6.5.10

Κοινοβουλευτικό θέατρο!!!!

Διαγραφή Ντόρας Μπακογιάννη απο ΝΔ, Σακοράφα, Δημαράς, Οικονόμου απο Πασόκ – Τι συνέβη στην Βουλή

http://www.sigmalive.com/files/imagecache/full_image/files/node_images/1/4/2/264142/Bakoyianni_Samaras1.jpg
Τέθηκε εκτός η Ντόρα Μπακογιάννη πριν λίγο με επιστολή Σαμαρά. Η Ντόρα Μπακογιάννη είχε δηλώσει οτι θα ψηφίσει υπέρ των σκληρών οικονομικών μέτρων σε μία τεταμένη συνεδρίαση στην Βουλή, με αποτέλεσμα να βγει εκτός κομματικής γραμμής δηλώνοντας πως αν ο Σαμαράς επιθυμεί μπορεί να την διαγράψει ο ίδιος, πράγμα που έγινε σηματοδοτώντας και ευθέως την μετωπική σύγκρουση των δύο.
Εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας και οι Σοφία Σακοράφα, Γιάννης Δημαράς και Βασίλης Οικονόμου που δήλωσαν απλά παρών στην συνεδρίαση για τα οικονομικά μέτρα. Η Σοφία Σακοράφα αρνείται μέχρι στιγμής να αφήσει την έδρα της , ενώ Δημαράς και Οικονόμου δεν έχουν κάνει μέχρι στιγμής δηλώσεις.
Τα σενάρια που παίζουν  απο τις κακές γλώσσες είναι να κατέβει ανεξάρτητη, να κάνει δικό της κόμμα, όπως επίσης και κάποιοι που υποστηρίζουν πως έχει έρθει σε επαφές με τον Καρατζαφέρη. Το τι θα γίνει θα φανεί τις επόμενες ώρες, τις επόμενες ημέρες. Οι εξελίξεις τρέχουν με μεγάλη ταχύτητα.
Το Παρασκήνιο του πως εξελίχθηκαν τα πράγματα σε τεταμένη ατμόσφαιρα για το νομοσχέδιο που θα κρίνει την μοίρα του τόπου:
Μετά το τέλος της ψηφοφορίας ο πρωθυπουργός με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής, Φ. Πετσάλνικο έθεσε εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ τους βουλευτές: Γιάννη Δημαρά, Βασίλη Οικονόμου και Σοφία Σακοράφα που νωρίτερα ψήφισαν “παρών”. Λίγο αργότερα, ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς που έχει δηλώσει ότι το κόμμα του θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο διέγραψε την Ντόρα Μπακογιάννη, που ήταν η μόνη από τους βουλευτές της ΝΔ που ψήφισε υπέρ του νομοσχεδίου. Τα νέα οικονομικά μέτρα υπερψηφίστηκαν με 172 ψήφους. Από τους 296 βουλευτές που ψήφισαν,  οι 121 τάχθηκαν κατά του νομοσχεδίου και 3 δήλωσαν “παρών”. Νωρίτερα, κατά τη συζήτηση στη Βουλή για την ψήφιση του νομοσχεδίου, το θερμόμετρο ανέβηκε με την επίθεση που εξαπέλυσε ο Α. Σαμαράς εναντίον του ΠΑΣΟΚ ως απάντηση στις κατηγορίες του Γ. Παπανδρέου για την οικονομία.
“Ποιον κοροϊδεύετε; Ήρθαν οι υποβαθμίσεις της χώρας μας επειδή το ΠΑΣΟΚ ανέβασε το έλλειμμα μέσα σε έξι μήνες” απάντησε ο Γ. Παπανδρέου στις κατηγορίες του προέδρου της ΝΔ για διαφθορά. “Η υποβάθμιση ήταν δυστυχώς τα δικά σας τα χρόνια. Ο κ. Καραμανλής που είναι; Γιατί τον κρύβετε; Να μιλήσει κάποια στιγμή και να απολογηθεί.” είπε σε έντονο ύφος ο πρωθυπουργός.
“Σήμερα καλούμαστε να συζητήσουμε την ουσιαστική εξάρτηση της χώρας από ξένους” είπε ο πρόεδρος της ΝΔ όταν ανέβηκε στο βήμα και εξαπέλυσε σκληρή κριτική εναντίον της κυβέρνησης. “Φτάσατε να μιλήσετε για δωράκια. Ποιος; Ο αρχηγός  του κόμματος του Μαυράκη με το δωράκι των 500 εκατ. ευρώ. Θα απαντήσω με μία λέξη μόνο: χρηματιστήρια. Για να μην πω υποβρύχια.  Δεν δεχόμαστε να μας κάνετε μάθημα υπευθυνότητας” είπε ο Α. Σαμαράς ως απάντηση στις κατηγορίες του πρωθυπουργού ότι η ΝΔ ευθύνεται για τη σημερινή οικονομική κατάσταση. Νωρίτερα στην ομιλία του ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι  “ή ψηφίζουμε τα μέτρα ή καταδικάζουμε την Ελλάδα σε χρεοκοπία” είπε πριν από λίγο ο πρωθυπουργός. Στη συνέχεια ο Γ. Παπανδρέου σημείωσε “δεν με ενδιαφέρει αν αυτή θα είναι η τελευταία μου θητεία ως πρωθυπουργός. Αν το δίλημμα ήταν η πολιτική μου καριέρα ή η σωτηρία της χώρας δεν θα υπήρχε για μένα τέτοιο δίλημμα”.
Απαντώντας στον πρωθυπουργό, ο Αντώνης Σαμαράς τόνισε ότι η οξύτητα,δείχνει αδυναμία και αμηχανία.Κάθε ενήλικας γνωρίζει ότι δεν έχει σημασία ποιος γράφει κάτι αλλά ποιος το υπογράφει και το έχει υπογράψει όλο το υπουργικό συμβούλιο” ανέφερε ο  πρόεδρος της ΝΔ, σχετικά με το μνημόνιο συνεργασίας με το ΔΝΤ κα την ΕΕ.
“Μιλάμε σήμερα για ένα μνημόνιο που με τα σημερινά δεδομένα  μέχρι το 2014 κόβει από το λαό 45 δις”, ανέφερε η γ. γ. του ΚΚΕ . Αλέκα Παπαρήγα.
“Λέτε στον ελληνικό λαό ότι θα αναγεννηθεί η Ελλάδα μετά από τις θυσίες. Από πού προκύπτει αυτό”, διερωτήθηκε η Αλέκα Παπαρήγα,  παραθέτοντας στοιχεία σύμφωνα με τα οποία το χρέος της Ένωσης αναμένεται να αυξηθεί.
«Τρομοκρατείτε τον ελληνικό λαό ότι αν δεν σκύψει το κεφάλι, ότι σε δυο – τρεις μήνες δεν θα μπορείτε να του καταβάλλετε τις συντάξεις».
“Θέλετε ένα πρόγραμμα εξόδου από την κρίση από την οποία θέλετε να εξασφαλίσετε την απρόσκοπτη κερδοφορία του κεφαλαίου”, αυτός είναι ο στόχος της δημοσιονομικής σας πολιτικής ανέφερε η κ. Παπαρήγα.
Για επιφανειακή αντίληψη των αιτίων της κρίσης κατηγόρησε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ η Αλέκα Παπαρήγα, λέγοντας πως τα αληθινά αίτια κρύβονται σε χρόνιες πρακτικές κλεψιάς.
“Η ομολογία από τους δύο αρχηγούς των δύο μεγάλων κομμάτων ότι ο καθένας  συνέβαλε στην κρίση αποτελεί ιδανικό σποτ για τις επόμενες εκλογές” είπε από το βήμα της  Βουλής ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, σχολιάζοντας τις ομιλίες του πρωθυπουργού και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Είστε υπερήφανοι για το που καταφέρατε να φτάσατε το δημόσιο χρέος διερωτήθηκε ο κ. Καρατζαφέρης, σημειώνοντας ότι ευθύνονται οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για την παρούσα κατάσταση “γιατί φοβήθηκαν να κυβερνήσουν”.
Με φόντο το σκάνδαλο της Siemens ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρας εξαπέλυσε επίθεση στους αρχηγούς των δυο μεγάλων κομμάτων, εκτιμώντας ότι δεν έχουν πια να «πουν τίποτα» στους νέους τους τόπου. «Κανένας από τους δύο αποτυχημένους πόλος αυτού του συνασπισμού εξουσίας δεν μπορεί να εκφράσει το καινούριο», είπε ο κ. Τσίπρας. Οι εργαζόμενοι θρηνούν εκτός από το τραγικό συμβάν και το θάνατο του μέλλον τους , που τους στερείται με το  συγκεκριμένο νομοσχέδιο. Αναφερόμενος στην ακροδεξιά σημείωσε ότι ο ρόλος ήταν πάντα να στηρίζει το συμφέρον των λίγων και να στήνει προβοκάτσιες στο λαϊκό κίνημα. NewsTime


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More