8.1.10

Τελικά τα καταφέρατε κε υπουργέ ΠΡΟ-ΠΟ ......

Κατασκευασμένη η υπόθεση στην Πάτμο με την δήθεν αστυνομική βία που υπέστησαν μαθητές.



ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΦΕΡΑΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΜΙΑ ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΠΡΙΝ 4 ΜΗΝΕΣ..
Στις αρχές του Σεπτέμβρη μια παρέα αγοριών από την Πάτμο κατέστρεψε τη σέλα της μηχανής, έκοψε τα φρένα και έβαψε τα πλαστικά μέρη της, προκειμένου να εκδικηθεί τον ιδιοκτήτη της, ο οποίος είναι ένας δόκιμος αστυνομικός που υπηρετεί στο νησί.
Αιτία της διαμάχης μια κοπελιά που την διεκδικούσε ο ένας από την παρέα των πιτσιρικάδων, ενώ εκείνη σχετιζόταν με τον νεαρό αστυνομικό. Ο δόκιμος αστυνομικός με τη σειρά του κατέθεσε μήνυση στο Α.Τ. του νησιού. Οι συνάδελφοί του, ερευνώντας το ποιος κατέστρεψε τη μηχανή, προσήγαγαν στο τμήμα αρκετούς νεαρούς.
Ανάμεσά τους και ο 16χρονος μαθητής, του οποίου ο πατέρας ο κ. Μιχάλης Φλωρέντης μίλησε σήμερα στα Μέσα για το συμβάν. Οι νεαροί οδηγήθηκαν στο τμήμα και εκεί τους έγινε σωματικός έλεγχος και, σύμφωνα με τα όσα ισχυρίζονται οι αστυνομικές Αρχές, ουδέποτε τους έγδυσαν ή τους τρομοκράτησαν. Και τα τέσσερα παιδιά που προσήχθησαν στο τμήμα, μετά από μερικές ώρες, αφέθηκαν ελεύθερα.
Τέσσερις ώρες μετά την προσαγωγή τους, ο 16χρονος πήγε στο Κέντρο Υγείας Πάτμου και ζήτησε από τους γιατρούς να τον εξετάσουν, ισχυριζόμενος ότι είχε πέσει θύμα αστυνομικής βίας. Στο έγγραφο που υπογράφει ο γιατρός του Κέντρου Υγείας αναφέρεται ότι «δεν εξακριβώθηκαν και δεν διαπιστώθηκαν ίχνη ξυλοδαρμού ή κακοποίησης».
Δώδεκα μέρες μετά το συμβάν, στις 28-09-2009, ο ίδιος νεαρός στέλνει επιστολή και στην Α’ Αστυνομική Διεύθυνση Δωδεκανήσου και στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. καταγγέλλοντας το περιστατικό. Αμέσως, η Αστυνομική Διεύθυνση Δωδεκανήσου διέταξε προκαταρκτική διοικητική εξέταση, η οποία ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί, προκειμένου να εξακριβωθεί η βασιμότητα ή μη των καταγγελλομένων, ούτως ώστε να εκτιμηθεί η συνδρομή ή όχι των λόγων που δικαιολογούν την άσκηση πειθαρχικής δίωξης εις βάρος των εμπλεκομένων αστυνομικών ή οποιουδήποτε άλλου και με οποιοδήποτε τρόπο εμπλεκομένου στην υπόθεση.
Εν τω μεταξύ, ο πατέρας του 16χρονου, Μιχάλης Φλωρέντης έχει μηνύσει τους εμπλεκόμενους αστυνομικούς και αντίστοιχα οι αστυνομικοί μήνυσαν τον κ. Φλωρέντη.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More