9.2.11

Κύπρος και Ερντογάν...

ΚΥΠΡΟΣ Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΑΣ ΑΓΩΝΑΣ.

|
8-2-2011 Νέτγκαζέτε

¨Η ΚΥΠΡΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΑΣ ΑΓΩΝΑΣ¨
Ο Ερντογάν σχολιάζοντας την διαδήλωση στην KKTC ανέφερε πως «Τα πανό που ανοίχτηκαν δεν ήταν μόνο απαράδεκτο από την άποψη κοσμιότητας, αλλά ταυτόχρονα ζημιώνει τα συμφέροντα των Τουρκοκυπρίων, και αλείφει βούτυρο στο ψωμί της Νότιας Κύπρου.»
Ο Ερντογάν συνέχισε λέγοντας πως « Εμείς προβήκαμε στις αναγκαίες προειδοποιήσεις προς τους διοικούντες της KKTC. Βλέπουμε όμως πως η αντιπολίτευση, όπως και σε κάθε θέμα έτσι και τις σχετικές με την KKTC προειδοποιήσεις μας, τις μετέτρεψε σε στοιχείο εκμετάλλευσης. Είμαστε υποχρεωμένοι να πούμε πως η μεγαλύτερη πολιτική, οικονομική και διπλωματική στήριξη προς την KKTC, έγινε κατά την περίοδο των 8 ετών της διακυβέρνησης μας. Ποτέ δεν υπήρξε τέτοια στήριξη στις προηγούμενες από εμάς κυβερνήσεις. Ο κυπριακός αγώνας υποστηρίχθηκε κατά τον πλέον ισχυρό τρόπο, σε αυτή τη περίοδο ενδυναμώθηκε η KKTC, έγινε πιο ορατή στα διεθνή φόρα, και στο θέμα του διαλόγου υπήρξε πιο ενεργή από ποτέ. Φανερώθηκε με τον πιο αποφασιστικό τρόπο πως ποτέ δεν υπήρξε πιο ισχυρή θέληση για επίλυση. Να μην προσπαθήσει κανείς να εκμεταλλευτεί το θέμα της KKTC. Κανείς να μην χρησιμοποιήσει τον κυπριακό αγώνα για τα δικά του μικρά συμφέροντα. Κανείς ιδιαίτερα από την μείζονα αντιπολίτευση δεν μπορεί να μας ανταγωνιστεί σε αυτό το θέμα. Όσο τέθηκαν σε διεθνές επίπεδο τα δικαιώματα της Βόρειας Κύπρου, δεν είχαν τεθεί ποτέ. Αυτούς που μέχρι σήμερα δεν μπόρεσαν να κάνουνε κανένα βήμα στον κυπριακό αγώνα, που δεν ίδρωσαν για αυτόν, και που χωρίς να βλέπουν τον κυπριακό αγώνα ως δικό τους, βγαίνουν τώρα και θυμούνται την KKTC, τους παραδίδω στην κρίση των Τουρκοκύπριων πολιτών μας.
Η Κύπρος είναι ο εθνικός μας αγώνας, ποτέ δεν θα μετανοήσουμε για αυτόν, και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε και για επίλυση και για την διαφύλαξη των συμφερόντων της Βόρειας Κύπρου. Κάθε προσπάθεια στην KKTC που δεν εξυπηρετεί τον κυπριακό αγώνα αλλά τα παιχνίδια του ελληνοκυπριακού τομέα, θα μας βρει ενάντιους. Η Τουρκία βρίσκεται πάντα δίπλα στην μικρή πατρίδα. Η Τουρκία στο Κυπριακό θέμα είναι εγγυήτρια χώρα, θα συνεχίσει να στηρίζει τα αδέρφια της KKTC, αλλά δεν θα πριμοδοτήσει καμία καπήλευση. Και το λέω αυτό ανοιχτά. Ότι θέλει ας κάνει ο καθένας¨.
Σχόλιο : Πιο ήπιος και ευγενικός αυτή τη φορά... Μετά βέβαια από εκείνα τα ανεκδιήγητα περί ¨στρατηγικών συμφερόντων¨ και οτυ μηνύματος πως  ¨...εμείς σας ταίζουμε¨.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More