18.3.10

Και όμως θέλουν να μας εξαφανίσουν!!!!

Η Ελλάδα είναι η πιο γενναιόδωρη χώρα της ΕΕ στην αγορά οπλικών συστημάτων!

Η Ελλάδα είναι η πιο γενναιόδωρη χώρα της ΕΕ στην αγορά οπλικών συστημάτων. Και η Γερμανία, που, σύμφωνα με έκθεση του Ινστιτούτου SIPRI, διπλασίασε την τελευταία πενταετία τις εξαγωγές όπλων, είναι ο πιο πρόθυμος προμηθευτής εντός της ΕΕ. Στη λίστα των καλύτερων πελατών είναι πρώτη η Αγκυρα και δεύτερη η Αθήνα. «Το μεγαλύτερο μέρος των εξαγωγών πολεμικού υλικού διοχετεύεται σε εταίρους μας στο ΝΑΤΟ», επισημαίνει με εμφανή απολογητική διάθεση η γερμανική κυβέρνηση, ωσάν να μην υπήρχε η ελληνοτουρκική διαμάχη στο Αιγαίο που ανά πάσα στιγμή μπορεί να οδηγηθεί σε ανάφλεξη. Και όχι μόνο.
Στο γερμανικό πελατολόγιο, που περιλαμβάνει 55 χώρες, φιγουράρουν και το Ιράν, το Βιετνάμ, η Βενεζουέλα, η Ταϊβάν, η Κίνα, η Ινδία, το Ισραήλ και η Ιορδανία. Χώρες σε εστίες κρίσης, όπου η αποσταθεροποίηση συνιστά μόνιμο κίνδυνο. Το φάσμα των γερμανικών οπλικών συστημάτων που εξάγονται διευρύνεται διαρκώς. Πέραν των υποβρυχίων και των αρμάτων μάχης, μεγάλη «εμπορική επιτυχία» σημειώνει το τυφέκιο G3 της Heckler&Koch. Το εν λόγω όπλο έχει γίνει ανάρπαστο στη «μαύρη αγορά» της ανατολικής Ευρώπης, του Πακιστάν, του Αφγανιστάν και της Εγγύς Ανατολής. Πώς βρέθηκε άραγε εκεί; Πριν από μερικούς μήνες η Διεθνής Αμνηστία είχε προειδοποιήσει για τις ολέθριες συνέπειες που θα είχαν ενδεχόμενες τάσεις χαλάρωσης των ελέγχων στο πεδίο της εξαγωγής όπλων. Οι Γερμανοί πολιτικοί, που μέμφονται την υπερχρεωμένη Ελλάδα για τις δημοσιονομικές της σπατάλες, δεν αισθάνονται την παραμικρή ανάγκη να τοποθετηθούν για τις λαμπρές δοσοληψίες με την Ελλάδα.
Εκπρόσωποι της κοινωνίας των πολιτών στη Γερμανία υποστηρίζουν ότι γνωρίζει εντυπωσιακή άνθηση ο κλάδος της πολεμικής βιομηχανίας της χώρας. Ομως, οι μπίζνες αυτές δεν έχουν καλά αποτελέσματα. Τα όπλα διακινούνται σε περιοχές μεγάλης έντασης, όπου ο κίνδυνος αιματηρών συγκρούσεων είναι παρών. Το εμπόριό τους συνιστά ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια στις ειρηνευτικές προσπάθειες και έχουν δίκιο τα κόμματα της γερμανικής αντιπολίτευσης που ζητούν αυστηρότερους κοινοβουλευτικούς ελέγχους στις εξαγωγές οπλικών συστημάτων. Η γερμανική δραστηριοποίηση υπέρ της ειρήνευσης στις εστίες κρίσης χάνει την αξιοπιστία της, όταν ανθεί σε αυτές το εμπόριο γερμανικών όπλων.

Αγγελιοφόρος


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More