20.3.11

Δεν ντρέπονται οι τουρκόσποροι;

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΧΙΛΙΑ.

Περιοδικό Ρόντοπ Ρουζγκαρί 20-3-2011.

ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΟΝ ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΟ ΤΥΠΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΟ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΧΙΛΙΑ.
Ως σύλλογος Χίλια υπήρξαμε αυτόπτες μάρτυρες των προβλημάτων που δημιούργησε η Χαρά Νικοπούλου στο Μεγάλο Δέρειο. Ακόμα και σήμερα είναι ορατά τα κακά ίχνη που άφησε η Χαρά Νικοπούλου πάνω στου χωρικούς και στα παιδιά του Μεγάλου Δερείου.
Το μόνο έγκλημα του μειονοτικού τύπου ήταν ότι μετέδωσε σε όλο τον κόσμο με όλη τους την γύμνια τα προβλήματα των μειονοτικών και τις αδικίες που υπέστησαν. Είτε στα περιστατικά της Χαράς Νικοπούλου, είτε στα άλλα που αντιμετωπίζουν οι μειονοτικοί, ο στόχος είναι σαφής και ξεκάθαρος.
Γίνεται προσπάθεια μέχρι σήμερα, είτε με δικαστήρια είτε με σωματικές επιθέσεις, να φιμωθεί ο μειονοτικός τύπος και οι μειονοτικοί σύλλογοι. Ήρθε καιρός να πούμε ένα στοπ. Πρέπει να στηρίξουμε τον μειονοτικό τύπο. Ο τύπος μας είναι η φωνή μας.
Η χώρα μας η Ελλάδα είναι επί μακρόν μια Ευρωπαϊκή χώρα. Δεν είναι καθόλου εύκολο όμως να καλυφθούνε και να ξεχαστούνε τα άσχημα παιχνίδια που παίζονται σε βάρος της μειονότητας. Ένα παράδειγμα από τις αδικίες που αντιμετωπίζουμε και δεν έγινε δυνατόν να σταματήσουν, είναι ότι ο σύλλογος Χίλια εδώ και ένα χρόνο δικάστηκε σε δύο νομούς και υπήρξε επιδίωξη και για τρίτο δικαστήριο, ενώ παράλληλα κατασκευάστηκε και εκκλησία σε βακουφική περιοχή. Εν προκειμένω είναι σαφές πως ο στόχος είναι η φίμωση του μειονοτικού τύπου.
Εμείς λοιπόν ως μειονοτικοί δείχνουμε την απαραίτητη ευαισθησία ; Να μην παρηγορούμε τους εαυτούς μας με σκέψεις του τύπου ¨Φίδι που δεν με ακουμπά, χίλια χρόνια να ζήσει¨. Δεν υπάρχει όφελος από τον φόβο του θανάτου. Το καθήκον που μας αναλογεί ως μειονοτικούς είναι η στήριξη του μειονοτικού τύπου. Ο τύπος είναι η φωνή του μειονοτικού ανθρώπου.
ΕΞ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΧΙΛΙΑ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΑΛΗ ΠΕΝΤΖΑΛ
Σχόλιο : Για την ακρίβεια ο μειονοτικός τύπος πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, όπως είναι διαμορφωμένος σήμερα είναι ο καρκίνος της μειονότητας. Εφημερίδες φερέφωνα της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής, σε απόλυτη εξάρτηση από τις  …επιδοτήσεις του προξενείου. Άτομα που ενίοτε ντρέπονται για την μητρική τους-πομακική γλώσσα ανταγωνίζονται σε τουρκισμό τους γκρίζους λύκους της Τουρκίας. Δηλητηριάζουν τις σχέσεις μουσουλμάνων και χριστιανών επιδιώκοντας την απόλυτη περιχαράκωση του ¨κοπαδιού τους¨. Και αυτό γιατί έτσι είναι πιο εύκολο να περνάνε οι εκάστοτε κατευθυντήριες γραμμές του τουρκικού προξενείου. Αδυνατούνε να εκφράσουν την παραμικρή κριτική στην Τουρκία και στην πολιτική της. Και αυτό το πρακτοριλίκι τώρα το λένε ….δημοσιογραφία. Για τον δυνητικό ρόλο των δημοσιογράφων παραθέτουμε ένα ωραίο σκίτσο από την εφημερίδα Ζαμάν που αφορούσε τον ρόλο κάποιων δημοσιογράφων στην υπόθεση Εργκενέκον. Κάθε αναγωγή επιτρεπτή…


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More