20.2.11

Τα παραμύθια του ΚΚΕ!

Τα παραμύθια της Μάχης του Αμαρίου (1944).


(έρευνα του ΔΑΙΔΑΛΟΥ.

Ποταμοί Αμαρίου 1944: O EΛΑΣ εξοντώνει τουλάχιστον 400 Γερμανούς που ήταν επιβάτες μόλις σε 6 αυτοκίνητα!

Όπως θα δείτε για ακόμα μια φορά ποτέ μα ποτέ δε συμφωνούν οι πηγές και οι μαρτυρίες των ανταρτών μεταξύ τους για τις “μάχες” που έδωσαν με τους κατακτητές, αλλά λένε και διάφορα απίστευτα από πάνω για την “αντιστασιακή” τους δράση. Δείτε πρώτα ένα χαρακτηριστικό δείγμα εδώ: Πώς γράφονται τα απομνημονεύματα του ΕΛΑΣ.
1) Άρθρο του Ριζοσπάστη του 1945 με το χρονικό της μάχης

Μάχη Αμαριού 1944, Ριζοσπάστης 1945
Σύμφωνα με τους κομμουνιστές του Ριζοσπάστη έχουμε:
Νεκροί Γερμανοί: 180
Αιχμάλωτοι Γερμανοί: 25
Τραυματίες Γερμανοί: 200+
2) Κείμενο με τη μαρτυρία του Αλέκου Μαθιουδάκη, (πατήστε) καπετάνιου του ΕΛΑΣ
Προσέξτε ότι υπάρχει ηρώο για την εξουδετέρωση λέει γερμανικής φάλαγγας στις 11/9/1945. Με μια προσεκτική ματιά βλέπουμε ότι η φάλαγγα αποτελείτο από δύο οχήματα που κατέφθασαν κατά τις 10 το πρωί και άλλα τέσσερα που ήρθαν αργότερα, δηλαδή οι κατά το Ριζοσπάστη 405 Γερμανοί που εξόντωσαν επέβαιναν σε 6 οχήματα!!

Αλέκος Μαθιουδάκης, Μάχη Αμαρίου 1944Αλέκος Μαθιουδάκης, Μάχη Αμαρίου 1944
Απώλειες Γερμανών δεν γράφει καν λέγοντας ότι βρέθηκαν “πολλοί” σκοτωμένοι και “αρκετοί” πιάστηκαν αιχμάλωτοι, γενικά και αόριστα.
Σύμφωνα με τον καπετάνιο του ΕΛΑΣ έχουμε:
Νεκροί Γερμανοί: πολλοί
Αιχμάλωτοι Γερμανοί: αρκετοί
Τραυματίες Γερμανοί: ???
3) Αναδημοσίευση μαρτυρίας από το περιοδ. ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙΣ του Συνδέσμου Φιλολόγων Ρεθύμνου, Τ. 7 – 8, 2000, σελ.141 – 151, όπου διαβάζουμε και απίστευτες περιγραφές για μάχες σώμα σώμα με στρατιώτες των SS και άλλα τέτοια. Δείτε το στο ιστολόγιο “Άγονη Γραμμή (πατήστε). Πραγματικά μας αφήνει άφωνους η αυτοθυσία και η παληκαριά των αντιστασιακών του ΕΛΑΣ (αν φυσικά πιστεύει κανείς αυτά που γράφουν).
Στο τέλος του κειμένου υπάρχει το ανακοινωθέν του ΕΛΑΣ σχετικά με τη μάχη:
«Το πρωί της 11.9.1944 τμήμα ανταρτών του ΕΛΑΣ μετέβη στη Σχολή Ασωμάτων και αφόπλισε τους Γερμανούς φυλακές της, σχημάτισε επιτροπή από πρόσωπα κύρους των γύρω χωριών για τη διαφύλαξη των χιλιάδων οκάδων τροφίμων κ.λπ.  Λάφυρα: Ένα αυτοκίνητο, τρία μεγάλα πολυβόλα, πολλά όπλα, χειροβομβίδες, ένα ραδιόφωνο, πολλά ζεύγη κάλτσες κ.λπ. Την ίδια μέρα μεταφέρθηκαν οι δυνάμεις μας δι’ αυτοκινήτου στις θέσεις Ποταμούς και συγκρούσθηκαν με γερμανικές δυνάμεις που μετεφέροντο με δύο αυτοκίνητα. Η μάχη βαστά πέντε ώρες. Αποτέλεσμα τριάντα Γερμανοί σκοτωμένοι, δώδεκα αιχμάλωτοι και οχτώ τραυματίες που παραδόθηκαν σε αντιπρόσωπο του Ερυθρού Σταυρού και έλαβαν την κατάλληλη ιατρική περίθαλψη. Κανείς Γερμανός δεν διέφυγε.
Λάφυρα: Δύο αυτοκίνητα, επτά πολυβόλα, πενήντα όπλα και ταχυβόλα, αρκετά πιστόλια, πενήντα χιλιάδες σφαίρες, αρκετές ποσότητες μακαρόνια, ρύζι, κονσέρβες.
Νέες γερμανικές δυνάμεις έφθασαν προς ενίσχυση. Αρχισε δεύτερη συμπλοκή και οι κύριες δυνάμεις των Γερμανών συντρίφτηκαν. Ήδη τα τμήματα μας μάχονται με τα υπολείμματα τους.
Σ’ αυτές τις μάχες διακρίθηκαν ο Δ/ντής του Τάγματος Στρατής Βελουδάκης, ο δ/της του λόχου Στέλιος Αγγελάκης και ο καπετάνιος του ΕΛΑΣ Λεμονιάς».
Σύμφωνα λοιπόν με τους αντάρτες έχουμε:
Νεκροί Γερμανοί: 30
Αιχμάλωτοι Γερμανοί: 12
Τραυματίες Γερμανοί: 8
4) Άλλη πηγή από ιστοσελίδα Κρητών μας ενημερώνει: (αν και έχουν λάθος την ημερομηνία της μάχης)
Η Μαχη στους Ποταμους Αμαριου ηταν απο τις πιο σημαντικες του Αντιστασιακου Αγωνα. Στις 14 Σεπτεμβριου 1944 ενα τμημα του 44ου Συντ/τος Κρητης του ΅ΕΛΑΣ κυκλωνει και καταλαμβανει τη Σχ. Ασωμάτων και ενα αλλο τμημα τα 2 υψωματα στη θεση “Λινές” στους Ποταμους. Οταν εφτασαν τα γερμανικα αυτοκινητα που πηγαιναν στρατο στο Αμάρι άρχισε η μαχη. Οι Γερμανοι κυκλώθηκαν απο τους Ανταρτες με αποτελέσμα να σκοτωθουν 30 και να τραυματιστουν 7 και να αιχμαλωτιστουν 23. Απο τους Ανταρτες σκοτωθηκε 1 και τραυματιστηκαν 2. Αυτη η μαχη περιορισε τις επιδρομες των Γερμανων στην υπαιθρο και δεν τολμησαν να προβουν σε αντιποινα. Σημερα υπάρχει στο χωρο αυτό ηρώο.
Έχουμε δηλαδή:
Νεκροί Γερμανοί: 30
Αιχμάλωτοι Γερμανοί: 23
Τραυματίες Γερμανοί: 7
5) Περιοδικό ΑΓΙΑ ΓΑΛΗΝΗ, τεύχος 3 (1981), μαρτυρία για τη Μάχη του Αμαρίου
Δείτε το εδώ, σελίδες 8-11 του περιοδικού: http://enosipreveli.gr/agiagalini/periodiko/teuxos%203o.pdf
Αγία Γαλήνη, Μάχη του Αμαριού 1944Αγία Γαλήνη, Μάχη του Αμαριού 1944
Τα αυτοκίνητα της φάλαγγας τελικά δεν είναι έξι αλλά τρία και η συνολική δύναμη των Γερμανών 70 στρατιώτες.
Άρα σύμφωνα με την μαρτυρία έχουμε:
Νεκροί Γερμανοί: 34
Αιχμάλωτοι Γερμανοί: 16
Τραυματίες Γερμανοί: ???
==================================================================================
Ποιά είναι η αλήθεια για τη Μάχη του Αμαρίου; Ας δούμε τι λέει ο ιστορικός Μπήβορ στο πολύ καλό βιβλίο του “Κρήτη: Η Μάχη και η Αντίσταση” (Crete: The Battle and the Resistance):
α) Το πρώτο και το βασικότερο είναι πως στη μάχη συμμετείχαν και αντάρτες της ΕΟΚ και όχι μόνο του ΕΛΑΣ. Άρα η ενέδρα ήταν κοινή. Η μαρτυρία από το περιοδικό ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙΣ αναφέρει πως οι ΕΛΑΣίτες έκαναν πρόταση στις εθνικιστικές ομάδες της περιοχής οι οποίες λέει αρνήθηκαν οπότε οι… κομμάντος του Αμαρίου αποφάσισαν ότι «θα πολεμήσομε έστω και μόνοι μας» και σύμφωνα με την αρχαία επιγραμματική ρήση «πλην Λακεδαιμονίων»!!
β) Ο Μπήβορ αναφέρει πως οι νεκροί ήταν 16 ή 17 ενώ αιχμάλωτοι πέρασαν στα χέρια τόσο των ΕΛΑΣιτών όσο και των ΕΟΚιτών.
γ) Σύμφωνα πάλι με τον Μπήβορ, οι ΕΛΑΣίτες εκτέλεσαν 9 αιχμαλώτους, σε αντίθεση με τους ΕΟΚίτες (βέβαια και αυτοί εκτελούσαν αιχμαλώτους άσχετα αν εδώ τήρησαν διαφορετική στάση).
Άρα συνολικά οι απώλειες των γερμανικών στρατευμάτων ήταν το μέγιστο 25 με 26 άτομα. Αυτή είναι λοιπόν η ιστορική αλήθεια χωρίς παραμύθια και κομμουνιστικές υπερβολές.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More