25.3.11

Καλά αυτός ο υπουργός εξωτερικών της χώρας μας σε ποιό κόσμο βρίσκεται!

ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΠΙΠΕΔΟ.

Εφ. Αντιφωνητής 16-3-2011.

Στό διεθνές ἐπίπεδο.

- Το σχέδιο ψηφίσµατος για την κατάσταση των «τουρκικής κουλτούρας» κατοίκων της Κω και της Ρόδου έφερε ο Ελβετός βουλευτής της Συνέλευσης του Συµβουλίου της Ευρώπης, Αντρέας Γκρος, προς έγκριση στη Μόνιµη Επιτροπή της Συνέλευσης, στις 11 Μαρτίου, στο Παρίσι.

Στο σχέδιο αυτό («αντιστάθµισµα» υποτίθεται στο προ τριετίας ψήφισµα για την κατάσταση των Ελλήνων µειονοτικών σε Ίµβρο και Τένεδο), αναγνωρίζεται η ύπαρξη µειονότητας στα δύο νησιά και καλείται η Ελλάδα να ανοίξει τουρκόφωνα σχολεία σε Κω και Ρόδο, να πληρώσει δασκάλους για να διδάξουν… τουρκικά στα παιδιά των µουσουλµάνων και να διασφαλίσει διαφανή διαχείριση στα ισλαμικά ιδρύµατα που βρίσκονται εκεί. Ζητά µάλιστα γι’ αυτούς εφαρμογή της …Συνθήκης της Λωζάννης! Έτσι, εµείς πήραµε λίγα λόγια του αέρα για την Ίµβρο και οι Τούρκοι ζητούν σε αντάλλαγμα τα πάντα στη Ρόδο – ωραία ισορροπία!
- Στη Βουλγαρία µπορεί η Άγκυρα να επιµένει στον έλεγχο του θεσµού του αρχιµουφτή (µέ τόν Μουσταφά Αλίς Χατζή να «επανεκλέγεται» στις 12/2/11) αλλά το βουλγαρικό κράτος συνεχίζει να διεκδικεί ρυθµιστικό ρόλο στα πράγµατα. Έτσι, ο αναγνωρισµένος από τα δικαστήρια Νεντίµ Γκέντσεφ, µε τη βοήθεια της Αστυνοµίας µπήκε και εγκαταστάθηκε στο βακούφι της Αρχιµουφτείας. Οι διαµαρτυρίες έπεσαν στο κενό και ο γ.γ. Χαφίζωφ που αντιστάθηκε συνελήφθη και θα δικαστεί. Φαντάζεστε κάτι τέτοιο εδώ; Χά!
- Η ένωση πρακτόρων που ακούει στο όνοµα «Ευρωπαϊκή Οµοσπονδία Τούρκων Δ. Θράκης» (ΑΒΤTF) συνεχίζει τη συστηµατική δυσφήμηση τῆς χώρας µας στον ΟΗΕ. Μάλιστα πέρα από τις καταγγελίες της για το ζήτηµα του µουφτή (επικαλείται τη Συνθήκη τῶν Αθηνών του …1910!), έβγαλε καταγγελία ώς και για 30 πρόβατα που βρέθηκαν σφαγµένα στην Αρίσβη! Δώσε θάρρος στον χωριάτη…


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More