7.3.11

Οι τουρκοκύπριοι δεν θέλουν την κατοχική δύναμη του αττίλα!

ΚΟΥΡΔΟΙ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟΣ.

Εφ. Ταράφ 3-3-2011.

Κούρδοι και Κύπρος.
Η Κύπρος ξεσηκώθηκε.
Αν η κοινότητα την οποία πήγατε ¨να σώσετε¨, σας λέει ¨ξεκουμπίσου φύγε¨ και δεν νοιώθετε αμφιβολίες για την πολιτική που ακολουθείτε τότε θα αμφισβητούνε την κρίση σας.

Η τύφλα της άποψης ότι ¨πέρα από αυτά που βλέπω εγώ δεν υπάρχει άλλη αλήθεια¨ που κληρονόμησε το τουρκικό κράτος από τους Οθωμανούς, η πίστη πως ¨εγώ ξέρω το καλύτερο¨, η απειλή του τύπου ¨εάν ζητά τίποτε από εμένα είναι προδοσία, τους προδότες τους εξαφανίζω¨ και η μαγκιά του τύπου ¨μόνο εγώ θα αποφασίσω τι και πότε θα δοθεί¨ προκαλούνε συνεχώς προβλήματα στην Τουρκία.
Παλιά ο κόσμος έλεγε ότι η Τουρκία αποτελεί ¨κατοχική¨ δύναμη στην Κύπρο, τώρα αυτό το λένε και Τουρκοκύπριοι.
Το πρόβλημα δεν λύνεται με το να στέλνεις αστυνομικούς πάνω στους Τουρκοκύπριους.
Θα γίνεις ο Καντάφι της Κύπρου.
Όση τύχη έχει ο Καντάφι στην Λιβύη, τόση θα είναι και η δική σας τύχη στην Κύπρο.
Ήρθε ο καιρός να αποσυρθείτε από την Κύπρο, να αφήσετε την Κύπρο στους Κύπριους, και να παρατήσετε τις πονηριές με τις οποίες λέγοντας πως ¨ήρθαμε να σώσουμε¨ καταλάβατε μέρος του νησιού.
Επί σαράντα χρόνια ταπεινώσατε τους ανθρώπους που ζούσαν εκεί, την πατρίδα τους την κάνατε κέντρο ναρκωτικών και παρακράτους, και ιδρύσατε ένα καθεστώς όπου ακόμα και για να ανοίξει μια πύλη, αυτό εξαρτάται από τα κέφια του στρατού.
Ο Μετίν Μουνίρ πάντα τα γράφει, ξεράνατε ακόμη και τις πορτοκαλιές του ανθρώπου.
Μετά από όλα αυτά τι περιμένετε ;
Νομίζατε πως ενώ ταπεινώνετε, καταπιέζετε και προσβάλετε τους Τουρκοκύπριους θα στέκονται σούζα μπροστά σας έναντι του ¨μισθού που δίνετε¨ ;
Αν η Τουρκία κρατήσει αναίσθητη στάση απέναντι στα αιτήματα των Τουρκοκυπρίων τότε οι διαδηλώσεις θα μετατραπούνε σε εξέγερση, και τότε καθώς δεν θα μπορέσει να παραμείνει φίλη με τους ανθρώπους εκεί, θα αναγκαστεί σε μια απόσυρση ρεζίλι.
Εάν οι διοικούντες της Τουρκίας δεν μπορούνε να δούνε αυτήν την αλήθεια, τότε αμφιβάλλω για το μυαλό τους.
Είναι όμως πολύ πιθανόν να μην τη βλέπουν
Διότι οι διοικούντες αυτής της χώρας, δυσκολεύονται πολύ να αντιληφθούνε και να αντιμετωπίσουνε τα αιτήματα της κοινωνίας.
Δεν αντιλαμβάνονται τι λένε οι Τουρκοκύπριοι, αλλά δεν αντιλαμβάνονται τι λένε και οι Κούρδοι της Τουρκίας.
Έχουν την απερισκεψία να πιστεύουν πως κάθε πρόβλημα μπορούνε να του λύσουν με ¨βία και καταπίεση¨.
Προφανώς του έρχεται πολύ δύσκολο να αλλάξουν τις πολιτικές του παρελθόντος, να λάβουν σοβαρά υπόψιν τα προβλήματα των ανθρώπων, και να βρούνε λύσεις στα προβλήματα αυτά.
Το ΑΚΠ και ο πρωθυπουργός Ερντογάν μιλώντας για ¨Κουρδικό άνοιγμα¨ είχε αρχίσει να δίνει σημάδια πως θα παρατούσε αυτήν την παραδοσιακή προσέγγιση, αλλά αμέσως μετάνιωσαν.
Σήμερα, παραμονές εκλογών ο Ερντογάν που προσπαθεί να πάρει τις ψήφους των εθνικιστών, μιλά σαν το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας, και δεν δείχνει την παραμικρή ευελιξία.
Και ενώ μέσα στο ευνοϊκό κλίμα της εκεχειρίας που κήρυξε το ΠΚΚ θα μπορούσε να κάνει ένα-δυο χειρονομίες καλής θέλησης, ούτε αυτό δεν έκανε.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More