6.5.10

Το κοινοβουλευτικό σκηνικό καταρρέει !

Εκτός Κ.Ο. της ΝΔ η Ντόρα Μπακογιάννη

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό, λίγη ώρα μετά την υπερψήφιση επί της αρχής του νομοσχεδίου για τα οικονομικά μέτρα στο πλαίσιο της ενεργοποίησης του μηχανισμού στήριξης της χώρας από ΕΕ και ΔΝΤ 
Ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς έθεσε εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας τη βουλευτή Ντόρα Μπακογιάννη, μετά την απόφασή της να υπερψηφίσει το νομοσχέδιο.
Λίγο νωρίτερα ο Πρωθυπουργός έθεσε εκτος Κοινοβουλευτικής Ομάδας τους βουλευτές του κόμματος Γιάννη Δημαρά, Σοφία Σακοράφα και Βασίλη Οικονόμου, που ψήφισαν «παρών» επί του νομοσχεδίου.
Σχετικές επιστολές απέστειλαν στον πρόεδρο της Βουλής ο κ. Σαμαράς και ο κ. Παπανδρέου αμέσως μετά τη λήξη της ονομαστικής ψηφοφορίας.
To νομοσχέδιο ψηφίστηκε με 172 ψήφους, εκ 296 ψηφισάντων. Ναι ψήφισαν 172 βουλευτές, όχι 121 και τρεις δήλωσαν «παρών». Στη συνέχεια η διαδικασία ολοκληρώθηκε με την υπερψήφισή του επί των άρθρων.
YΠΟΙΚ: Δεν νοούνται διαφοροποιήσεις στο πιο σημαντικό ν/σ
Το νομοσχέδιο για τα νέα μέτρα δεν είναι ένα απλό νομοσχέδιο, αλλά το πιο σημαντικό, όπως έχει τονίσει ο Πρωθυπουργός, δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου.
Δεν νοούνται διαφοροποιήσεις σε τόσο σημαντικό ζήτημα, υπογράμμισε ο υπουργός και πρόσθεσε πως δεν γίνεται τρεις άνθρωποι να έχουν το αποκλειστικό δικαίωμα στη διαμαρτυρία.
Σχολιάζοντας τη στάση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, ο κ. Παπακωνσταντίνου δήλωσε πως η ΝΔ δεν πήρε τη σωστή απόφαση.
ΛΑΟΣ: Νικητής το ΠΑΣΟΚ με 3-1
«Απ’ ό,τι φαίνεται και σ’ αυτό το ματς νικητής βγαίνει το ΠΑΣΟΚ με 3-1!», δήλωσε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. σχολιάζοντας τις διαγραφές που ακολούθησαν την ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More