13.12.11

Ποιός τους πιστεύει;

Καμία συζήτηση για νέα μέτρα, διαβεβαιώνει το ΥΠΟΙΚ!


Καμία συζήτηση για νέα μέτρα για το 2012 δεν πραγματοποιήθηκε κατά τη χθεσινή πρώτη συνάντηση της τρόικας με τον υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου. Όπως διαμηνύεται, στη συνάντηση των δύο πλευρών επιβεβαιώθηκε ότι η εξειδίκευση των μέτρων που προβλέπονται στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Στρατηγικής για το 2013-2014-2015 θα γίνει περίπου τον Ιούνιο του 2012.
Άλλωστε, σύμφωνα με τους κύκλους του υπουργείου, δεν είναι δυνατόν οι επιδόσεις του τελευταίου τριμήνου του 2011 να θεωρηθούν ως χαρακτηριστικές και αντιπροσωπευτικές, γιατί πρόκειται για μία περίοδο με πάρα πολύ μεγάλη αβεβαιότητα, σε πανευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο και πολλές έκτακτου χαρακτήρα εξελίξεις στην Ελλάδα, όπως ήταν οι δύο διαδικασίες για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης, η υποβολή της πρότασης για το δημοψήφισμα,  η αλλαγή στην Κυβέρνηση, κοκ.
Εκτός από τον κ. Βενιζέλο, η τρόικα έχει δει μέχρι τώρα μόνον έναν υπουργό, τον κ. Ρέππα με τον οποίο συζήτησε για θέματα δημόσιας διοίκησης και πιο συγκεκριμένα για το ζήτημα της εφεδρείας, ενώ αύριο πρόκειται να συναντηθεί με τον κ. Βορίδη, τον κ. Χρυσοχοΐδη και τον κ. Κουτρουμάνη.

Με τον υπουργό Οικονομικών προβλέπεται να έχει και δεύτερη συνάντηση την Πέμπτη και τρίτη συνάντηση την Παρασκευή, παρουσία και του Πρωθυπουργού, με τον οποίο και θα κλείσει ο κύκλος αυτός των προκαταρκτικών επαφών ενόψει της διαπραγμάτευσης του Ιανουαρίου.

Voria

Πηγή:parapolitika.gr


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More