8.2.11

Ο κ. Δρούτσας σε ποιά δεξίωση βρίσκεται;

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΑΒTTF.


Περιοδικό Ρόντοπ Ρουζγκαρί 29-1-2011.

Ανακοίνωση τύπου της ABTTF 28-1-2011.
H Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τούρκων Δυτικής Θράκης (ABTTF) συνεχίζει με αποφασιστικότητα τον αγώνα που δίνει στην διεθνή αρένα για τα δικαιώματα των Τούρκων της Δυτικής Θράκης
Γραμματέας Ρεσίτ : Θα συνεχίσουμε να είμαστε η φωνή του Τούρκου της Δυτικής Θράκης
Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης αποτελούμενη από τον Γ.Γ. Οζκάν Ρεσίτ και τον υπεύθυνο διεθνών σχέσεων Ενγκίν Σογιλμάζ, και εκπροσωπώντας την Τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης επισκέφτηκαν στις 24-26 Ιανουαρίου 2011 την βουλή του Συμβουλίου της Ευρώπης.
Η επιτροπή στο πλαίσιο της επίσκεψης της, προέβη σε δραστηριότητες σχετικά με τα θέματα της επικαιρότητας της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης και τις τελευταίες εξελίξεις.
Καταρχάς η επιτροπή συναντήθηκε με τον Τζιανκάρλο Καρντινάλε που είναι ειδικός για την Ελλάδα και σύμβουλος του επιτρόπου για τα ανθρώπινα δικαιώματα Τόμας Χαμμαρμπεργκ, και του τόνισε πως συνεχίζονται οι επιθέσεις μίσους στους χώρους προσευχής της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης, και πως οι επιβληθείσες ποινές στον τύπο της μειονότητας παραβιάζουν την ελευθερία έκφρασης των Μ.Μ.Ε. Κατά την συνάντηση δόθηκε στον Καρντινάλε ένας περιεκτικός φάκελος με τα υπάρχοντα θέματα, ενώ υπήρξε και ανταλλαγή απόψεων.
Η επιτροπή της ABTTF συναντήθηκε και με τον Γ.Γ. της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ενάντια στον ρατσισμό και στη μισαλλοδοξία (ECRI) Στέφανο Σταύρου. Στην συνάντηση ενημερώθηκε λεπτομερώς για τα θέματα της επικαιρότητας της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης ενώ του δόθηκε ένας φάκελος όμοιος με αυτόν που δόθηκε στον Καρντινάλε
Στο πλαίσιο των συναντήσεων έγινε και μια αξιολόγηση των θεμάτων από τον Λιθουανό κοινοβουλευτικό Μπόρις Τσίλεβιτς που ξέρει καλά την Τουρκικής Μειονότητα της Δυτικής Θράκης και τα προβλήματα της.
Σχολιάζοντας τις συναντήσεις ο Γ.Γ. της ABTTF Οζκάν Ρεσίτ είπε : Η ABTTF που παίζει σε διεθνές επίπεδο ενεργό ρόλο για την επίλυση των προβλημάτων της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης, εκμεταλλεύεται την κάθε ευκαιρία, και καταβάλει έντονες δραστηριότητες. Είναι αναπόφευκτο πως οι προσπάθειες που γίνονται τώρα στο μέλλον θα φέρουν απτά αποτελέσματα. Η ABTTF θα συνεχίσει να είναι η φωνή του Τούρκου της Δυτικής Θράκης στην διεθνή αρένα.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More