18.3.10

Γιατί δεν το περιμένατε !!!

Στα νύχια του ΔΝΤ η Ελλάδα μετά τον ''θρίαμβο'' του Jeffrey...



Η ΑΡΝΗΣΗ του Γερμανού υπουργού Οικονομικών να συναινέσει στο σχέδιο διάσωσης της ελληνικής οικονομίας, που έχει επεξεργασθεί η ηγεσία της ευρωζώνης, έδειξε ότι η απόσταση μεταξύ των «καλών λόγων» και των χειροπιαστών πράξεων στήριξης είναι τεράστια. Τις προηγούμενες ημέρες η κυβέρνηση δήλωνε σε όλους τους τόνους ότι η περιοδεία του πρωθυπουργού σε Βερολίνο, Παρίσι και Ουάσιγκτον ήταν κάτι παραπάνω από επιτυχημένη, καθώς ο κ. Παπανδρέου έλαβε σαφείς διαβεβαιώσεις από τους συνομιλητές του ότι θα στηρίξουν τη χώρα μας. ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ, όμως, η Γερμανία δείχνει ακόμη ... απρόθυμη να εγκρίνει τη χορήγηση δανείων στην Ελλάδα για να αποκλιμακωθούν τα επιτόκια των ομολόγων, με αποτέλεσμα η προσφυγή στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο από διαπραγματευτικό όπλο έναντι των «σκληρών» της ευρωζώνης να φαντάζει πλέον ως η πιο πιθανή λύση.
ΟΛΑ ΘΑ ΚΡΙΘΟΥΝ στη Σύνοδο Κορυφής της 25ης Μαρτίου, όπου οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα κληθούν να ανοίξουν τα χαρτιά τους για τη στήριξη ή μη της Ελλάδας. Οι προσδοκίες που είχαν καλλιεργηθεί στην κοινή γνώμη από τα ταξίδια του πρωθυπουργού διαψεύσθηκαν απότομα, καθώς η οικονομία δεν είναι υπόθεση δημοσίων σχέσεων, αλλά αριθμών και συσχετισμών δυνάμεων.
Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ άνοιξε τον «ασκό του Αιόλου», φουσκώνοντας για το 2009 το έλλειμμα στο 12,7% και τώρα βρίσκεται ένα βήμα πριν από το ΔΝΤ, η προσφυγή στο οποίο θα συνοδευθεί από νέα δέσμη σκληρών μέτρων για τους φορολογουμένους.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More