25.3.11

Κύριε πρωθυπουργέ επιτέλους, ασχοληθείτε με την Θράκη μας!

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΘΡΑΚΗ!

Ιστοσελίδα του ΒΑΤΤΑΜ 20-3-2011.

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΜΕ ΘΕΜΑ ¨Η ΔΥΤΙΚΗ ΘΡΑΚΗ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΠΟΥ ΖΟΥΝΕ ΣΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΘΡΑΚΗ, ΧΤΕΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ¨!
Ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Σουλεϊμάν Πεχλιβάν στην εκπομπή ¨ΤΟΠΙΚΗ ΜΑΤΙΑ¨ του τηλεοπτικούs καναλιού Καρεσί TV είχε ως θέμα ¨Η Δυτική Θράκή και τα προβλήματα των Τούρκων που ζούνε στην Δυτική Θράκη, χτες και σήμερα¨. Η εκπομπή αυτή του Καρεσί TV παρακολουθήθηκε με μεγάλο ενδιαφέρον από τους τηλεθεατές του καναλιού.
Μετά από πολλά αιτήματα αναφέρθηκε από τον πρόεδρο των Τουρκικών Εστιών-τμήματος Μπαλίκεσίρ, πως θα ήταν επωφελής η οργάνωση ενός συνεδρίου. Στο συνέδριο αυτό κλήθηκε ως ο ομιλητής ο πρόεδρος του ΒΑΤΤΑΜ (Κέντρο Έρευνας Τούρκων Δυτικής Θράκης) Οζκάν Χουσείν. Ο Οζκάν Χουσείν ενημέρωσε τους μετέχοντες στο Κέντρο Πολιτισμού και Τέχνης για τις τελευταίες εξελίξεις στην Δυτική Θράκη.
Επίσης περιγράφηκαν τα προβλήματα της κοινότητας, οι προσπάθειες για επίλυση των προβλημάτων, ο αγώνας που δίνουν οι σύλλογοι στην Ευρώπη, καθώς και οι επιθέσεις των τελευταίων ημερών σε βάρος των Τούρκων στην Δυτική Θράκη.
Σχόλιο : Η σημαία στην φωτογραφία είναι της ανεξάρτητης Δυτικής Θράκης. Ο ομιλητής δεξιά είναι ο κύριος Οζκάν Χουσείν. Γνωστός και για τις δηλώσεις του πως η Δ.Θράκη νομικά δεν ανήκει στην Ελλάδα !


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More