6.12.09

Στήνουν προβοκάτσιες .....

Στήνουν προβοκάτσιες εν’ όψει του... «ζεστού» Δεκεμβρίου





xrusoxoidis_anarxikh.jpg
Eίναι σαφές ότι από την στιγμή που το ΠΑΣΟΚ ανέλαβε την διακυβέρνηση του τόπου, έχουν αρχίσει να λειτουργούν μια σειρά παρακρατικών μηχανισμών, οι οποίοι έχουν ως στόχο την νέκρωση των ανακλαστικών της ελληνικής κοινωνίας έναντι του θέματος των μεταναστών. Οι κύριοι του ΠΑΣΟΚ φαίνεται ότι παρατηρούσαν πολύ προσεκτικά τα τεκταινόμενα σε περιπτώσεις όπως αυτή του Αγ. Παντελεήμονα. Και κινούνται με βάση σχεδιασμό, ο οποίος θα τους επιτρέψει να προχωρήσουν στις αθρόες νομιμοποιήσεις λαθρομεταναστών και στην απόδοση πολιτικών δικαιωμάτων σε αυτούς, έτσι ώστε να εξασφαλίσουν ένα νέο "πακέτο" ψηφοφόρων. Αυτός ο σχεδιασμός, από όσα ξεκάθαρα φαίνονται περιλαμβάνει την "ενοχοποίηση" οποιουδήποτε τολμά να μιλά έστω κατά των μεταναστών και την μετατροπή της άποψης σε αδίκημα. Για να φτάσουμε όμως σε αυτό το σημείο, πρέπει πρώτα να υπάρξουν συγκεκριμένες συνθήκες.
Μέσα στην δημιουργία αυτών των "συνθηκών" φαίνεται ότι περιλαμβάνεται και το "ντελίριο" για την δήθεν "ακροδεξιά τρομοκρατία" η οποία άρχισε να ακούγεται από τα χείλη γνωστών ακροαριστερών tv - stars και επαναλαμβάνεται από τα "παπαγαλάκια" του αστικού Τύπου. Μέσα στο πλαίσιο αυτής της λογικής "αναβαθμίζονται" συγκεκριμένα περιστατικά, αποδίδονται "ευθύνες" για άλλα, αλλά και δημιουργούνται θέματα εκ του μη όντος.
Σκοπός είναι να καλλιεργηθεί μία τρομοϋστερία κατά της... ακροδεξιάς, έτσι ώστε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, να στριμώξει στην γωνία, κατηγορώντας ως ακροδεξιό, οποιονδήποτε τολμά να φέρει αντίρρηση στις προθέσεις της κυβέρνησης, για το μεταναστευτικό.


Η "ακροδεξιά Τρομοκρατία"
Τι σημαίνει άραγε ο όρος ακροδεξιά τρομοκρατία; Από που εκπορεύεται; Ποιοί τον προωθούν;
Όσο περίεργο και αν φαίνεται, ο όρος "ακροδεξιά τρομοκρατία" στην επανεμφάνισή του σήμερα, προέρχεται από δύο πηγές. Πρώτον τους διάφορους... πληγέντες από γκαζάκηδες αλλά και αυτούς ο οποίοι αποδίδουν "ακροδεξιές" προθέσεις ακόμη και στην... Σέχτα.
Εδώ και καιρό, όποιος πολιτικός - οιουδήποτε κόμματος - δέχεται επίθεση από τους γκαζάκηδες, τους κατηγορεί ως... ακροδεξιούς. Όσοι δέχονται επιθέσεις από ακροαριστερούς ή αναρχικούς, σπεύδουν να καταδικάσουν τον ... φασισμό και τις ακροδεξιές τακτικές. Αυτή είναι η μία παράμετρος. Στην ίδια λογική κινήθηκαν και τηλεοπτικές μορφές όπως ο Λάκης Λαζόπουλος, ο οποίος μιλώντας για τις δολοφονικές επιθέσεις εναντίον των αστυνομικών στο Α.Τ. Αγίας Παρασκευής έκανε επίσης λόγο για ακροδεξιούς. Στην ίδια λογική, λίγο καιρό πριν κινούνταν δημοσιεύματα σε εφημερίδες όπως ο "Κόσμος του Επενδυτή": «Σύμφωνα με πληροφορίες του «ΚτΕ», τα πρόσφατα κρούσματα βίαιων επιθέσεων από διάφορες ομάδες που εμφανίζονται με ακροαριστερές θέσεις και ταυτότητες, για την ηγεσία της Αστυνομίας και δη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι προέρχονται από τους χώρους που υποδηλώνει η ταυτότητά τους!»
Αυτή η λογική είναι συγκεκριμένη. Ο πολιτικός και μηντιακός κόσμος της χώρας επιχειρεί να κάνει ένα λογικό άλμα. Να συνδέσει την τρομοκρατία στην χώρα μας, η οποία είναι εξ' ολοκλήρου αριστερής προελεύσεως, με την ακροδεξιά. Το ότι δεν υπάρχουν τρομοκρατικές επιθέσεις - με την τεχνική έννοια της λέξεις - από ακροδεξιούς, είναι δευτερεύον για αυτούς που θέλουν να υπηρετήσουν συγκεκριμένα συμφέροντα.
Διαβάστε τι άλλο έγραφε η ίδια εφημερίδα, προκαλώντας την κοινή λογική: "δεν πρέπει να επιτρέψουμε να εκκολαφθεί το αυγό του φιδιού. Αστυνομικοί κύκλοι επισημαίνουν επίσης ότι οι ενέργειες ιδίως της οργάνωσης Σέχτα Επαναστατών έχουν τα χαρακτηριστικά των τυφλών χτυπημάτων ακροδεξιών οργανώσεων της Ιταλίας".
Η "τρομοκρατία" της ακροδεξιάς
Πέρα από αυτή την τακτική, υπάρχει και το επόμενο στάδιο. Αυτό της "αναβάθμισης" συγκεκριμένων περιστατικών, από τα ΜΜΕ και τους πολιτικούς σε "τρομοκρατία". Όπως παραδείγματος χάριν, τα γεγονότα που έλαβαν χώρα πριν μία εβδομάδα περίπου στον Νέο Κόσμο. Ας κάτσουμε με απλή λογική, να δούμε τι ακριβώς συνέβη εκεί. Μία ομάδα, άγνωστης ταυτότητας την οποία το μηντιακό κατεστημένο βάπτισε ως ... μέλη ακροδεξιών οργανώσεων, επιτέθηκε σε κάποιους αλλοδαπούς. Το περιστατικό έγινε πρώτο θέμα παντού, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη έκανε νέες αναγγελίες περί πάταξης των ρατσιστών και ούτω καθ' εξής. Ας δούμε τα ερωτηματικά. Πώς ξέρουμε ποίοι είναι οι λόγοι για αυτή την επίθεση; Με ποιά λογική τα κίνητρα αναφέρονται ως πολιτικά, ενώ θα μπορούσε να είναι ο,τιδήποτε, όπως προσωπικές διαφορές, όπως προηγούμενα γεγονότα και πάει λέγοντας. Αλλά ακόμη και ας υποθέσουμε ότι αυτοί είναι ακριβώς οι λόγοι, όπως τους περιγράφουν τα ΜΜΕ. Ποιά είναι τα αποτελέσματα αυτής της .. τρομοκρατικής πράξης. Κάποιες ζημιές σε τζαμαρίες και δύο ελαφριά τραυματισμένοι. Εντυπωσιακό! Με την λογική της... αναβάθμισης του περιστατικού σε τρομοκρατία, μπορούμε να αρχίσουμε να μιλάμε και για... παναθηναϊκούς τρομοκράτες, ολυμπιακούς τρομοκράτες και λοιπά, καθώς οι καυγάδες μεταξύ ομάδων για οπαδικούς λόγους, είναι κατά πολύ συχνότεροι και συνήθως έχουν περισσότερα θύματα.
Επί της ουσίας, πρόκειται για μία περίπτωση "προβοκάτσιας" στημένης από τα ΜΜΕ και τους παρακρατικούς μηχανισμούς του ΠΑΣΟΚ (βλ. Κίνηση ενάντια στον φασισμό και στον ρατσισμό), αντίστοιχη αυτής του Αφγανού στην Νίκαια. Τότε που όλοι είχαν ξεσηκωθεί, οι "αντιεξουσιαστές" έκαναν πορείες στους δρόμους της περιοχής και κατέλαβαν και το δημαρχείο. Μία τέτοιου είδους πορεία από μια ομάδα "αντιφά" (συσπείρωσης που σαν σκοπό έχει τις επιθέσεις εναντίον... διαφωνούντων) έγινε την Τρίτη το βράδυ και στο Νέο Κόσμο. Τελικά, στην περίπτωση του Ατίφ (του Αφγανού στην Νίκαια) αποδείχθηκε ότι επρόκειτο περί ενός επίδοξου παιδεραστή, ο οποίος πέθανε από χρήση αλκόολ και ναρκωτικών. Ένα ίδιο σκηνικό πήγε να στηθεί τις ημέρες που πέρασαν και στην Ηλιούπολη, με το indymedia να κάνει λόγο για ρατσιστική επίθεση. Σύμφωνα με συγκεκριμένες πληροφορίες από την περιοχή, οι λόγοι για ένα περιστατικό που συνέβη είχαν να κάνουν με εμπόριο ναρκωτικών. Αυτά όμως σε τίποτε δεν εμποδίζουν κάποιους να μιλούν για ακροδεξιά τρομοκρατία, ενώ στην πραγματικότητα, μπορούμε να μιλάμε άντε για έναν ... καυγά, μία φασαρία γηπεδικού τύπου.
Μία τακτική, που επίσης χρησιμοποιεί με πολύ ύπουλο τρόπο το σύστημα, προκειμένουν να "ενοχοποιήσει" μια μεγάλη μερίδα του ελληνικού λαού, είναι αυτή της "ανάθεσης" διαφόρων ορφανών χτυπημάτων σε δήθεν "ακροδεξιούς". Όπως έγινε στην περίπτωση της Θεσσαλονίκης, με την βόμβα σε γραφεία αντιεξουσιαστικού στεκιού. Αυτόματα, χωρίς να υπάρχει καμία ανάληψη ευθύνης, χωρίς να υπάρχει κανένα στοιχείο, σύσσωμος ο Τύπος μίλησε για επίθεση ακροδεξιών. Στην Θεσσαλονίκη όμως, υπάρχει μία μεγάλη διαμάχη μεταξύ διάφορων συνιστωσών της αριστεράς, με συχνές επιθέσεις της μίας στην άλλη. Παραδείγματος χάριν η κόντρα μεταξύ "Αντιεξουσιαστικής Κίνησης - Αναρχικής Αρχειοθήκης", στα πλαίσια της οποίας έχουν πραγματοποιηθεί και εμπρηστικές επιθέσεις. Αλλά έχουν υπάρξει και ανθρώπινα θύματα, όπως παραδείγματος χάριν ο νεαρός που μεταφέρθηκε σε κώμα στο νοσοκομείο, κατά την διάρκεια ενός πάρτι στο ΑΠΘ, μετά από επίθεση αντιεξουσιαστών και ο οποίος άνηκε σε αριστερή παράταξη. Οι λεπτομέρειες αυτών των συγκρούσεων είναι ευρέως γνωστές σε κύκλους της Θεσσαλονίκης, τόσο της αστυνομίας όσο και των ΜΜΕ.
Παρ' όλα αυτά, βολεύτηκαν οι πάντες, μιλώντας για ακροδεξιούς "βομβιστές". Και αυτό, ενώ στην χώρα μας, τα τελευταία 20 χρόνια, δεν υπάρχει καμία εμπλοκή "ακροδεξιού" σε επίθεση με βόμβες ή όπλα.
Η τακτική του υπουργείου
Μετά από τα γεγονότα στον Νέο Κόσμο, αλλά και ένα πολύ "περίεργο κείμενο" του Καμπύλη στην "Καθημερινή", όπου υπό μορφή σαλάτας ο συγγραφές ανακάτωσε τους πάντες και τα πάντα με "τρομοκρατία", συμπεριλαμβανομένης και της εφημερίδας μας, ο Χρυσοχοΐδης ανήγγειλε την ίδρυση υπηρεσίας για την παρακολούθηση των... ακραίων χώρων. Θα πρέπει εδώ να πούμε ότι αυτή η υπηρεσία υπάρχει εδώ και χρόνια, βρίσκεται στον 6ο όροφο της Γ.Α.Δ.Α. και ονομάζεται υπηρεσία προστασίας του πολιτεύματος. Τώρα εάν θα γίνει κάποια... "επανίδρυση" δεν το γνωρίζουμε. Όπως και να έχει, οι δηλώσεις του Χρυσοχοίδη έχουν ιδιαίτερη σημασία, εν' όψει μάλιστα Δεκεμβρίου.
Είναι σαφές ότι η κυβέρνηση, με την στήριξη των ΜΜΕ ετοιμάζεται να προχωρήσει σε ένα "κυνήγι μαγισσών", με σκοπό να φιμώσει όσους πρόκειται να προβάλλουν αντιστάσεις στα σχέδιά της. Και δημιουργώντας κλίμα "ακροδεξιάς τρομοκρατίας" στέλνει σαφές μήνυμα σε πολλούς αλλά και στριμώχνει στη γωνία ανθρώπους που θα ήθελαν να προχωρήσουν σε εκδηλώσεις διαμαρτυρίας. Και δεν νομίζουμε ότι έχει τελειώσει αυτή η ιστορία. Όλα δείχνουν ότι θα έχουμε και άλλα περιστατικά "προβοκάτσιας".
πηγή


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More