6.3.10

Ειδήσεις ........

Επίσημα τώρα με τζαμί, άντε και γιουσουφάκια!
Και ενώ τα ΜΜΕ συνεχίζουν ακάθεκτα την αποστολή αποπροσανατολισμού των Ελλήνων, ασχολούμενα με το πορνοβίντεο της Αλεξανδράτου και το μεσαίο δάχτυλο της Αφροδίτης στο Focus, τα μεγάλα κεφάλια (κυριολεκτικά μεγάλα), αποφάσισαν να χτίσουν Τζαμί σε Ναυτική Βάση στο Βοτανικό, και μουσουλμανικό νεκροταφείο στο Σχιστό.
Όχι που θα άφηνε σε εκκρεμότητα και αυτό το ζήτημα, η πολυπολιτισμική κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Μην ξεχάσουμε να στρώσουμε με βάγια το "δρόμο" που άνοιξαν για την ανέγερση, ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Νικήτας Κακλαμάνης και ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Βενιζέλος!
Η Μουσουλμανική Ένωση δηλώνει πως στην Ελλάδα ζουν επίσημα 1.000.000 περίπου μουσουλμάνοι - δηλαδή, ποσοστό 10% του ελληνικού πληθυσμού!
Από μικρό, από τρελλό αλλά και από Μουσουλμάνο μαθαίνει κανείς τις επιμελώς κρυμμένες αλήθειες.
Σύντομα και γιοσουφάκια, παίδες Ελλήνων!
Read more...
Κατεριν Τεουλερ: "Γιατί καταργήθηκε ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου";
Εμεις οι Γάλλοι, είμαστε "κολλητοί" με τους Γερμανούς αλλά συγχρόνως γιορτάζουμε και την νίκη του 1ου παγκοσμίου πολέμου και του 2ου χωρίς πρόβλημα. Αυτό γίνεται από την κυβέρνηση για να μην πληγώσει τους Τούρκους;
Μα οι Τουρκοι όταν πρόκειται για την αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων αλλά και των Ποντίων, την αρνιούνται, λένε πως ήτανε « σφαγές » και όχι γενοκτονία. Το πολύ πολύ, εδώ και μερικά χρόνια, λέγανε πως σφαγές κάνανε οι Οθωμανοι, όχι αυτοί.
Η Ελλάδα δέχεται και τώρα από τους τούρκους καθημερινές παραβιάσεις στον ελληνικό εναέριο χώρο, την Κύπρο δε μπορεί να τη ξεχάσει κανείς. Μα τί άθλιο και λανθασμένο διπλωματικό παιχνίδι είναι αυτό; Τι άγνοια για τα αισθήματα των Ελλήνων, την αξιοπρέπειά τους, την ιστορική τους συνείδηση και μνήμη!
Read more...
Η έκθεση του W.R. Loader για την ιστορική συνέχεια του Ελληνικού Έθνους
Greeks Ancient and Modern
By W. R. Loader Source: Greece & Rome, Vol. 18, No. 54 (Oct., 1949), pp. 121-125 Published by: Cambridge University Press on behalf of The Classical Association
Παραθέτουμε ένα απόσπασμα της έκθεσης, μεταφρασμένο στα ελληνικά, αντί εισαγωγής..
"...Αυτές είναι μόνο μερικές από τις πτυχές του Ομηρικού τρόπου ζωής οι οποίες είναι άμεσα παράλληλες με τη σύγχρονη Ελλάδα. Ίσως, όμως, η πιο εύγλωττη απόδειξη της στενής σχέσης μεταξύ της αρχαίας και της σύγχρονης Ελλάδας βρίσκεται στο χαρακτήρα του ίδιου του Οδυσσέα. Δεν ήταν αυτός Πολύτροπος; και όπως και αν εμείς ερμηνεύουμε αυτή τη λέξη, «ευέλικτος», «πολυμήχανος», «με εμπειρία στα ταξίδια», «δόλιος», συνοψίζει το χαρακτήρα του νέου Έλληνα όπως ακριβώς συνόψιζε και εκείνη του παλαιού".
Read more...
Αγαλμα του Αλέξανδρου - έκπληξη στα χέρια των αρχαιοκάπηλων
Eνα χάλκινο άγαλμα του 4ου π.Χ. αιώνα, που αναπαριστά τον Μέγα Αλέξανδρο και βρέθηκε στην κατοχή αρχαιοκάπηλων στην Καβάλα, ίσως αποδειχθεί ένα από τα σπουδαιότερα ευρήματα των τελευταίων χρόνων

Το χάλκινο άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου
ίσως αποδειχθεί το μοναδικό σωζόμενο σήμερα έργο του Λύσιππου, προσωπικού γλύπτη του Μακεδόνα στρατηλάτη. Μεγάλης αξίας είναι και η κεφαλή του δίχρονου αγοριού (αριστερά), σε αντίθεση με την κεφαλή του νεαρού άνδρα (δεξιά), που είναι κίβδηλη.
Το άγαλμα, ύψους περίπου 60 εκατοστών, κατασχέθηκε σε επιχείρηση της ασφάλειας Θεσσαλονίκης το βράδυ της Παρασκευής και από χθες βρίσκεται στα εργαστήρια του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης, όπου θα τεθεί υπό το μικροσκόπιο των αρχαιολόγων.
Σε περίπτωση που αποδειχτεί γνήσιο, θα αποτελέσει το πρώτο αυθεντικό έργο του Λύσιππου, προσωπικού γλύπτη του Μεγάλου Αλεξάνδρου, που ανακαλύπτεται ως σήμερα. Μέχρι τώρα έχουν διασωθεί μόνο μεταγενέστερα αντίγραφα του γλύπτη της ρωμαϊκής περιόδου.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More