27.12.11

Κατά τους άρχοντες και ο λαός.

Καταθέσεις εκατομμυρίων ευρώ σε λογαριασμούς δημοσίων υπαλλήλων!


Νέα κρούσματα διαφθοράς αποκάλυψαν οι επιθεωρητές δημόσιας διοίκησης μετά από ελέγχους σε κρατικούς λειτουργούς που εντοπίστηκαν με καταθέσεις μαμούθ.
 Εκτός από υπαλλήλους της Πολεοδομίας η διαφθορά φαίνεται πως έχει αγγίξει και το χώρο της δικαιοσύνης. Κατά τον έλεγχο του πόθεν έσχες δικαστικού υπαλλήλου βρέθηκαν καταθέσεις πάνω από επτά εκατομμύρια ευρώ σε διαφορετικούς τραπεζικούς λογαριασμούς.  Κρατικοί λειτουργοί με καταθέσεις εκατομμυρίων ευρώ έπεσαν στα χέρια των Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης. Με την άρση του τραπεζικού, φορολογικού και χρηματιστηριακού απορρήτου εντοπίστηκαν ανώτεροι και ανώτατοι υπάλληλοι της δημόσιας διοίκησης με τεράστια χρηματικά ποσά.
Σε σχετική έρευνα, πρωταθλήτριες της διαφθοράς αναδείχθηκαν και πάλι οι Πολεοδομίες. Σε τραπεζικούς λογαριασμούς προϊσταμένου της πολεοδομίας Κυκλάδων βρέθηκε ένα εκατομμύριο ευρώ, σε υποδιευθυντή πολεοδομίας της Σύρου 600, 000 ευρώ, σε πρώην Γεν Διευθυντή του ΥΠΕΧΩΔΕ 1,2 εκατομμύρια ευρώ, σε προϊστάμενο των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Κηφισιάς 900, 000 ευρώ, ενώ πρώην προϊστάμενος τεχνικών έργων της Νομαρχίας Κιλκίς διέθετε αδικαιολόγητα ποσά ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ.
Στον κλάδο της υγείας, δέκα γιατροί του ΕΣΥ βρέθηκαν με καταθέσεις από ένα έως 2,5 εκατομμύρια ευρώ και πανεπιστημιακοί καθηγητές, ορθοπεδικοί και γυναικολόγοι με τρία και τέσσερα εκατομμύρια ευρώ.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More