10.8.11

Για τα Ελληνόπουλα υπάρχει σχέδιο;

ΜΕΓΑΛΟΠΝΟΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ!

Περιοδικό Ρόντοπ Ρουζγκαρί  2-8-2011

Δελτίο τύπου της ΠΕΚΕΜ Τετάρτη 27-7-2011.
Περιφερειάρχης Άρης Γιαννακίδης : Υποστηρίζω την ίδρυση κρατικού γυμνασίου
 Η Διοίκηση της Πολιτιστικής και Εκπαιδευτικής Εταιρίας Μειονότητας Δυτικής Θράκης (ΠΕΚΕΜ) συναντήθηκε με τον περιφερειάρχη Αν. Μακεδονίας Θράκης Άρη Γιαννακίδη.
Επιτροπή αποτελούμενη από τον Τζεμίλ Καμπζά -πρόεδρο της ΠΕΚΕΜ και μέλη του διοικητικού και ελεγκτικού συμβουλίου, είχε συνάντηση στις 29 Ιουλίου με τον περιφερειάρχη Αν. Μακεδονίας Θράκης Άρη Γιαννακίδη.
Κατά την ημίωρη συνάντηση οι διοικούντες της ΠΕΚΕΜ ενημέρωσαν τον περιφερειάρχη Γιαννακίδη για μερικά γραφειοκρατικά εμπόδια που αντιμετωπίζουν κατά τις προσπάθειες τους να υλοποιήσουν τα σχέδια για σχολεία σε Ξάνθη και Κομοτηνή.

Οι διοικούντες της ΠΕΚΕΜ περιέγραψαν στον Άρη Γιαννακίδη πως ο παλιός δήμος Φιλλύρας δώρισε οικόπεδο στην ΠΕΚΕΜ για την κατασκευή μειονοτικού γυμνασίου, αλλά η ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Φιλλύρας είχε επιστραφεί από τον τέως διορισμένο περιφερειάρχη. Του ανέφεραν πως η ΠΕΚΕΜ που ιδρύθηκε για να προσφέρει υπηρεσίες στο θέμα της εκπαίδευσης και του πολιτισμού της μειονότητας, θα ανοίξει ξανά τον φάκελο της ίδρυσης σχολείων στην περιφέρεια και πως θα εργαστεί για την υλοποίηση αυτού του σχεδίου.
Ο Άρης Γιαννακίδης δήλωσε πως υποστηρίζει την ίδρυση ενός κρατικού γυμνασίου στην περιοχή, πως όλες οι αποφάσεις των δήμων στέλνονται στην ΚΕΔΚΕ, όπου εγκρίνονται ή απορρίπτονται και πως ως εκ τούτου δεν είναι ο ίδιος αρμόδιος και υπεύθυνος για αυτό.
Ο περιφερειάρχης Γιαννακίδης δήλωσε πως παρακολουθεί στενά τις εργασίες της ΠΕΚΕΜ, και πως έχοντας ασκήσει επί μακρόν διοίκηση στην περιοχή, ξέρει πολύ καλά τις ανάγκες και τα θέματα της και εργάζεται χωρίς διακρίσεις για την επίλυση τους.
ΤΖΕΜΙΛ ΚΑΜΠΖΑ : ¨ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ ΤΟΝ ΦΑΚΕΛΟ¨
Ο Πρόεδρος της ΠΕΚΕΜ Τζεμίλ Καμπζά απευθυνόμενος στον Γιαννακίδη είπε : ¨ Μπορεί εσείς να μην έχετε την ίδια γνώμη με εμάς στο θέμα της ίδρυσης μειονοτικού σχολείου. Εμείς όμως Δ.Σ της ΠΕΚΕΜ προτιθέμεθα να ανοίξουμε πάλι τον φάκελο για την ίδρυση μειονοτικού γυμνασίου. Μέχρι σήμερα πάντα σας συναντούσαμε σε διάφορα επίπεδα διοίκησης . Κατά καιρούς συνεργαστήκαμε. Πιστεύουμε πως στα πλαίσια της καλής θέλησης η συνεργασία μας θα συνεχιστεί. Εμείς επιθυμούμε να πραγματοποιήσουμε μαζί σας ένα μεγάλο σχέδιο και σε τοπικό επίπεδο και σε επίπεδο Ε.Ε. Πιστεύω πως πλέον είναι ο κατάλληλος καιρός για την πραγματοποίηση ενός μεγάλου σχεδίου με την ίδρυση ενός μειονοτικού φορέα.
Στην συνάντηση των μελών του Δ.Σ. και του ελεγκτικού συμβουλίου με τον περιφερειάρχη Άρη Γιαννακίδη μετείχαν η Γενική Διευθύντρια της ΠΕΚΕΜ Περβίν Χαϊρουλλάχ και ο νομικός σύμβουλος Καρά Αχμέτ.
Σχόλιο : Καταρχάς εύγε στον Γιαννακίδη για την στάση του. Πέραν τούτου όμως δεν πρέπει κάποιος να αναζητήσει το που βρίσκει τα χρήματα για τέτοια σχέδια η ΠΕΚΕΜ ; Διότι και εγώ θα ήθελα να αγοράσω μερικά Su-27 και να τα χαρίσω στην Ελλάδα αλλά υπάρχει ένα μικρό πρόβλημα …ρευστότητας. Οι κύριοι αυτοί, πόθεν τα άσπρα ;
Και κάτι ακόμη. Η παρακάτω φωτογραφία είναι από την τελετή λήξης του παιδικού σταθμού που διατηρεί η ΠΕΚΕΜ στην περιοχή της Χρύσας-Ξάνθης. Τα αγόρια όπως βλέπετε είναι ντυμένα στα χρώματα της σημαίας της ¨Ανεξάρτητης Δυτικής Θράκης¨. Ετσι για να αντιλαμβανόμαστε που κατατείνουν και τα εκπαιδευτικά σχέδια της ΠΕΚΕΜ….


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More