4.3.11

Μήπως γνωρίζει τι ακριβώς είναι η συνθήκη της Λωζάνης!

Ο έλληνας πρωθυπουργός που ακύρωσε την συνθήκη της Λωζάνης!

Ελάχιστες ημέρες πέρασαν από τότε που ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου επισκέφθηκε τη Θράκη δηλώνοντας πως οι μουσουλμάνοι της μειονότητας θα πρέπει να μαθαίνουν την τουρκική γλώσσα. Έτσι με αυτό τον τρόπο ο ίδιος ο έλληνας πρωθυπουργός ακύρωσε την συνθήκη της Λωζάνης! Παράλληλα ο Αχμέτ Νταβούτογλου, θα ολοκληρώσει την επίσκεψη του στην Ελλάδα, περιοδεύοντας στη Θράκη, όπως μαθαίνουμε από τις δηλώσεις και των δύο πλευρών.
Με ποιά ιδιότητα επισκέπτεται τη Μουσουλμανική μειονότητα ο κ. Νταβούτογλου;
 Επίσημα, ως Τούρκος υπουργός δεν έχει καμία θέση στην Θράκη, ή μήπως την επισκέπτεται ως θρησκευτικός μουσουλμάνος ηγέτης;
Ωστόσο ένας Έλληνας πρωθυπουργός και μάλιστα τόσο «λίγος» δεν θα μπορούσε να σπρώξει αυτές τις μεθόδους "ξεπουλήματος", με αποτέλεσμα να είναι απαραίτητη η έξωθεν ενορχήστρωση, όπως και έγινε πράγματι.

Έτσι, κατά την 22η Συνέλευση του Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης-τμήματος Προύσας, ο ασκών την προεδρία του πάνελ, δήμαρχος του Οσμάνγκαζί, Μουσταφά Ντουντάρ, δήλωσε πως "Τα μειονοτικά προβλήματα πρέπει να διερευνηθούν εντός της Ε.Ε, πρέπει να συζητηθούν στο Στρασβούργο και στις Βρυξέλλες", ενώ ο δήμαρχος Μουσταφά Ντουντάρ που είναι και ο ίδιος Κομοτηναίος, υπέδειξε την Ευρώπη ως οδό για την επίλυση των προβλημάτων της εκπαίδευσης των μουφτειών και των ατομικών δικαιωμάτων.

Ανέφερε πως "Οι σύλλογοι στην Τουρκία, στην Ελλάδα, και στην Ευρώπη πρέπει να αποτελέσουν μια ενότητα και να στηρίξουν των αγώνα των Τούρκων της Δυτικής Θράκης. Πρέπει να αγωνιστούμε όλοι μαζί και να πετύχουμε να ακουστεί η φωνή μας". (απόσπασμα και εικόνα από το TourkikaNea.gr)
Προσέξτε στη φωτογραφία τις ανηρτημένες σημαίες. Τουρκική, λάβαρο με τον Κεμάλ και.. σημαία της Ανεξάρτητης Δυτικής Θράκης! Και μετά όλοι αυτοί με πρώτο τον δήμαρχο Μουσταφά Ντουντάρ έρχονται στην Ελλάδα και μας μιλάνε για …φιλία των λαών και πράσινα άλογα !!!

Και ενώ αυτά συμβαίνουν απο τον ελληνα πρωθυπουργό με την συνδρομή εξτρεμιστικών τουρκικών εθνικιστικών κύκλων, ας δούμε τι μας έρχεται απο το παρελθον και την σύγχρονη ιστορία. (απόσπασμα απο infognomonpolitics blogspot)

"...Στην τελευταία της μυστική συνεδρίαση, που έγινε στις 28 Ιανουαρίου 1920, η Οθωμανική Βουλή των Αντιπροσώπων έκανε δεκτό ένα κείμενο έξι άρθρων, το οποίο έμεινε γνωστό στην ιστορία ως ‘Εθνικός Όρκος’ (Misak-ı Millî)... Στον όρκο αυτόν, που ενέχει τη θέση ιερού κειμένου στη συνείδηση της συντριπτικής πλειοψηφίας αν όχι του συνόλου των Τούρκων, ορίζονται οι απαράβατες αρχές της εθνικής ανεξαρτησίας και της αδιάσπαστης ενότητας του τουρκικού ‘έθνους’ καθώς και οι περιοχές που θα έπρεπε να συμπεριληφθούν στον νέο εθνικό κράτος που θα σχηματιζόταν μετά τον "εθνικο - απελευθερωτικό" πόλεμο... Ανάμεσα στις περιοχές γίνεται αναφορά στο Αιγαίο που θα πρέπει να παραμείνει μια ‘ΑΝΟΙΚΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ’ και σε δημοψήφισμα στη Δυτική Θράκη, η οποία, με βάση τους πληθυσμιακούς συσχετισμούς και ανάλογα με το αποτέλεσμα, θα συγκαταλεγόταν στα ‘εθνικά εδάφη’ της Τουρκίας...".

Με την υπογραφή της συνθήκης της Λοζάνης (1923), από τις πιο πάνω περιοχές, στα σύνορα της Τουρκίας συμπεριλήφθηκε μόνο το Καρς και το Αρνταχάν, ενώ το σαντζάκιον της Αλεξανδρέττας προσαρτήθηκε στην Τουρκία με το -αμισβητηθέν από τους Σύριους- δημοψήφισμα του 1938. ., Όσο για το Αιγαίο, βλέπουμε τις πολιτικές της Τουρκίας που πηγάζουν από τον ‘εθνικό όρκο’ να βρίσκονται σε εξέλιξη, ενώ το δημοψήφισμα στη Δυτική Θράκη δεν έγινε, τουλάχιστον μέχρι σήμερα.

ΠΗΓΗ


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More