18.3.11

Τώρα κάνει επιδρομή στην Θράκη και η κα. Νταβούντογλου!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΟΥΡΚΩΝ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΡΑΚΗΣ!

Περιοδικό Ρόντοπ Ρουζγκαρί  10-3-2011.

Η κυρία Νταβούτογλου κατέκτησε τις καρδιές των κυριών.
Η σύζυγος του υπουργού εξωτερικών της Δημοκρατίας της Τουρκίας, Σάρα Νταβούτογλου, στις 09 Μαρτίου 2011, ημέρα Τρίτη, επισκέφθηκε τον Σύλλογο Τούρκων Δασκάλων Δυτικής Θράκης. Εκεί την υποδέχτηκαν νέα κορίτσια με τοπικές ενδυμασίες. Αργότερα η Νταβούτογλου περιηγήθηκε την έκθεση που ετοίμασαν οι δασκάλες Μεντιχά Μπεκίρογλου, Εμινέ Χουσεΐν, Αϊλά Αλή και οι μαθητές του Φροντιστηρίου Κοπτικής Ραπτικής, το οποίο δραστηριοποιείται υπό την σκέπη του Συλλόγου Επιστημόνων της Μειονότητας Δυτικής Θράκης.

Καθήμενη στον χώρο διακόσμησης του ιστορικού σπιτιού που έχει δημιουργηθεί, ενημερώθηκε από τις δασκάλες σχετικά με τα έργα τους. Στην συνέχεια, η Σαρα Νταβούτογλου, περιηγήθηκε τον χώρο όπου βρίσκονται τα δημιουργήματα κεραμικής της καλλιτέχνιδας Ζεϊνέπ Τεφίκογλου και τον χώρο έκθεσης κοσμημάτων της Σουκράν Σαλίχογλου παίρνοντας πληροφορίες σχετικά με τον σχεδιασμό των κοσμημάτων. Μελέτησε και τις εργασίες που έκαναν η Φουσούν Σουκά και η Ασλή Αλή. Μετά από τις επισκέψεις στην έκθεση, μεταξύ των δασκάλων και της κυρίας Νταβούτογλου έγινε προσφορά δώρων.
Από τον πρόεδρο του συλλόγου , Σαμή Αλή Τοραμάν, η Σαρέ Νταβούτογλου ενημερώθηκε σχετικά με τις εργασίες που γίνονται. Έγινε εν συντομία αναφορά στα προβλήματα της εκπαίδευσης στην Δυτική Θράκη. Τονίστηκε ότι στα δημοτικά σχολεία δεν έχουν απομείνει δάσκαλοι προσοντούχοι απόφοιτοι Τουρκίας και πως στους νεότερους δεν έχουν ανατεθεί καθήκοντα. Συζητήθηκε ότι πρέπει να ανατεθούν καθήκοντα στους προσοντούχους αποφοίτους των σχολών της Τουρκίας.
Η Σάρα Νταβούτογλου αργότερα πέρασε στο τμήμα των αυτιστικών παιδιών, όπου ενημερώθηκε από τις δασκάλες Νιλάϊ Μουμίν και Σεβγκή Μολλά σχετικά με την εκπαίδευση τους στην Δυτική Θράκη.
Τέλος, η Νταβούτογλου, στην Ένωση Τούρκων Δασκάλων συζήτησε με τις δασκάλες και ενημερώθηκε σχετικά με την Δυτική Θράκη.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More