31.3.10

Η κυβέρνηση προσπαθεί να βγάλει λεφτά από τους αστυνομικούς!!!!

 

 

 Δεν πληρώνονται ούτε για το αίμα που χύνουν!!!

ELASΗ κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ κόβει επίδομα 100 ευρώ στους (ήδη κακοπληρωμένους) αστυνομικούς, οι οποίοι καλούνται να πληρώσουν (αν και έθεσαν ήδη τη ζωή τους σε κίνδυνο για την πατρίδα και τους συμπολίτες τους) για τα χρόνια προβλήματα της ελληνικής οικονομίας.
Δηλαδή, την ώρα που υπουργοί της κυβέρνησης υπογράφουν αποφάσεις για την καταβολή υπερωριών ή «υπερωριών» σε υπαλλήλους των υπουργείων τους αλλά και των οργανισμών που εποπτεύουν, στερούν από τους τραυματίες αστυνομικούς, ένα ισχνό επίδομα ύψους 100 μόλις ευρώ, απαραίτητο όμως για την επιβίωσή τους. Αυτό είναι το ευχαριστώ της πατρίδας για τη θυσία τους και την προσήλωσή τους στο καθήκον.
Με ερώτησή τους προς τους υπουργούς Οικονομικών και Προστασίας του Πολίτη και θέμα «Εξαίρεση της μείωσης του επιδόματος που χορηγείται στο προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας, το οποίο έχει τραυματισθεί εν ώρα υπηρεσίας», οι βουλευτές της ΝΔ Νίκος Δένδιας και Χρήστος Σταϊκούρας, αναφέρουν ότι «η καθημερινή αύξηση της μικρής και μέσης εγκληματικότητας, καθώς και του οργανωμένου εγκλήματος και της τρομοκρατίας, επιτείνει το κλίμα ανασφάλειας που επικρατεί στην Ελληνική κοινωνία» και υπογραμμίζουν ότι «είναι πρόδηλο πως η αποκατάσταση του αισθήματος ασφαλείας των πολιτών της χώρας προϋποθέτει την άμεση ενίσχυση του αισθήματος ασφαλείας των ίδιων των Αστυνομικών».
ASTYNOMIKOS Z
Οι δύο βουλευτές, αφού επικαλούνται τα διαρκώς αυξανόμενα κρούσματα βίας και τρομοκρατίας και ότι «το μάχιμο προσωπικό της ΕΛΑΣ υφίσταται τραυματισμούς, οι οποίοι και αλλάζουν τον τρόπο ζωής των παθόντων», διευκρινίζουν ότι για το λόγο αυτό «με το Ν. 3554.2007 (Άρθρο 3 παρ. 5) προβλέπεται η χορήγηση ειδικού επιδόματος 100 ευρώ στους αστυνομικούς, συνοριοφύλακες και ειδικούς φρουρούς που, λόγω τραυματισμού εν ώρα υπηρεσίας, έχουν αναγκαστικά μεταταχθεί σε υπηρεσίες γραφείου και, συνεπώς, έχουν υποστεί, επιπλέον του τραυματισμού, ανυπαίτια απώλεια του επιδόματος των μάχιμων υπηρεσιών». Μάλιστα, όπως υπογραμμίζουν, «στο Ν.3833/2010 του Υπουργείου Οικονομικών “Προστασία της Εθνικής Οικονομίας – Επείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση της δημοσιονομικής κρίσης”, η περικοπή των τακτικών επιδομάτων κατά 12% (Άρθρο 1, παρ. 2) περιλαμβάνει και το προαναφερθέν επίδομα των 100 ευρώ.
Ωστόσο, η συγκεκριμένη αποζημίωση λανθασμένα λογίζεται ως πρόσθετο επίδομα, καθώς αφορά πραγματική απώλεια εισοδήματος μάχιμων υπηρεσιών και χορηγείται ως ελάχιστη αποζημίωση σε αστυνομικούς που έχουν υποστεί σωματικές βλάβες κατά την άσκηση των καθηκόντων τους.  «Κατά συνέπεια, κρίνεται αναγκαίο και κοινωνικά δίκαιο να εξαιρεθεί από τη σχετική διάταξη του Ν. 3833/2010 το επίδομα των 100 Ευρώ που χορηγείται στους Αστυνομικούς που τραυματίσθηκαν εν ώρα υπηρεσίας». Οι δύο βουλευτές λοιπόν, ρωτούν τους αρμόδιους υπουργούς σε τι ενέργειες προτίθενται να προβούν ώστε να διευθετήσουν το ως άνω ζήτημα.
Ο λαλίστατος κατά τ’ άλλα Μιχάλης Χρυσοχοϊδης οφείλει να αποκαταστήσει την αδικία κατά των αστυνομικών. Θα το πράξει;
Ελεύθερη Ώρα


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More