25.3.11

Ο κ. Δρούτσας να αφήσει τα ταξίδια και να ασχοληθεί με την Θράκη μας!

Ο ΠΡΟΑΓΓΕΛΟΣ ΤΗΣ ΝΕΟΘΩΜΑΝΙΑΣ!

Εφ. Αντιφωνητής 16-3-2011.

Ο ΠΡΟΑΓΓΕΛΟΣ ΤΗΣ ΝΕΟΘΩΜΑΝΙΑΣ.
Όλα όσα κατά καιρούς καταγγέλλουμε για την νεο-οθωμανική πολιτική στην ελληνική Θράκη επιβεβαιώθηκαν με τον πιο επίσημο τρόπο στην διάρκεια της περιοδείας του Αχμέτ Νταβούτογλου στην περιοχή, στις 9 Μαρτίου. Ο Τούρκος ΥΠΕΞ πέρασε το ξεκάθαρο μήνυμα για την τουρκική πολιτική στη Θράκη και δεν το έλαβε μόνον όποιος δεν ήθελε ν’ ακούσει.

Η «ιδιωτική» επίσκεψη (!) Νταβούτογλου περιελάμβανε τα Αρριανά της Ροδόπης, την Κομοτηνή, την Ξάνθη και τον Εχίνο και τον ακολουθούσαν κι άλλοι «ιδιώτες»: βουλευτές, δήμαρχοι, διπλωμάτες και ο γ.γ. του ΙRCICA Χαλίτ Ερέν (που λύνει και δένει στην περιοχή). Ποιους είδε ο Τούρκος ΥΠΕΞ; Επισκέφθηκε τους παράνομους συλλόγους που έχουν διαλύσει αμετάκλητα τα ελληνικά δικαστήρια («Τουρκική Νεολαία Κομοτηνής», «Τουρκική Ένωση Ξάνθης»), συνοδεύτηκε από τους Σερήφ και Μέτε που δεν αναγνωρίζει ως μουφτήδες η χώρα μας, αγνοώντας, εννοείται, τους νόμιμους μουφτήδες, μίλησε στην παράνομη Συμβουλευτική Επιτροπή…
Και ποιο ήταν το μήνυμα των λόγων του;
Α. Είστε όλοι Τούρκοι. Αναφέρθηκε επανειλημμένως σε «τουρκική μειονότητα», μίλησε για τα 72.000.000 αδέρφια στην Τουρκία που ολημερίς τους σκέφτονται («στην Κωνσταντινούπολη, στην Άγκυρα, στο Ικόνιο και στην Προύσα σας έχουμε και στον ύπνο μας και στα όνειρα μας, στα σχέδια μας, και θα συνεχίσετε να υπάρχετε στα μελλοντικά μας σχέδια») και βεβαίωσε πως «ο πολιτισμός που παραμένει ζωντανός στην Δυτική Θράκη μοιάζει πολύ με αυτούς στην Ανατολία».
Β. Το νεο-οθωμανικό όραμα δεν αργεί. «Παλιότερα η Αδριανούπολη, η Θεσσαλονίκη, η Κομοτηνή, η Φιλιππούπολη ζούσαν όλες μαζί. Πάλι έτσι θα γίνουν», τόνισε στον Εχίνο. Και δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει τον ρόλο που θα παίξουν οι Τούρκοι της νότιας Βουλγαρίας: «Οφείλουμε να αποκαταστήσουμε σχέσεις ανάμεσα στις περιοχές της Κομοτηνής, της Αδριανούπολης και του Κίρτζαλι.» Ας το έχουν κατά νου όσοι δικοί μας σκίζονται για τη διασυνοριακότητα στην περιοχή μας και το λαμπρό μέλλον χωρίς σύνορα.
Γ. Η αναγκαιότητα για εξωστρέφεια της μειονότητας. Αυτό θα μπορούσε να αποτελεί ένα θετικό μήνυμα, αν είχε την λογική της ένταξης στην ευρύτερη κοινωνία. Όμως όταν συνδυαστεί με όσα ειπώθηκαν πριν, για την ενότητα και την ταυτότητα της μειονότητας, δεν δείχνουν κάποια τέτοια πρόθεση αλλά μάλλον το αντίθετο. Μια πρόθεση διείσδυσης σε πανελλαδικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, με σκοπό την προώθηση των τουρκικών συμφερόντων και στοχεύσεων.
Πώς τον δέχθηκε όμως ο μειονοτικός πληθυσμός εδώ; Προσέξτε λόγια υποδοχής στον φανατικό Εχίνο: «Κύριε υπουργέ μου, πολύτιμοι καλεσμένοι, σήμερα είναι μια μέρα περηφάνιας για τους Τούρκους της Δυτικής Θράκης. Σας ευχαριστούμε και μέρους του χωριού και εκ μέρους των Τούρκων της Δυτικής Θράκης για την ιστορική σας αυτή πράξη. Άρχοντα μου, σας χαιρετίζουμε με στοργή και με αγάπη». Κι αυτός μετά, απευθυνόμενος στις Πομάκισσες που τον άκουγαν κρεμασμένες από τα μπαλκόνια, τις αντάμειψε: «Χάρη σε σας τα παιδιά σας, τα παιδιά του Εχίνου, δεν θα ξεχάσουν τα τουρκικά τους»! Κι όλες μιλάνε πομάκικα!
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Και τι απαντήθηκε σε όλα τούτα; Μήπως αποτέλεσαν απάντηση τα καλωσορίσματα του Σ. Ξυνίδη ή η αφωνία του περιφερειάρχη Α. Γιαννακίδη; Ή οι κοινοτυπίες του Γ. Πεταλωτή για την ισονομία και το ότι «δεν έχουμε να κρύψουμε τίποτε»; Η μόνη, αδύναμη έστω, απάντηση που δόθηκε στον νεοσουλτάνο ήταν από τον χώρο του «Αντιφωνητή». Αφού έγινε ένας γρήγορος συντονισμός με Κύπριους φοιτητές της Κομοτηνής, οργανώθηκε μια διαμαρτυρία έξω από την Περιφέρεια ΑΜ-Θ 30 Ελλήνων με δίγλωσσα πανώ, αγγλόγλωσσα πλακάτ, σημαίες κουρδικές και κυπριακές και αναφορές στην τουρκική πολιτική και υποκρισία:
- ΝΑΙ στο ευρωπαϊκό μέλλον, ΟΧΙ στο οθωμανικό παρελθόν
- Αρκετά με την τουρκική υποκρισία, ξεκουμπιστείτε από τη Θράκη!
- Αχμέτ, φεύγοντας πάρε και το Προξενείο μαζί σου!
- Κατοχική δύναμη της Κύπρου, η ελληνική Θράκη σου λέει: Άι σι…τίρ!
- Οι 114 ομαδικοί τάφοι δεν είναι εδώ, στο Κουρδιστάν να πας!
- Ανθρώπινα δικαιώματα στην Τουρκία: 114 ομαδικοί τάφοι, 1469 πτώματα. Κρατήστε τον ανθρωπισμό σας μακρυά μας!
Από τον τηλεβόα εστάλη και …προφορικό μήνυμα στον επισκέπτη, στα ελληνικά και στα τουρκικά: «Καταγγέλουμε την προκλητική επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας στην περιοχή. Ο ιδιωτικός της χαρακτήρας είναι ο φερετζές της υποκρισίας. Όποιος κόπτεται για μειονοτικά και ανθρώπινα δικαιώματα δεν διατηρεί κατοχικούς στρατούς, δεν ισοπεδώνει γηγενείς λαούς εκατομμυρίων ψυχών, δεν αγνοεί το Διεθνές Δίκαιο, δεν χρησιμοποιεί την γεωπολιτική ως όχημα του αναθεωρητισμού και του επεκτατισμού.
Δηλώνουμε αντίθετοι στην επίσκεψη Νταβούτογλου στη Θράκη, η σημειολογία της οποίας δεν καλύπτεται από τις γελοίες δικαιολογίες της ελληνικής κυβέρνησης. Ο φιλήσυχος κόσμος της Θράκης που σιχαίνεται τους κάθε λογής νταβατζήδες μειονοτήτων, ενώνει τη φωνή του με κείνη των Τουρκοκυπρίων που του απηύθυναν εκείνο το μεγαλοπρεπές «Άι σικτίρ!». Να πάρει το μαγαζί του από την οδό Ιώνων και να μην τον ξαναδούμε!»
Δυστυχώς όμως όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε μόνο στην αρχή του κατήφορου… Το είπε και ο ίδιος ο Νταβούτογλου: «Πριν 20 χρόνια ούτε θα σκεφτόμασταν τέτοια περιοδεία! Είμαι πολύ πιο αισιόδοξος!»


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More