26.2.12

Οι άσωτοι της πολιτικής.

Κυριακή του ασώτου…


Η Ελλάς εσώθει. Ο Ελληνικός λαός ανακουφισμένος ανέπνευσε και κατέκλεισε τους δρόμους των Αθηνών υμνώντας και δοξολογώντας την κυβέρνηση της τρόικας του κ. Παπαδήμου αλλά και τα πολιτικά κόμματα, τα οποία ψηφίζοντας το Μνημόνιο 2 έσωσαν την Ελλάδα και τον λαό της από την χρεοκοπία και την καταστροφή. Η κυβέρνησης όμως είναι τόσο συνεσταλμένη και χαμηλοβλεπούσα που δεν ήθελε τις εκδηλώσεις χαράς και συμπαράστασης τους λαού. Και έτσι αποφάσισε τον μεν κόσμο να τον στείλει στα σπίτια του εν μέσω χημικών και ξυλοδαρμών το δε κέντρο των Αθηνών φρόντισε να γίνει παρανάλωμα πυρός και λεηλασιών. Ο ναός όμως της Πλουτοδημοκρατίας, παρέμεινε αλώβητος. Ο μέγας κοινοβουλευτικός ανήρ και υπουργός ΠΡΟ – ΠΟ κ. Παπουτσής είχε φροντίσει να τον θωρακίσει ώστε οι βουλευτές να μπορούν εισέλθουν εντός της βουλής για να επιτελέσουν το πατριωτικό τους καθήκον.
Κυριακή λοιπόν 12/2/2012 συνετελέσθει η μεγαλύτερη υποδούλωση της πατρίδας μας μετά τα 400 χρόνια σκλαβιάς από τους Τούρκους. Κυριακή του ασώτου και οι άσωτοι βουλευτές του Ελληνικού κυνοβουλίου εκτελώντας το δήθεν πατριωτικό τους καθήκον, παρέδωσαν την πατρίδα μας και τον λαό της, σιδηροδέσμιους στους διεθνείς τοκογλύφους οι οποίοι κατατρώγουν τις σάρκες των λαών, όποιων λαών που κακή τη μοίρα έπεσαν στα νύχια τους. Κυριακή του ασώτου λοιπόν, και ενώ ο άσωτος υιός της παραβολής επέστρεψε μετανοιωμένος στην πατρική εστία και ο πατέρας του έσφαξε τον μόσχο τον σιτευτό για να τον περιποιηθεί για την μετάνοια του, oι άσωτοι της Ελληνικής βουλής ούτε μετανόησαν για τις πράξεις τους, αλλά ούτε υπολόγισαν τον Ελληνικό λαό ο οποίος προδομένος από τους εφιάλτες της πολιτικής, το μόνο που θα κάνει γι' αυτούς θα είναι να τους φιλοδωρήσει με την οργή του, την απαξίωση του και φυσικά να τους στείλει στα χρονοντούλαπα της πολιτικής αεργίας. Και αρκετοί από αυτούς θα περάσουν από ειδικό δικαστήριο για τα πεπραγμένα τους κατά την τελευταία δεκαετία σε βάρος του λαού και της πατρίδας. Η τιμωρία τους πρέπει να είναι παραδειγματική. Και επειδή κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει, ο Ελληνικός λαός αυτήν την φορά είναι υποχρεωμένος να ζητήσει, να απαιτήσει ειδικά δικαστήρια για τους επίορκους. Και να γνωρίζουν ότι, αυτήν την φορά, δεν θα ισχύσει η ρήσης του πάλε ποτέ "εθνάρχη", <<έναν πρωθυπουργό δεν τον στέλνεις φυλακή αλλά στο σπίτι του>>!
Κυριακή του ασώτου συνετελέσθει η σωτηρία της Ελλάδος για να γίνει η κρίση ευκαιρία για τους διεθνείς τοκογλύφους δανειστές της αλλά και η χρεοκοπία, η εξαθλίωση και ο ενταφιασμός του λαού της. Βουλευτές 199 κάνοντας το πατριωτικό τους καθήκον προς την τρόικα και τους υπόλοιπους δανειστές μας τους γέμισαν τις τσέπες τους με χρήμα(ευρώ) και τον Ελληνικό λαό με φτώχεια, δυστυχία, ανέχεια, εξευτελισμό, καταστροφή. Αλλά και αυτοί που δεν ψήφισαν το μνημόνιο ή απουσίαζαν από την βουλή, είναι εξ' ίσου υπεύθυνοι. Πολλοί από αυτούς ήσαν με το μνημόνιο που το ψήφισαν καθώς επίσης και το μεσοπρόθεσμό και όλους τους εφαρμοστικούς νόμους και οδήγησαν την Πατρίδα εδώ που την οδήγησαν. Όταν όμως διαπίστωσαν ότι, όχι μόνο δεν πρόκειται να εκλεγούν βουλευτές, ή πολιτικά κόμματα να πέφτουν δημοσκοπικά με κίνδυνο να μην εισέλθουν στην βουλή, τότε η συνείδησης τους επαναστάτησε, και σήκωσαν το αντιμνημονιακό λάβαρο. Ο νοών νοήτο.
Φυσικά η περίπτωση της ΝΔ είναι για να γελά κανείς. Η ΝΔ από την αρχή εμφανίζεται εναντίον του μνημονίου 1. Ψήφισε τους περισσότερους εφαρμοστικούς νόμους του μνημονίου, με την αιτιολογία του αρχηγού της ότι οι νόμοι αυτοί ήταν προς την σωστή κατεύθυνση. Εκ των υστέρων μετά την παραίτηση Παπανδρέου και την δημιουργία κυβερνήσεως εθνικής σωτηρίας διαπιστώθηκε ότι, μόνον με το Μνημόνιο 2 θα επέλθει η σωτηρία και δεν θα χρεοκοπήσει η Ελλάδα. Φυσικά δεν μπορούμε να μην πούμε ότι ο αρχηγός της ΝΔ μιλούσε για ένα διαφορετικό μείγμα οικονομικής πολιτικής με αναπτυξιακό χαρακτήρα το οποίο όμως δεν έπειθε και προφανώς εξακολουθεί να μην πείθει τους Ευρωπαίους εταίρους μας και γι' αυτό τον λόγο οι πιστωτές μας ζητούν και έγγραφες εγγυήσεις.
Θα δούμε τι κατάληξη θα έχει όλη αυτή η ιστορία αφού τέλος Απριλίου ή αρχές Μαΐου προφανώς θα έχουμε εκλογές. Οι διάφορες δημοσκοπήσεις που βλέπουν το φως τη δημοσιότητας μέχρι τώρα δεν δίνουν αυτοδύναμη κυβέρνηση. Τα δύο μεγάλα κόμματα βρίσκονται σε ελεύθερη πτώση, ενώ σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, η αγανάκτηση των Ελλήνων για την πορεία της χώρας είναι πολύ μεγάλη. Το μέγα πρόβλημα όμως για τα καθεστωτικά ΜΜΕ, τους τραπεζίτες, αλλά και την τρόικα, είναι τα συντριπτικά ποσοστά απόρριψης από τον Ελληνικό λαό του Λ. Παπαδήμου. Και η απόρριψης γίνεται ακόμη μεγαλύτερη διότι ο τραπεζίτης δοτός Πρωθυπουργός προκειμένου να βρει τα χρήματα που του ζητά η τρόικα, τα βρήκε πολύ εύκολα από τους συνήθεις ύποπτους, τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους. Όμως τα καθεστωτικά ΜΜΕ θέλοντας να επιβάλουν τον πρωθυπουργό της λεηλασίας των εισοδημάτων του Ελληνικού λαού το άνθρωπο που είπε πρώτος στους τροϊκανούς, ΝΑΙ σε ΟΛΑ, άρχισαν να παρουσιάζουν ως δεύτερο κόμμα με ποσοστό 20%, ένα κόμμα υπό το κ. Παπαδήμο! Και πιστεύουν ότι ο λαός επειδή εξακολουθεί να αγοράζει τις λαχανοφυλλάδες τους τρώει κουτόχορτο!
Εκείνο που μας προξενεί μεγάλη εντύπωση είναι, πως, μέχρι σήμερα η τρόικα δεν έχει πει λέξη για τα τεράστια ποσά που στοιχίζει στον λαό η βουλή και οι βουλευτές. Γιατί δεν γίνεται καμία συζήτησης από την τρόικα για μείωση των εξόδων της βουλής. Γιατί στο τραπέζι των συζητήσεων δεν πέφτει και αυτό το θέμα αλλά πάντα το πρόβλημα όλων είναι οι μισθοί και οι συντάξεις. Οι 300 βουλευτές στοιχίζουν μηνιαίως στον Ελληνικό λαό 50.000 ευρώ έκαστος και η Προεδρία της Δημοκρατίας 1.600.000 ευρώ τον χρόνο (ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΟΛΜΕΡ σελίς 133, 134). Και φυσικά η σπατάλη και η ξάπλα στο δημόσιο συνεχίζεται παρά τα μνημόνια και τους νόμους που ψηφίζονται. Εδώ να πούμε, ότι είναι προς τιμή του κ. Παπούλια το γεγονός ότι απεποιήθει της μηνιαίας αποζημιώσεως του. Θα ήταν όμως ακόμη καλύτερο εάν αυτά τα χρήματα τα κατέθετε ο ίδιος στο Ταμείο Ανεργίας.
Και να μην το ξεχάσουμε, την ημέρα που ψηφιζόταν το μνημόνιο στην βουλή η αγωνία των βουλευτών ήταν τόσο μεγάλη για να αποφύγουμε την χρεοκοπία, ώστε οι περισσότεροι από αυτούς να έχουν μεταφερθεί στο εντευκτήριο της βουλή και ξαπλωμένοι στις αναπαυτικές πολυθρόνες πίνοντας το ουισκάκι τους, αγωνιούσαν για το αποτέλεσμα του ποδοσφαιρικού αγώνα που παρακολουθούσαν από το τηλεοπτικό κανάλι. Αυτά άραγε τα γνωρίζει η τρόικα. Από την άλλη μεριά ένας ολόκληρος λαός, άλλοι στους δρόμους και άλλοι στις τηλεοράσεις να αγωνιούν για το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, αφού προηγουμένως ο Πρωθυπουργός και οι πολιτικοί αρχηγοί ΝΔ και ΠΑΣΟΚ με δραματικές δήθεν ομιλίες κατατρομοκρατούσαν τον λαό για το τι επρόκειτο να συμβεί εάν χρεοκοπούσαμε. Εκείνο όμως που πρέπει να γνωρίζουν είναι ότι η πλειοψηφία του λαού ουσιαστικά δεν έχει πλέον τίποτα να χάσει. Του τα έχουν πάρει όλα. Όσα ίσως του έχουν απομείνει είναι υποθηκευμένα στις τράπεζες. Αυτοί όλοι οι εξουσιαστές όμως, έχουν να χάσουν πολλά περισσότερα, όταν η οργή του λαού γίνει θύελλα που στο διάβα της θα συμπαρασύρει τα πάντα.
Ας προσέξουν λοιπόν και ας αφουγκραστούν την αγωνία και τον πόνο του λαού. Να γνωρίζουν πολύ καλά ότι ο λαός τους περιμένει στην γωνία. Οι εκλογές πλησιάζουν και το μήνυμα που τους στέλνει ο Ελληνικός λαός είναι, αν τολμούν ας εμφανιστούν μπροστά του για να επαναλάβουν, τα γνωστά τους προεκλογικά παραμύθια. Όσοι όμως θα έχουν το σθένος να παρουσιαστούν ενώπιον του λαού ας φροντίσουν να γνωρίζουν καλά, τι πρόκειται να του πουν. Και να θυμούνται όλοι τους πάντα την τύχη της οικογένειας Τσαουσέσκου.
Νίκος Παπαγεωργίου
 http://www.elkosmos.gr


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More