27.12.10

Τρώγονται μεταξύ τους...

Σφοδρή σύγκρουση "Τσάρου"-Τίνας γιά τα αυθαίρετα


Δεν πέρασαν παρά μόνο λίγες ημέρες από την διαρροή μέσω εφημερίδων σκέψεων του Γιώργου Παπακωνσταντίνου για την εφαρμογή του μοντέλου της περαίωσης και στην νομιμοποίηση χιλιάδων αυθαίρετων κατοικιών και η απάντηση της Τίνας Μπρμπίλη ήρθε να αδειάσει τον "τσάρο" της οικονομίας. Η υπουργός Περιβάλλοντος με συνέντευξη στα ΝΕΑ έβαλε φρένο στις σκέψεις Παπακωνσταντίνου γιά ρύθμιση η οποία σύμφωνα με το επιτελείο του υπουργείου οικονομικών θα πρόσθετε στα δημόσια έσοδα με ποσά ίσως και άνω των 600 εκατ. ευρώ έως το 2012.
 Η κ. Μπιρμπίλη στην συνένετευξή της ξεκαθαρίζει στο ερώτημα περί ρύθμισης των αυθαιρέτων: «Στο θέµα αυτό µία είναι η απάντηση. Η νοµιµοποίηση των αυθαιρέτων πουέγινε επί υπουργίας Αντώνη Τρίτση είναι η τελευταία νοµιµοποίηση που γίνεται από την Ελληνική Πολιτεία. Εξάλλου αυτό προβλέπει και το νοµικό θεσµικό πλαίσιο της χώρας».
Την ίδια ώρα η Τίνα Μπιρμπίλη δέχεται τα επικριτικά σχόλια τεσσάρων ακόμη υπουργών της κυβέρνησης για τον τρόπο με τον οποίο το υπουργείο περιβάλλοντος αντιμετωπίζει επιχειρηματικές και επενδυτικές δραστηριότητες. Έντονα ενοχλημένοι με την τακτική της κ.Μπιρμπίλη εμφανίζονται οι ύριοι Ρέππας, Λοβέρδος, Παμπούκης και Σκανδαλίδης που εκτιμούν ότι με τα "περιβαλλοντικά" εμπόδια που βάζουν οι υπηρεσίες του υπουργείου της Τίνας Μπιρμπίλη χάνεται πολύτιμος χρόνος στην έγκριση σημαντικών επενδύσεων.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More