημοκρατίας στην Κομοτηνή Μουσταφά Σάρνιτς, ο υποπρόξενος Φατίχ Ακαρτζά, ο διοικητικός ακόλουθος Μουράτ Σεζγκίν, ο πρόεδρος του Συλλόγου Τούρκων Δασκάλων Σαμί Τοραμάν, ο διευθυντής του υποκαταστήματος της τράπεζας Ζιραάτ στην Κομοτηνή Τσαγρί Ιζμιρλίογλου, ο πρόεδρος του κόμματος DEB Μουσταφά Αλή Τσαβούς, πρόεδροι συλλόγων, πολιτικοί και συνταξιούχοι δάσκαλοι. Στην εορταστική βραδιά δόθηκαν διάφορες τιμητικές πλακέτες. Η μια εξ αυτών δόθηκε από την επικεφαλής του συνδυασμού ¨Πρώτο βήμα για την ισότητα¨ Σιμπέλ Μουσταφάογλου, προς τον πρόεδρο του   B.T.T.Ö.B Σαμί Τοραμάν. Τα χορευτικά συγκροτήματα της Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής και της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης κέρδισαν τον θαυμασμό με τους χορούς τους. Έγιναν ομιλίες για την σημασία της μέρας και για μια ακόμη φορά μνημονεύτηκε ο μέγας δάσκαλος Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ με αγάπη και σεβασμό
     Η ΔΥΤΙΚΗ ΘΡΑΚΗ  ΕΙΧΕ  ΔΙΑΣΗΜΟΥΣ ΜΟΥΣΑΦΙΡΗΔΕΣ
    Στον φετινό εορτασμό υπήρχαν και γυναίκες μουσαφίρηδες από την Τουρκία. Οι γυναίκες αφού επισκέφτηκαν το μνήμα του Σαδίκ Αχμέτ, ακολούθως πήγαν στο προξενείο της Τουρκικής Δημοκρατίας στην Κομοτηνή και την Τουρκική Νεολαία της Κομοτηνής.
    Φέτος ήταν εδώ ως τιμώμενα πρόσωπα η σύζυγος του νομάρχη Κωνσταντινούπολης κυρία Γκιουλ Μουτλού, η σύζυγος του νομάρχη Τεκίρνταγ, και η σύζυγος του βουλευτή του ΑΚΠ από την περιοχή Σίιρτ. Επίσης στον εορτασμό ήρθαν από την Τουρκία στην Δυτική μας Θράκη, γυναίκες από γνωστές επιχειρηματικές οικογένειες της Τουρκίας, όπως η κυρία Ιπεκέρ από την οικογένεια Ζεϊνέλ Αμπιντίν Ερντεμίν του ομίλου Γκένπα, γυναίκες από την οικογένεια Τουρκές, από την οικογένεια Ορούτς που κατάγεται από την Ούρφα και άλλες των οποίων τα ονόματα αγνοούμε. Η σύζυγος του αξέχαστου ηγέτη των Τούρκων της Δυτικής Θράκης Σαδίκ Αχμέτ, φέρνοντας με μεγάλες θυσίες, τόσο γνωστές οικογένειες στην Δυτική Θράκη, έδειξε ότι δεν είμαστε μόνοι, πράξη που κέρδισε τον θαυμασμό. Η Ισίκ Αχμέτ μαζί με τον γιό της Λεβέντ Σαδίκ και την κόρη της Φουντά Σαδίκ Αχμέτ, έδειξαν για μια ακόμη φορά πως η καρδιά τους χτυπάει στην Δυτική Θράκη.
    Ως εφημερίδα Μπιρλίκ και ως Τουρκική μειονότητα της Δυτικής Θράκης γιορτάζουμε με τον ίδιο ενθουσιασμό την 82η επέτειο της ίδρυσης από τον Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ στις 24 Νοεμβρίου του 1924 της Εθνικής Σχολής Δασκάλων, καθώς και την 30 επέτειο από την ανακήρυξη αυτής της μέρας ως ημέρας δασκάλου.
    Οι δάσκαλοι μας που εκπληρώνουν το ιερό καθήκον της διαμόρφωσης της εθνικής ταυτότητας και συνείδησης και της μετάδοσης της στις επόμενες γενιές, σήμερα όπως και στο παρελθόν, κατέχουν θέση κλειδί για την πρόοδο της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης.  Το ότι για αιώνες στην Δυτική Θράκη όπου ζούμε, αναπτύχθηκε και συνεχίστηκε η Τουρκική ταυτότητα και συνείδηση, αποτελεί επιτυχία των δασκάλων μας. Οι δάσκαλοι μας που με μεγάλες θυσίες και παρά τις αντιξοότητες εκπληρώνουν τα ιερά τους καθήκοντα, για εμάς είναι ιεροί.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More