19.9.11

Οι Ελληνοκύπριοι ξεκίνησαν!

ENAΡΞΗ ΓΕΩΤΡΗΣΕΩΝ!

Εφ. Χουριέτ 19-9-2011.

Και οι Ελληνοκύπριοι άρχισαν γεωτρήσεις.
Ο Ελληνοκυπριακός τομέας παρά τις τόσες προειδοποιήσεις της Τουρκίας άρχισε στα ανοιχτά του νησιού δραστηριότητες για έρευνα φυσικού αερίου.
Με βάση την είδηση του AFP , ο Ελληνοκύπριος διευθυντής του τομέα Ενέργειας του υπουργείου Βιομηχανίας Σόλων Κασσίνης δήλωσε πως η αμερικανική εταιρία Noble από χτες άρχισε δραστηριότητες γεωτρήσεων στα ανοιχτά των νότιων παραλίων νότια του νησιού.

Ο Κασσίνης μιλώντας στο Κυπριακό πρακτορείο ειδήσεων είπε ότι οι κινήσεις αυτές γίνονται στο οικόπεδο Νο 12 στα πλαίσια της ΑΟΖ που καθορίστηκε με την συμφωνία μεταξύ Νότιας Κύπρου και Ισραήλ και γίνονται από την πλατφόρμα Όμηρος-Φέριγκτον.
Ο Κασίνης ανέφερε πως αυτή τη στιγμή οι έρευνες πάνε καλά και σε δήλωση του στο Ασοσιέτεντ Πρες είπε πως ήδη έχουν φτάσει σε βάθος 80 μέτρων.
Ο Ελληνοκύπριος αξιωματούχος στο Ρόιτερς ανέφερε πως οι νυν εργασίες είναι προπαρασκευαστικές και ότι η διαδικασία προβλέπεται να ολοκληρωθεί σε 73 μέρες.
ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΠΕΤΑΝΕ HERON
Με βάση είδηση του πρακτορείου Αναντολού, το Κυπριακό ραδιόφωνο ανέφερε πως πάνω από την περιοχή της πλατφόρμας της Noble Energy ίπτανται Ισραηλινά μη επανδρωμένα κατασκοπευτικά αεροπλάνα Heron, και ότι Ισραηλινά πολεμικά πλοία εθεάθηκαν στα νότια της πλατφόρμας.
Η ένταση από την κρίση για τις γεωτρήσεις τον τελευταίο καιρό ανέβηκε με τις δηλώσεις που έγιναν από την τουρκική και ελληνοκυπριακή πλευρά.
Ο υπουργός Ενέργειας Τανέρ Γιλντίζ σε ανακοίνωση που έκανε σήμερα το πρωί, είχε αναφέρει ότι σε περίπτωση που οι Ελληνοκύπριοι αρχίσουν δραστηριότητες γεωτρήσεων στην Ανατολική μεσόγειο, και η Τουρκία θα κάνει έρευνες για πετρέλαιο στην περιοχή. Ο Γιλντίζ είχε αναφέρει ότι τα σεισμογραφικά ερευνητικά πλοία θα συνοδεύονται από πολεμικά πλοία.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More