14.1.11

Στην Ελλάδα θα πάει κανείς φυλακή για την χρεοκοπία μας;

Συλλήψεις τραπεζικών στελεχών στην Ισλανδία.






Η Ισλανδική Αστυνομία συνέλαβε τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της χρεοκοπημένης τράπεζας «Landsbanki» και ακόμη ένα ανώτατο στέλεχος του τραπεζικού τομέα, στο πλαίσιο έρευνας για οικονομικά εγκλήματα που διαπράχθηκαν στην πορεία προς την κατάρρευσή της, όπως δήλωσε ειδικός εισαγγελέας σήμερα.

Δικαστής αναμένεται να αποφασίσει σήμερα το απόγευμα εάν τα στελέχη θα παραμείνουν υπό κράτηση στο πλαίσιο της έρευνας για χειραγώγηση της αγοράς πριν από την κατάρρευση της οικονομίας της χώρας, δήλωσε ο εισαγγελέας, Όλαφουρ Τορ Χάουκσον, στο πρακτορείο Reuters.

Οι δύο συλληφθέντες είναι ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Λάντσμπανκι, Σίγκουριον Άρνασον, και ο Ίβαρ Γκούντιονσον, πρώην επικεφαλής του τμήματος επενδύσεων της ίδιας τράπεζας.

Σημειώνουμε πως η «Landsbanki» και άλλες μεγάλες τράπεζες της χώρας του Βόρειου Ατλαντικού κατέρρευσαν τον Οκτώβριο του 2008, υπό το βάρος των κολοσσιαίων χρεών που επισωρεύτηκαν μετά από χρόνια επιθετικής επέκτασής τους στο εξωτερικό. Η εξέλιξη αυτή προκάλεσε τη σχεδόν πλήρη αποδιάρθρωση του χρηματοοικονομικού συστήματος και την ελεύθερη πτώση του ισλανδικού νομίσματος.

Ο Χάουκσον δήλωσε αυτή την εβδομάδα ότι ανακρίνει 7 πρώην στελέχη της «Landsbanki», μετά από ελέγχο


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More