Μήπως ἀκούσατε κάτι γιὰ τὸν Δρούτσα καὶ τὴν Β. Ἤπειρο;
Ἀμφιβάλλω!
Ἀπὼν ὁ ὑπουργός! Κάποιαν διαμαρτυρία; Κάποια τοποθέτησις; Κάποια δικαιολογία; Ἀπών ὁ ὑπουργός! Ἀλήθεια, ποίας χώρας εἶναι ὑπουργός ἐξωτερικῶν; Ἢ μήπως δὲν εἶναι ὑπουργὸς ἐξωτερικῶν καμμίας χώρας καὶ ἁπλῶς ὑπογράφει ὡς πληρεξούσιος κάποιων δικῶν του;
Φιλονόη.
Ἀρκετὰ ἐρωτηματικὰ στὸ Ὁ ἀνίκανος ἢ ὀ ἀνθέλλην φὸν Δημητράκης;
Αλβανία: Κόντρα Κυβέρνησης και Δικαιοσύνης για αλλαγές στην Ιθαγένεια
Τίρανα.
“Το Συνταγματικό Δικαστήριο ξεκινά επανεξέταση του Αστικού Δικαίου, το οποίο ορίζει την έννοια της ιθαγένειας των πολιτών και αλλαγές στην καταγραφή της”, γράφει το
αλβανικό δημοσίευμα και συνεχίζει:
Το Επαρχιακό Δικαστήριο των Αγίων Σαράντα, στο οποίο εντάσσονται οι περιοχές της Πέρμετ και της Σκόδρας, έχουν κρίνει τη διάταξη της ιθαγένειας στο αστικό δίκαιο ως «αντισυνταγματική».Η αλβανική κυβέρνηση αμφισβητεί την απόφαση αυτή και θεωρεί ότι η ιθαγένεια πρέπει να παραμείνει ως στοιχείο προσωπικό στα μητρώα των πολιτών.
Η εκπρόσωπος της κυβέρνησης, Μαρσίντα Τζαφερλάρι, εξέφρασε την ανησυχία της, στα μέλη του Συνταγματικού Δικαστηρίου, ότι αν αφαιρεθεί ο όρος της εθνικότητας, υπάρχει το ερώτημα πόσο αυτό θα επηρεάσει αργότερα τη διατήρηση της αλβανικής εθνικής ταυτότητας. «Η ιθαγένεια είναι ένα στοιχείο του μητρώου», είπε χαρακτηριστικά.
Η αλλαγή της διαδικασίας για την ιθαγένεια προτάθηκε πρώτιστα από τον Αναπληρωτή του Ανώτατου Συμβουλίου Δικαιοσύνης, Κρέσνικ Σπαχίου/ Kreshnik Spahiu, ο οποίος είχε δηλώσει ότι στην Κορυτσά στο Πέρμετ και στο Αργυρόκαστρο, έχουν κάνει αλλαγή της εθνικότητάς τους περίπου δύο χιλιάδες κάτοικοι (σ.σ. αλλαγή από αλβανική σε ελληνική ιθαγένεια). Και ότι με τις αλλαγές που έγιναν στο αστικό δίκαιο το 2003, η ιθαγένεια αναγνωρίστηκε ως το πρώτο συστατικό της ατομικής καταχώρησης των πολιτών στα μητρώα.
–
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου