4.5.10

Αυτοί θέλουν βρεγμένη σανίδα και όχι μέτρα!!


Εκτός από την άμεση τιμωρία των κλεφτών και απατεώνων και την επιστροφή των κλεμμένων εδώ και τώρα, οι πολίτες θα πρέπει με τη σειρά τους να εξαγγείλουν για τους πολιτικούς και το πολιτικό σύστημα τα κάτωθι δέκα μέτρα με άμεση ισχύ, για να συμμορφωθούν αδιαμαρτύρητα και οι πολίτες με τα μέτρα που τους επιβάλλει η εξουσία....

1)Μείωση των Βουλευτών από 300 σε 200. Και με την πρώτη αναθεώρηση του Συντάγματος περαιτέρω μείωση σε 100 βουλευτές και πολλοί είναι.

2)Διαχωρισμός της νομοθετικής και εκτελεστικής εξουσίας. Να μη μπορεί οι βουλευτές δηλαδή να γίνονται υπουργοί αλλά αυτοί να προέρχονται από εξωκοινοβουλευτικές προσωπικότητες κοινής αποδοχής. Έτσι θα τελειώσει το ρουσφέτι μία και καλή.

3)Τέλος στις ετήσιες κρατικές επιχορηγήσεις στα κόμματα. Εάν τα κόμματα θέλουν χρήματα, τότε κουπονάκι στα μέλη των κομμάτων και το χέρι στην τσέπη των ιδίων των στελεχών των κομμάτων.

4)Η βουλευτική αποζημίωση θα καθορίζεται για τον κάθε ένα από τους βουλευτές προεκλογικά με δημόσια δήλωση τους η οποία και θα κρίνεται από τους πολίτες πάνω στην κάλπη. Σε καμία περίπτωση δε θα μπορεί να ξεπερνάει όμως αυτή του Προέδρου του Αρείου Πάγου για τον Πρωθυπουργό και Πρόεδρο της Βουλής, του Προέδρου Εφετών για τους Υπουργούς και του Προέδρου Πρωτοδικών για τους Βουλευτές. Για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας δεν προβλέπεται καμία αποζημίωση μιας και δεν του παρέχει το Σύνταγμα καμία ουσιαστική αρμοδιότητα. Απλά θα μένει, θα τρώει και θα πίνει τσάμπα στο Προεδρικό Μέγαρο και αυτό θα επανεξεταστεί και θα κριθεί σύμφωνα με την πορεία της οικονομίας. Μάλλον η κατάργηση του άχρηστου αυτού θεσμού είναι η καλύτερη λύση.

5)Βουλευτής, πρωθυπουργός, υπουργός, πρόεδρος Βουλής κλπ θα μπορεί να εκλεγεί κάποιος, το πολύ σε τρεις βουλευτικές θητείες και σε καμία περίπτωση δεν θα εκλέγεται αυτός που έχει ξεπεράσει το 67ο έτος ηλικίας. Δεν μπορεί να μας κυβερνούν χούφταλα υποβασταζόμενα και με μυαλά άλλων εποχών.

6)Η Βουλευτική σύνταξη θα αντιστοιχεί σε 12ετία του ΙΚΑ... και άμα τους αρέσει. Φυσικά θα την λαμβάνει αυτή στα 67 του χρόνια και μόνο εφόσον δεν έχει ασκήσει ποτέ κανένα άλλο επάγγελμα. Κανείς δεν υποχρεώνεται να γίνει βουλευτής λέμε και θέλουμε πολιτικούς που έχουν δουλέψει στη ζωή τους για να είναι και μέσα στα πράγματα και να μπορούν να αντιληφτούν τους καθημερινούς αγώνες που δίνουν οι συμπολίτες τους για την επιβίωση.

7)Άρση της βουλευτικής ασυλίας και επαναφορά της θανατικής ποινής ειδικά για τους πολιτικούς αυτούς που θα υποπέσουν σε βαρύτατα αδικήματα όπως πχ το προεκλογικό πολιτικό ψεύδος για ψηφοθηρικούς ή άλλους λόγους.

8)Οι βουλευτές δεν θα διατηρούν πολιτικά γραφεία εκτός Βουλής. Τέρμα στο ρουσφέτι είπαμε.

9)Μηδενισμός προεκλογικών δαπανών στα κόμματα και απαγόρευση προεκλογικών συγκεντρώσεων σε ανοικτούς χώρους. Μόνο εσωτερικούς και μόνο μία φορά προεκλογικά. Απαγόρευση και στο "χαρτοπόλεμο". Όποιο κόμμα παραβιάσει τον κανόνα αποκλείεται από τις εκλογές.

10)Όλοι όσοι υπήρξαν βουλευτές μέχρι και σήμερα για πάνω από τρεις βουλευτικές θητείες, απαγορεύεται να ξαναθέσουν υποψηφιότητα στις επερχόμενες εκλογές. Θέλουμε νέα πρόσωπα.

ΑΠΑΙΤΗΣΤΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΨΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More